Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Passat?

Featured Replies

Napisano

Mam juz wieśniacki samochód, więc pomyslałem, ze może go sprzedam i kupię se jeszcze bardziej wieśniacki...

Co szanowne towarzystwo ma do powiedzenia o nowym Passacie 2.0 TSI DSG6 Highline w wersji sedan? hmm.gif

mar00ha

Napisano

Brzydki, coś im nie wyszło z FL. Może CC?

Napisano

> Mam juz wieśniacki samochód, więc pomyslałem, ze może go sprzedam i kupię se jeszcze bardziej

> wieśniacki...

> Co szanowne towarzystwo ma do powiedzenia o nowym Passacie 2.0 TSI DSG6 Highline w wersji sedan?

> mar00ha

nie wiem jak 2,0 ale o 1,4 napisali o tutaj

Napisano

> Mam juz wieśniacki samochód, więc pomyslałem, ze może go sprzedam i kupię se jeszcze bardziej

> wieśniacki...

> Co szanowne towarzystwo ma do powiedzenia o nowym Passacie 2.0 TSI DSG6 Highline w wersji sedan?

> mar00ha

kupilbyc sobie jakas dobra bryke - 407, lagune, czy crome zlosnik.gif

a na powaznie, to dobry passat nie jest zly... icon_rolleyes.gif

ale musi kosztowac ze dwa wiadra pieniedzy... krolik.gifkrolik.gifkrolik.gifkrolik.gifkrolik.gif

Napisano

> wieśniacki...

> mar00ha

screwy.gif Wiesz ile kosztuje utrzymanie TAKIEGO samochodu? Jeśli sedan to tylko Thalia w dyzlu. Reszta kasy starczy Ci na wieczyste utrzymanie samochodu w nienagannym stanie.

Napisano

> nie wiem jak 2,0 ale o 1,4 napisali o tutaj

Co takiego napisali? że ten silnik zbyt dużo ich kosztuje... facepalm.gif

Napisano

> kupilbyc sobie jakas dobra bryke - 407, lagune, czy crome

> a na powaznie, to dobry passat nie jest zly...

> ale musi kosztowac ze dwa wiadra pieniedzy...

Jest koszmarny. W dodatku łakomy dla złodziei przez co ja nigdy nie kupiłbym żadnego wieśniaka. smile.gif

Kupujesz Cromę za połowę ceny a resztę... już pisąłem co można zrobić z resztą. smile.gif

Napisano

> wieśniacki...

> mar00ha

Jak chcesz jeszcze bardziej wieśniacki to kupuj Będziesz Miał Wydatki ok.gif

Napisano

> wieśniacki...

> mar00ha

kup se skode albo najlepiej dacie. Jeśli już Passata to tylko w TDIku i po jaką cholere nowego. Sprowadź jakiegoś 5 latka z małym przebiegiem po niemieckim dziadku.

Nowy i w dodatku w benzynie to wywalenie pieniędzy w błoto - dużo pali, turbina się zaraz wysra no i serwis tylko w ASO bo mało kto się podejmie. A po co w ASO przepłacać jak można za 1/10 ceny zrobić u mieczysława w stodole

Napisano
  • Autor

> nie wiem jak 2,0 ale o 1,4 napisali o tutaj

Ten 1.4 to mam teraz u siebie. Złego słowa nie mogę powiedzieć, jak na razie.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Brzydki, coś im nie wyszło z FL. Może CC?

Nie lubię szyb bez ramek. Poważnie.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Wiesz ile kosztuje utrzymanie TAKIEGO samochodu?

Wiem: mniej niz zakup. wink.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Co takiego napisali? że ten silnik zbyt dużo ich kosztuje...

Bo ponoć wiele wymieniają na nowe. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz jeszcze bardziej wieśniacki to kupuj Będziesz Miał Wydatki

Sporo drożej. I, w takiej 3, jest mi jakoś ciasno za kierownicą.

mar00ha

Napisano

> wieśniacki...

> mar00ha

A po co Ci taki duży samochód? Sprzedaj Golfa i kup Scirocco R, najmniej wieśniacki z wieśniackich...

A tak btw, nie pożyczyłbyś mi na nowego, wieśniackiego Tourana? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> kup se skode albo najlepiej dacie. Jeśli już Passata to tylko w TDIku i po jaką cholere nowego.

> Sprowadź jakiegoś 5 latka z małym przebiegiem po niemieckim dziadku.

> Nowy i w dodatku w benzynie to wywalenie pieniędzy w błoto - dużo pali, turbina się zaraz wysra no

> i serwis tylko w ASO bo mało kto się podejmie. A po co w ASO przepłacać jak można za 1/10 ceny

> zrobić u mieczysława w stodole

Szyderkę zostawiamy. Pytam poważnie. Zakiełkowało dziś we mnie, żeby brykę zmienić. A jak znam siebie, to od pomysłu do realizacji droga niedaleka.Do tego jeszcze niebawem premia roczna wpadnie. zlosnik.gif

A jak tak się rozejrzałem po rynku za jakąś klasa D z sensownym silnikiem (~200KM) i fajnym wyposażeniem za rozsądną cenę to został mi Passat. icon_eek.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> W tych piniondach to Golfa R może

Toż Golfa mam teraz. Przecież nie będę takiego samego auta kupował. zlosnik.gif

Poza tym w R mi plomby powypadają.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> A po co Ci taki duży samochód? Sprzedaj Golfa i kup Scirocco R, najmniej wieśniacki z wieśniackich...

O ścierce nie chce słyszeć moja serce.gif: "bo niewygodnie się wsiada i ma tylko 2. drzwi". zlosnik.gif

> A tak btw, nie pożyczyłbyś mi na nowego, wieśniackiego Tourana?

A po co Ci nowy Touran?

mar00ha

Napisano

> Sporo drożej. I, w takiej 3, jest mi jakoś ciasno za kierownicą.

> mar00ha

Ciekawe co byś powiedział o ciasnocie w jedynce. BMW jeśli idzie o ilość miejsca w środku jest o klasę niżej niż by wynikało z rozmiarów zewnętrznych. BMW 3 = kompakt, BMW 1= klasa B.

Napisano
  • Autor

> Ciekawe co byś powiedział o ciasnocie w jedynce. BMW jeśli idzie o ilość miejsca w środku jest o

> klasę niżej niż by wynikało z rozmiarów zewnętrznych. BMW 3 = kompakt, BMW 1= klasa B.

Zawsze uważałem 3 za odpowiednik Passata. Źle? hmm.gif

mar00ha

Napisano

> Toż Golfa mam teraz. Przecież nie będę takiego samego auta kupował.

> Poza tym w R mi plomby powypadają.

> mar00ha

To do kitu ten golf. Jak trafiłem w końcu na na dobre auto to kupiłem drugi raz takie samo. Z drobnymi różnicami w wyposażeniu.

Napisano

> A jak tak się rozejrzałem po rynku za jakąś klasa D z sensownym silnikiem (~200KM) i fajnym

> wyposażeniem za rozsądną cenę to został mi Passat.

Myslalem ze bardziej klockowatych klockow niz Golf juz byc nie moze.. a jednak. Przy nim Twoja Golfinka wyglada mega dynamicznie biglaugh.gif

Jak juz chcesz zostac w stajni "Ludowych Pojazdów" to jednak Scirocco R. Jednak im wieksze auto tym trudniej nim sie porusza po miescie, przede wszystkim przy parkowaniu.

Stylistycznie - Insignia ok.gif Ale prestiz u sasiadow nie ten sam wink.gif

Napisano

> Zawsze uważałem 3 za odpowiednik Passata. Źle?

> mar00ha

Chyba nawet pod względem rozmiarów zewnętrznych jest mniejszy. Odpowiednikiem passata jest raczej 5. Porównaj wymiary (nie licząc rozstawu osi).

Napisano

> Zawsze uważałem 3 za odpowiednik Passata. Źle?

Jesli idzie o rozmiary to zle. Oni zawsze byli tak miedzy klasami. 3 to cos wiecej niz kompakt a mniej niz segment D. Oczywiscie jesli idzie o przestrzen.

Napisano

> O ścierce nie chce słyszeć moja : "bo niewygodnie się wsiada i ma tylko 2. drzwi".

ale wygląda i jeździ nieźle

> A po co Ci nowy Touran?

muszę pomyśleć bo zaskoczyłeś mnie tym pytaniem... zlosnik.gif

Napisano

> Chyba nawet pod względem rozmiarów zewnętrznych jest mniejszy. Odpowiednikiem passata jest raczej

> 5. Porównaj wymiary (nie licząc rozstawu osi).

Troche nie ten komfort jazdy ...

Napisano

> Toż Golfa mam teraz. Przecież nie będę takiego samego auta kupował.

> Poza tym w R mi plomby powypadają.

> mar00ha

W takim razie czekam na relacje z użytkowania zlosnik.gif

Jakiś on taki kulawy trochę wydaje się być po tym liftingu ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia ok.gif

Jaki kolor? cfaniaczek.gif

Napisano

> Jesli idzie o rozmiary to zle. Oni zawsze byli tak miedzy klasami. 3 to cos wiecej niz kompakt a

> mniej niz segment D. Oczywiscie jesli idzie o przestrzen.

Zresztą podobnie jak Mercedes C - te auta są pod względem wymiarów niemal identyczne.

Napisano

> W jakim sensie?

Moj tylek podpowiada mi, ze wygodniej jechalo mu sie w 5tce wink.gif

Napisano

> Zresztą podobnie jak Mercedes C - te auta są pod względem wymiarów niemal identyczne.

To akurat nie powinno nijak dziwic.

Napisano

> Moj tylek podpowiada mi, ze wygodniej jechalo mu sie w 5tce

Ok, ja tylko zawężam się do porównywania rozmiarów. A komfort to nie tylko tyłek, ale i rozmiary. Dla mnie akurat bardziej komfortowe są mniejsze wymiary zewnętrzne, bo sporo jeżdżę po mieście i często parkuję.

Napisano
  • Autor

> Myslalem ze bardziej klockowatych klockow niz Golf juz byc nie moze.. a jednak. Przy nim Twoja Golfinka wyglada mega dynamicznie

Ja nie potrzeuję żeby wyglądał dynamicznie. Dynamicznie to ma się poruszać i starczy. wink.gif

> Jak juz chcesz zostac w stajni "Ludowych Pojazdów" to jednak Scirocco R.

Ścierka odpada. Napisałem już. zlosnik.gif

> Jednak im wieksze auto tym trudniej nim sie porusza po miescie, przede wszystkim przy parkowaniu.

Nie mam problemów z parkowaniem. W domu garaż, w pracy garaż. Na mieście zawsze coś się znajduje bez problemu.

> Stylistycznie - Insignia Ale prestiz u sasiadow nie ten sam

Insignia bardzo mi się podobała na zdjęciach. Na zywo wyglada kupowato. crazy.gif W przeciwieństwie do Paska - dużo lepiej na żywo wygląda, IMHO.

Do tego Insignia ma, nawet w porównaniu do Paska bardzo spartańskie wnętrze.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Chyba nawet pod względem rozmiarów zewnętrznych jest mniejszy. Odpowiednikiem passata jest raczej

> 5. Porównaj wymiary (nie licząc rozstawu osi).

No to tym bardziej odpada. Na 5 mnie nie stać.

mar00ha

Napisano

> wieśniacki...

> mar00ha

Potrzebny Ci tak duży i nieporęczny samochód?

Ja bym się poważnie zastanowił. Ja już więcej długiego sedana nie kupię. Następny będzie znów hatchback ... z mocniejszym motorem - może mnie wreszcie będzie stać smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jaki kolor?

Na WWW wpadł mi w oko czerwony specjalny, ale muszę na żywo obadać. hmm.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Zresztą podobnie jak Mercedes C - te auta są pod względem wymiarów niemal identyczne.

W C jednak więcej miejsca ma kierowca...

mar00ha

Napisano

> Ten 1.4 to mam teraz u siebie. Złego słowa nie mogę powiedzieć, jak na razie.

Zatem jesli trafił sie dobry egzemplarz, to lepiej sie go trzymac a nie zmieniac na samochód, który może i pięknie wyglada na reklamie ale w rzeczzywistosci jets bliżej niekreślony? Na pewno lepszy niż na reklamie nie będzie, może być jedynie gorszy.

Napisano

Może jednak powrót do Skody ?

Taki SuperB. Zły ? Imho bardzo dobry ok.gif

Ciekawe jak z cenę w stosunku do passata hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Potrzebny Ci tak duży i nieporęczny samochód?

> Ja bym się poważnie zastanowił.

Powiem Ci, że po ostatniej wyprawie na narty w 4 osoby Golfem (~1400 km) - tak. Duży samochód ma więcej zalet niż wad. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> No to tym bardziej odpada. Na 5 mnie nie stać.

> mar00ha

Czasem się można zdziwić. Ja też myślałem, że na BMW mnie nie stać. Okazuje się, że DLA MNIE to realnie, sumarycznie tańsze auto niż ford, czy fiat. Wątpię co prawda by tak się okazało z piątką w Twoim przypadku, ale może warto sprawdzić. Może niekoniecznie upierając się na nówkę. Nie wiem jak teraz sytuacja wygląda, ale jeszcze niedawno można było kupić piątkę z programu ExAG, kilkumiesięczne auta z symbolicznym przebiegiem używane przez pracowników koncernu BMW, z gwarancją od dilera. Dobrze wyposażoną piątkę dało się kupić za ok 120 tys. Do tego można było liczyć na dobry leasing. Niestety raczej wyłącznie auta z dieslem.

Napisano
  • Autor

> Może jednak powrót do Skody ?

> Taki SuperB. Zły ? Imho bardzo dobry

> Ciekawe jak z cenę w stosunku do passata

Superb ma same zalety poza wyglądem. Nie mogę zdzierżyć tyłu tego auta. crazy.gif

mar00ha

Napisano

> Powiem Ci, że po ostatniej wyprawie na narty w 4 osoby Golfem (~1400 km) - tak. Duży samochód ma

> więcej zalet niż wad.

> mar00ha

Ja już zaczynam jeździć w 3, więc myślę też o czymś krótszym smile.gif

Napisano

> Superb ma same zalety poza wyglądem. Nie mogę zdzierżyć tyłu tego auta.

> mar00ha

W combi jest przyzwoity ok.gif

Napisano
  • Autor

> Może niekoniecznie upierając się na nówkę.

No tu się właśnie raczej upieram: chcę wyposażenie takie jakie sobie wybiorę.

> Dobrze wyposażoną piątkę dało się kupić za ok 120 tys.

Ciekawe. Privniesz jakieś szczegóły?

> Do tego można było liczyć na dobry leasing.

Nie dotyczy - jestem pracownikiem najemnym. zlosnik.gif

> Niestety raczej wyłącznie auta z dieslem.

To nie musi być problem. W przypadku Paska wybór benzyny podyktowany jest słabymi mocami diesli - diesel 170KM, benzyna 210KM.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Ja już zaczynam jeździć w 3, więc myślę też o czymś krótszym

Ja jeszcze nie mam dzieci. zlosnik.gif

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.