Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozwiazanie z otwieranym progiem bagaznika Marea Weekend

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy znacie jakies inne auta z podobnym patentem ? Interesuja mnie auta po 2000r

Napisano

> Witam,

> czy znacie jakies inne auta z podobnym patentem ? Interesuja mnie auta po 2000r

outlander 270751858-jezyk.gifP

Napisano
  • Autor

A czy znacie jeszcze jakies inne patenty ulatwiajace przewozenie dlugich rzeczy, np uchylana sama tylna szyba w tylnej klapie kombi, np w Lagunie

Napisano
  • Autor

Chodzi mi bardziej o popularne auta, z nizszej polki, powiedzmy do 15 max 20k PLN

Napisano

> A czy znacie jeszcze jakies inne patenty ulatwiajace przewozenie dlugich rzeczy, np uchylana sama

> tylna szyba w tylnej klapie kombi, np w Lagunie

Opel Insignia ma w bagazniku dodatkowe światła dzieki którym mozesz otworzyc klapę zeby.GIF

Napisano

> A czy znacie jeszcze jakies inne patenty ulatwiajace przewozenie dlugich rzeczy, np uchylana sama

e46 kombi miala szybe uchylana wink.gif

Napisano
  • Autor

uchalana tylna szyba to raczej ostatecznosc, szukam czegos z rozwiazaniem jak Marea Weekend

Napisano

> uchalana tylna szyba to raczej ostatecznosc, szukam czegos z rozwiazaniem jak Marea Weekend

a jakie rozwiazanie jest w marea?

Napisano

> Witam,

> czy znacie jakies inne auta z podobnym patentem ? Interesuja mnie auta po 2000r

citroen c-crosser

Napisano

stilon grinser006.gif

Napisano

> Chodzi mi bardziej o popularne auta, z nizszej polki, powiedzmy do 15 max 20k PLN

Kangoo i Berlingo z otwieranym dachem przy tylnej klapie lub kangoo , doblo , berlingo z dwuskrzydlowymi drzwiami z tylu waytogo.gif

Ten na foto ma to i to :

C17907292_5.jpg

Napisano
  • Autor

> stilon

ten niestety ma tylko uchylna szybe, a tez myslalem, ze ma przejety patent po marysce

Napisano

> Kangoo i Berlingo z otwieranym dachem przy tylnej klapie lub kangoo , doblo , berlingo z

> dwuskrzydlowymi drzwiami z tylu

> Ten na foto ma to i to :

Z tego co pamiętam to ten uchylany dach występował tylko z drzwiami skrzydłowymi...

Napisano
  • Autor

> Kangoo i Berlingo z otwieranym dachem przy tylnej klapie lub kangoo , doblo , berlingo z

> dwuskrzydlowymi drzwiami z tylu

> Ten na foto ma to i to :

Bardziej chodzilo mi o osobowki, a w Kangoo, Partnerze czy Berlingo osobowym takie rozwiazanie nie wystepuje.

Napisano

> Opel Insignia ma w bagazniku dodatkowe światła dzieki którym mozesz otworzyc klapę

Wartburg 353 kombi też - ale co to wnosi do wątku smirk.gif

Napisano

> To że jest to patent ułatwiający przewożenie długich rzeczy.

A w jaki sposob to ma cos zmieniac w kwestii dlugosci?

Napisano

> Można otworzyć klapę i jechać?

No to faktycznie, tak to i w sedanie mozna, tylko obawiam sie ze autorowi nie o to chodzilohehe.gif

Napisano

> Bardziej chodzilo mi o osobowki,

To może jednak cos w stylu terenowym... Land Rover to ma aby buty zmienić do polowania wink.gif

Napisano

> Bardziej chodzilo mi o osobowki, a w Kangoo, Partnerze czy Berlingo osobowym takie rozwiazanie nie

> wystepuje.

Jak najbardziej wystepuje waytogo.gif

Napisano

> Opel Insignia ma w bagazniku dodatkowe światła dzieki którym mozesz otworzyc klapę

Uwazasz ze te swiatla sa po to zeby mozna bylo jechac z otwartą klapą? yikes.gif Chyba ze to zart ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak najbardziej wystepuje

Ja jeszcze nie widzialem Multispace z tym otwieranym dachem

Napisano

> Uwazasz ze te swiatla sa po to zeby mozna bylo jechac z otwartą klapą? Chyba ze to zart

dokładnie do tego ok.gif

galeria_INS14_big.jpeg

Napisano

> dokładnie do tego

Zycze powodzenia w przypadku jazdy bez widocznej tablicy rejestracyjnej hehe.gif

Te swiatla sa po to ze jak stoisz z otwartym bagaznikiem na drodze, to nie widac Twoich pozycyjnych/awaryjnych (zaleznie co akurat potrzebujesz uzywac) - bo w przypadku tego modelu podnoszą się do góry razem z klapą. I to jest nietypowe. (inny przyklad Audi Q7)

Bo jesli mowimy o jezdzie z otwarta klapa bez widocznej rejestracji ale z widocznymi swiatlami - to przeciez prawie kazdy samochod w dowolnym nadwoziu moze jechac w ten sposob i nie ma tu nic szczegolnego w Insigni.

Napisano

> Zycze powodzenia w przypadku jazdy bez widocznej tablicy rejestracyjnej

> Te swiatla sa po to ze jak stoisz z otwartym bagaznikiem na drodze, to nie widac Twoich

> pozycyjnych/awaryjnych (zaleznie co akurat potrzebujesz uzywac) - bo w przypadku tego modelu

> podnoszą się do góry razem z klapą. I to jest nietypowe. (inny przyklad Audi Q7)

> Bo jesli mowimy o jezdzie z otwarta klapa bez widocznej rejestracji ale z widocznymi swiatlami - to

> przeciez prawie kazdy samochod w dowolnym nadwoziu moze jechac w ten sposob i nie ma tu nic

> szczegolnego w Insigni.

do tego co opisałęś też są biglaugh.gif

ale pamiętam, że insignia nie jest produkowana TYLKO na rynek polski gdzie są takie przepisy, ale na kilka innych krajów gdzie może nie być takiego wymogu.

idąc Twoim tokiem myślenia jeżeli np: do fabrycznej NAVI nie ma mapy Polski to auto NIE POWINNO być sprzedawane w PL biglaugh.gif

Napisano

> Ja jeszcze nie widzialem Multispace z tym otwieranym dachem

Bo w PL jest chyba niezamawialne tak samo jak wersja 4x4 frown.gif w Kangoo jest napewno waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Bo w PL jest chyba niezamawialne tak samo jak wersja 4x4 w Kangoo jest napewno

Przegladam allegro i jakos nie moge trafic, mozesz podac jakis link na poparcie swojej wersji smile.gif

Napisano

> do tego co opisałęś też są

> ale pamiętam, że insignia nie jest produkowana TYLKO na rynek polski gdzie są takie przepisy, ale

> na kilka innych krajów gdzie może nie być takiego wymogu.

Pokaż kraj w którego PoRD nie ma wymogu jazdy ze światłami STOPu, bo takich w Insigni po otwarciu pokrywy bagażnika nie uświadczysz...

Napisano

> Bo w PL jest chyba niezamawialne

Bo to jest awykonalne z prostego powodu.

Przy uchylanym dachu nie ma miejsca na zawiasy tylnej klapy. Dlatego taki patent jest dostępny tylko z drzwiami skrzydłowymi...

Napisano
  • Autor

Znalazlem 1 Kangoo na allegro z tym patentem

KLIK

dsc098586f05.jpg

Napisano

> Znalazlem 1 Kangoo na allegro z tym patentem

> KLIK

Ale drzwi ma skrzydlate, a nie Multispace (klapę bagażnika)

Napisano

> Przegladam allegro i jakos nie moge trafic, mozesz podac jakis link na poparcie swojej wersji

Dlugo szukac smile.gif zobacz sobie w konfiguratorze kangoo waytogo.gif

Napisano

> Znalazlem 1 Kangoo na allegro z tym patentem

> KLIK

No i o to mi chodzilo waytogo.gif wystawiasz dluzyce przez dach i jazda drive.gif

Napisano

> Ale drzwi ma skrzydlate, a nie Multispace (klapę bagażnika)

A wiesz ,ze do multispace mozna zamowic skrzydlate drzwi cfaniaczek.gif

IMHO klapa w takich autach to najgorszy szit na swiecie bo jedyny jej plus to - mozna sie schowac przed deszczem jak nie wieje , poza tym same minus no.gif

Napisano

> Bardziej chodzilo mi o osobowki, a w Kangoo, Partnerze czy Berlingo osobowym takie rozwiazanie nie

> wystepuje.

jeszcze modus ma ciekawy patent

modus10.jpg

Napisano

> do tego co opisałęś też są

> ale pamiętam, że insignia nie jest produkowana TYLKO na rynek polski gdzie są takie przepisy, ale

> na kilka innych krajów gdzie może nie być takiego wymogu.

Nadal powtarzam ze sie mylisz. Te swiatla w Insigni sa po to zeby pojazd byl oswietlony podczas POSTOJU, nie podczas jazdy.

> idąc Twoim tokiem myślenia jeżeli np: do fabrycznej NAVI nie ma mapy Polski to auto NIE POWINNO być

> sprzedawane w PL

niewiem.gif

Napisano

> A wiesz ,ze do multispace mozna zamowic skrzydlate drzwi

Ale to zdaje się nie jest tematem naszej dyskusji... cfaniaczek.gif

Napisano

> Ale to zdaje się nie jest tematem naszej dyskusji...

To wytlumacz mi dlaczego w kazdym poscie o otwieranym dachu z tylu zaznaczasz ,ze nie mozna go zamowic z ta dziadowska klapa ?

Napisano

> To wytlumacz mi dlaczego w kazdym poscie o otwieranym dachu z tylu zaznaczasz ,ze nie mozna go

> zamowic z ta dziadowska klapa ?

Bo nie można... 893goodvibes.gif

Napisano

z tego co kojarze to palio mialo taki patent zeby.GIF tylko sie nie miesci w pulapie cenowym bo jest za tanie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> z tego co kojarze to palio mialo taki patent tylko sie nie miesci w pulapie cenowym bo jest za

> tanie

Palio nie ma tego, wiem, bo szwagier ma Palio i przetestowane

Idealne byloby Stillo, ale ono tez nie ma tego patentu, ciekawe dlaczego zaprzestali

Napisano

> Palio nie ma tego, wiem, bo szwagier ma Palio i przetestowane

> Idealne byloby Stillo, ale ono tez nie ma tego patentu, ciekawe dlaczego zaprzestali

A no dlatego, że klapa w Stilo sięga do samego progu bagażnika więc po co Ci to? "Ławka" w Marei właśnie po to jest, by ułatwić załadunek do bagażnika niwelując próg.

Napisano

> z tego co kojarze to palio mialo taki patent tylko sie nie miesci w pulapie cenowym bo jest za

> tanie

Palio nie miało takiego patentu i klapa bagażnika sięgała aż do podłogi.

Pamiętam dokładnie, bo kiedyś wysypały mi się zakupy na skrzyżowaniu zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> A no dlatego, że klapa w Stilo sięga do samego progu bagażnika więc po co Ci to? "Ławka" w Marei

> właśnie po to jest, by ułatwić załadunek do bagażnika niwelując próg.

Zalozmy, chce przewiezc drzwi, skladam siedzenia, klade je w bagazniku i co, lipa, klapa sie nei domknie bo drzwi wystaja z bagaznika w takim Stilo, a w Marei otwieram prog, drzwi wystaja lekko za obrys auta, a tylna klape mam zamknieta i z takim ladunkiem moge jechac nawet i 200km w komfortowych warunkach smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.