Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Promocje- nowy z autosalonu

Featured Replies

Napisano

Witam, jak w temacie... jako, że dośc już mam poszukiwań używanego to pomyślałem o nówce- zawsze byłem przeciwny, bo duża strata wartości, ale po 1 będę miał spokojny sen, że niebite, a po 2 pojeżdze nim parę dobrych lat, więc może se tracić na wartości:)

do rzeczy- rozgladam się za hatchbackiem 5d, benzyna, silnik min. 1.4- narazie powaznie myślę nad tym

http://www.fiat.pl/index.php?pid=67&id_model=21

a pytanie do Was brzmi- czy spotkaliście się z jakimiś okazyjnymi promocjami, zniżkami itp.- cena jakąjestem w stanie dać to 38 000, ale im mniej tym lepiej:)

p.s

patrzę jeszcze w stronę fabii także w wersji podstawowej.

Napisano

> będę miał spokojny sen, że niebite

z_lol1.gifz_lol1.gifz_lol1.gifrotfl.gif

dobrze, że żyjesz w nieświadomości co się dzieje z nowymi samochodami

oprócz malunków i innych przekrętów zabawy typu "kto dalej skoczy przy rozładunku" itp hehe.gif

Napisano

> dobrze, że żyjesz w nieświadomości co się dzieje z nowymi samochodami

> oprócz malunków i innych przekrętów zabawy typu "kto dalej skoczy przy rozładunku" itp

Tylko wiesz, to co jeżdżą po drogach już pięć czy dziesięć lat oprócz tych przygód przy rozładunku mają też przygody "ekstra". Poza tym coraz więcej firm ogranicza mocy i prędkość do np 20 km/h żeby sobie chłopcy nie mogli poszaleć.

Napisano

Za 38tyś kupisz spokojnie wersje taka jak ja mam w podpisie

Napisano

> patrzę jeszcze w stronę fabii także w wersji podstawowej.

Za te same pieniądze Fiat daje prawie wypas przy Skodzie bida nie wartej uwagi. Za 38 masz Grande z elektryką, klimą i metalikiem, do Fabii za 37 żal wsiadać hehe.gif. Ja wiem, że można tak dokładać po dwa czy trzy tysiące i w końcu dojść do Mercedesa grinser006.gif, ale mając 38 tysięcy z piekła diabłu wyciągnął bym jeszcze cztery i kupił Bravo z takim samym wypasem jak Grande, najwyżej przez kilka dni w roku smażąc się bez klimy przy otwartych oknach wrrr.gif

Napisano

> oprócz malunków i innych przekrętów zabawy typu "kto dalej skoczy przy rozładunku" itp

Tak jest. Walą każdą jedną sztukę w każdym salonie każdej marki w Polsce.

Napisano

> Tak jest. Walą każdą jedną sztukę w każdym salonie każdej marki w Polsce.

nie każdą , tylko co drugą hahaha.gif

a wracając do tematu - można mieć pecha i salon się wypnie wink.gif

Napisano
  • Autor

dzięki za pomoc- utwierdzam się w przekonaniu, że za te pieniądze to jedyny rozsądny wybór, a to punto jest coś wart?:)

acha- na klimie mi nie zależy:)

Napisano

> dzięki za pomoc- utwierdzam się w przekonaniu, że za te pieniądze to jedyny rozsądny wybór, a to

> punto jest coś wart?:)

Zapraszamy na IKP, poczytaj moje posty co to punto jest warte hehe.giftu ktos ostatnio pytał

> acha- na klimie mi nie zależy:)

a powinno - już dzisiaj ciężko sprzedac auto bez klimy. za parę lat będziesz zmuszony oddac prawie za darmo dobre auto tylko dlatego ze nie ma klimy...

Napisano

masz racje lepiej kupić uzywanego nie bitego bo kazdy nowy to zajezdzony juz przy zjezdzie z lory facepalm.gif

Napisano

może jeszcze uda ci się trafić coś z rocznika 2010, ja akurat tak kupiłem wersje estiva

Napisano

> dzięki za pomoc- utwierdzam się w przekonaniu, że za te pieniądze to jedyny rozsądny wybór, a to

> punto jest coś wart?:)

> acha- na klimie mi nie zależy:)

Mam rok GP i nie narzekam, przelatane dopiero 18 tys km i nic nie zepsułem. Pali też przyzwoicie. Wyposażenie ma takie jak potrzebowałem, klima się przydaje, a zestaw głośnomówiący naprawdę przydatny. Wybieram do kogo dzwonie głosowo, odbieram z przycisków na kierownicy, książka telefoniczna dostępna na wyświetlaczu samochodu i nawet smsy czyta baśka na głos! Fajnie jak jadę z kimś nowym i nagle szok ze Punto ma takie bajery!

Napisano
  • Autor

> masz racje lepiej kupić uzywanego nie bitego bo kazdy nowy to zajezdzony juz przy zjezdzie z lory

hyh:)

w sumie pozytywne opinie nawet wyczytałem prócz Twojej Vadero:)

Napisano

> hyh:)

> w sumie pozytywne opinie nawet wyczytałem prócz Twojej Vadero:)

A wiesz o tym, że Vaderowe było elką

Napisano
  • Autor

> A wiesz o tym, że Vaderowe było elką

to zmienia postać rzeczy...i właśnie dlatego nie chcę używki, bo można się między innymi tak wkopać.

tutaj coś znalazłem

http://ganinex.com.pl/evo_gliwice

urwaliście jeszcze coś z proponowanej ceny?:)

Napisano

> A wiesz o tym, że Vaderowe było elką

i dlatego mu np wymieniono chyba trzy komplety lamp tylnych bo przez to że jest Elką tak strasznie sie tylne lampy zużywają i parują, albo im się kostki przepalają hehe.gif o klamkach tylnych nie wspomnę, albo o nagrzewnicy co sie w pierwszym roku eksploatacji rozciekła rotfl.gif aa no i to że lakier z progów razem z ocynkiem odpadł w drugim roku eksploatacji to też to że to Lka ma duży wpływ zlosnik.gif no i to że od nowości spitala mu płyn chłodzący i żre olej to też wina tego że jest Lką - kit z tym że zauważyłem to jak robiłem nim jego pierwsze 5kkm i jeszcze kursanta za kierownicą nie widział smile.gif

po prostu taki egzemplarz. Fiaty sie nie nadają intensywnej eksploatacji. chcesz tym jeździć do kościoła - z Bogiem. chcesz tym tłuc kilometry to miej się na baczności.

Na IKP też na mnie naskakiwali, do czasu aż ich toczydełka po 2 latach zrobiły swoje pierwsze 10kkm i zaczęły się rypać wink.gif

Ja bym w życiu tego auta nikomu nie polecił, ale każdy ma swój wybór.

Oczywiście są na IKP tacy co twierdzą że zrobili juz trochę km i mają auta bezawaryjne, czyli można miec fart i trafić na dobry egzemplarz. ale ja jakos kupując nowe auto nie chciałbym liczyć na fart hmm.gif

Napisano

> prosze, ja Tobie zaplace ale nie rob nam (IKP) antyreklamy . i tak jest lepiej niz ze stilo .

ja nie reklamuję aut, tylko opisuje swoje wrażenia z posiadania GP wink.gif Zawsze obszernie i chętnie, a jak ktoś ma problem i sie rzuca to zawsze chętnie podam VIN i niech sobie sprawdzi co sie działo przy jakim przebiegu zlosnik.gif

Napisano

Jak będę miał sposobność to spytam jednego instruktora jak jest z jego grande.

U mnie w firmie jest grande użytkuje je pare osób i póki co ma się dobrze.

Może konstruktorzy nie przewidzieli, że auto będzie użytkowane przez większą część doby, a może to zależy z którego kraju pochodzi ( Włochy, Brazylia)

Poza tym jaki przebieg ma twoje auto ?

Napisano

spytasz sie i jaką informacją uzyskasz? że moje grande się nie psuje? hehe.gif

albo że sobie coś zmyśliłem? wink.gif Awaryjność jaka jest taka jest. W razie czego jak pisałem służę VINem.

Przebieg 254kkm rocznik 2007 (Irej. 2008 marzec) - na Lce od polowy kwietnia. Uprzedzając twoje stwierdzenia - psuje sie odn owości, i nie wynika to ze zużycia - wiadomo, co sie zużywa to o tym nie piszę.

Najgroźniejsza awaria - pad wspomagania, który spowodował nie tyle wyłączenie sie wspomy co zablokowanie układu kierowniczego. auto wylądowało w rowie - dobrze ze była zima i prędkość mała...

Inna - rozleciała sie skrzynia biegów i zablokowalo koła na amen - nawet wciśniecie sprzęgła nie odblokowało kół. musiała przyjechac laweta z dźwigiem żeby go zabrac na serwis.

Napisano

> nawet wciśniecie sprzęgła nie

> odblokowało kół.

Bo sprzęgło rozłącza silnik ze skrzynią!!!!

Skrzynia biegów jest połączona z kołami na stałe!

Siedzisz na forum, a o oczywistych rzeczach nie wiesz !! Ciągle tylko lamentujesz jakie to GP złe.

Napisano

> Bo sprzęgło rozłącza silnik ze skrzynią!!!!

> Skrzynia biegów jest połączona z kołami na stałe!

> Siedzisz na forum, a o oczywistych rzeczach nie wiesz !! Ciągle tylko lamentujesz jakie to GP złe.

żyłka pękła? cfaniaczek.gif

ja nie lamentuję tylko mówię jak jest.

Napisano

> żyłka pękła?

> ja nie lamentuję tylko mówię jak jest.

Ja mam inne zdanie o tym aucie, a Ty jesteś zabawny tym rozpaczaniem co to się zepsuło. Sprzedaj i kup coś lepszego. Mam nadzieję że już nie kupisz Fiata i nie będę musiał wyczytywać twoich historii jaki to fiat zły i fe.

Napisano

> Witam, jak w temacie... jako, że dośc już mam poszukiwań używanego to pomyślałem o nówce- zawsze

> byłem przeciwny, bo duża strata wartości, ale po 1 będę miał spokojny sen, że niebite, a po 2

> pojeżdze nim parę dobrych lat, więc może se tracić na wartości:)

> do rzeczy- rozgladam się za hatchbackiem 5d, benzyna, silnik min. 1.4- narazie powaznie myślę nad

> tym

> http://www.fiat.pl/index.php?pid=67&id_model=21

> a pytanie do Was brzmi- czy spotkaliście się z jakimiś okazyjnymi promocjami, zniżkami itp.- cena

> jakąjestem w stanie dać to 38 000, ale im mniej tym lepiej:)

> p.s

> patrzę jeszcze w stronę fabii także w wersji podstawowej.

IMO mozesz tez pomyslec o nowym Golfie z loterii Plus GSM:

http://otomoto.pl/volkswagen-golf-nowy-wygrany-w-loterii-plusa-C17850732.html

Realna cena transakcyjna to pewnie okolice 47k PLN, wiec ok. 10k PLN wiecej niz chcesz wydac z drugiej strony powinienes ta sume odzyskac przy pozniejszej odsprzedazy (z racji nizszej utraty wartosci + dyskonta w stosunku do ceny w salonie). Natomaist miedzy czasie bedziesz jezdzil autem bezpieczniejszym, solidniejszym, lepiej wykonanym. Co prawda wersja ta ma skromne wyposazenie ale IMO niezbedne minimum jest, pozatym konkurencja w tym przedziale cenowym tez specjalnie nie rozpieszcza grinser006.gif

Napisano

Szukaj i pytaj po salonach, masz Aveo, Corsę, GP i wiele innych które zostały z 2010 roku. Na Corsę wiem że tak z 10 tysi rabatu powinieneś wyrwać więc 1.4 z klimą powinno się trafić, o ile jeszcze są. Chodź i pytaj.

Napisano

> Jak będę miał sposobność to spytam jednego instruktora jak jest z jego grande.

Z instruktorami na temat Grande lepiej nie rozmawiać facepalm.gif. Bardzo miło wspominają Corsy i niesamowicie cieszą się na nowe Yarisy hehe.gif. W opiniach przeważa tandeta i totalny brak ergonomii.

Napisano

Awaryjność jest jaka jest, jednym się będzie psuło mniej a drugim mniej. Ciekawe jak będzie w moim przypadku.

Im więcej czytam o twym GP to coraz bardziej jestem w szoku.

Przy moim użytkowaniu zrobienie 254 kkm to jakieś 12 lub więcej lat

No ale cóż pożyjemy zobaczymy.

Napisano

> Tak jest. Walą każdą jedną sztukę w każdym salonie każdej marki w Polsce.

Nie wiedzieć czemu mówią tak zwykle posiadacze pojazdów kupionych w Ałtohałz Kebapp...

Co jeszcze ciekawsze - przecież te samochody też kiedyś były nowe i wtedy rozbite i obskakane...

Co jeszcze-jeszcze bardziej ciekawe - do mnie naprawdę sporo samochodów przyjeżdża na lorach i cackają się z nimi przy rozładunku gorzej niż ze śmierdzącym jajem...

No ale ja się nie znam...

Napisano

> Ja mam inne zdanie o tym aucie, a Ty jesteś zabawny tym rozpaczaniem co to się zepsuło. Sprzedaj i

> kup coś lepszego. Mam nadzieję że już nie kupisz Fiata i nie będę musiał wyczytywać twoich

> historii jaki to fiat zły i fe.

A co boli Cię że ktoś ma problemy z Fiatem? Bywają pechowe egzemplarze i nic nie zrobisz.

Napisano

Generalnie jesteś bardziej zaślepiony ode mnie. Jakby się przez 18 tysi zepsuło to należało by je zwrócić i żądać zwrotu kasy... zlosnik.gif

Napisano

Chevrolet Aveo, za 31 tysi dostaniesz z klimą, ale bez większych wypasów. Silniczek 1.2, za to 84 kunie, podobno pali tyle, co GP. W wersji sedan masz bagażnik, a nie pudełko na buty.

Napisano

> Chevrolet Aveo, za 31 tysi dostaniesz z klimą, ale bez większych wypasów. Silniczek 1.2, za to 84

> kunie, podobno pali tyle, co GP. W wersji sedan masz bagażnik, a nie pudełko na buty.

Sedan - nie, zobacz sobie na EuroNCAP... o dziwo htb wypada lepiej.

Napisano

A używane to oczywiscie od dziadka z niemiec to tylko do kosciola... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Co jeszcze-jeszcze bardziej ciekawe - do mnie naprawdę sporo samochodów przyjeżdża na lorach i

> cackają się z nimi przy rozładunku gorzej niż ze śmierdzącym jajem...

> No ale ja się nie znam...

Osobiscie bylem przy rozladunku giulietty mojej mamuski , facet cackal sie z autami jakto sibui mowi a poza tym fury mialy powyjmowane polowe rzeczy i jakos pokombinowanego kompa , wiec swirowanie odpadalo no.gif

Napisano

> Osobiscie bylem przy rozladunku giulietty mojej mamuski , facet cackal sie z autami jakto sibui

> mowi a poza tym fury mialy powyjmowane polowe rzeczy i jakos pokombinowanego kompa , wiec

> swirowanie odpadalo

Niestworzone rzeczy o nowych autach piszą ludzie którzy nigdy nie brali nówki. Nie powiem bo czasem pewnie coś się zdarzy

Napisano

> Niestworzone rzeczy o nowych autach piszą ludzie którzy nigdy nie brali nówki. Nie powiem bo czasem

> pewnie coś się zdarzy

Ale te ich używki też kiedyś były nówki to raz, a dwa że przypadki są, ale raczej rzadko, a poważnych uszkodzeń prawie się nie zdarza.

Napisano

> A używane to oczywiscie od dziadka z niemiec to tylko do kosciola...

oczywiście, że nie

ale chciałbym mieć pewność , że n00wka z salonu jest nówką bez skazy

a nie dzieckiem eksperymentów typu "czy można strzelać ze sprzęgła przy 6 tyś obrotów i silnik nie zgaśnie"

Napisano

> a nie dzieckiem eksperymentów typu "czy można strzelać ze sprzęgła przy 6 tyś obrotów i silnik nie

> zgaśnie"

Takie rzeczy to już w fabryce się dzieją, zimny silnik, zaraz po odpaleniu gaz do dechy i jazda na parking fabryki

Napisano

> Sedan - nie, zobacz sobie na EuroNCAP... o dziwo htb wypada lepiej.

Ano, ogólnie Aveo jest słabe w NCAP.... ale przy jeździe miejskiej może aż takie ważne to nie jest, w mieście chyba większość wypadków to stłuczki, słabsze czy mocniejsze, a walenie czołowe przy 90 km/h to raczej poza miastem...

Coś za coś, jakby się chciało założyć gaz to chyba tylko sedan. Mam złe wspomnienia z Matiza z gazem w kole... auto bez bagażnika... zlosnik2.gif

Napisano

> Osobiscie bylem przy rozladunku giulietty mojej mamuski , facet cackal sie z autami jakto sibui

> mowi

osobiście byłem przy rozładunku jedynego na owe czasy Mercedesa - samochód przyjechał prosto z fabryki w specjalnym kontenerze a wraz z nim fabryczny kierowca - i on osobiście musiał wypakować samochodzik z kontenera, sprawdzić, zatwierdzić i dopiero oddać kluczyki szczęśliwemu właścicielowi

przyszły właściciel zagroził, że jeżeli ktokolwiek usiądzie w samochodzie poza nim to odwoła zakup i szczeli focha - niestety , ale musiał ulec i przed nim siedział w samochodzie kierowca z mercedesa rotfl.gif

i faktycznie kierowca cackał się jak z koszem zgniłych jaj skromny.gif

Napisano

Sama prawda

Napisano

> Zapraszamy na IKP, poczytaj moje posty co to punto jest warte tu ktos ostatnio pytał

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, że Paska kupujesz to bym opisał wszystkie usterki u znajomego zlosnik.gif

Napisano

> mowi a poza tym fury mialy powyjmowane polowe rzeczy i jakos pokombinowanego kompa , wiec

> swirowanie odpadalo

Ale wiesz, coponiektórzy wiedzą lepiej...

PROBLEM polega na tym, że ładujący/rozładowujący odpowiada za samochód. Sprawa prosta - uszkodzenie w transporcie -> konieczność wypłaty odszkodowania -> ktoś musi być winien -> rozładowywacz np dostanie po premii.

Napisano

> przyszły właściciel zagroził, że jeżeli ktokolwiek usiądzie w samochodzie poza nim to odwoła zakup

> i szczeli focha - niestety , ale musiał ulec i przed nim siedział w samochodzie kierowca z

> mercedesa

No to koleś nawiedzony kompletnie, bo przed nim siedziało w tym samochodzie już paredziesiąt do paruset osób - wiesz, taśma montażowa to jednak całkiem spora horda luda...

Napisano

> PROBLEM polega na tym, że ładujący/rozładowujący odpowiada za samochód. Sprawa prosta - uszkodzenie

> w transporcie -> konieczność wypłaty odszkodowania -> ktoś musi być winien -> rozładowywacz np

> dostanie po premii.

Poza tym gosc raczej nie z gatunku mlodych gniewnych tylko wasacz mokasyniarz , fan pokrowcow z lidla zeby.GIF

Napisano

A ile nowych, malowanych po uszkodzeniach, samochodów kupiłeś? smirk.gif

mar00ha

Napisano

> prosze, ja Tobie zaplace ale nie rob nam (IKP) antyreklamy . i tak jest lepiej niz ze stilo .

Aaa... Czyli Punto jedzie tylko na PR? hahaha.gif

mar00ha

Napisano

> A co boli Cię że ktoś ma problemy z Fiatem? Bywają pechowe egzemplarze i nic nie zrobisz.

Pijar się Fiatom sypie, przez szczere opinie niezadowolonych użytkowników. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> Pijar się Fiatom sypie, przez szczere opinie niezadowolonych użytkowników.

> mar00ha

A jak ktos szczerze mowi o bolaczkach swojego fiata to jest zaraz mocno szykanowany... Dżihad

Napisano

> A jak ktos szczerze mowi o bolaczkach swojego fiata to jest zaraz mocno szykanowany

A dostał ktoś bana? zlosnik.gif Jak nie, to źle nie jest. ok.gif Na jednym zagranicznym forum Hondy skasowali mi konto za pisanie o problemach. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.