Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Promocje- nowy z autosalonu

Featured Replies

Napisano

> A dostał ktoś bana? Jak nie, to źle nie jest. Na jednym zagranicznym forum Hondy skasowali mi

> konto za pisanie o problemach.

btw podpatrzylem ze w SUV'ach hondy takze paruja reflektory (HID).

Napisano

> Ano, ogólnie Aveo jest słabe w NCAP....

Tutaj jest test aktualnego Aveo po FL (wersja na Australię nazywa się holden barina). Procedura testowa Ancap jest identyczna jak w EuNCAP.

Może bez rewelacji, ale tragedii nie ma. No i ma boczne poduszki z ochroną głowy, czego w GP próżno szukać w std.

Napisano

> Tutaj jest test aktualnego Aveo po FL (wersja na Australię nazywa się holden barina). Procedura

> testowa Ancap jest identyczna jak w EuNCAP.

> Może bez rewelacji, ale tragedii nie ma. No i ma boczne poduszki z ochroną głowy, czego w GP próżno

> szukać w std.

Aveo cały czas poprawiają i mają już niezłe wyniki w testach zderzeniowych ok.gif

Napisano

> jestem w stanie dać to 38 000, ale im mniej tym lepiej:)

> p.s

> patrzę jeszcze w stronę fabii także w wersji podstawowej.

Oprócz GP, polecam obejrzeć Peugeota 207 i nowe C3 w wersji seduction (oba najlepiej z silnikiem 95KM waytogo.gif). Będą w podobnej cenie. Corsa też jest nieźle wykonana.

Napisano
  • Autor

peugot 207 i c3 poza moim zasięgiem cenowym, właścicwie z takimi piniędzmi to ja nie mam zbyt wielkiego wyboru:)

ubiegając odpowiedzi - taty i dacii nie chę:)

Napisano

> peugot 207 i c3 poza moim zasięgiem cenowym

Na pewno? C3 Seduction (tylko taką wersję IMO warto brać - podstawowa "Attraction" to straszny plastix i nie ma tej zajefajnej szybki panoramicznej)

207 z lepszym silnikiem

Z propozycji wartych rozważenia jest jeszcze Venga lub i20 (5 lat gwarancji, komplet poduszek + ESP)

Można też rzucić okiem na Suzuki Swift (nowy lub poprzedni w wersji Comfort lub Sunlight) waytogo.gif

czy Splash (naprawdę fajne autko do miasta).

Jak widać wybór jest dużo większy niż Fiat i Skoda.

Edit: Choć ja polecam jako najlepszy w kategorii "value for money": Lacetti 5d

Napisano

> oprócz malunków i innych przekrętów zabawy typu "kto dalej skoczy przy rozładunku" itp

czyste sku...stwo wyżywanie się na nowym aucie za to, że szef mało płaci itp itd. To jeśli chce kupić nowe w 100% nieruszane przez buraka auto to gdzie się zgłosić?

Napisano

> czyste sku...stwo wyżywanie się na nowym aucie za to, że szef mało płaci itp itd. To jeśli chce

> kupić nowe w 100% nieruszane przez buraka auto to gdzie się zgłosić?

Najlepiej w niemieckim salonie zlosnik.gif

Naprawdę wierzysz, że takie rzeczy często się dzieją ?

Napisano

> Najlepiej w niemieckim salonie

Ja bym poszedl dalej i kupil w czesciach do samodzielnego montazu grinser006.gif

Napisano

> czyste sku...stwo wyżywanie się na nowym aucie za to, że szef mało płaci itp itd. To jeśli chce

> kupić nowe w 100% nieruszane przez buraka auto to gdzie się zgłosić?

z biura gdzie pracuję od niedawna ,mam piękny widok na kilka salonów samochodowych oraz parking gdzie trzymają nowe auta kilku marek. Co jakiś czas podjeżdżają lawety, zjeżdżają auta, ustwiają je na parkingu, przestawiają itd. I nie zauważyłem, zeby ktoś się na nich wyżywał, demolował czy robił im cokolwiek innego strasznego. Uważam wręcz, że ludzie jeżdżący po parkinku robią to bardzo delikatnie i powoli (parking jest trochę wyboisty, bez asfaltu). Jak jakieś auto spadnie z lawety albo ktoś nim będzie szalał to obiecuję, że zrobię zdjęcie i wstawię na AK zlosnik.gif

Być może gdzieś kiedyś zdarzyło się kilka takich przypadków, a ludzie, którzy zazdroszczą innym kupna nowego aua, robią z tego argument przeciwko autom z salonu, dowartościowując się jaką to ich golfik III jest igiełką z Niemiec

Napisano

> z biura gdzie pracuję od niedawna ,mam piękny widok na kilka salonów samochodowych oraz parking

> a ludzie, którzy zazdroszczą innym

> kupna nowego aua, robią z tego argument przeciwko autom z salonu, dowartościowując się jaką to

> ich golfik III jest igiełką z Niemiec

Dokładnie tak jest, jak widzisz brzydala z fajna laska od razu myślisz, że to k.. i poleciała na jego kasę hehe.gif

Napisano

> (...)

> Być może gdzieś kiedyś zdarzyło się kilka takich przypadków, a ludzie, którzy zazdroszczą innym

> kupna nowego aua, robią z tego argument przeciwko autom z salonu, dowartościowując się jaką to

> ich golfik III jest igiełką z Niemiec

Co jest nielogiczne, gdyż używany samochód również kiedyś stał w salonie i mógł być tak samo potraktowany.

spineyes.gif

Napisano

> Ja bym poszedl dalej i kupil w czesciach do samodzielnego montazu

Nie, to nie jest dobry pomysl bo ktos mogl tymi czesciami rzucac po magazynie!

Pieprzenie glupot z tym skakaniem z lawet itp, takie przypadki raz na tysiac sie zdarzaja albo i jeszcze rzadziej.

Napisano

a rozwalales astre clasic III-katalogowo cos okolo 50 ale pewnie z 2010 cos bys poszalal jak do tego znjadziesz jakiegos czlowieka z odpowiednia grupa zawodowa to bedzie jeszcze taniej

Napisano

> Nie wiedzieć czemu mówią tak zwykle posiadacze pojazdów kupionych w Ałtohałz Kebapp...

> Co jeszcze ciekawsze - przecież te samochody też kiedyś były nowe i wtedy rozbite i obskakane...

> Co jeszcze-jeszcze bardziej ciekawe - do mnie naprawdę sporo samochodów przyjeżdża na lorach i

> cackają się z nimi przy rozładunku gorzej niż ze śmierdzącym jajem...

> No ale ja się nie znam...

kobita moja pracuje w salonie forda i tam z tego co mówi 30-50% aut jest malowanych przed wydaniem. po prostu czasami zdarzają się ryski, obcierki podczas transportu.

kupiliśmy w tym slonie Fiestę - no i nic - igła, kupiliśmy parę tyg później Volvo V50 - i masz ci los - malowane przednie prawe drzwi i przednia część słupka A wink.gif

Napisano

Ja właśnie kupiłem żonie Fiata 500, z salonu półroczny z przebiegiem 92km 270635636-JUMP2.gif i o 8kpln taniej niż nówka. Wisi mi, że ma pół roku mniej gwarancji. Moje słońce jest w nim zakochane ale za 51kpln bym go nie kupił.

Widziałem też kilka innych (większych modeli), przebiegi 10-15kkm a sporo tańsze niż salonówki, a też nie bite i nie kręcone. ok.gif

Napisano

> Corsa też jest nieźle wykonana.

boje_sie.gif

szukając niedawno auta dla żony oglądałem corsę w jakieś wypasionej wersji i powiem tak: tak tandetnego pasowania plastików to w Lanosach nie było! boje_sie.gif

W aucie za pięćdziesiątkilka tysi!!! Szpary między elementami że dramat! Szybko pobiegłem mojego sedici przeprosić. vibra.gifprzytul.gif Plastiki podobne ale spasowanie o niebo lepsze. IMHO poprzednie Corsy lepiej były zrobione.

Z poczynionych obserwacji najlepiej wykonane wnętrza imo miał Punto ewo i Brawo, po tym Clio. Corsa na poziomie Chevroleta sparka.

Zaznaczam, że to tylko moja (i mojej serce.gif) opinia.

Napisano

> Witam, jak w temacie... jako, że dośc już mam poszukiwań używanego to pomyślałem o nówce- zawsze

> byłem przeciwny, bo duża strata wartości, ale po 1 będę miał spokojny sen, że niebite, a po 2

> pojeżdze nim parę dobrych lat, więc może se tracić na wartości:)

> do rzeczy- rozgladam się za hatchbackiem 5d, benzyna, silnik min. 1.4- narazie powaznie myślę nad

> tym

> http://www.fiat.pl/index.php?pid=67&id_model=21

> a pytanie do Was brzmi- czy spotkaliście się z jakimiś okazyjnymi promocjami, zniżkami itp.- cena

> jakąjestem w stanie dać to 38 000, ale im mniej tym lepiej:)

> p.s

> patrzę jeszcze w stronę fabii także w wersji podstawowej.

kolega zakupił 2 tygodnie temu Punto Evo (wyprzedaz rocznika 2010) klima , elektryka, metalic centralny zamek, ABS 5 drzwiowy 1,4 77 KM. Całość na gotowo po upustach 39.000. 1,2 dla tego auta to nieporozumienie

Napisano

> a pytanie do Was brzmi- czy spotkaliście się z jakimiś okazyjnymi promocjami, zniżkami itp.- cena

> jakąjestem w stanie dać to 38 000, ale im mniej tym lepiej:)

zaznacz kryteria wyboru np. na otomoto i poczekaj co ci wypluje:

Thalia

Punto Estiva blue&me

C3

Colt

W tych pieniądzach ciężko znaleźć auto z silnikiem, które by się w miarę przyzwoicie odpychało, czyli 80-100KM.

W zakładanym przez ciebie budżecie brałbym Thalię, najmocniejszy silnik a i LPG fabrycznie można dołożyć.

Napisano

> dobrze, że żyjesz w nieświadomości co się dzieje z nowymi samochodami

> oprócz malunków i innych przekrętów zabawy typu "kto dalej skoczy przy rozładunku" itp

Ja widziałem jak lora się rozładowuje i nikt nie robił tego z serwisu tylko kierowca lawety zatem widać standardy są różne. Zresztą wozy są zblokowane i nici ze świrowania...

Napisano

> Zresztą wozy są zblokowane i nici ze świrowania...

Taaaaa hehe.gif Szkoda, że w Autorexie, jak był jeszcze dilerem Fiat/Alfa, to tylko dym z opon na placu był jak "transporter" auta zdejmował z lory z_lol1.gif

Napisano

> peugot 207 i c3 poza moim zasięgiem cenowym, właścicwie z takimi piniędzmi to ja nie mam zbyt

> wielkiego wyboru:)

> ubiegając odpowiedzi - taty i dacii nie chę:)

Rozważ Skoda Octavia II Tour 1.4. Za 41 tys. dostaniesz auto kompletnie wyposażone (poziom GP), prócz radia.

Silnik dość słaby jednak komfort zupełnie inny.

Albo Bravo

http://allegro.pl/nowy-fiat-bravo-1-4-active-16v-klima-okazja-i1501413375.html

Napisano

> Tutaj jest test aktualnego Aveo po FL (wersja na Australię nazywa się holden barina). Procedura

> testowa Ancap jest identyczna jak w EuNCAP.

> Może bez rewelacji, ale tragedii nie ma. No i ma boczne poduszki z ochroną głowy, czego w GP próżno

> szukać w std.

A jesteś na 100% pewien że te auta są w 100% identyczne i na 100% oferują identyczny poziom bezpieczeństwa, i że w tym samym teście by wypadły identycznie ?

Wersja na inny rynek może byc inna smile.gif

Napisano

> Taaaaa Szkoda, że w Autorexie, jak był jeszcze dilerem Fiat/Alfa, to tylko dym z opon na placu był

> jak "transporter" auta zdejmował z lory

Taaaa... Ile to było lat temu?

Napisano

> Taaaaa Szkoda, że w Autorexie, jak był jeszcze dilerem Fiat/Alfa, to tylko dym z opon na placu był

> jak "transporter" auta zdejmował z lory

Palili gumy czy tak mocno hamowali ? zlosnik.gif

Napisano

> Taaaa... Ile to było lat temu?

200 hehe.gif Teraz będziesz szukał pomysłu żeby obalić to czego byłem świadkiem screwy.gif

Napisano

> Palenie

To napisz jakimi autami, bo fiat przeważnie ma słabe silniki, którymi ciężko spalić gume, prędzej sprzęgło.

W alfach to nie wiem

Napisano

> 200 Teraz będziesz szukał pomysłu żeby obalić to czego byłem świadkiem

Może jeszcze historyjki z wojska poopowiadasz co? screwy.gif

Napisano

> Może jeszcze historyjki z wojska poopowiadasz co?

Jesteś znany z mądrości w każdym temacie a najbardziej znasz się na tym czego nie znasz

Napisano

> Jesteś znany z mądrości w każdym temacie a najbardziej znasz się na tym czego nie znasz

Widzę, że rozumy pozjadałeś opowiadając jakieś pierdy jak to się robiło przed wojną. screwy.gif

Sibui i woju już tutaj napisali jak to się robi obecnie. Jak trzy osoby Ci piszą, że jesteś koniem to pora nałożyć siodło hehe.gif

Napisano

> Na twój temat zdanie mam już dawno wyrobione

A może napiszesz coś z sensem, bo bez sensu już wystarczy clown.gif

Napisano

> Widzę, że rozumy pozjadałeś opowiadając jakieś pierdy jak to się robiło przed wojną.

> Sibui i woju już tutaj napisali jak to się robi obecnie. Jak trzy osoby Ci piszą, że jesteś koniem

> to pora nałożyć siodło

Ja jestem kierowcą autotransportera i dostarczam auta również do salonów więc trochę wiem. Fiaty, Alfy, Fordy, Ople, Nissany nie są blokowane. Normalnie wkręcają się na obroty i rozpędzają. Jedynie BMW jest blokowane i nie wkręca się na BARDZO wysokie obroty.

To co opisują niektórzy z tym męczeniem aut nie zdarza sie często. A zabawy kto dalej skoczy to chyba się komuś przyśniły.

Napisano

> Ja jestem kierowcą autotransportera i dostarczam auta również do salonów więc trochę wiem. Fiaty,

> Alfy, Fordy, Ople, Nissany nie są blokowane. Normalnie wkręcają się na obroty i rozpędzają.

> Jedynie BMW jest blokowane i nie wkręca się na BARDZO wysokie obroty.

> To co opisują niektórzy z tym męczeniem aut nie zdarza sie często. A zabawy kto dalej skoczy to

> chyba się komuś przyśniły.

I na tym komentarzu proponowałbym zakończyć wątek, bo dyskusja jak zwykle poszła w innym kierunku grinser006.gif

Napisano

> Ja jestem kierowcą autotransportera i dostarczam auta również do salonów więc trochę wiem. Fiaty, Alfy, Fordy, Ople, Nissany nie są blokowane. Normalnie wkręcają się na obroty i rozpędzają.

Dziękuję ok.gif

> To co opisują niektórzy z tym męczeniem aut nie zdarza sie często.

Zależy od kierownika. Ja zamawiając auto {stało u dilera} sprawdziłem profilaktycznie czy aby gumy nie mają śladów testów

Napisano

> Dziękuję

20.GIF

> Zależy od kierownika. Ja zamawiając auto {stało u dilera} sprawdziłem profilaktycznie czy aby gumy

> nie mają śladów testów

W salonach to nie wiem jak traktują. Ja mowie tylko o rozładunku i załadunku bo to zawsze jest robota kierowcy. A przytarcia gum nie zawsze da sie uniknąć, zwlaszcza zimą nieraz trzeba pokręcić bo auto się ślizga przy wjeżdżaniu na górny pokład.

Napisano

> W salonach to nie wiem jak traktują. Ja mowie tylko o rozładunku i załadunku bo to zawsze jest

> robota kierowcy.

To wiem ok.gif

> A przytarcia gum nie zawsze da sie uniknąć, zwlaszcza zimą nieraz trzeba

> pokręcić bo auto się ślizga przy wjeżdżaniu na górny pokład.

Tak jak pisałem sprawdziłem profilaktycznie grinser006.gif Różnie bywa i auto mogło służyć do testu "kto_dłużej_przyjara_gumę_na_placu" grinser006.gif

Napisano

> To wiem

> Tak jak pisałem sprawdziłem profilaktycznie Różnie bywa i auto mogło służyć do testu

> "kto_dłużej_przyjara_gumę_na_placu"

Moglo, ludzie sa rozni i niektorych bawi niszczenie czegos dla zabawy

Napisano

> Moglo, ludzie sa rozni i niektorych bawi niszczenie czegos dla zabawy

Akurat przytoczony przeze mnie przykład to klasyka cwaniakowania i popis "umiejętności" drivera lory sick.gif Zdejmował tak wszystko poczynając od Punto aż do Alfy GTV

Napisano

> Akurat przytoczony przeze mnie przykład to klasyka cwaniakowania i popis "umiejętności" drivera

> lory Zdejmował tak wszystko poczynając od Punto aż do Alfy GTV

Są i tacy. Ale wcześniej czy później w coś przypieprzy i skończy się cwaniakowanie.

Możesz napisać z jakiej jest firmy i jaki dealer bo może to ktoś ode mnie.

Napisano

> A ile nowych, malowanych po uszkodzeniach, samochodów kupiłeś?

> mar00ha

miałem szansę kupić , ale nie kupiłem ze względu na nierówną grubość lakieru z dwóch stron samochodu , i ewidentne ślady demontażu tapicerki drzwi pasażera blush.gif

ale diler się zachował przyzwoicie - zmienił samochód i dał sporo gadżetów które osłodziły niesmak po wpadce salonu

Napisano

> No to koleś nawiedzony kompletnie, bo przed nim siedziało w tym samochodzie już paredziesiąt do

> paruset osób - wiesz, taśma montażowa to jednak całkiem spora horda luda...

ja wiem i ty wiesz , a gości pewnie myślał , że jak samochód na zamówienie i jedyny w polsce to go ręcznie młotkiem klepali rotfl.gif

Napisano

> to zmienia postać rzeczy...i właśnie dlatego nie chcę używki, bo można się między innymi tak

> wkopać.

> tutaj coś znalazłem

> http://ganinex.com.pl/evo_gliwice

> urwaliście jeszcze coś z proponowanej ceny?:)

Ganinex ma trzy duże punkty sprzedaży - Gliwice, Katowice, Pszczyna. Wg mnie najłatwiej negocjuje się w Katowicach (pani Magda - kierowniczka sprzedaży). Używając różnej maści argumentów możesz dojść do ceny nieosiągalnej gdziekolwiek indziej. Oczywiście zależy to tez od tego jak bardzo im będzie zależało na sprzedaży danego egzemplarza.

Wszystkie trzy salony mają dostęp do tej samej oferty. Jednak proponują różne upusty/dodatki (sic!). Najwięcej "zyskasz" na egzemplarzach które mają na stanie- zresztą one są w pierwszej chwili oferowane, a dopiero potem jak klient marudzi otwierają segregator z pozostałymi dostępnymi.

Ze dwa lata temu brat zakupił GP właśnie w Katowicach w wyposażeniu o jedną klasę lepiej niż u pozostałych dilerów, a w tym roku udało się na alfę MiTo uzyskać dodatkowy rabat VIP z tytułu bycia członkiem forum internetowego tej marki :-)

Tak więc cena w salonach fiata (IMHO) jest zawsze nieostateczna.

PS. nic nie działa lepiej jak pisemna oferta pokazana w innym salonie - a w Katowicach masz jeszcze Fiat-Partner, którym też zależy na sprzedaży :-)

Napisano

> Ganinex ma trzy duże punkty sprzedaży - Gliwice, Katowice, Pszczyna. Wg mnie najłatwiej negocjuje

> się w Katowicach (pani Magda - kierowniczka sprzedaży). Używając różnej maści argumentów

> możesz dojść do ceny nieosiągalnej gdziekolwiek indziej. Oczywiście zależy to tez od tego jak

> bardzo im będzie zależało na sprzedaży danego egzemplarza.

> Wszystkie trzy salony mają dostęp do tej samej oferty. Jednak proponują różne upusty/dodatki

> (sic!). Najwięcej "zyskasz" na egzemplarzach które mają na stanie- zresztą one są w pierwszej

> chwili oferowane, a dopiero potem jak klient marudzi otwierają segregator z pozostałymi

> dostępnymi.

> Ze dwa lata temu brat zakupił GP właśnie w Katowicach w wyposażeniu o jedną klasę lepiej niż u

> pozostałych dilerów, a w tym roku udało się na alfę MiTo uzyskać dodatkowy rabat VIP z tytułu

> bycia członkiem forum internetowego tej marki :-)

> Tak więc cena w salonach fiata (IMHO) jest zawsze nieostateczna.

> PS. nic nie działa lepiej jak pisemna oferta pokazana w innym salonie - a w Katowicach masz jeszcze

> Fiat-Partner, którym też zależy na sprzedaży :-)

Potwierdzam w 100% i polecam negocjacje z Panią Madzią. Ja dostałem bardzo duży rabat na samochód, który konfigurowalem. W dodatku to bardzo miła osoba i na poziomie.

Napisano
  • Autor

obecnie się zastanawiam nad tym

http://moto-katowice.otomoto.pl/mitsubishi-colt-1-3-inform-okazja-C14165948.html

i tym

http://moto-katowice.otomoto.pl/kia-venga-1-4-wersja-s-klimatyzacja-C17769203.html

co sądzicie?:)

szczególnie mnie interesuje koszt części, serwisu, które auto bardziej trwałe ( bo to na min. 6 lat ), z tego co czytam ludzie z colta bardzo są zadowoleni.

Napisano

> obecnie się zastanawiam nad tym (venga vs colt)

Ni ma co porównywac nawet tych 2 aut. Venga przerasta Colta o klasę. Gwarancję masz na 7 lat.

Tylko chyba wersja S nie ma poduch bocznych i kurtyn (w ogloszeniu sa)... no ale colt też nie ma.

Napisano

> A jesteś na 100% pewien że te auta są w 100% identyczne i na 100% oferują identyczny poziom

> bezpieczeństwa, i że w tym samym teście by wypadły identycznie ?

> Wersja na inny rynek może byc inna

Jestem 100% pewien, że te auta nie sa identyczne, bo barina ma kierownicę po zlej stronie biglaugh.gif

No ale nie ma innego crash testu obecnego modelu aveo. Ten na EuroNCAPie jest wersji sprzed FL. Poza tym, nie sadze żeby producentowi oplacalo się wprowadzac zmiany w nadwoziu tylko na jeden rynek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.