Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polonez 1500CE 84"

Featured Replies

Napisano

niedawno zakupilem sobie taka zabaweczke do odbudowy. pierwszy wlasciciel, a od 12lat auto nie bylo jezdzone (na blacie 50kkm). na dzien dobru udalo sie odpalic oczywiscie uwalony byl kabel do rozdzielacza jak to w wiekszosci polonezow z elektronicznym zaplonem, ale po wymianie kabla i zalania gaznika, odpalil po 3 probach i to na 12 letnim paliwie!

20101031158.jpg

20101031159.jpg

20101031160.jpg

20101031161.jpg

20101031162.jpg

20101031163.jpg

20101031164.jpg

20101031165.jpg

20101031166.jpg

20101031167.jpg

20101031168.jpg

20101031169.jpg

20101031170.jpg

Napisano

> niedawno zakupilem sobie taka zabaweczke do odbudowy.

Odbudowy? hehe.gif Toż to wystarczy wypolerować lakier, zrobic kilka zaprawek i odkurzyć środek zlosnik.gif. Fajny egzemplarz ok.gif, ale nawet nie próbuj z niego robić "pełnej" wersji nono.gifchaja.gif

Napisano

Witamy wśród sympatyków poldka! ok.gif

Napisano
  • Autor

> Odbudowy? Toż to wystarczy wypolerować lakier, zrobic kilka zaprawek i odkurzyć środek . Fajny

> egzemplarz , ale nawet nie próbuj z niego robić "pełnej" wersji

co masz na mysli pelnej? chodzi ci o pelna "listwowa" wersje?

Napisano

Ile dałeś za niego ? Jak podłoga nie pognita, to elegancki będzie smile.gif

Napisano

> co masz na mysli pelnej? chodzi ci o pelna "listwowa" wersje?

Listwy, zderzaki, obrotomierz, zegarek, pasy bezpieczeństwa (w tej wersji powinny być statyczne), wycieraczka tylna, spryskiwacz, ogrzewanie tylnej szyby, wygłuszenie maski itp waytogo.gif

Napisano

bryka super waytogo.gif , ale ta kość słoniowa L78 sick.gif , najbardziej znienawidzony przez lakierników kolor lat '80ych sick.gif

Napisano

> co masz na mysli pelnej? chodzi ci o pelna "listwowa" wersje?

Tak, nie rób takiej zlosnik.gif. Ewentualnie ze zmian możesz wrócić do przednich pojedynczych prostokątnych lamp, bo C nie miały podwójnych.

Napisano

> Tak, nie rób takiej . Ewentualnie ze zmian możesz wrócić do przednich pojedynczych prostokątnych

> lamp, bo C nie miały podwójnych.

zawsze C mialo pojedyncze?

Napisano

> Tak, nie rób takiej . Ewentualnie ze zmian możesz wrócić do przednich pojedynczych prostokątnych

Zdarzało się, że miały. Z resztą taka najbardziej spartańska wersja C-klasy powinna mieć jeszcze skajowe siedzenia z Kanta, tu są polonezowskie ok.gif

Napisano

> Zdarzało się, że miały. Z resztą taka najbardziej spartańska wersja C-klasy powinna mieć jeszcze

> skajowe siedzenia z Kanta, tu są polonezowskie

C czasem nie mial cos zaoszczedzone przy polce z tylu?

Napisano

> C czasem nie mial cos zaoszczedzone przy polce z tylu?

Całkiem możliwe, nie znam wszystkich "oszczędności" jakie zastosowano w C-klasie hmm.gif Wiem, że nie było również pełnej tapicerki bagażnika, tylnego "parapetu" pod lampami, ale o półce nic mi nie wiadomo icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Zdarzało się, że miały. Z resztą taka najbardziej spartańska wersja C-klasy powinna mieć jeszcze

> skajowe siedzenia z Kanta, tu są polonezowskie

ogolnie dziwnie wyposarzony bo np w tylnych drzwiach sa popielniczki, ktorych ponoc nie powinno byc, ale jak sie bardziej wglebialem to bardzo czesto na tasme pakowali to co mieli w magazynach wiec specjalnie sie tym nie przejmuje

Napisano
  • Autor

> bryka super , ale ta kość słoniowa L78 , najbardziej znienawidzony przez lakierników kolor lat

> '80ych

zastanawiam sie powaznie nad L84 (strasznie mi sie podoba) biale laminatowe poszerzenia i do tego ATS classic 8x13

Napisano

> zastanawiam sie powaznie nad L84 (strasznie mi sie podoba)

Raczej myślisz o L61 morelowym biglaugh.gif

Napisano

> zastanawiam sie powaznie nad L84 (strasznie mi sie podoba) biale laminatowe poszerzenia i do tego

> ATS classic 8x13

nie rób mu tego frown.gif

stan z wierzchu nie jest zły - fajna baza do renowacji, ale jak w tym dowcipie - nie s...dol tego zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie rób mu tego

> stan z wierzchu nie jest zły - fajna baza do renowacji, ale jak w tym dowcipie - nie s...dol tego

mysle ze jak by wygladal co ala ten nie bylo by zle

s3014567gv9.jpg

Napisano

> zdecydowanie L84 czyli taki rudy ceglany

orzechowy ok.gif

krótka seria , są kłopoty w mieszalniach z tym kolorem , Dupont go nie ma hmm.gif

ale ja mam w Spectralu Novol yay.gif

131,31zł netto za 1 litr bazy (pod klar)

91,77zł netto za 1 litr akrylu (bez utwardzacza)

yay.gif

Napisano

> orzechowy

> krótka seria , są kłopoty w mieszalniach z tym kolorem , Dupont go nie ma

> ale ja mam w Spectralu Novol

> 131,31zł netto za 1 litr bazy (pod klar)

> 91,77zł netto za 1 litr akrylu (bez utwardzacza)

Jak ja miał bym wybierać, to "C" tylko i wyłącznie w kolorze (teraz nie mam głowy do fabrycznych numerów biglaugh.gif) tak zwanym "szałwia" - czyli taki wygaszony seledyn.

Napisano
  • Autor

> Jak ja miał bym wybierać, to "C" tylko i wyłącznie w kolorze (teraz nie mam głowy do fabrycznych

> numerów ) tak zwanym "szałwia" - czyli taki wygaszony seledyn.

cos takiego?

Polonez%206,%20Warsaw%2027.06.2006%20F%20s.jpg

Napisano

> Ale na zewnątrz auta?

tak , na wypadek kraksy , przepisy bezpieczeństwa p.poż.

brakuje tam jeszcze zawleczek na masce i oznakowania gaśnicy ok.gif

Napisano

Przecież to jest CE, a nie C icon_rolleyes.gif

Napisano

> Przecież to jest CE, a nie C

Tylko że CE od C różniło się jedynie elektronicznym zapłonem biglaugh.gifok.gif

Napisano

Wszystkie CE, jakie widziałem, miały "okulary" z przodu.

Napisano

> zastanawiam sie powaznie nad L84 (strasznie mi sie podoba) biale laminatowe poszerzenia i do tego

> ATS classic 8x13

a 7x13 byś nie chciał? zlosnik.gif

Napisano

> Całkiem możliwe, nie znam wszystkich "oszczędności" jakie zastosowano w C-klasie Wiem, że nie było

> również pełnej tapicerki bagażnika, tylnego "parapetu" pod lampami, ale o półce nic mi nie

> wiadomo

Pod lampami nie ma parapetu - to po prostu zderzak zakrywa blachę

Napisano

> Wszystkie CE, jakie widziałem, miały "okulary" z przodu.

To różnie - ten ze zdjęcia to C, a ma podwójne światła i normalny zderzak devil.gif

284758028-P9040255.jpg

post-14422-1435251185033_thumb.jpg

Napisano

> To różnie - ten ze zdjęcia to C, a ma podwójne światła i normalny zderzak

Ale widać, że po przejściach grinser006.gif

Napisano

> To różnie - ten ze zdjęcia to C, a ma podwójne światła i normalny zderzak

Kwadratowe lampy miał tylko polonez C nie CE i był produkowany tylko 83 r. Na wikipedi nawet piszą bo kumpel miał takiego i szukaliśmy . Na allegro tak samo każdy C z 83r. ma takie lampy .

Napisano

> Pod lampami nie ma parapetu - to po prostu zderzak zakrywa blachę

Nie wiem, czy to dostatecznie tu będzie widać, ale różnica z tyłu pomiędzy C a standardowym jeśli chodzi o blachy pod zderzakiem istnieje i mam na myśli właśnie ten "parapet", którego w C brakuje ok.gif

284759747-parapet1.jpg

284759747-parapet2.jpg

post-129023-14352511854936_thumb.jpg

Napisano

Czytam Was tutaj i tak widzę, że rozgraniczacie to wszystko na 15 wersji tego samego nadwozia, a przy produkcji pewnie dawali to co było na magazynie... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czytam Was tutaj i tak widzę, że rozgraniczacie to wszystko na 15 wersji tego samego nadwozia, a

> przy produkcji pewnie dawali to co było na magazynie...

i tak wlasnie bylo, nie ma jednoznacznej wersji wyposazenia i nigdy nie bylo dokladnych wytycznych

Napisano

> Nie wiem, czy to dostatecznie tu będzie widać, ale różnica z tyłu pomiędzy C a standardowym jeśli

> chodzi o blachy pod zderzakiem istnieje i mam na myśli właśnie ten "parapet", którego w C

> brakuje

A wiesz że dopiero teraz się o tym dowiedziałem yikes.gif

Wydawało mi się, że w przypadku C ograniczali się do ogołocenia z dodatków, a blacha (poza brakiem otworu na wycieraczke w klapie bagażnika) była taka sama...

Napisano

Z tym lewym tylnym kołem wszystko ok? Jakoś dziwnie wygląda. icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Z tym lewym tylnym kołem wszystko ok? Jakoś dziwnie wygląda.

tak tak wszystko ok, jak mocniej usiadzie to robi sie "centralnie" na srodku, a zawieszenie nie ulozone bo zanim wyjechalem z garazu na zdjecia to stal na kobylkach

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

sorry za jeden post pod drugim, ale zaczalem cos ruszac z robota, jak nie macie nic przeciwko bede wrzucal fotki i opisy z odbudowy.

wczoraj przelozylem zaciski hamulcowe na w pelni sprawne z innego modelu bo te co byly byly zapieczone kompletnie (wszystkie 4 facepalm.gif kola nie dalo sie obracac ale nic dziwnego autko stalo 12 lat bez ruchu) zaciski doczekaja sie pelnej renowacji i wroca na miejsce.

dzis zabralem sie za demontaz gaznika niestety, jednak brak szczoteczki do zebow w warsztacie pokrzyzowala mi plany i dokoncze w najblizszych dniach.

tu juz bez gaznika

20110328291.jpg

czesciowo rozebrany gaznik

20110328289.jpg

lutowane mosiezne plywaczki

20110328290.jpg

a tu czesciowo rozebrany

20110328287.jpg

Napisano

> sorry za jeden post pod drugim, ale zaczalem cos ruszac z robota, jak nie macie nic przeciwko bede

> wrzucal fotki i opisy z odbudowy.

Oczywiście, że nie mamy nic przeciwko cool.gif Oby jak najwięcej food.gif

Napisano
  • Autor

> Oczywiście, że nie mamy nic przeciwko Oby jak najwięcej

oczywiscie postepy nie beda jakies zastraszajaco szybkie, bo raz ze kobieta meczy zebym po robocie do domu wracal a nie grzebal przy zlomie

a dwa ze jednak finanse nie pozwalaja zeby zbyt duzo poszalec za jednym razem, wiec wiekszosc prac bedzie wykonywana wlasnorecznie

Napisano
  • Autor

kolejny post jeden pod drugim, chyba kiepskie zainteresowanie oslabiony.gif

hamulce uruchomione gaznik wyczyszczony i poprzekladane graty z nowszego, w starym orginalnym plywak zalal sie paliwem wiec tylko smietnik.

wiec czas na odrobine zabawy i poczatek powaznych spraw, w najblizszych dniach jak sie uporam z miejscem w piwnicy do skladowania gratow rozkrecam wszystko z budy i biore sie za blache, trzymajcie kciuki bo pewnie bedzie tego sporo, ale mi sie nie spieszy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.