Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Wal po osobówce". Szokujące nagrania ze szkoleń

Featured Replies

Napisano

> Udowodnij swoją tezę.

Taką mam opinię. Po co ma ją udowadniać?

> Ja swoją poprę statystykami. 1. Mamy jeden z najwyższych wskaźników ofiar śmiertelnych w wypadkach

> drogowych.

To nie zawsze wina kierowców.

> 2. Stan naszej floty jest bynajmniej opłakany, a 60% aut zarejestrowanych w PL ma

> więcej niż 15 lat.

Auto nawet 15 letnie może być w dobrym stanie technicznym

SKP powinny eliminować złom. (nawet pięcioletni jak jest złomem)

> 3. Stan naszych dróg - bez komentarza.

Zgoda, ale istnieje coś takiego jak dostosowanie do warunków.

> 4. Jakość kształcenia przyszłych

> kierowców - o tym się nawet wolę nie wypowiadać.

Od lat to samo. To skąd się biorą Ci co potrafią jeździć?

> Co ma do tego talent?

Bardzo dużo.

> Trzeba go właśnie nie mieć, by doprowadzić do takiej sytuacji w kraju.

Na wybory chodzisz?

> A

> przyczyniamy się do tego my wszyscy! Podtrzymuję swoją tezę!

Ty masz chyba bardzo negatywny stosunek do życia i otoczenia?

Napisano

> I wszyscy popadną w stan bezładnego pomieszania.

Nie namawiaj ludzi publicznie do picia.

Napisano

> mało wiesz o transporcie tu akurat był pusty zestaw i miał ABS, na drodze jeżdzą różne sprzęty z

> ABSem i bez i w 90% w ładunkiem który powoduje zachwianie stabilności przy nagłych manewrach

Nie mędrkuj i pouczaj, tylko przeczytaj opis. Gdybyś to zrobił to byś wiedział, że cysterna była pełna. Wcześniej pojawiały się tezy, że nie da się takim zestawem zahamować bez złożenia. A proszę płyta, hamowanie awaryjne i brak złożenia. Skoro sukces miał miejsce, jak sugerujesz, tylko dzięki ABS to oprócz co rocznych testów z hamowania trzeba wyeliminować ciągniki i naczepy bez tego systemu ok.gif.

Napisano

Jedna prośba do Ciebie....

..jak już coś piszesz i to jeszcze z taka manierą wszystko wiedzącego i stawiasz tak autorytarne wnioski, to sprawdź najpierw czy na pewno ta wiedzę posiadasz...

BTW. wiesz może czego się uczą kierowcy kat. C, D na kursie kwalifikacji wstępnej?

Napisano

> Jedna prośba do Ciebie....

> ..jak już coś piszesz i to jeszcze z taka manierą wszystko wiedzącego i stawiasz tak autorytarne

> wnioski, to sprawdź najpierw czy na pewno ta wiedzę posiadasz...

> BTW. wiesz może czego się uczą kierowcy kat. C, D na kursie kwalifikacji wstępnej?

hmm.gif Że osobówki są poniżej podłogi?? I że przechodzi się przez nie bez pyknięcia??? I że jak mocniej zahamuje autobusem to starsza pani może sobie nabić guza pójdzie do sądu, wygra i trzeba będzie płacić?? I że nie da się zahamować ciągnikiem z przyczepą bez złożenia?? zlosnik2.gifok.gif

Napisano

> Że osobówki są poniżej podłogi?? I że przechodzi się przez nie bez pyknięcia??? I że jak mocniej

> zahamuje autobusem to starsza pani może sobie nabić guza pójdzie do sądu, wygra i trzeba

> będzie płacić?? I że nie da się zahamować ciągnikiem z przyczepą bez złożenia??

Wiesz, ale to Martoocha miał podpis że Ignorancja to siła... Ty w to chyba zbyt mocno uwierzyłeś, dokładając jeszcze arogancje... no.gifsick.gif

Napisano

> Wiesz, ale to Martoocha miał podpis że Ignorancja to siła... Ty w to chyba zbyt mocno uwierzyłeś,

> dokładając jeszcze arogancje...

Osoby wypowiadające się w wym wątku można podzielić na dwie grupy:

1. Kierowców ciężarówek oraz osoby lobbujące za nimi - pracownicy firm transportowych itd.

2. Resztę świata, głównie kierowcy osobówek.

Te dwie grupy nigdy nie znajdą wspólnego języka ponieważ ich interesy są rozbieżne. 'Osobowkarze' czując zagrożenie ze strony TIR'ów, chcą podniesienia kwalifikacji kierowców np. poprzez dodatkowe testy z hamowania, czy przez podniesienie wymagań technicznych (obowiązkowe kamery, ABS'y itd.). Kierowcy ciężarówek chcą głównie obniżenia kosztów. Więc nazywaj to ignorancją, chamstwem, arogancją, brakiem doświadczenia, pojęcia czy zrozumienia, ale dla mnie jest to po prostu najzwyklejszy konflikt interesów ok.gif.

Napisano

Ale "osobówkarze" czy jak ich tam nazywasz też czasami podnoszą także swoje kwalifikacje. Przynajmniej ja tak robię. Na przykład doszedłem do wniosku że jak ciężarówka robi sobie miejsce przed światłami to robi je dla siebie. A niemalże codziennie obserwuje sytuacje, kiedy ktoś przed taką ciężarówkę wjeżdża. I jeszcze parę innych drobiazgów. I mi się zupełnie dobrze egzystuje na drodze z ciężarówkami.

Napisano

"[KLIK] Ciężarówka miała uszkodzone hamulce o czym kierowca wiedział wcześniej. Samochód był również przeładowany o 700 kg"

Jeśli to się potwierdzi to powinien odpowiadać za zabójstwo a nie za spowodowanie wypadku...

Ale to tylko moja subiektywna opinia osobówkarza, który czasem wozi rodzinę i nie chciałby spotkać takiego debila na swojej drodze.

Napisano

> Osoby wypowiadające się w wym wątku można podzielić na dwie grupy:

> 1. Kierowców ciężarówek oraz osoby lobbujące za nimi - pracownicy firm transportowych itd.

> 2. Resztę świata, głównie kierowcy osobówek.

> Te dwie grupy nigdy nie znajdą wspólnego języka ponieważ ich interesy są rozbieżne.

Jakkolwiek absurdalnie to nie zabrzmi, czasami zazdroszczę ludziom, którzy mają tak uproszczone widzenie rzeczywistości.

Napisano

> Jakkolwiek absurdalnie to nie zabrzmi, czasami zazdroszczę ludziom, którzy mają tak uproszczone

> widzenie rzeczywistości.

Bez pewnych uproszczeń i systematyzacji nie można dojść do żadnych wniosków. Wszystkie nauki przyrodnicze, inżynieryjne czy nawet społeczne opierają się na uproszczeniach oraz uogólnieniach i bez nich nie istnieją ok.gif.

Napisano

> Osoby wypowiadające się w wym wątku można podzielić na dwie grupy:

> 1. Kierowców ciężarówek oraz osoby lobbujące za nimi - pracownicy firm transportowych itd.

> 2. Resztę świata, głównie kierowcy osobówek.

> Te dwie grupy nigdy nie znajdą wspólnego języka ponieważ ich interesy są rozbieżne. 'Osobowkarze'

> czując zagrożenie ze strony TIR'ów, chcą podniesienia kwalifikacji kierowców np. poprzez

> dodatkowe testy z hamowania, czy przez podniesienie wymagań technicznych (obowiązkowe kamery,

> ABS'y itd.). Kierowcy ciężarówek chcą głównie obniżenia kosztów. Więc nazywaj to ignorancją,

> chamstwem, arogancją, brakiem doświadczenia, pojęcia czy zrozumienia, ale dla mnie jest to po

> prostu najzwyklejszy konflikt interesów .

coś w tym podsumowaniu jest....napewno mianownikiem są pieniądze

Mogę się zgodzić na wszystko:

kamery,

czarne skrzynki,

"czuwaki",

wszelkiej maści układy od a do xyz,

coroczne testy w NASA lub conajmniej w okresie przejsciowym niech będa w WIML`u,

wszelkie szkolenia okresowe na płytach poślizgowych, pochylniach, tunelach,

i czego tam UE jeszcze chce

tylko mam jedno pytanie cfaniaczek.gif

Quote:

... I kto za to płaci? Pani płaci, Pan płaci.. Społeczeństwo. ...

a wtedy będzie bebe admin.gif, bo zmowa bo transport drogi.... sciana.gif

ceny strasznie drogie screwy.gif

Wyszkolenie młodego kierowcy na samym wejściu nie zamknie się w 20kzł, wyposażenie taboru x n, doliczmy elektro winety, gps`y ....tu jest POLSKA kraj chałupniczo-robotniczy a wszystko czego my chcemy to SF cfaniak.gif

I oby było jasne, jestem za szkoleniem za rozwijaniem się waytogo.gif ale realnie do możliwości, jestem za likwidacją starych złomów i wszelkiego ukracania poczynań buraków drogowych ale róbmy to realnie do możliwości.

Ja też chcę obwodnic, minimum 2 pasów w jedną stronę na tranzytach oraz zwykłego zrozumienia na drodze 270635636-JUMP2.gif

BTW

facepalm.gif przykre, ale to takie Polskie czytaj prawdziwe - to należy eleminowć podsumowanie bydgoskiego śledztwa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.