Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paski rozrządu INA jakie macie opinie

Featured Replies

Napisano

witajcie

jakie macie opinie na temat zestawów rozrządu firmy INA wiem, że to znana i ceniona marka ale jeszcze nigdy nic związanego z napędem rozrządu tej firmy nie miałem. Proszę o Wasze opinie.

Napisano

oryginały rolek rozrzadu w oplu mają znaczek GM oraz INA- z tego co pamiętam są made in canada

napinacz to samo

nie wiedziałem że paski też robią

imho śmiało można kupować

Napisano

> jakie macie opinie na temat zestawów rozrządu firmy INA

W fordzie fabryczny napinacz paska to INA. O paskach się nie wypowiem, bo nie wiem niewiem.gif Teraz mam założony zestaw SKF i mam nadzieję że jest ok.gif.

Napisano

Dostarczają na pierwszy montaż do wielu marek. Na aftermarkecie trzymają dobry poziom

Czasem można natknąć się na SKF, gdzie w pudełku z logo SKF'a jest rolka INA. Z tego co wiem to sami pasków nie robią, wkładają do zestawów paski renomowanych producentów, nie napiszę Ci konretnie jakich, bo spotkałem się z różnymi zawartościami pudełek i różnymi opiniami na ten temat.

Napisano

co do paskow grom wie, ale rolki sa ok zreszta z rolek to i tak kupuje sie ruvilla, ina albo skf bieze sie to co tansze a w pudelkach czesto jest jedna chwala tej samej jakosci, co do paskow ja tam zakladalem juz w 2 autach Dayco i smigalo jak trzeba niedlugo czeka mnie znow wymiana w obecnym aucie i zakladam ten sam komplet

Napisano

> co do paskow grom wie, ale rolki sa ok zreszta z rolek to i tak kupuje sie ruvilla, ina albo skf

> bieze sie to co tansze a w pudelkach czesto jest jedna chwala tej samej jakosci, co do paskow

> ja tam zakladalem juz w 2 autach Dayco i smigalo jak trzeba niedlugo czeka mnie znow wymiana w

> obecnym aucie i zakladam ten sam komplet

Dokładnie ok.gif osobiście również polecam Dayco, do siebie zawsze brałem te paski, czy to rozrząd czy osprzęt i nie mam zastrzeżeń ok.gif

Mam właśnie przed sobą KIT rozrządu SKF, po otwarciu i oględzinach stwierdzam rolkę INA made in canada i pasek z logo SKF made in germany zlosnik.gif

Napisano

Bardzo dobra.... w ostatnim czasie Geats sie no.gif i jak najbardziej INA ok.gif

Napisano

Paski rozrządu z Conti techa, a rolki z INA i Litens w pudełkach EVR ruville najczęściej zlosnik.gif

Teraz Conti tez robi swoje zestawy rozrządu i to IMHO jest najsensowniejsze rozwiązanie w przypadku - odpukać awarii bo mamy wszystko dobrane pod samochód i od jednego dostawcy

• 5 lat później...
Napisano

Jak ktoś będzie potrzebował to sprawdźcie w http://elmot24.pl - dobre ceny.

Edytowane przez mtd13

Napisano

Bardzo dobra.... w ostatnim czasie Geats sie no.gif i jak najbardziej INA ok.gif

Ciekawe co wkładaja do pudełka w orginale do Forda.Skoro ma wytrzymac 160kkm....

Napisano

W zestawach INA i SKF siedzą paski Conti oraz Gates.

• 3 miesiące później...
Napisano

Ja też polecam komplety INA cena-jakość!.

Napisano
Dnia 3.02.2011 o 10:02, Lisek napisał:

Przepraszam Cię, ale wypowiedź absolutnie bez sensu.
Gates zajmujący się produkcją pasków jest be i się popsuł, ale za to INA która pasków nigdy nie produkowała, a których znaczącą ilość bierze właśnie od Gatesa jest już OK.

Dnia 8.10.2016 o 15:44, kaczorek79 napisał:

W zestawach INA i SKF siedzą paski Conti oraz Gates.

SKF pakuje też paski Dayco.

Edytowane przez goofer007

• 2 lata później...
Napisano

zamówiłem właśnie pasek rozrządu do Fiata Grande Punto marki INA, myślicie, że to dobry wybór? Czy do Fiata lepiej coś z oryginalnej produkcji?

Napisano

Do szfagra auta (Ople 1,6) założyliśmy zestaw INA. Nie było zastrzeżeń co do jakości zestawu w pudełku. Ja ostatnio co zakładałem to zestaw rozrządu SNR do KIA. W zestawie była fabryczna rolka GMB i pasek firmowany SNR. Też jakościowo bez zastrzeżeń, a taniej (przynajmniej to co kupowałem) niż INA, Gates czy Dayco.

• 1 rok później...
Napisano

Witam, właśnie zamówiłem Ina, mechanik stwierdził że to dobry wybór po bublu ishika co posypał się napinacz i i smar wyłazi z rolki prowadzocej, podziękować fachowcowi co prosiłem wymienić bo mam 1300km do pracy, teraz na parkingu sam wymieniam... Nie ma co polegać na innych, i nie słuchać bzdur typu ułoży się jak jęczy jak się odbiera. Pozdrawiam! 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.