Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bąbel na oponie

Featured Replies

Napisano

bąbel na oponie, nie wilki bo nie wielki ale jest. Co dalej? Wymieniać czy naprawiać oponę? Opona młoda poza bąblem zdrowa i całkiem sporo mięsa.

Napisano

> bąbel na oponie, nie wilki bo nie wielki ale jest. Co dalej? Wymieniać czy naprawiać oponę? Opona

> młoda poza bąblem zdrowa i całkiem sporo mięsa.

raczej nienaprawialna - skonsultuj jeszcze z gumiarzem

Napisano

> bąbel na oponie, nie wilki bo nie wielki ale jest. Co dalej? Wymieniać czy naprawiać oponę? Opona

Śmietnik! Przed wyrzuceniem przetnij bok opony nożem żeby nie trafiła ponownie do obiegu.

Napisano

może zostanę zjedzony przez kolegów ale za czasów kiedy chodziłem jeszcze do szkoły czyli dwa lata temu 270751858-jezyk.gif i kasy było jak zawsze mało.... Wyskoczył mi bąbel na oponie, mały, pojechałem do znajomego wulkanizatora i na miejsce gdzie był bąbel trafiła porządna łata, opona trafiła również na lewy tył, jeździłem jeszcze z 30tyś na niej i było ok, potem wymieniłem obie bo druga musiała lądować w koszu.

Napisano

Bąbel na boku opony oznacza na ogół uszkodzenie wewnętrznego zbrojenia a więc osłabiebie i zmniejszenie wytrzymałości opony. Jazda na takiej oponie to ryzyko jej uszkodzenia/rozerwania.

Napisano

sick.gifsciana.gif

zastanawia mnie skąd tak durne pytanie (przepraszam za określenie durne) ale zrozum że ona odpowiada za bezpieczeństwo- twoje, twojej rodziny i wszystkich których spotykasz na swojej drodze....daruj...

ta opona nadaje się jako huśtawka dla dzieci na placu zabaw

Napisano

> bąbel na oponie, nie wilki bo nie wielki ale jest. Co dalej?

Tylko utylizacja !!! Nie polecam dalszego użytkowania nawet po "naprawianiu " jak ktoś tu wyżej sugerował.

Napisano

zmień. Opona pewnie tańsza niż wspawanie ćwiartki do twojej fury. Do czasu zmiany raczej nie szalej z prędkością i kontroluj ciśnienie (nie za niskie bo się opona nagrzewa i może pierd...nąć).

Już lepiej jakąś kiepawą używkę założyć niż jeździć z bąbelkiem.

Napisano

taka opona raczej będzie miała bicie - niepotrzebnie obciążysz łożysko

Napisano
  • Autor

> zastanawia mnie skąd tak durne pytanie (przepraszam za określenie durne) ale zrozum że ona

> odpowiada za bezpieczeństwo- twoje, twojej rodziny i wszystkich których spotykasz na swojej

> drodze....daruj...

> ta opona nadaje się jako huśtawka dla dzieci na placu zabaw

podobno nie am durnych (syn. głupich) pytań, ....

ja tylko potrzebowałem się utwierdzić w swoim przekonaniu

dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jak tylko przyjdzie nowa opona to obecna uszkodzona leci na śmietnik.

Napisano

Miałem dwukrotnie bąbel i temat przerabiałem - opona do wyrzucenia.

Napisano

> bąbel na oponie, nie wilki bo nie wielki ale jest. Co dalej?

Mi taki bąbel pękł przy 140 km/h. Teraz wywaliłbym oponę natychmiast.

Napisano

> Mi taki bąbel pękł przy 140 km/h

Napisz jaka była reakcja pojazdu!?

Napisano

> Napisz jaka była reakcja pojazdu!?

Niskoprofilowa opona z tyłu, rozerwało ją ale delikatnie wytraciłem prędkość ok.gif

Dawno temu (1997 rok) na autostradzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.