Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Statoil - pistolet 2 razy nie odbił

Featured Replies

Napisano

Witam,

Pacjent: Panda 1.3 MTJ.

Tankowanie:

- 2 tyg. temu na Statoil Radom - pistolet nie odbil, zbiornik przelal sie ok. 2 litry,

- tydzien temu na BP - pistolet odbil bez problemu - OK,

- dzis na Statoil Jablonowo - pistolet znow nie odbil, zbiornik przelal sie ok. 1,5 litra.

Co jet grane? Wczesniej nigdy mi sie to nie zdarzalo.

Pistolet zawsze wkladam pionowo i do konca, bo wlew waski i plytki.

W czym moze tkwic problem? Z gory dzieki za rade.

Pzdr.

Napisano

> - 2 tyg. temu na Statoil Radom - pistolet nie odbil, zbiornik przelal sie ok. 2 litry,

Co to znaczy przelał? Skąd wiesz o ile i co się stało jak już przelał? Wylało się na zewnątrz?

Napisano
  • Autor

> Co to znaczy przelał? Skąd wiesz o ile i co się stało jak już przelał? Wylało się na zewnątrz?

Tak, paliwo lalo sie na glebe zanim zdazylem zwolnic spust pistoletu i wyjac go z wlewu. Ilosc strat ocenilem w przyblizeniu - zawsze pod koniec tankowania sledze wskazania licznika dystrybutora d wink.gif

Napisano

Jest opcja że to na stacji mają uszkodzone pistolety ok.gif ...wiem z doświadczenia że nie spieszy im się z naprawą .

Napisano
  • Autor

A moze ktos orientuje sie i napisze jaka jest zasada dzialania pistoletu dystrybutora? Oprocz opisanego przeze mnie w poprzednim poscie problemu zdarza sie czasem, ze zaraz po wlozeniu do wlewu pistolet od razu odbija i nie daje sie zablokowac w pozycji przeplyw. Moze przy okazji rozpracowac takze ten przypadek.

Pzdr.

Napisano

> A moze ktos orientuje sie i napisze jaka jest zasada dzialania pistoletu dystrybutora? Oprocz

> opisanego przeze mnie w poprzednim poscie problemu zdarza sie czasem, ze zaraz po wlozeniu do

> wlewu pistolet od razu odbija i nie daje sie zablokowac w pozycji przeplyw. Moze przy okazji

> rozpracowac takze ten przypadek.

> Pzdr.

jest dziurka którą od "ssa" powietrze"

jak złapie płyn wyłącza się ...

więc jak spienisz od razu paliwo przy wlewie ... to się wyłączy

Napisano

> Tak, paliwo lalo sie na glebe zanim zdazylem zwolnic spust pistoletu i wyjac go z wlewu. Ilosc

> strat ocenilem w przyblizeniu - zawsze pod koniec tankowania sledze wskazania licznika

> dystrybutora d

trzeba było grzecznie zakręcić korek , zapłacić a to co wyleciało z winy stacji przez zepsuty pistolet potraktować zapałką...i po sprawie

A tak na poważnie to na przyszłość musisz pilnować przy tankowaniu bo jeżeli pistolet nie odbija i poleje Ci się po nogawkach to nikt za to nie odda.

Napisano

Witam serdecznie.

Z konieczności (flota) tankuje często na Statoil. I muszę przyznać, że bardzo często spotykam popsute pistolety. Miałem nawet przypadki nieszczelności takiej, że paliwo lało się z połączenia węża i pistoletu. Moje zgłoszenia takich awarii przy kasie, zwykle nie dają żadnych rezultatów. Zdarza się, że za tydzień czy dwa tankuję znowu przy tym samym dystrybutorze i to samo. Dobrze jest kiedy naprawia po kilku tygodniach. Pracownicy wyraźnie bagatelizują sprawę.

Nie wiem czy taki przykład idzie z góry czy przyczyna jest inna, niemniej poprzednio miałem kartę flotową na BP i Orlenie i nigdy nie trafiały mi się takie przypadki. Nawet w starych, archaicznych dystrybutorach, pamiętających jeszcze czasy CPN. Jeżdżę między 50 a 100kkm. rocznie. I tak od 14 lat.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam serdecznie.

> Z konieczności (flota) tankuje często na Statoil. I muszę przyznać, że bardzo często spotykam

> popsute pistolety. Miałem nawet przypadki nieszczelności takiej, że paliwo lało się z

> połączenia węża i pistoletu. Moje zgłoszenia takich awarii przy kasie, zwykle nie dają żadnych

> rezultatów. Zdarza się, że za tydzień czy dwa tankuję znowu przy tym samym dystrybutorze i to

> samo. Dobrze jest kiedy naprawia po kilku tygodniach. Pracownicy wyraźnie bagatelizują sprawę.

> Nie wiem czy taki przykład idzie z góry czy przyczyna jest inna,

Przyczyna jest dokładnie taka, że skoro klient i tak wraca, to po co naprawiać? tongue.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Przyczyna jest dokładnie taka, że skoro klient i tak wraca, to po co naprawiać?

> pozdrawiam,

> bromsky

Ja przestałem wracać na Statoil, bo mimo zgłoszeń u obsługi, zawsze miałem auto uwalane ropą, bo ciekło między wężem a pistoletem.

Zawziąłem się i nigdy mnie już na żadnym Statoilu nie zobaczą.

Napisano

zmienić stację na inną a ze Statoilem się pożegnać wink.gif

Napisano

> Z konieczności (flota) tankuje często na Statoil...

> ...poprzednio miałem kartę flotową na BP i Orlenie

Ale chyba od dłuższego czasu Routex obsługuje BP i Statoil a Flota obsługuje Orlen.

Napisano

> Ale chyba od dłuższego czasu Routex obsługuje BP i Statoil a Flota obsługuje Orlen.

zgadza się, ale w zależności u kogo podpiszesz umowe na routex (czy statoil, czy bp), u tego masz rabat a u drugiego nie.

Mnie też Statoil mocno irytuje. Do tego dochodzą wyjątkowo krótkie węże na tych stacjach.

Od dłużeszgo czasu zastanawiam się, czy nie skorzystać z UTA hmm.gif, ale to taki OT

Napisano

Miałem nawet przypadki nieszczelności takiej, że paliwo lało się z połączenia węża i pistoletu. Moje zgłoszenia takich awarii przy kasie, zwykle nie dają żadnych

> rezultatów.

wystarczy jeden telefon do straży pożarnej o wycieku paliwa i zagrożeniu, u mnie w mieście ktoś tak wszystkie stacje pozałatwiał. stacja zamknięta na około 3 godziny - czas usunięcia awarii i posprzątanie "wycieku"

do tego zgłoszenie do jakiejś organizacji chroniącej środowisko szybko nauczy obsługę dbania o sprzęt.

Napisano

> A tak na poważnie to na przyszłość musisz pilnować przy tankowaniu bo jeżeli pistolet nie odbija i

> poleje Ci się po nogawkach to nikt za to nie odda.

Przerabiałeś to ? W sensie że gdyby oblało mnie paliwo bo pistolet nie odbija i oblałbym sobie jakieś np. drogie ciuchy to nie mozna nawet do nich mieć pretensji ?

Napisano

> Przerabiałeś to ? W sensie że gdyby oblało mnie paliwo bo pistolet nie odbija i oblałbym sobie

> jakieś np. drogie ciuchy to nie mozna nawet do nich mieć pretensji ?

można im sprawę w sądzie założyć na upartego... Całe szczęście ,że nie chodzę w "drogich ciuchach" bo bym musiał stację z dymem puścić.

Napisano

> trzeba było grzecznie zakręcić korek , zapłacić a to co wyleciało z winy stacji przez zepsuty

> pistolet potraktować zapałką...i po sprawie

> A tak na poważnie to na przyszłość musisz pilnować przy tankowaniu bo jeżeli pistolet nie odbija i

> poleje Ci się po nogawkach to nikt za to nie odda.

Po części odda ...

Koledze kiedyś tak się przelało też ok 2 litrów, poszedł do kierownika, zarządzał zwrotu pieniędzy, po negocjacjach zaproponował mu kierownik myjkę, jakieś tam wyższy program za free.

Ja bym i tak nigdy auta tam nie wpuścił, ale zawsze coś, dla niego skoro miał auto uwalone po szyby zlosnik.gif

Napisano

> zgadza się, ale w zależności u kogo podpiszesz umowe na routex (czy statoil, czy bp), u tego masz

> rabat a u drugiego nie.

A to nie jest tak że umowę podpisujesz z Routexem ?? I rabaty masz zarówno na BP jak i na Statoil ??

Napisano

> A to nie jest tak że umowę podpisujesz z Routexem ?? I rabaty masz zarówno na BP jak i na Statoil

> ??

niestety nie icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.