Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czysto teoretycznie do 75k z automatem

Featured Replies

Napisano

> przyczepić. Trochę strach z tymi silnikami, co się ponoć rozpadają w proch ;-), ale na wszelki

> wypadek nie sprawdzałem, czy tesciowy egzemplarz nalezy jeszcze do tych z wadą rozrządu.

Znajomy uciekał szybko z Passatem z trefnym silnikiem. Teraz zamienił Paska na Mazdę 6 panic.gif

Napisano

pomijajac kryterium rocznika to majac taka kase na auto bralbym cos klase wyzej ale starsze czyli np. Audi a6 lub BMW 5 2005-2007 najlepiej z 3 litrowym dieselem

nie wiem jak fajnie bylaby wyposazona Insignia czy Laguna, ale marka premium i klasa wyzej robia swoje

Jesli koniecznie musi byc 2009+ to szukalbym czegos ze skrzynia 2-sprzeglowa czyli DSG lub mutacje

uzytkowalem ASB i generalnie jestem fanem posiadania auta z automatem

przejechalem sie ze skrzynia DSG z benzyna a takze dieselem (i to z wiekszym nalotem) i jestem nadal pod wrazeniem (przed jazdami czytalem takze sporo negatywnych opinii takze tutaj na AK i stwierdzam, ze sa nieuzasadnione)

co do Laguny - niezla cena, ale i tak stracisz furmanke pieniedzy szczegolnie, ze to 2.0T benzyna

ja mam Lagune, ktora w 2007 cennikowo kosztowala bodajze 125k, zostala sprzedana za 96k a ja w 2010 kupilem ja za 36k (i to zaplacilem najwyzsza cene z otomoto!)

czyli 60k w plecy przez 3 lata

tyle to traca fury za 200+k.....

Napisano
  • Autor

> Exeo

> jakiś tekst

To chyba zart jakis? Po co mi stare audi a4?

Napisano
  • Autor

Starsze odpadaja. Czyli laguna tez mocno traci blush.gif Czyli mowisz, ze taki golf z dsg bedzie jak znalazl?

Napisano

> pomijajac kryterium rocznika to majac taka kase na auto bralbym cos klase wyzej ale starsze czyli

> np. Audi a6 lub BMW 5 2005-2007 najlepiej z 3 litrowym dieselem

> nie wiem jak fajnie bylaby wyposazona Insignia czy Laguna, ale marka premium i klasa wyzej robia

> swoje

Co takiego robi marka premium?

Napisano

> Starsze odpadaja. Czyli laguna tez mocno traci

jak kazda renufka a nawet francuz

ta moja niby byl to ostatni wypust LII, ale za 3-4 lata to LIII tez juz pewnie bedzie poprzednim modelem

> Czyli mowisz, ze taki golf z dsg bedzie jak

> znalazl?

jesli Ci Golf pasuje to jak najbardziej

Napisano
  • Autor

> jak kazda renufka a nawet francuz

> ta moja niby byl to ostatni wypust LII, ale za 3-4 lata to LIII tez juz pewnie bedzie poprzednim

> modelem

> jesli Ci Golf pasuje to jak najbardziej

Pasuje nie pasuje. Widze, ze w Pl ciezko jest zlaezc samochod z automatyczna skrzynia. Wiekszosc to jednak manuale. Jeszcze wiekszy problem z jazdami testowymi.

Napisano

> Co takiego robi marka premium?

mega szacun na dzielni 270751858-jezyk.gif

porownaj sobie chociazby focusa i s40 a zrozumiesz

Napisano

> Pasuje nie pasuje. Widze, ze w Pl ciezko jest zlaezc samochod z automatyczna skrzynia. Wiekszosc to

> jednak manuale.

okropnie ciezko

dlatego ja chwilowo zrezygnowalem z tego udogodnienia z powodu zbyt niskiego budzetu

sytuacje zmienia troche DSG bo jest dostepne z duza iloscia silnikow, za dobra cene i w popularnych autach

> Jeszcze wiekszy problem z jazdami testowymi.

racja racja frown.gif

Napisano

> Pasuje nie pasuje. Widze, ze w Pl ciezko jest zlaezc samochod z automatyczna skrzynia. Wiekszosc to

> jednak manuale. Jeszcze wiekszy problem z jazdami testowymi.

klik zlosnik.gif

Napisano

> mega szacun na dzielni

> porownaj sobie chociazby focusa i s40 a zrozumiesz

Kurna, nie odpowiadaj szaradami, a konkretnie. Szwagrostwo jezdzi full wypasem 325d, dobry kumpel X5, inny znowu 52xd, wszystkie auta na wypasie i nie wali mnie na kolana nic na tyle, zebym kupil takie auto. Ale pytam sie, bo moze czegos nie zauwazam i chcialbym, zeby mi wyjasnic czemu wydac 30k funciakow na BMW a nie 20k na siakiegos Fiorda skromny.gif

Napisano

> Kurna, nie odpowiadaj szaradami, a konkretnie. Szwagrostwo jezdzi full wypasem 325d, dobry kumpel

> X5, inny znowu 52xd, wszystkie auta na wypasie i nie wali mnie na kolana nic na tyle, zebym

> kupil takie auto. Ale pytam sie, bo moze czegos nie zauwazam i chcialbym, zeby mi wyjasnic

> czemu wydac 30k funciakow na BMW a nie 20k na siakiegos Fiorda

wszystko zalezy czego oczekuje sie od auta

przy przemieszczaniu sie z pkt a do b roznica bedzie niewielka

marki premium to nie tylko wiekszy prestiz (dla niektorych to niestety kluczowe) ale:

- lepsze materialy

- opcje niedostepne gdzie indziej

- ciekawe rozwiazania i patenty

- innowacyjnosc (to sie troche zmienia, ale wiekszosc nowinek na rynku moto wlasnie urodzilo sie w koncernach premium)

Napisano

> Znajomy uciekał szybko z Passatem z trefnym silnikiem. Teraz zamienił Paska na Mazdę 6

Ja teścia uprzedzałem. Więcej nie jestem w stanie zrobić. Ma, to ma. Niech się cieszy.

Pozdro

B

Napisano
  • Autor

> klik

Nie bo to jest klasa B. Co z tego, ze szybkie jak male w srodku i w porownaniu np do takiej laguny to dwie klasy nizej, nawet jesli laguna 170KM jest ciut wolniejsza.

Napisano

> Nie bo to jest klasa B. Co z tego, ze szybkie jak male w srodku i w porownaniu np do takiej laguny

> to dwie klasy nizej, nawet jesli laguna 170KM jest ciut wolniejsza.

No to kup lagunę zlosnik.gif bo to dobra oferta w tej klasie ok.gif

Fabia będzie sporo mniej benzyny wciągać i jest dobrze wyposażona ale to jest klasa B nadal.

Napisano

> Nie bo to jest klasa B. Co z tego, ze szybkie jak male w srodku i w porownaniu np do takiej laguny

> to dwie klasy nizej, nawet jesli laguna 170KM jest ciut wolniejsza.

Jest jeszcze wersja 4control 200KM u tego samego dilera. Ciekawe ile palą te 2.0L.

Napisano
  • Autor

> No to kup lagunę bo to dobra oferta w tej klasie

> Fabia będzie sporo mniej benzyny wciągać i jest dobrze wyposażona ale to jest klasa B nadal.

Jezdzilem ta fabia RS. Przyspieszenia robia wrazenie, ale cala reszta IMO typowe wozidelko za 34k grinser006.gif Materialy, prowadzenie (w porownaniu do lahuny, modeo czy insigni), wyglad deski czy tez w koncu samo zawieszenie. Jazda 180 fabia to masakra ale juz Fordem tak nie rzuca i nie telepie.

Napisano
  • Autor

> Jest jeszcze wersja 4control 200KM u tego samego dilera. Ciekawe ile palą te 2.0L.

Ciezko o obiektywne opinie.

Napisano

> Insignia jest okrutnie ciasna i podobno się psuje.

klucowe slowo "jest" i "podobno"

Napisano

> Jezdzilem ta fabia RS. Przyspieszenia robia wrazenie, ale cala reszta IMO typowe wozidelko za 34k

> Materialy, prowadzenie (w porownaniu do lahuny, modeo czy insigni), wyglad deski czy tez w

> koncu samo zawieszenie. Jazda 180 fabia to masakra ale juz Fordem tak nie rzuca i nie telepie.

Dlatego napisałem, że Laguna to dobra oferta ok.gif A każdy szuka i kupuje auta pod siebie, i swoje potrzeby.

Ja wybrałem tą Fabię, którą piszesz że telepie hehe.gif, ale w żaden sposób nikogo nie namawiam,

choć jestem zaskoczony pozytywnie spalaniem i komfortem podróży jak na klasę B.

Napisano

> wszystko zalezy czego oczekuje sie od auta

> przy przemieszczaniu sie z pkt a do b roznica bedzie niewielka

> marki premium to nie tylko wiekszy prestiz (dla niektorych to niestety kluczowe) ale:

> - lepsze materialy

Z tym bywa różnie

> - opcje niedostepne gdzie indziej

Jak np.?

> - ciekawe rozwiazania i patenty

j/w?

> - innowacyjnosc (to sie troche zmienia, ale wiekszosc nowinek na rynku moto wlasnie urodzilo sie w

> koncernach premium)

Tu się zgodzę.

Napisano

> Z tym bywa różnie

zwykle tak jest

czyli masz aluminium a nie szrebrny plastik

lepsze skory

lepsze plastiki (chociaz to sie zmienia) a na pewno trwalsze

etc.

dla mnie takim wyznacznikiem czesto jest bagaznik gdzie w premium zwykle jest lepiej wykonczony niz wykladzina podlogawa w kabinie w innych

> Jak np.?

nie jestem analitykiem rynku moto i cennikow

ale chociazby porownujac max wypasionego VelSatisa (ktory swoja droga jest bardzo wygodnym autem) do srednio wypasionego 5er to takiemu Welkowi troche brakuje

jakies podwojne szyby, pneumatyczne zawieszenia, skory itd itp az do bardzo mocnego zindywidualizowania wnetrza

zreszta wystarczy popatrzyc na liste wyposazenia Audi czy BMW

poza tym w tanszych markach tam gdzie konczy sie pojemnosc silnikow to premium dopiero co zaczyna

> j/w?

czasami sa ta pierdoly, ale jednak umilaja zycie

systemy schowkow, siatek, jakies bardziej indywidualne ogrzewanie (u kolegi w e90 przy kazdym nawiewie mozna ustawic cieplo<->zimno mimo ogolnego ustawienia klimatronika)

mysle, ze troche by sie takich rzecz znalazlo

w 2 powyzszych punktach bardziej to widoczne bylo kilka lat temu, juz nie jest to taka przepasc, ale nadal dla bardziej wymagajacych uzyszkodnikow tylko premium

Napisano
  • Autor

> Nie jest to duża próba, ale 10l średnio.

> klikamy

Bardzo przyzwoite spalanie.

Napisano
  • Autor

> Dlatego napisałem, że Laguna to dobra oferta A każdy szuka i kupuje auta pod siebie, i swoje

> potrzeby.

> Ja wybrałem tą Fabię, którą piszesz że telepie , ale w żaden sposób nikogo nie namawiam,

> choć jestem zaskoczony pozytywnie spalaniem i komfortem podróży jak na klasę B.

Oczywiscie, na tle konkurentow z klasy B jest bardzo dobra IMO bawet najlepsza. Dziwi troche wyposazenie np brak podlokietnika w standardzie. Sam naped i skrzynia na prawde super. Minus jak dla mnie wielkosc + zachowanie na drodze w porownaniku do wyzszych segmentow. Co jest oczywista oczywistoscia.

Napisano

> Bardzo przyzwoite spalanie.

Spalanie ok, to że reno ok to nic tylko kupować nowego auta klasy D taniej chyba się nie kupi. Chyba ze 407??

Napisano
  • Autor

> Spalanie ok, to że reno ok to nic tylko kupować nowego auta klasy D taniej chyba się nie kupi.

> Chyba ze 407??

Ale ta laguna to calkiem nowy model w sensie fl. A 407 to juz wycofuja z produkcji.

Napisano

> Ale ta laguna to calkiem nowy model w sensie fl. A 407 to juz wycofuja z produkcji.

Dokładnie jeszcze niezły wypas ma laguna, dopytać tylko jak z gwarancją.

Napisano

> A 407 to juz wycofuja z produkcji.

Jest to zaleta i wada. Zaletą jest to że usunęli błędy. Wadą - wiadomo. Z drugiej strony Laguna już też jest parę lat na rynku. Ja osobiście bym brał Lagunę ale pewnie z sentymentu do marki.

Napisano
  • Autor

> Jest to zaleta i wada. Zaletą jest to że usunęli błędy. Wadą - wiadomo. Z drugiej strony Laguna już

> też jest parę lat na rynku. Ja osobiście bym brał Lagunę ale pewnie z sentymentu do marki.

Trzeba pamietac, ze silinikowo oferta 407 jest mocno ograniczona.

Napisano

> Trzeba pamietac, ze silinikowo oferta 407 jest mocno ograniczona.

w samochodzie zwykle montuje sie 1 silnik wiec wystarczy, ze w ofercie jest to co Ty potrzebujesz wink.gif

Napisano

> Trzeba pamietac, ze silinikowo oferta 407 jest mocno ograniczona.

w tej chwili już jest "mega" ograniczona, zostały juz tylko 2 dieslowskie silniki: 1.6 Hdi (110KM)i 2.0 HDi(136KM) - 407 znika z rynku bo wchodzi 508

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.