Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Latitude

Featured Replies

Napisano

Podoba mi się. Przekonajcie mnie, że to zły pomysł...

Napisano

> Podoba mi się. Przekonajcie mnie, że to zły pomysł...

IMHO francuzi wprowadzili na rynek w tym roku ciekawszą propozycję - Peugeota 508

Napisano
  • Autor

> IMHO francuzi wprowadzili na rynek w tym roku ciekawszą propozycję - Peugeota 508

Tyle że 508 jest francuski a Latitude koreański. Bardziej ufam w bezawaryjność produktów z Dalekiego Wschodu niż z Francji.

hmm.gif

Napisano

Otwór bagażnika jest mały i niepraktyczny.

Napisano

Poczekaj moze do pierwszego liftu , renault lubi wypuszczac auta dla beta testerow ,niestety ich serwis nie nadaza za nowinkami - wiem cos o tym no.gif

Napisano

> Otwór bagażnika jest mały i niepraktyczny.

a na masce brakuje 0000 lub * lub conajmniej VW ( tym samym nie ma lansu na dzielni przed sasiadami) grinser006.gif

Napisano

Latitude jest od dluzszego czasu na rynku koreanskim, wiec jako takich problemow nie powinno byc....

Napisano

Latitude chyba jedna fajnieszy i z wygladu i z oferowanego wypasu smile.gif

Napisano
  • Autor

> a na masce brakuje 0000 lub * lub conajmniej VW ( tym samym nie ma lansu na dzielni przed

> sasiadami)

Ten argument odpada. Chcę coś nie rzucającego się w oczy.

Napisano
  • Autor

> Otwór bagażnika jest mały i niepraktyczny.

Jako alternatywa jest Chevrolet Cruze.

Napisano

> Jako alternatywa jest Chevrolet Cruze.

Latitude ma tylko 1,5 dCi, więc jeśli byś chciał mocniejszego diesla, to cruze.

Ja bym się przejechał jednym i drugim, renault to nie są złe auta.

Napisano

> IMHO francuzi wprowadzili na rynek w tym roku ciekawszą propozycję - Peugeota 508

Ciekawszą? W czym? Najmocniejszy silnik benzynowy ma 156 KM. Śmieszne trochę, przy tej wielkości aucie.

mar00ha

Napisano

> Pomylilo Ci sie z Fluence ....

No tak.

Drugie zdanie jest aktualne - i tak bym się przejechał.

Czemu tego auta nie ma na oficjalnej stronie renault ??

Napisano

zupelnie nijaki no.gif

za to laguna kombi ze srodkiem gt w bieli serduszka.gif

Napisano

Ale nowa lala przynajmniej w coupe jakas taka ciasnawa w srodku :/

Napisano

> Latitude jest od dluzszego czasu na rynku koreanskim, wiec jako takich problemow nie powinno

> byc....

Problem ,moze byc z serwisem . Polskie ASO renault sa na bardzo niskim poziomie i co gorsza od wielu lat nic sie nie zmienia a co dopiero jak beda musieli sie zmierzyc z nowym modelem no.gif

Napisano

i jak to w renault zadnej sensownej benzyny ...

Napisano

> Problem ,moze byc z serwisem . Polskie ASO renault sa na bardzo niskim poziomie i co gorsza od

> wielu lat nic sie nie zmienia a co dopiero jak beda musieli sie zmierzyc z nowym modelem

no przestań... zlosnik.gif Liczniki kręcą w dół znakomicie! Prawdziwi fachowcy rotfl.gif

Napisano

> Problem ,moze byc z serwisem . Polskie ASO renault sa na bardzo niskim poziomie i co gorsza od

> wielu lat nic sie nie zmienia a co dopiero jak beda musieli sie zmierzyc z nowym modelem

niestety prawda no.gif

Napisano

> Ciekawszą? W czym? Najmocniejszy silnik benzynowy ma 156 KM. Śmieszne trochę, przy tej wielkości

> aucie.

> mar00ha

nie mogę dopatrzyć się mocniejszego benzyniaka w Latitude ? hmm.gif czyżby go nie było?

widziałeś dane techniczne tego silnika w 508?... cała konkurencja w tym segmencie ma porównywalne silniki 1.6 T i 1.8 T z podobną mocą i osiągami, w czym problem..?

a jeżeli chodzi o mocną benzynę to ma pojawić się 2.0 THP w dwóch odmianach 200KM i 240KM...

p.s peugeot wyraźnie postawił na diesle np. nowe 2.2 Hdi 204KM - mocny i oszczędny

Napisano

> Jako alternatywa jest Chevrolet Cruze.

Ale przez ten bagażnik nawet nie będę się zastanawiał. Mogli zrobić liftbacka...

Napisano

> i jak to w renault zadnej sensownej benzyny ...

pytanie co to jest sensowna benzyna.

Napisano

> pytanie co to jest sensowna benzyna.

przy takiej limuzynie to cos kole 200 HP a tutaj tylko jedna 140 HP

Napisano

> przy takiej limuzynie to cos kole 200 HP a tutaj tylko jedna 140 HP

W zapowiedziach mówili cos o doładowanym 2 litrowym silniku o mocy troszke ponad 200 KM.

Napisano

To bardzo dobry pomysł, pod warunkiem że nie jesteś typowym polakiem grinser006.gif

Jeżeli chcesz samochód który nie rzuca się w oczy, jeżeli na cennik nie zrzędzisz "eee... za takie pieniądze mogę mieć VW" (nie obrażamy się, ale ten stereotyp coś w sobie ma), jeżeli chcesz samochód który wyglądem zew. nie powala na kolana, za to środek jest piękny... to to jest samochód dla Ciebie zlosnik.gif

Sporo z osób które się wypowiadają w tym wątku nawet nie siedziało w tym samochodzie i piszą na podstawie katalogów, ja się z tego wyleczyłem. Trzeba posadzić dupkę w aucie żeby móc je oceniać, a w tym wypadku jest to najmocniejsze strona tego samochodu. Jest sporo większy od Laguna, nie porównywalnie wygodniejszy i ładniejszy w środku, a cenowo nie od odbiega tak mocno.

Uważam że w tym przedziale cenowym to naprawdę bardzo dobry samochód, i nie bardzo widzę tutaj konkurencję. Piszę to jako osoba zainteresowana kupnem - za jakieś 2 lata może wink.gif

EDYTA

Skłamałem co do konkurenta, bardzo podoba mi się Superb kombi, ale jest ciutkę droższy.

Napisano

> oceniać, a w tym wypadku jest to najmocniejsze strona tego samochodu. Jest sporo większy od

> Laguna,

Tu bym polemizował, nie odczulem jakiejś porywajacej wielkości - jest w sam raz w srodku...

>nie porównywalnie wygodniejszy i ładniejszy w środku,

Czy ja wiem? wiele elementów laguny dostrzegłem we wnetrzu...

A otwór bagaznika dalej uważam za niepraktyczny.....

Napisano

> i jak to w renault zadnej sensownej benzyny ...

Co masz na myśli pisząc sensowna benzyna, jest V6 więc jest benzyna, i jest sensowna grinser006.gif

Napisano

> Co masz na myśli pisząc sensowna benzyna, jest V6 więc jest benzyna, i jest sensowna

gdzie? ja tam oprocz 2.0 16v widze same diesle

Napisano

> Tu bym polemizował, nie odczulem jakiejś porywajacej wielkości - jest w sam raz w srodku...

> Czy ja wiem? wiele elementów laguny dostrzegłem we wnetrzu...

Ja odczułem i to ogromną, zresztą nie byłem sam i mieliśmy podobne odczucie (może zmysły mi się wyostrzyły, bo zrobiliśmy rundkę po salonach samochodowych)

> A otwór bagaznika dalej uważam za niepraktyczny.....

Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, kupując samochód praktyczność bagażnika jest gdzieś na dole list "to wish"

Napisano

> tez sie nie zgodze, siadzialem i szalu nie ma i tyle

Ok, a do czego odnosisz?

> fakt jest tani

> i tyle

Tu się zgodzę

> cos jak leganza cdx

Nie bardzo rozumiem, Leganza była tania i duża, ale wykończenie i zaawansowanie technologiczne 20 lat za konkurentami - nie bardzo rozumiem przyrównanie.

Napisano

> 3.0V6 240KM

> linka strona 17

przeciez to jest diesel zlosnik.gif

o tutaj

Napisano

> 3.0V6 240KM

> linka strona 17

to jest DCI common rail

Napisano

> to jest DCI common rail

bije się w pierś, to rzeczywiście nie ma rozsądnego silnika do tego samochodu, bo 2.0 to padaka to takiego auta, zwłaszcza że w dzisiejszych czasach automaty są na topie.

Napisano

Ma romb na przodzie auta???

Jak tak to nie brać, oznacza że jest to renuar.

Serio mówię wink.gif

Napisano

> bije się w pierś, to rzeczywiście nie ma rozsądnego silnika do tego samochodu, bo 2.0 to padaka to

> takiego auta, zwłaszcza że w dzisiejszych czasach automaty są na topie.

dlatego pisałem wyżej, że 508 ma ciekawszą propozycję zlosnik.gif, zarówno benzyna jak i diesel zlosnik.gif, dla przykładu benzyna w M6 i A6:

1.6 THP M6

lub

1.6 THP A6

Napisano

> Ok, a do czego odnosisz?

> Tu się zgodzę

> Nie bardzo rozumiem, Leganza była tania i duża, ale wykończenie i zaawansowanie technologiczne 20

> lat za konkurentami - nie bardzo rozumiem przyrównanie.

wiekszy fluence

jak jezdziles to wiesz o czy pisze

ciezkie wielkie G

Napisano

rewelacyjne motory, odrazu zapoznaj sie z mechanikami z ASO, z tym motorem masz pewnosc ze czesto bedziesz ich widzial, a kto wie, moze nawet sie z nimi zaprzyjaznisz...

Napisano

> wiekszy fluence

> jak jezdziles to wiesz o czy pisze

> ciezkie wielkie G

Widzę że posiadasz Megane Rs, więc masz inne wymagania. Dla mnie ten samochód ma się przemieszczać i być jak tylko może wygodny, i spełnia te wymagania ok.gif

Napisano

> rewelacyjne motory, odrazu zapoznaj sie z mechanikami z ASO, z tym motorem masz pewnosc ze czesto

> bedziesz ich widzial, a kto wie, moze nawet sie z nimi zaprzyjaznisz...

zapewne nie kupujesz samochodów na "F" biglaugh.gif:

passat

insignia

mondeo

superb

p.s ciekawostka ...już prawie rok na rynku RCZ

Napisano

> Widzę że posiadasz Megane Rs, więc masz inne wymagania. Dla mnie ten samochód ma się przemieszczać

> i być jak tylko może wygodny, i spełnia te wymagania

nie wazne czym jezdze

mialem sc 1,1

i nie kocham marki

niby limo reno to pomylka

Napisano

zwazywszy ze teraz jezdze Clio sportem a wczesniej smigalem xsara VTS...

Napisano

> zwazywszy ze teraz jezdze Clio sportem a wczesniej smigalem xsara

mialem clio rs grinser006.gif

niestety zrobil sie staruszkiem i wysysal siano jak galerianka sciana.gif

Napisano

cos o tym wiem... Ale spokojnie, teraz czas na cos rodzinnego i ekonomicznego wink.gif

Napisano

> cos o tym wiem... Ale spokojnie, teraz czas na cos rodzinnego i ekonomicznego

czyli czas ma megane zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.