Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dla oglądaczy zdjęciowych - C4

Featured Replies

Napisano

> Witam,

> Dla oceny tych którzy mają sprawne oko

> http://otomoto.pl/citroen-c4-1-6hdi-okazja-C16560526.html

> Czy widać coś niepokojącego??

Czujnik grubosci lakieru w dłoń i jechać sprawdzić, jak mocno nie walony i licznik nie zkręcony o 100-200kkm to kupować.

Jeśli jest z Belgii to powinien mieć carpass, jesli się mylę to niech lepiej wiedzący mnie poprawią. No chyba, że handlarz ci powie że zginął mu.

A teraz pomyśl, wejdź na strony z ogłoszeniami w Belgii lub DE i wyszukaj taki model C4 z tego rocznika i zastanów sie gdzie jest haczyk i co to za okazja?

Napisano

Walony przód, walony tył, boki szpachla, deska krzywo spasowana ok.gif

Napisano

> Witam,

> Dla oceny tych którzy mają sprawne oko

> http://otomoto.pl/citroen-c4-1-6hdi-okazja-C16560526.html

Straszny golas, nie ma przeciwmgielnych, klimatyzacji. Nieźle odpicowany, 6-letnie auto z przebiegiem 120 tyś nie ma nawet jednej ryski a lakier błyszczy się jak w nowym. Poproś o VIN to sprawdzimy wyposażenie.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano
  • Autor

VIN: VF7LC9HXC74269674

Podobno był uszkodzony prawy błotnik, drzwi i lusterko.

Zdjęcia do wglądu na miejscu.

Napisano

> VIN: VF7LC9HXC74269674

> Podobno był uszkodzony prawy błotnik, drzwi i lusterko.

> Zdjęcia do wglądu na miejscu.

to ja bym odpuścił, bo czy było zrobione dobrze dowiesz się dopiero za jakiś czas. Poza tym brak klimy to ogromna wada.

Napisano

Nazwa miejscowości nie zachęca do odwiedzin biglaugh.gif

Napisano

> Straszny golas, nie ma przeciwmgielnych, klimatyzacji.

nie wiem dlaczego auto musi miec te dodatki ... ale spoko kwestia gustu jak dkla mnie zbędne rzeczy łącznie z klima bo i tak okienko otwarte przyjemniejsze jest wink.gif

Nieźle odpicowany, 6-letnie auto z

> przebiegiem 120 tyś nie ma nawet jednej ryski a lakier błyszczy się jak w nowym.

i tu dochodzimy do tego dlaczego tak jest ... otóż nie sprzedasz używanego auta które wygląda na używane !!! używane auto musi wyglądać jak nowe albo i lepiej ! inaczej nikt go nie kupi ... a szczególnie jak auto ma być dla kobiety .. tu ryska tam coś o ... i włos pieska na tapicerce blush.gif

brrrr!

Napisano

> to ja bym odpuścił, bo czy było zrobione dobrze dowiesz się dopiero za jakiś czas. Poza tym brak

> klimy to ogromna wada.

racja ! błotnik i drzwi to elementy konstrukcyjne wpływające na bezpieczeństwo na szrot z takim autem!

niestety ale większośc tego co jeździ było mniej lub bardziej walone/bite czy jak tam to nazwać.

niestety aby opłacało się auto sprowadzić z zagranicy auto MUSI być walnięte,z dużym przebiegiem, zaniedbane itp inaczej cena takiego auta nie będzie na tyle atrakcyjna by je tachać do polski i jeszcze na nim zarobić.

Napisano

> nie wiem dlaczego auto musi miec te dodatki ... ale spoko kwestia gustu jak dkla mnie zbędne rzeczy

> łącznie z klima bo i tak okienko otwarte przyjemniejsze jest

Weź pod uwagę, że samochód jest czarny. Okienko jest fajne jak jedziesz 70 km/h przez wioski. Nie jest już fajne jak jedziesz autostradą albo stoisz w korkach...

> Nieźle odpicowany, 6-letnie auto z

> i tu dochodzimy do tego dlaczego tak jest ... otóż nie sprzedasz używanego auta które wygląda na

> używane !!! używane auto musi wyglądać jak nowe albo i lepiej ! inaczej nikt go nie kupi ... a

> szczególnie jak auto ma być dla kobiety .. tu ryska tam coś o ... i włos pieska na tapicerce

> brrrr!

smile.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> to ja bym odpuścił, bo czy było zrobione dobrze dowiesz się dopiero za jakiś czas. Poza tym brak

> klimy to ogromna wada.

Niechce Cie obrazic ale Ty masz chyba manie jakas na temat rdzy

Jezeli auta mialo załóżmy tylko wymieniane drzwi, blotnik (pytanie czy przod czy tyl) i lusterko, reszta zalozmy jest ok to co auto szrot?

Prosze Cie, jak dla mnie to ze sa jakies zdjecia jak auto bylo uszkodzone jest plusem, wiem jak wygladalo itp

Ty uszkodzajac swoje auto, rowniez blotnik, drzwi, lusterko naprawialbys czy zlomowalbys?

Napisano

Brak klimy no.gif Serio kupowanie za tyle $$$ auta bez klimy jest skrajnym bezsensem (szczegolnie czarnego).

Napisano

> VIN: VF7LC9HXC74269674

> Podobno był uszkodzony prawy błotnik, drzwi i lusterko.

> Zdjęcia do wglądu na miejscu.

Ale zdjęcia z jakiego etapu naprawy ?? cfaniaczek.gif

Napisano

> klimy to ogromna wada.

No tak..Błotnik plastikowy może mu zardzewieć a drzwi odpadną...A lusterko przycięte z łazienkowego...

Napisano
  • Autor

zdjęcia z przed naprawy jak było uszkodzone

Napisano
  • Autor

> blotnik (pytanie czy przod czy tyl)

przedni prawy

Napisano

> odpuszczam ten egzemplarz.

> Samochód ma być dla mojego taty, a jemu klima jednak by się przydała.

> A co powiecie na temat tego wozidła

> http://otomoto.pl/ford-fusion-pelne-wyposazenie-diesel-salon-C17941814.html ??

Ja bym odpuscil ze wzgledu na "podniesiona" moc, a druga sprawa to, ze mam alergie na bzdury...

A srednie spalanie na poziomie 4ltr to chyba jadac 60 za tirem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

ale w 5-5,5 powinien się zmieścić bo tyle pali mi focus 1,6tdci

Napisano

> ale w 5-5,5 powinien się zmieścić bo tyle pali mi focus 1,6tdci

To juz nie chodzi o to ile faktycznie spali, ale jak ktos wypisuje takie bzdury to nie wzbudza mojego zaufania...

Druga sprawa, ze taki Fusion 1,4noPB w trakcie jazdy po autostradzie spalil nam >10...

Po raz kolejny pokazujesz jeden z najtanszych samochodow w danym roczniku...

To nie wrozy sukcesuhehe.gif

Napisano

ciesz się że nie wziąłeś tego C4, bo tak się składa że znam syna właściciela tego komisu i auta jakie oni tam sprzedają były walone i to bardzo. Oni mają swoją blacharnie więc koszty naprawy mają bardzo niskie a kupują złom. Jedno co jest prawdziwe to przebieg bo tego nie kręcą. Ale było odpicowywane na bank. Tak w ramach przykładu kupili kiedyś BMW 530d 2007r. za 30 tyś rozbite i to tak że przodu i drzwi nie miało, zrobili za 7 tyś pojeździli trochę i sprzedali za 58tyś:)

Napisano

> No tak..Błotnik plastikowy może mu zardzewieć a drzwi odpadną...A lusterko przycięte z

> łazienkowego...

zastanów się co napisałeś, przemyśl to jeszcze raz bo na razie uskuteczniasz bezsensowną gadkę.

Napisano

> Niechce Cie obrazic ale Ty masz chyba manie jakas na temat rdzy

masz rację mam

> Jezeli auta mialo załóżmy tylko wymieniane drzwi, blotnik (pytanie czy przod czy tyl) i lusterko,

> reszta zalozmy jest ok to co auto szrot?

nie na szrot, ale trzeba dokładnie obejrzeć podwozie a najlepiej wrzucić auto na ramę. Przecież uszkodzony błotnik

to tylko jeden z elementów, a co z zawieszeniem? Podłużnicą itp? To także mogło oberwać, już nie wspomnę o słupku który przy uszkodzonych drzwiach i błotniku pewnie też oberwał. Wiele by dały fotki z przed naprawy. Bo przecież to mogło być zwykle zarysowanie.

> Prosze Cie, jak dla mnie to ze sa jakies zdjecia jak auto bylo uszkodzone jest plusem, wiem jak

> wygladalo itp

to ogromny plus

> Ty uszkodzajac swoje auto, rowniez blotnik, drzwi, lusterko naprawialbys czy zlomowalbys?

Naprawiałbym ale starałbym się wybrać dobry zakład który wykona usługę, jak robią na handel to raczej na odwal się. Koszty napraw blacharskich są znaczne.

Napisano

> zdjęcia z przed naprawy jak było uszkodzone

Tylko teraz pytanie, której naprawy ideia.gif

Bardzo częstą praktyką niestety jest podreperowanie do stanu małych zniszczeń, zrobienie zdjęć i wciskanie kitu.

Napisano
  • Autor

auto odpuściłem

temat uważam za zakończony

Napisano

> Walony przód, walony tył, boki szpachla, deska krzywo spasowana

Nie ma co przeginać w żadna stronę. Czasem jest tak, że na zdjęciach ewidentnie widać że "coś" było, a sprzedający zapiera się że absolutnie żadnych napraw blacharskich nie było. Wtedy można zaoszczędzić sobie nerwów, czasu i przejechanych km, bo nawet jesli auto nie jest skladane z trzech to i tak taka ofertę dyskwalifikuje "sprzedawca-oszust" ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.