Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW Z3 M - opinie

Featured Replies

Napisano

> Poprosze o dowody, ze to seria.

> "Pics or it didnt happen"

to oficjalny przejazd Jima Nero, w którym ten pan SERIĄ pobił wyczyny Nissana GTR. Jedyne zmiany z tego co pamiętam to fotel plus szelki, interkom... i może coś jeszcze z osprzętu bezpieczeństwa. Silnik, zawieszenie, hamulce bez zmian

Napisano

> Wstawiłbym tylko facepalma, ale jako że to merytoryczne forum, to wstawię YouTube:

No to wstawiaj facepalma, Mareczku, bo bardziej będzie pasował do Twojej wypowiedzi.

Powiedz mi tylko, czy taką Corvettę z Twojego filmiku można wyłowić za 30k złotówek? Bo o takim samochodzie są tu rozważania.

Rozbawiłes mnie z samego rana, naprawdę.

Bartek

Napisano

> $$$

No fakt, przydałby się budżet x2 na Vetkę. wink.gif

Bardzo trudne sobie kryteria przyjąłeś. Niby Z3 by pasowało, ale słyszałem w paru miejscach, że ten samochód został pomyślany raczej dla Amerykanow do szpanowania, aniżeli do wściekania się. Może wersja M jest inna, tzn. poprawiona na tyle, że daję tę frajdę, ale........ ja bym poszukał czegoś innego.

Jeździłeś już tym Z3M? Fajne jest?

A nie ma jakiś SLK w wersji AMG? (skoro tak potrzebujesz szmocy)

Ciekawe, czy za takie pieniądze....

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> Jeździłeś już tym Z3M? Fajne jest?

Jeszcze nie. wink.gif

> A nie ma jakiś SLK w wersji AMG? (skoro tak potrzebujesz szmocy)

> Ciekawe, czy za takie pieniądze....

No właśnie w $$$ problem. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wstawiłbym tylko facepalma, ale jako że to merytoryczne forum, to wstawię YouTube:

Tylko, że Bartłomiej miał zapewne na myśli starą Corvette C4 która mieści się w zakładanym budżecie (ok. 30 tys zł) palacz.gif C4 już nie skręca tak dobrze jak omawiana tu przez Ciebie ZR1... wpysk.gif

Napisano

> Co możecie powiedzieć o tym aucie?

> Ogólnie czego poszukuję?

> Krótko mówiąc zabawki. "Wymarzyłem" sobie Coś, co dostarczy mi zastrzyku adrenaliny i pozwoli

> wyrzucić z głowy plan zakupu 2 kółek.

> Uważacie, że to dobry pomysł czy lepszy byłby (tutaj podaj swoją propozycję)?

ELom,

Sam obserwuje oferty w "tym" segmencie. I moim zdaniem, bierz i się nie zastanawiaj. Oczywiście że są lepiej prowadzące się auta, lepiej wyglądające (?), bardziej lanserskie, szybsze itp itd. Ale chodzi o czysty fun i brak racjonalizmu - zabawka na weekendy... i o to chodzi smile.gif

Ale o Z3 M za 30+ k PLN zapomnij.

Napisano
  • Autor

> ELom,

> Sam obserwuje oferty w "tym" segmencie. I moim zdaniem, bierz i się nie zastanawiaj. Oczywiście że

> są lepiej prowadzące się auta, lepiej wyglądające (?), bardziej lanserskie, szybsze itp itd.

> Ale chodzi o czysty fun i brak racjonalizmu - zabawka na weekendy... i o to chodzi

> Ale o Z3 M za 30+ k PLN zapomnij.

Ja będę kupował pod koniec roku... Jak już bardzo zimno się zrobi. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ja będę kupował pod koniec roku... Jak już bardzo zimno się zrobi.

ale to nie wpłynie specjalnie na cenę Mki... tych aut jest kilka sztuk na raz w sieci. niech 50% bedzie do kupienia... reszta sztrucle...

trzymają wartość - obserwuje od 2 lat smile.gif

Napisano

Jeszcze tylko małe ostrzeżenie - jak kupisz "mocniejszy" samochód, to zaraz wszelkie szczeniaki będą chciały się z Tobą na każdych światłach ścigać. W związku z czym podwój w swoich obliczeniach kosztów utrzymania go:

a) zużycie benzyny

b) częstość wymiany opon

Napisano
  • Autor

> Jeszcze tylko małe ostrzeżenie - jak kupisz "mocniejszy" samochód, to zaraz wszelkie szczeniaki

> będą chciały się z Tobą na każdych światłach ścigać. W związku z czym podwój w swoich

> obliczeniach kosztów utrzymania go:

> a) zużycie benzyny

> b) częstość wymiany opon

Aktualnie mam autko 300KM (niestety FWD).

O powyższych rzeczach nie musisz mi przypominać. wink.gif

Napisano
  • Autor

> ale to nie wpłynie specjalnie na cenę Mki... tych aut jest kilka sztuk na raz w sieci. niech 50%

> bedzie do kupienia... reszta sztrucle...

> trzymają wartość - obserwuje od 2 lat

Ten egzemplarz od dawna "stoi"?

http://otomoto.pl/bmw-z3-bmw-z3-m-power-321km-okazja-C17935171.html

Napisano

> Aktualnie mam autko 300KM (niestety FWD).

> O powyższych rzeczach nie musisz mi przypominać.

Ilość szczeniaków chcących się wyścigować z Z3M będzie nieporównywalnie większa - przygotuj się na to...

Napisano
  • Autor

> Ilość szczeniaków chcących się wyścigować z Z3M będzie nieporównywalnie większa - przygotuj się na

> to...

Pod warunkiem, że i ja się ścigać będę chciał.

Już mi przeszło nocne latanie po W-wie. 270751858-jezyk.gif

Teraz... Miałbym ochotę wybrać się na duuuuży plac i bokami trochę pojeździć (i tak... wiem ile kosztują opony 270751858-jezyk.gif).

Napisano

> Ilość szczeniaków chcących się wyścigować z Z3M będzie nieporównywalnie większa - przygotuj się na

> to...

Z całym szacunkiem... Przestań biadolić jak stara baba oink.gif

Jak kupi Z3 M-power to naglę musi udowadniać całemu miastu jakie to ono mocne? Lubie Twoje posty, ale czasami... facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> A on nie jest ściągany z USA?

Jest.

Ojca GL również i co w tym złego?

> I to nie jest tak, jak była tu dyskusja o 350z i ktoś kto jeździł, "kazał" tych sprowadzanych

> unikać?

Mi nic o tym nie wiadomo. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Pod warunkiem, że i ja się ścigać będę chciał.

> Już mi przeszło nocne latanie po W-wie.

> Teraz... Miałbym ochotę wybrać się na duuuuży plac i bokami trochę pojeździć (i tak... wiem ile

> kosztują opony ).

a moze lekkie awd?

Napisano

> Jest.

> Ojca GL również i co w tym złego?

oprócz paskudnych świateł po wymianie i licznika z malutkimi literkami km/h pewnie nic wink.gif

> Mi nic o tym nie wiadomo.

A mi coś dzwoni w głowie, że był kiedy wątek podobny do Twojego. Ktoś uparł się na 350z. Ale wtedy wypowiadał się ktoś, kto auto ma/miał. I tych z USA nie polecał. Ale zaznaczam dwie sprawy:

- piszę z pamięci

- sprawa dotyczyła 350z

Napisano
  • Autor

> a moze lekkie awd?

Na przykład?

Napisano
  • Autor

> impreza GT?

Oj nie... Miałabyć zabaweczka "cabrio". 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Oj nie... Miałabyć zabaweczka "cabrio".

mx-5 ? smile.gif

tyle że to ... rzeczywiście zabaweczka 270751858-jezyk.gif

Napisano

> mx-5 ?

> tyle że to ... rzeczywiście zabaweczka

Była MazdaSPEED MX-5 i to nawet jeździło ...

Napisano
  • Autor

> mx-5 ?

> tyle że to ... rzeczywiście zabaweczka

Przeczytałeś cały wątek?

Napisano

> Przeczytałeś cały wątek?

nie blush.gif

ale ...

Quote:

We recorded a 6.7-second sprint to 60 mph and expect slightly faster results from production cars. We had to promise to be gentle with the prototype vehicle you see in these pictures, but even so, the car was 1.4 seconds quicker to 60 mph and over a second faster through the quarter than the last Miata we tested.

i bez 300 koni zbiera się zachęcająco shocked.gif

Napisano

> Oj nie... Miałabyć zabaweczka "cabrio".

przejedz sie mx5

auto jest genialnie wywazone i w brew pozorom dosc szybkie szczegolnie na kretych trasach

Napisano
  • Autor

> przejedz sie mx5

> auto jest genialnie wywazone i w brew pozorom dosc szybkie szczegolnie na kretych trasach

Jeździłem... Jest fajnie... Ale może być lepiej, więc dlaczego nie? smile.gif

Napisano

> to...

a to jakis obowiazek scigania sie jest? jak taki balwan chce sie scigac to bawisz sie gazem na swiatlach (coby podgrzac atmosfere) a nastepnie ruszasz najspokojniej w swiecie

Napisano

> a to jakis obowiazek scigania sie jest? jak taki balwan chce sie scigac to bawisz sie gazem na

> swiatlach (coby podgrzac atmosfere) a nastepnie ruszasz najspokojniej w swiecie

od czasu do czasu dobrze przegonić parcha żeby muła nie złapał wink.gif a jak jeszcze przy tym dam radoche komuś innemu to mnie to cieszy zlosnik.gif

Napisano

> a to jakis obowiazek scigania sie jest? jak taki balwan chce sie scigac to bawisz sie gazem na

> swiatlach (coby podgrzac atmosfere) a nastepnie ruszasz najspokojniej w swiecie

Ja chyba mam za dużo testosteronu ostatnio, bo uwielbiam pokazywać cztery fałszywe rury ścigantom smile.gif

Napisano

> oprócz paskudnych świateł po wymianie i licznika z malutkimi literkami km/h pewnie nic

swiatla z tylu w wiekszosci aut z usa sa takie same. licznik nie przeskzadza w ogole a jeli juz to kupic auto z Kanady

> A mi coś dzwoni w głowie, że był kiedy wątek podobny do Twojego. Ktoś uparł się na 350z. Ale wtedy

> wypowiadał się ktoś, kto auto ma/miał. I tych z USA nie polecał. Ale zaznaczam dwie sprawy:

> - piszę z pamięci

> - sprawa dotyczyła 350z

cos tam, gdzies tam i tyle z konkretow?

Napisano

> swiatla z tylu w wiekszosci aut z usa sa takie same.

A np. czerwone kierunki czyli migające pozycje?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.