Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa kia picanto - Oficjalnie

Featured Replies

Napisano

Ja tu widze kolejny hit.

284638678-1768378-new-kia-picanto-interior-643-482.jpg

284638678-1768570-kia-k-2582-643-482.jpg

Trzy nowiutkie silniki

serii Kappa do wyboru - dwa trzycylindrowe o pojemności 1 litra (benzynowy i "bi-fuel" czyli alternatywnie zasilany gazem LPG lub benzyną) oraz czterocylindrowy, benzynowy 1,2.

Moc maksymalna silników

od 69 do 85 KM przy momencie obrotowym w zakresie 94-121 Nm. Jednolitrowy silnik "bi-fuel" da kierowcy

82 KM i 94 Nm, a jego spalanie w zmieścić się ma w granicach 4,2-5,9 l/100 km.

post-45983-1435251135366_thumb.jpg

Napisano

Na papierze parametry wersji na LPG wyglądają dobrze i pasują do naszego rynku. Ceny znane są ?

Napisano

> Ja tu widze kolejny hit.

Też go zauważyłem. Moja mulher.gif się zasadza na niego.

Ciekawe jak z cenami (zważywszy, że najtańsza Venga to 39kPLN, powinno być nieźle).

1 marca debiut.

Napisano

> Na papierze parametry wersji na LPG wyglądają dobrze i pasują do naszego rynku. Ceny znane są ?

Dwa tygodnie temu opublikowali pierwsze zdjęcia. Cen niet.

Napisano

wnętrze w tej wersji wygląda dość awangardowo jak na tą klasę deska tak trochę w styl 500tki na pierwszy rzut oka

ładne zgrabne autko może narobić zamieszania w klasie mini, dobrze kojarzę, że już ktoś kiedyś wrzucał fotki tego modelu?

Napisano

A to KIA ma jakies hity, zeby to mogl byc "kolejny" hmm.gif

Napisano

> A to KIA ma jakies hity, zeby to mogl byc "kolejny"

tak grinser006.gif ceedy policyjne co to się sypią na potęgę 270751858-jezyk.gifalien.gif

Napisano
  • Autor

> Na papierze parametry wersji na LPG wyglądają dobrze i pasują do naszego rynku. Ceny znane są ?

Nie confused.gif

Napisano
  • Autor

> Też go zauważyłem. Moja się zasadza na niego.

> Ciekawe jak z cenami (zważywszy, że najtańsza Venga to 39kPLN, powinno być nieźle).

> 1 marca debiut.

IMO troszku drozej niz Spark kole 32K.

Napisano
  • Autor

> wnętrze w tej wersji wygląda dość awangardowo jak na tą klasę deska tak trochę w styl 500tki na

> pierwszy rzut oka

> ładne zgrabne autko może narobić zamieszania w klasie mini, dobrze kojarzę, że już ktoś kiedyś

> wrzucał fotki tego modelu?

Tak ale to byly koncpecyjne zdjecia chyba hmm.gif Dla kobiety i dla handlowca jak znalazl.

Napisano
  • Autor

Sportage i ceed.

Napisano
  • Autor

> tak ceedy policyjne co to się sypią na potęgę

zrodlo, dane? Czy Pan Heniek powiedzial?

Napisano

Jednolitrowy silnik "bi-fuel" da

> kierowcy

> 82 KM i 94 Nm, a jego spalanie w zmieścić się ma w granicach 4,2-5,9 l/100 km.

Idealny materiał na przebój flotowy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jednolitrowy silnik "bi-fuel" da

> Idealny materiał na przebój flotowy

Jestem ciekaw czy KIA zmieni podejscie do LPG. W DE montuja bez utraty gwaracnji. Z drugiej strony diesele sa tak tanie w porowaniu z konkurencja, ze moze niepotrzebnie hmm.gif

Napisano

> zrodlo, dane? Czy Pan Heniek powiedzial?

to była dygresja do artykułu na temat niezadowolenia policial.gif z kijanek ok.gif

Napisano

> to była dygresja do artykułu na temat niezadowolenia z kijanek

Chyba tęsknią Panowie policial.gif za Polonezami

Napisano

> Sportage i ceed.

Daj no jakies statystyki sprzedazy, zeby ten "hit" potwierdzic. Bo niczego ciekawego te auta soba nie reprezentuja - ot, sredniaki w swoich klasach. Troche malo na "hit" IMHO.

Napisano

> Daj no jakies statystyki sprzedazy, zeby ten "hit" potwierdzic. Bo niczego ciekawego te auta soba

> nie reprezentuja - ot, sredniaki w swoich klasach. Troche malo na "hit" IMHO.

Google ci prawde powie link

Napisano

to ogromne radio przesuniete niesymetrycznie wzgledem klimy strasznie mi sie nie podoba.

Napisano

> Google ci prawde powie link

Ale to o niczym nie swiadczy - tylko o tym, ze firma sobie lepiej radzi od... samej siebie. Ale jak na tle innych wypada - wciaz nic. Wiec co za "hity"??

Napisano

> Ale to o niczym nie swiadczy - tylko o tym, ze firma sobie lepiej radzi od... samej siebie. Ale jak

> na tle innych wypada - wciaz nic. Wiec co za "hity"??

pad.gif

Napisano

> Ale to o niczym nie swiadczy - tylko o tym, ze firma sobie lepiej radzi od... samej siebie. Ale jak

hitem jest to, że kupujesz normalny, zwykły, w miarę bezawaryjny samochód w sensownej cenie, a nie płacisz krocie za podobnie normalnego i zwykłego, za to ciosanego siekierką Niemca (tyle, że ze znaczkami, na które ludzie w PL ślinią się) czy przereklamowanego pod względem bezawaryjności Japończyka.

Napisano

> hitem jest to, że kupujesz normalny, zwykły, w miarę bezawaryjny samochód w sensownej cenie, a nie

> płacisz krocie za podobnie normalnego i zwykłego, za to ciosanego siekierką Niemca (tyle, że

> ze znaczkami, na które ludzie w PL ślinią się) czy przereklamowanego pod względem

> bezawaryjności Japończyka.

To samo jest w przypadku fiata, taty (tak!!), hyundaia (wiem, to to samo), skody czy wrecz dacii, badz reszty marek "nie premium" - zadne osiagniecie.

Wciaz nie widze "hitu" niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Kia pro_cee'd - facelifting 2011 tez ciekawie wygląda

Srodek juz byl ten poliftowy z 5D teraz przod dostosowali.

Napisano
  • Autor

Powiedz, ze zartujesz. W tej chwili koncern hyundai/kia powaznie namieszal nie tylko wPL. Zaplac i pobierz dokladny raport z Samar. Tu masz wycinek. jakiś tekst

Edyta: Sportage w swojej klasie jest hitem nei nadazaja z produkcja.

Napisano

> Edyta: Sportage w swojej klasie jest hitem nei nadazaja z produkcja.

i ten niby hit jest promowany przez dilerow tekstami? " panie brac, bo pozniej nie bedzie" a na takie auto jakie sie chce to "panie 6mcy cza czekac, niech se pan kupi to co na placu stoi, bo pozniej moze nie byc" rotfl.gif

Napisano

> Powiedz, ze zartujesz. W tej chwili koncern hyundai/kia powaznie namieszal nie tylko wPL. Zaplac i

> pobierz dokladny raport z Samar. Tu masz wycinek. jakiś tekst

Widze, ze sa gdzies na koncu pierwszej dziesiatki - wciaz nie widze "hitu"

> Edyta: Sportage w swojej klasie jest hitem nei nadazaja z produkcja.

No to swiadczyc moze o trzech rzeczach:

- sprzedaja wiecej niz mysleli, ze beda sprzedawac (nie zapominaj, ze trzeba liczyc sumarycznie sportage/ix35 bo sa produkowane na tej samej tasmie) - czyli, ze zaskoczyli sami siebie (i tylko siebie - nie rynek)

- nie potrafia planowac produkcji

- maja problem z kooperantami/dostawcami

To wciaz nie jest definicja "hitu"

Napisano
  • Autor

> i ten niby hit jest promowany przez dilerow tekstami? " panie brac, bo pozniej nie bedzie" a na

> takie auto jakie sie chce to "panie 6mcy cza czekac, niech se pan kupi to co na placu stoi, bo

> pozniej moze nie byc"

Nie wiem nei kupowalem. Wzialem tylko na jazdy.

Napisano
  • Autor

> Widze, ze sa gdzies na koncu pierwszej dziesiatki - wciaz nie widze "hitu"

> No to swiadczyc moze o trzech rzeczach:

> - sprzedaja wiecej niz mysleli, ze beda sprzedawac (nie zapominaj, ze trzeba liczyc sumarycznie

> sportage/ix35 bo sa produkowane na tej samej tasmie) - czyli, ze zaskoczyli sami siebie (i

> tylko siebie - nie rynek)

> - nie potrafia planowac produkcji

> - maja problem z kooperantami/dostawcami

> To wciaz nie jest definicja "hitu"

Tak masz racje ok.gif Ale... Trzeba znalezc porownanie s przedazy modeli i porownac grinser006.gif

Napisano

> To wciaz nie jest definicja "hitu"

"przebój; coś, co cieszy się dużym wzięciem, jest modne, chętnie kupowane, czytane, słuchane, oglądane: Naszym hitem jest od tygodnia piosenka zespołu "Wilki". Hitem sezonu okazały się rozkloszowane spódnice. Czytelniczy hit.

ang. hit"

Jeżeli Ceed i Sportage cieszą się dużym wzięciem (tak, wiem, możemy teraz rozmawiać ile to jest dużo) to wypełnia definicję hit (po polsku przeboju)

Napisano

Jakby miała jakiegos małego sprytnego dieselka pod maską, to kto wie, kto wie.......

Na dojazdy do pracy/szkoly/przedszkola w sam raz. Czy tam na tylnym siedzeniu da się kogoś posadzić?

Pozdro

Bartek

Napisano

> Jakby miała jakiegos małego sprytnego dieselka pod maską, to kto wie, kto wie.......

> Na dojazdy do pracy/szkoly/przedszkola w sam raz. Czy tam na tylnym siedzeniu da się kogoś

> posadzić?

To pewnie jest wielkości starego Yarisa - a to jest autko w sam raz do miasta. Diesel w takim pudełku ma to do siebie, że mocno hałasuje. Ale daje się wytrzymać. W trasie raczej upierdliwy i pod względem hałasu i gabarytów, bo pudełko skacze, nie jeździ zlosnik.gif

Z tyłu spokojnie można dzieciaków wozić w niezbyt dużych fotelikach, a najlepiej na poddupnikach. Do tego dobrze jakby była przesuwana kanapa, bo to znacząco podnosi funkcjonalność - miejsce na kanapie kosztem bagażnika lub na odwrót ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jakby miała jakiegos małego sprytnego dieselka pod maską, to kto wie, kto wie.......

> Na dojazdy do pracy/szkoly/przedszkola w sam raz. Czy tam na tylnym siedzeniu da się kogoś

> posadzić?

> Pozdro

> Bartek

To jzu wtedy przestaje sie oplacac. Bierzesz Venge za pare $ drozej.

Napisano
  • Autor

> To pewnie jest wielkości starego Yarisa - a to jest autko w sam raz do miasta. Diesel w takim

> pudełku ma to do siebie, że mocno hałasuje. Ale daje się wytrzymać. W trasie raczej upierdliwy

> i pod względem hałasu i gabarytów, bo pudełko skacze, nie jeździ

> Z tyłu spokojnie można dzieciaków wozić w niezbyt dużych fotelikach, a najlepiej na poddupnikach.

> Do tego dobrze jakby była przesuwana kanapa, bo to znacząco podnosi funkcjonalność - miejsce

> na kanapie kosztem bagażnika lub na odwrót

I to bedzie mialo 7 poduszek. Jezeli wierzyc w to co napisali to bedzie miala poduszke kolanowa. Chyba pierwsza taka kia.

Napisano

> To jzu wtedy przestaje sie oplacac. Bierzesz Venge za pare $ drozej.

Cennik Vengi zaczyna się na 40tys ale fajna Venga (1.4D 90KM) z fajnym wypasem (L) kosztuje 60tys.

Na razie nie mam takich pieniędzy, ale coraz bardziej skłaniam się do porzucenia myśli o szukaniu oszczednego autka za 10tys na rzecz nowoczesnego malucha za tysięcy 40.

Na razie to tylko rozwazania czysto akademickie.

Pozdro

Napisano

> To jzu wtedy przestaje sie oplacac. Bierzesz Venge za pare $ drozej.

Venga jest tania tylko w podstawoej opcji. grinser006.gif

Napisano

> Wciaz nie widze "hitu"

Może popatrz na ulicę ile ich jeździ grinser006.gif

Napisano

> Może popatrz na ulicę ile ich jeździ

No wlasnie... malo smile.gif

Jezdzi duzo volvo v50 i xc60, bmw 1, vw passatow b6 (ufff!), golfow, polo. Od cholery tez scenikow. A ceedow nieduzo. Juz wiecej i30.

No i co?

Napisano

> Jeżeli Ceed i Sportage cieszą się dużym wzięciem (tak, wiem, możemy teraz rozmawiać ile to jest

> dużo) to wypełnia definicję hit (po polsku przeboju)

No wlasnie dla mnie nie ciesza sie duzym wzieciem. Duzym to sie cieszy octavia czy fabia. Hity to sa w skali koncernu, bo cerato czy rio sprzedwaly sie kiepsko. Ale poprawa z "podle" na "przyzwoicie" znamion hitu dla mnie nie ma niewiem.gif

Napisano

> No wlasnie... malo

No właśnie dużo

> A ceedow nieduzo. Juz wiecej i30.

> No i co?

No i to, że mamy inne ulice grinser006.gif

Napisano

> No wlasnie dla mnie nie ciesza sie duzym wzieciem. Duzym to sie cieszy octavia czy fabia.

A połowa to flota więc nie jest to typowy wybór konsumenta

Napisano
  • Autor

> Cennik Vengi zaczyna się na 40tys ale fajna Venga (1.4D 90KM) z fajnym wypasem (L) kosztuje 60tys.

> Na razie nie mam takich pieniędzy, ale coraz bardziej skłaniam się do porzucenia myśli o szukaniu

> oszczednego autka za 10tys na rzecz nowoczesnego malucha za tysięcy 40.

> Na razie to tylko rozwazania czysto akademickie.

> Pozdro

Tak w takim razie pozostaje picanto. Bedzie sporo tansze

Napisano

A nie mają ? Konkurencja też zapewne tak podchodzi do tematu i zapewne mocno się

zdziwi zlosnik.gif Wyglada na to, że Kia wytrzymuje warunki oferowanej gwarancji czyli nie jest tak

źle a Hyundai jako marka matka właśnie ją rozszerza na swoje modele. Poczekamy zobaczymy ok.gif

Napisano

> A połowa to flota więc nie jest to typowy wybór konsumenta

No tak przecież firma to nie typowy konsument zlosnik.gif Tam dopiero się patrzy na zakup bez emocji wiec tym bardziej świadomie.

Flotowo jeśli chodzi o koszt miesięczny czynszu Kia wcale nie jest tak atrakcyjna ale walczy tak jak i obecnie Hyundai ok.gif

Skoda jest przeważnie nie do przebicia ok.gif Uważam, że i to się zmieni jak zmieni się wartość marki w odkupie.

Napisano

> Skoda jest przeważnie nie do przebicia

U mnie już jest bo nie są w stanie dostarczyć w normalnym czasie fabiozy - oczekiwanie poł roku grinser006.gif

Napisano

> Tak w takim razie pozostaje picanto. Bedzie sporo tansze

Czekam na cennik. Porównam z Suzi Splash oraz jakim Chevy'm wink.gif

Bartek

Napisano

> U mnie już jest bo nie są w stanie dostarczyć w normalnym czasie fabiozy - oczekiwanie poł roku

potwierdzam - Toyoty ida na przedkontraktowe bo Skoda nie dotrzymuje terminów

Napisano

A ja zaluje, ze poprzednia wersja przeszla niezauwazona.

Poprawny, miejski samochod, nie zaden mutant z kreskowek. ok.gif

kia_picanto_hatchback_5-drzwiowy_520_2237_v1.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.