Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgasł w czesie jazdy

Featured Replies

Napisano

środa rano, odpalilem za 3 razem.(w nocy jakies 20 mrozu) przejechałem okolo 2-3 km i zgasł silnik. na szczęście udało się zjechać na parking. po kilku minutach spróbowałem jeszcze raz i odpalil bez problemu ale pochodzil minutę i zgasł. wywalilo kom. Low oil presure i "altern. fal...." tego drugie nie pamiętam dokładnie.

auto odholowane do serwisu. mechanik podejrzewał że woda się skropliła gdzieś tam i zamarzła. wymiana filtru paliwa, dolewka uszlachetniacza i ma pomóc. czwartek rano po nocy na zewnątrz Stilon podobno odpaił (auto stoi cały czas w serwisie) i jest ok. poprosiłem żeby się nim kilka km przejechali dla testu. mieliście coś takiego?

Napisano

> środa rano, odpalilem za 3 razem.(w nocy jakies 20 mrozu) przejechałem okolo 2-3 km i zgasł silnik.

> na szczęście udało się zjechać na parking. po kilku minutach spróbowałem jeszcze raz i odpalil

> bez problemu ale pochodzil minutę i zgasł. wywalilo kom. Low oil presure i "altern. fal...."

> tego drugie nie pamiętam dokładnie.

> auto odholowane do serwisu. mechanik podejrzewał że woda się skropliła gdzieś tam i zamarzła.

> wymiana filtru paliwa, dolewka uszlachetniacza i ma pomóc. czwartek rano po nocy na zewnątrz

> Stilon podobno odpaił (auto stoi cały czas w serwisie) i jest ok. poprosiłem żeby się nim

> kilka km przejechali dla testu. mieliście coś takiego?

Pierwsze kliku na Twój profil a tam icon_eek.gif tylko golf. Z tego co piszesz masz Stilo JTD lub MJTD sick.gif (uzupełnij profil)

Przyczyną może być paliwo - jeśli mechanik nic nie czyścił a tylko spuścił paliwo z filtra to obstawiam paliwo.

Możesz jeszcze napisać kiedy wymieniałeś filtr.

Dolej lepszego paliwa i test. Jeśli będzie ok to masz odpowiedź w innym przypadku koledzy z samochodami na węgiel bardziej pomogą.

shhh.gif

Uzupełnij profil bo koledzy z M będą kara.gif

Napisano
  • Autor

> Pierwsze kliku na Twój profil a tam tylko golf. Z tego co piszesz masz Stilo JTD lub MJTD

> (uzupełnij profil)

> Przyczyną może być paliwo - jeśli mechanik nic nie czyścił a tylko spuścił paliwo z filtra to

> obstawiam paliwo.

> Możesz jeszcze napisać kiedy wymieniałeś filtr.

> Dolej lepszego paliwa i test. Jeśli będzie ok to masz odpowiedź w innym przypadku koledzy z

> samochodami na węgiel bardziej pomogą.

> Uzupełnij profil bo koledzy z M będą

stary poczciwy Golf III, już zmienione na aktualne posiadanie

blush.gif

żebym to ja pamietał dokładnie kiedy wymieniłem f.? chyba sierpień 2010

Napisano

> środa rano, odpalilem za 3 razem.(w nocy jakies 20 mrozu) przejechałem okolo 2-3 km i zgasł silnik.

> na szczęście udało się zjechać na parking. po kilku minutach spróbowałem jeszcze raz i odpalil

> bez problemu ale pochodzil minutę i zgasł. wywalilo kom. Low oil presure i "altern. fal...."

> tego drugie nie pamiętam dokładnie.

> auto odholowane do serwisu. mechanik podejrzewał że woda się skropliła gdzieś tam i zamarzła.

> wymiana filtru paliwa, dolewka uszlachetniacza i ma pomóc. czwartek rano po nocy na zewnątrz

> Stilon podobno odpaił (auto stoi cały czas w serwisie) i jest ok. poprosiłem żeby się nim

> kilka km przejechali dla testu. mieliście coś takiego?

Jak udało sie go odpalić to jak chodził? Miał siłę żeby jechać? Nie dymił na biało?

Może EGR dał o sobie znać?

Może być, że paliwo nie najlepszej jakości było i przy takim dość sporym minusie parafina się wytrąciła.

Napisano
  • Autor

> Jak udało sie go odpalić to jak chodził? Miał siłę żeby jechać? Nie dymił na biało?

> Może EGR dał o sobie znać?

> Może być, że paliwo nie najlepszej jakości było i przy takim dość sporym minusie parafina się

> wytrąciła.

chodził ok, odpałałem kilka razy ale zawsze to samo. pracował minutę, gasl i wywalał komunikaty. nawet wjechał na lawetę smile.gif

Napisano

> chodził ok, odpałałem kilka razy ale zawsze to samo. pracował minutę, gasl i wywalał komunikaty.

> nawet wjechał na lawetę

Są duże szanse, że parafina się wytrąciła i stąd te problemy. A auto gdzie tankowane? Może paliwko nie najlepszej jakości było.

Napisano
  • Autor

> Są duże szanse, że parafina się wytrąciła i stąd te problemy. A auto gdzie tankowane? Może paliwko

> nie najlepszej jakości było.

może i paliwo, tankowane na Orlenie 2 dni wcześniej

Napisano

> [...] mieliście coś takiego?

Tak, w Bravo. Winne było paliwo/filtr paliwa. Jakkolwiek u Ciebie przyczyna mogła być inna (np. wspominane EGR), to jednak raczej możesz spać spokojnie i nie denerwować się na zapas ok.gif

Napisano

Koledzy a u mnie stał na mrozie 2 dni nie odpalanyi nie dał rady odpalić aż w koncu odpalił i stawia za sobą zasłone dymną , dym koloru raczej jasnego i śmierdzącego jak by oleju auto po tym wstawiłem do ciepłego garażu odpala za pierwszym razem, ale brak mocy i stawia za sobą załone dymną o co biega??

aaaa jak stał te 2 dni na morozie -22 confused.gif To miał bardzo mało ropki , ale miał dolany uszlachetniacz.

wymieniłem filtr paliwa nadal to samo

Napisano

> aaaa jak stał te 2 dni na morozie -22 To miał bardzo mało ropki , ale miał dolany uszlachetniacz.

> wymieniłem filtr paliwa nadal to samo

mało paliwa=duża powierzchnia ścianek do skraplania...

Napisano
  • Autor

auto naprawione

wymieniony filtr paliwa, dolane kilka l benzyny do baku i ma działać.

no i na razie działa smile.gif

Napisano

> dolane kilka l benzyny do baku i ma działać.

> no i na razie działa

to nie ma prawa działać screwy.gif

Napisano

> to nie ma prawa działać

To nie miejsce na taki komentarz... swiety.gif

Umówmy się, że o paliwo mu chodziło spineyes.gif

Napisano

> To nie miejsce na taki komentarz...

A na poniższy? zlosnik.gif

> Umówmy się, że o paliwo mu chodziło

Jeśli jednak o benzynę, to warto zwrócić uwagę, że NIE WOLNO tak robić w JTD. Jak już, to jakiś inny środek zastosować, a nie benzynę old.gif (nie tak dawno temu w OIDP Motorze lub Auto-Świecie był art. co ew. warto dolać) tongue.gif

Napisano
  • Autor

> A na poniższy?

> Jeśli jednak o benzynę, to warto zwrócić uwagę, że NIE WOLNO tak robić w JTD. Jak już, to jakiś

> inny środek zastosować, a nie benzynę (nie tak dawno temu w OIDP Motorze lub Auto-Świecie był

> art. co ew. warto dolać)

hymm,

tak mi doradzil gość z serwisu (bosch serwis )

może ktos napisać, kóre uszlachetniacze mozna bezpiecznie wlać?

Napisano

benzyna do comon reila !!!!??? panic.gifzona.gifkara.gif

Napisano

> hymm,

> tak mi doradzil gość z serwisu (bosch serwis )

> może ktos napisać, kóre uszlachetniacze mozna bezpiecznie wlać?

ja leje szwedzki dodatek " czarną strzałę" ale jak sa mrozy to leje dobry ON.... Lotos Dynamic bo nie zamarza do -30C a co robi parafina....

Większość zwykłego ON jest produkowane w zalezności od temperatury - prognozy .... jest prognoza na -5 .... rafineria robi na - 15C ..... zanim to przyjedzie i zostanie sprzedane to już jest -25C i sick.gif

Napisano

> A na poniższy?

> Jeśli jednak o benzynę, to warto zwrócić uwagę, że NIE WOLNO tak robić w JTD. Jak już, to jakiś

> inny środek zastosować, a nie benzynę (nie tak dawno temu w OIDP Motorze lub Auto-Świecie był

> art. co ew. warto dolać)

Dzizas, tego nawet nie brałem pod uwagę, że serio benzynki wlał.... myślałem raczej że się pomylił pisząc panic.gif

Nasze silniczki to nie stare klekoty.... tam kiedyś się lało zimą profilaktycznie benzyny co nieco

Ja pomyłkowo na cały bak kiedyś wlałem 4L ( na cały bak ) i paliwo zostało spuszczone po 10 km.

Następnie zalanie ON i nowy filtr.

Spuszczone paliwo poszło do niewysilonego traktora..

Napisano

Ja też kiedyś przymierzałem się do tego czynu facepalm.gif ale na szczęście gość na stacji polecił mi jakiś uszlachetniacz.

A tak na przyszłość i ku przestrodze: czym może grozić dolewanie 95 do ON w naszych JTD?

Napisano
  • Autor

> Dzizas, tego nawet nie brałem pod uwagę, że serio benzynki wlał.... myślałem raczej że się pomylił

> pisząc

> Nasze silniczki to nie stare klekoty.... tam kiedyś się lało zimą profilaktycznie benzyny co nieco

> Ja pomyłkowo na cały bak kiedyś wlałem 4L ( na cały bak ) i paliwo zostało spuszczone po 10 km.

> Następnie zalanie ON i nowy filtr.

> Spuszczone paliwo poszło do niewysilonego traktora..

kurrr..... to ja pier... taki serwis pad.gif, to była tam moja wizyta. dzięki za odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.