Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup samochodu, cena do max 20 tyś zł

Featured Replies

Napisano

> Tylko fiatowiec może postawić Punto ponad Astrę.

Możliwe. Wolę w trasę PII.

> Wolny rynek dość dobrze ocenia towary - Punto z 2002 zaczyna się od 6 tys, Astra z 2002 od ok. 9

> tys. Z czegoś ta różnica się bierze.

Z początkowej ceny zakupu ?

PII kosztuje tyle samo teraz, co w 2002 roku. Astra, nie znalazłem cennika z 2002 roku, ale w 2004 w DE kosztowała 12kE ok.gif

Nie staram się nikogo przekonać do PII. Astra jest dużym samochodem, bezawaryjnym, patrząc przez pryzmat rodziny, wożenie więcej jak 2 osób, jest na pewno lepsza.

W moim przypadku, 2+0, jest autem słabym jak za taką kasę.

Napisano

> W porównaniu do Astry, tak

Pomijajac fakt, ze jezdzenie autem typu Punto >130 km/h to dla mnie paranoja,to dodatkowo mowienie, ze przy 180km/h jest komfortowe to smiech na salihehe.gif

Przy tych predkosciach to w Audi A8 nie jest zbyt rewelacyjnie, a Ty tu z Punto wyskakujeszhehe.gif

Napisano

1.2 w Punto - ten silnik jest z kosiary... Auto w niego wyposażone nie jedzie.

Ale fakt, mało pali. 6 benzyny, 7-8 gazu smile.gif

Napisano

> Ty tu z Punto wyskakujesz

Widzisz, jaka jest siła miłości hehe.gif

Tylko fiatowiec to zrozumie, że przy 180 km/h najwygodniej na świecie jest w Fiacie Punto. I nic nie ma do rzeczy fakt, że Punto nie osiąga tej prędkości.

Napisano

> Widzisz, jaka jest siła miłości

> Tylko fiatowiec to zrozumie, że przy 180 km/h najwygodniej na świecie jest w Fiacie Punto. I nic

> nie ma do rzeczy fakt, że Punto nie osiąga tej prędkości.

Mialem tylko jednego fiata - Uno zlosnik.gif

Ale jakos sie nie zakochalemhehe.gif

Napisano

> Mialem tylko jednego fiata - Uno

Ja też.

> Ale jakos sie nie zakochalem

Także mnie nie dosięgło uczucie do tego produktu.

Ale poza tym że gnije w oczach, nic złego na Uno nie dam powiedzieć.

Napisano

> 1.2 w Punto - ten silnik jest z kosiary... Auto w niego wyposażone nie jedzie.

> Ale fakt, mało pali. 6 benzyny, 7-8 gazu

Mówisz chyba o 8V 60KM, wersja 16V 80-82KM radzi sobie z Brava bardzo przyzwoicie jak na tak niską pojemność więc w PII musi ładnie śmigać ok.gif Powiem tyle, że Bravo 1.2 ma lepszy czas do 100km/h niż Fabia 1.4... Więc jak na 1.2 te silniczki dają radę, ale fakt tylko wersje 16V spineyes.gif

Napisano

> Pomijajac fakt, ze jezdzenie autem typu Punto

> Przy tych predkosciach to w Audi A8 nie jest zbyt rewelacyjnie, a Ty tu z Punto wyskakujesz

Pamiętaj że komfort to jest pojęcie bardzo względne. Pamiętam wątek, w którym ktoś udowadniał że wszystkimi samochodami jeździ się tak samo komfortowo...

Napisano

> Pamiętaj że komfort to jest pojęcie bardzo względne. Pamiętam wątek, w którym ktoś udowadniał że

> wszystkimi samochodami jeździ się tak samo komfortowo...

Przy takim podejsciu to faktycznie zlosnik.gif

Ale naprawde jestem pelen podziwu dla kierownikow jak regularnie jezdzac "Gierkowka" jestem wyprzedzany przez masy SC, CC i tym podobnych wozidel zlosnik.gif

Halas w kabinie chyba jest porownywalany wowczac z maszynownia na okrecie wink.gif

Napisano

> wyprzedzany przez masy SC, CC i tym podobnych wozidel

> Halas w kabinie chyba jest porownywalany wowczac z maszynownia na okrecie

Napisz to na Centomanii hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Napisz to na Centomanii

Zaraz napisza, ze ich "seria" po nalozeniu tony materialu wygluszajacego jest cichsza od niejednej limuzyny rotfl.gif

Napisano

> Przy takim podejsciu to faktycznie

> Ale naprawde jestem pelen podziwu dla kierownikow jak regularnie jezdzac "Gierkowka" jestem

> wyprzedzany przez masy SC, CC i tym podobnych wozidel

> Halas w kabinie chyba jest porownywalany wowczac z maszynownia na okrecie

mialem sc 1.2 16v i nie ukrywam ze wygluszenie tandetne ale prosze nie rownajmy sc do fabii, astry czy do limuzyn bo to bezsenns

porownywac samochod ktory nowy kosztowal okolo 25 000zl do fabi itp screwy.gif chyba ze ktos chce sobie ego podbudowac to ok

Napisano

> jest cichsza od niejednej limuzyny

I można komfortowo podróżować z prędkością 180 km/h. zlosnik2.gif

Napisano

Zastanawiam się, czy ktokolwiek z komentujących mój post odnośnie prędkości podróżnej potrafi czytać ze zrozumieniem.

Burze w szklance wody wywołał jeden z userów, któremu nie chciało (nie umie czytać ze zrozumieniem) doczytać czego post dotyczył.

Napiszę jeszcze raz, już jaśniej się chyba nie da:

" Puntem przy sporych prędkościach, podróżuje się bezproblemowo (pewnie, mniej auto "pływa") w porównaniu z ASTRĄ PRZY TEJ SAMEJ PREDKOŚCI" ok.gif

Mam nadzieje, że teraz wszystko stało się jasne niewiem.gif

Napisano

Naucz się proszę czytać ze zrozumieniem. Pokaż paluszkiem, gdzie wspomniałem o komforcie ok.gif

pomogę... użyłem zwrotu "bezproblemowo" i jeszcze jedno małe ale.... w porównaniu do Astry palacz.gif

Napisano

> Tylko fiatowiec to zrozumie, że przy 180 km/h najwygodniej na świecie jest w Fiacie Punto. I nic

> nie ma do rzeczy fakt, że Punto nie osiąga tej prędkości.

Nauczymy się czytać ze zrozumieniem, zanim zaczniemy "wycieczki" ?

Napisano

> zanim zaczniemy "wycieczki" ?

Ależ proszę Cię - nie tylko ja zauważyłem, że fiata darzysz szczerym i gorącym uczuciem, które przesłania Ci prawdziwy obraz sytuacji.

Prawa fizyki przeczą Twoim odczuciom - przedstawię suche dane Punto II vs Astra G htb

długość: 3840 vs 4111

szerokość: 1660 vs 1709

rozstaw osi 2460 vs 2614

Te dane wskazują że Astra jest autem dysponującym większą ilością miejsca w środku oraz lepiej się prowadzącym (większa szerokość i większy rozstaw osi). Być może Astra, którą jeździłeś miała zużyte zawieszenie i/lub niewłaściwie dobrane opony - ale w konfiguracji standardowej jest to auto pod każdym względem lepsze od Punto.

Kochasz Punto - OK, Twoja sprawa, ale przyjmij do wiadomości że Twoje postrzeganie Punto jest skażone tą miłością.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.