Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żuk, bohater polskich dróg!

Featured Replies

Napisano

Muzeum Przemysłu w Lublinie planuje uruchomienie specjalnej ekspozycji poświęconej samochodom Żuk.

W związku z tym poszukują wszelkich informacji na temat tego auta, zwłaszcza takich, które nie są ogólnie znane, a także przedmiotów, które mogłyby ozdobić ekspozycję.

O akcji "Żuk, bohater polskich dróg" mówiła dzisiaj Trójka.

Napisano

> Muzeum Przemysłu w Lublinie planuje uruchomienie specjalnej ekspozycji poświęconej samochodom Żuk.

> W związku z tym poszukują wszelkich informacji na temat tego auta, zwłaszcza takich, które nie są

> ogólnie znane, a także przedmiotów, które mogłyby ozdobić ekspozycję.

> O akcji "Żuk, bohater polskich dróg" mówiła dzisiaj Trójka.

Mój Tato miał kiedyś Żuka. Dwuosobowy z paką.

To chyba jest najlepszy polski samochód dostawczy.

Nie do zarżnięcia.

Mam książkę gdzie pokazane jest w najdrobniejszych szczegółach to jak naprawiać ten samochód, jak regenerować części, jak rozkręcać, przekroje, rysunki, schematy.

Nie oddam Jej nikomu.

Napisano

Mój tata tez kiedyś miał Żuka do zaopatrzenia swojego sklepu. Blaszak benzyniak + skrzynia 3ka biglaugh.gif pomalowany w żółciutki kolorek z eleganta (chyba e220 czy coś takiego). Z tyłu kanapa z VW T2 i było pięknie biglaugh.gif

Napisano

> To chyba jest najlepszy polski samochód dostawczy.

> Nie do zarżnięcia.

dobre ledwo co 70tyś bez remontu to prawdziwy sukces był grinser006.gif

Napisano

Mój kuzyn-rolnik ma Żuka.

Mówi że drugiego nawet za darmo by nie wziął. biglaugh.gif

Napisano

> Mój Tato miał kiedyś Żuka. (...)

> Mam książkę gdzie pokazane jest w najdrobniejszych szczegółach to jak naprawiać ten samochód, jak

> regenerować części, jak rozkręcać, przekroje, rysunki, schematy.

> Nie oddam Jej nikomu.

Taka to polska mentalność. Ta książka nie jest mi potrzebna, ale nie pozbędę się jej. A ja głupi miałem taką właśnie książkę z 1973 r. do syreny. Kupiłem ją jeszcze zanim kupiłem syrenę, a sprzedałem razem z dobrą syreną 105 z 1974 r., za śmieszne pieniądze. I wcale nie żałuję. Jakiś dziwny chyba jestem. biglaugh.gif

Napisano

> Taka to polska mentalność. Ta książka nie jest mi potrzebna, ale nie pozbędę się jej. A ja głupi

> miałem taką właśnie książkę z 1973 r. do syreny. Kupiłem ją jeszcze zanim kupiłem syrenę, a

> sprzedałem razem z dobrą syreną 105 z 1974 r., za śmieszne pieniądze. I wcale nie żałuję.

> Jakiś dziwny chyba jestem.

jeśli jest ktoś zaintesowany, to mogę przeszukać,ale chyba powinny być takie książki od syreny.remontowaliśmy z ojcem według tej książki.było kilka książek,ale jedna była naprawdę szczegółowa - tak chyba ze 300-500 stron.

jeśli ktoś chętny pprosze pisać na priv

Napisano

Ja dostałem ok kolegi z ak książkę Glinki o Syrence za free. bow.gifok.gif

Napisano

> Ja dostałem ok kolegi z ak książkę Glinki o Syrence za free.

privy wyczyść !!! kara.gif

Napisano

Tak, chodzi o książkę "Naprawa samochodu Syrena" (czy jakoś tak) Z. Glinki, którą kupiłem kiedyś na giełdzie. Lepiej opracowanego podręcznika nie widziałem, chociaż w rzeczy samej syrena - podobnie jak i żuk, choć większy - do skomplikowanych wozów nie należy. Do auta ów podręcznik dodałem gratis, podobnie jak drugi - o usprawnieniach, jakich można dokonać w takim aucie - tego samego autora.

Skoro pozbywam się samochodu, to po co mi książka o nim - nigdy tego nie pojmę. Niech skorzysta ten, kto potrzebuje.

Napisano

> Taka to polska mentalność. Ta książka nie jest mi potrzebna, ale nie pozbędę się jej. A ja głupi

> miałem taką właśnie książkę z 1973 r. do syreny. Kupiłem ją jeszcze zanim kupiłem syrenę, a

> sprzedałem razem z dobrą syreną 105 z 1974 r., za śmieszne pieniądze. I wcale nie żałuję.

> Jakiś dziwny chyba jestem.

Ale ja ją trzymam, bo może kiedyś kupię sobie Żuka i będzie mi przydatna.

Poza tym jest tam wiele wskazówek, które przydały mi się obecnie już kiedy nie mam styczności z Żukiem.

W książce tej są np.: rozrysowane wymiary tylnego zawieszenia, co pomogło mi parę lat temu podczas budowy przyczepy.

Udało mi się kupić oryginalne mocowania resorów i same resory.

Dorobiłem oś korzystając z wymiarów czopów przednich piast, które też są podane w tej książce.

Korzystałem też z tabeli gdzie podane są typy łożysk.

Także mi jeszcze pewnie nie raz się ta książka przyda.

Teraz już takich nie ma.

Napisano

...ale kserokopię odsprzedać chyba byłbyś skłonny?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.