Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lancia Delta (2009, 2010)

Featured Replies

Napisano

Witam

Słuchajcie - interesuje mnie opinia osób, które poruszają się takowym modelem.

Wady i zalety !!!!

chodzi mi o mały silniczek:

1.4 benzyna Multijet

1.6 diesel lub ewentualnie 1.9

Jestem zainteresowany takim autkiem i muszę się wybrać na jazdę testową, ale nie wiem, czy jest sens lizak.gif

Napisano
  • Autor

> Witam

> Słuchajcie - interesuje mnie opinia osób, które poruszają się takowym modelem.

> Wady i zalety !!!!

> chodzi mi o mały silniczek:

> 1.4 benzyna Multijet

> 1.6 diesel lub ewentualnie 1.9

> Jestem zainteresowany takim autkiem i muszę się wybrać na jazdę testową, ale nie wiem, czy jest

> sens

napiszę krótko - jeśli nie masz możliwości kupienia go BARDZO tanio, to szkoda kasy. kup bravo ok.gif

Napisano

> napiszę krótko - jeśli nie masz możliwości kupienia go BARDZO tanio, to szkoda kasy. kup bravo

Przecież to prawie NB zlosnik.gif tylko ma o wiele więcej miejsca z tyłu.

Napisano

Tapicerkę też ma "ciut" inną.

No i wygląd zewnętrzny, który mi osobiście bardzo odpowiada (ale ja uchodzę za dziwaka od momentu jak przyznałem się, że Multipla sprzed FL jest ładna hehe.gif )

Napisano
  • Autor

> Tapicerkę też ma "ciut" inną.

> No i wygląd zewnętrzny, który mi osobiście bardzo odpowiada (ale ja uchodzę za dziwaka od momentu

> jak przyznałem się, że Multipla sprzed FL jest ładna )

no ale mi się też podoba z zewn i wewn - nie wiem jak te silniki się sprawują - są małe o dużej mocy

Napisano

> no ale mi się też podoba z zewn i wewn - nie wiem jak te silniki się sprawują - są małe o dużej

> mocy

mysle ze 2.0mj bedzie mial wiekszy potencjal na soft niz 1.9ts mj z racji ograniczen na turbinach

Napisano

> Przecież to prawie NB tylko ma o wiele więcej miejsca z tyłu.

Właśnie to miałem na mysli - Delta to mocno przepłacone NB. Do tego wiele elementów w Delcie spieprzono, pozwalając formie górować nad funkcją (np. nieszczęsne zagłówki).

Napisano

Z tego co pamiętam to chyba trochę nią pojeździłeś? Na 17" wygląda, nie powiem bosko i jest trochę stylistycznie bardziej ciekawie niż NB, które z daleka niektórzy mogą mylić z GP zlosnik.gif

Napisano

> no ale mi się też podoba z zewn i wewn - nie wiem jak te silniki się sprawują - są małe o dużej

> mocy

Sprawują się tak jak w reszcie z koncernu FIAT. Ja bym dodał małe z dużą liczbą Nm.

Napisano

> Witam

> Słuchajcie - interesuje mnie opinia osób, które poruszają się takowym modelem.

> Wady i zalety !!!!

> 1.4 benzyna Multijet

> 1.6 diesel lub ewentualnie 1.9

> Jestem zainteresowany takim autkiem i muszę się wybrać na jazdę testową, ale nie wiem, czy jest

> sens

1.6 diesel to optymalny silnik

spalanie z roku nie wiele ponad 6 litrów przy akceptowalnej dynamice

z wad to odpadają wszelkiej maści chromy zlosnik.gif - klamki emblematy

Napisano

> mocy

Turbobenzyny (np 150KM) są bezproblemowe. Nie zużywają w ogóle oleju. Kolejnym plusem jest bezproblemowy montaż i eksploatacja LPG. 10 tysięcy takim silnikiem zrobiłem i absolutnie żadnych wad nie zanotowałem.

Napisano

> Witam

> Wady i zalety !!!!

Z zalet to absolutny szpan gdziekolwiek się nie pojawisz cool.gif Z wad to mały bagażnik.

> 1.4 benzyna Multijet

1.4 To Tjet... Multijet to diesel...

Napisano

> Z zalet to absolutny szpan gdziekolwiek się nie pojawisz Z wad to mały bagażnik.

Z tym szpanem to chyba troche Cie ponioslo grinser006.gif

Napisano

Szpan to faktycznie złe słowo - szpanuje się starą BeM-ką czy golfikiem przed dyskoteką.

Deltą się się wywołuje hmm... niedowierzanie dwóch odmian

- ale ona śliczna (ale i tak bym nie kupił)

- co to za dziwadło?? (jak dobrze, że mam Golfa smile.gif )

Napisano

> Z tym szpanem to chyba troche Cie ponioslo

W ogóle.

Napisano

> Szpan to faktycznie złe słowo - szpanuje się starą BeM-ką czy golfikiem przed dyskoteką.

Mam odmienną definicje szpanu. Bardziej wielkomiejską wręcz metropolitalną. cool.gif

Napisano
  • Autor

> Mam odmienną definicje szpanu. Bardziej wielkomiejską wręcz metropolitalną.

T Jet 1.4 jest ok

Napisano

> Mam odmienną definicje szpanu. Bardziej wielkomiejską wręcz metropolitalną.

To jeszcze mi powiedz w jakiej metropolii mozna szpanowac Deltahehe.gif

Na serio pytamok.gif

Bo ja Delte widywalem kilka razy we Wloszech i w PL, ale szalu to wg mnie nie robi...

Dla mnie szpan to moze byc 911, a nie marcnie sprzedajacym sie kompaktem na bazie fiata grinser006.gif

Jak dla mnie to duuuuuzo wieksze wrazenie robi nowa 500-tkaok.gif

Co z reszta widac we Wloszech, na kazdym kroku!

Napisano

> Jak dla mnie to duuuuuzo wieksze wrazenie robi nowa 500-tka

> Co z reszta widac we Wloszech, na kazdym kroku!

Jestem za.

Szpan to jest Deltą HF Turbo. skromny.gif

Napisano

> To jeszcze mi powiedz w jakiej metropolii mozna szpanowac Delta

> Na serio pytam

Na zachód od Odry zlosnik.gif W moim mieście.

> Bo ja Delte widywalem kilka razy we Wloszech i w PL, ale szalu to wg mnie nie robi...

> Dla mnie szpan to moze byc 911, a nie marcnie sprzedajacym sie kompaktem na bazie fiata

U mnie wręcz przeciwnie. Kompakt klasy premium to wychodzenie poza ciasne umysły naszych zakompleksionych rodaków. Nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na żywo. Na anonimowych forach owszem.

Wcale się nie dziwę biorąc pod uwagę potrzeby, cenę i rozmiar obu aut.

Napisano

> Na zachód od Odry

Jesli masz na mysli Berlin, bo wiecej metropolii to ja w Niemczech nie widzialem,

to raczej bym to zrzucal na karb niskiej popularnosci tego modelu a w dalszej kolejnosci nietuzinkowego wygladu.

Nadal uwazam, ze szpan to to nie jest...

> U mnie wręcz przeciwnie. Kompakt klasy premium to wychodzenie poza ciasne umysły naszych

> zakompleksionych rodaków. Nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na żywo. Na anonimowych

> forach owszem.

To powiedz mi dlaczego nawet we Wloszech spotkasz duuuuzo wiecej Audi A3 czy BMW serii 1 niz Delty?

To tez sa kompakty klasy premiumok.gif

> Wcale się nie dziwę biorąc pod uwagę potrzeby, cenę i rozmiar obu aut.

Po prostu Lancia jest tak niszowa, ze juz samo to powoduje ze ludzie sie za nia ogladaja, ale jak maja kupowac to wezma cos innego zlosnik.gif

Napisano

> To jeszcze mi powiedz w jakiej metropolii mozna szpanowac Delta

> Na serio pytam

> Bo ja Delte widywalem kilka razy we Wloszech i w PL, ale szalu to wg mnie nie robi...

nie miałeś i sie wypowiadasz zlosnik.gif

ja jednak widze ze ludzie zwracają uwagę na to auto

> Dla mnie szpan to moze byc 911, a nie marcnie sprzedajacym sie kompaktem na bazie fiata

są gusta i guściki, to że na tobie nie robi wrazenia, nie znaczy ze na innych też nie robi, prawda?

Napisano

> Jesli masz na mysli Berlin, bo wiecej metropolii to ja w Niemczech nie widzialem,

> to raczej bym to zrzucal na karb niskiej popularnosci tego modelu a w dalszej kolejnosci

> nietuzinkowego wygladu.

Ekhm... Szczecin też mieści się w tej definicji skromny.gifzlosnik.gif

> Nadal uwazam, ze szpan to to nie jest...

Podróżowanie takim wyróżniającym się autem IMO podlega po definicję szpanu.

> To powiedz mi dlaczego nawet we Wloszech spotkasz duuuuzo wiecej Audi A3 czy BMW serii 1 niz Delty?

Nie powiem, bo nie wiem. Przypuszczam, że niektórzy nabrali się, że to zwykłe bravo kupili oryginał.

> Po prostu Lancia jest tak niszowa, ze juz samo to powoduje ze ludzie sie za nia ogladaja, ale jak

> maja kupowac to wezma cos innego

Temat podobania się auta na ulicy nie ma nic wspólnego z decydowaniem własna gotówką w chwili wyboru własnego samochodu. Samochód kupujesz dla siebie. ok.gif

Napisano

> Ekhm... Szczecin też mieści się w tej definicji

> Podróżowanie takim wyróżniającym się autem IMO podlega po definicję szpanu.

No to jesli miales na mysli, ze bedziesz sie wyroznial z tlumu nudnych Focusobodobnych, to zgadzam sie z Toba w 100%ok.gif

> Nie powiem, bo nie wiem. Przypuszczam, że niektórzy nabrali się, że to zwykłe bravo kupili

> oryginał.

Co ciekawe z moich obserwacji Bravo bylo chyba nawet mniej niz Delt...

Za to bardzo popularne sa Ypsilon lub Musa, co jest troche zaskakujace, bo u nas to ze swieczka szukacok.gif

> Temat podobania się auta na ulicy nie ma nic wspólnego z decydowaniem własna gotówką w chwili

> wyboru własnego samochodu. Samochód kupujesz dla siebie.

Wg mnie trzeba miec naprawde sporo $$$, albo byc fanem marki zeby zaakceptowac gigantyczna utrate wartosci Lanci.

Rozumem to jej raczej nikt nie kupi wink.gif

Napisano

> Podróżowanie takim wyróżniającym się autem IMO podlega po definicję szpanu.

Przejechałem Deltą kilkanaście tysięcy kilometrów po europie, i poza tym, że jest to bardzo rzadkie auto (nawet w swojej ojczyźnie) to nie widzę w tym żadnego szpanu, porównywalnego choćby z Abarthem 500. Ot, rzadko spotykane auto, do tego tak naprawdę niezbyt piękne. Niektórych zachwyca z powodu fajnych detali, innych odrzuca z powodu okropnych proporcji nadwozia, czy "pyska" kojarzącego się np. z chomikiem. zlosnik.gif

> Nie powiem, bo nie wiem. Przypuszczam, że niektórzy nabrali się, że to zwykłe bravo kupili

> oryginał.

jeździłem jednym i drugim i wolę Bravo ok.gif

Napisano

> No to jesli miales na mysli, ze bedziesz sie wyroznial z tlumu nudnych Focusobodobnych, to zgadzam

> sie z Toba w 100%

Dokładnie to miałem na myśli ok.gif

> Za to bardzo popularne sa Ypsilon lub Musa, co jest troche zaskakujace, bo u nas to ze swieczka

> szukac

Faktycznie zaskakujące proporce.

> Wg mnie trzeba miec naprawde sporo $$$, albo byc fanem marki zeby zaakceptowac gigantyczna utrate

> wartosci Lanci.

> Rozumem to jej raczej nikt nie kupi

A czy samochód nie może się po prostu podobać? wink.gif

Napisano

Miałbym kasę to od razu wziąłbym Deltę lub Giuliettę. Do Forda i VW nawet bym nie wstąpił. Na drogach jest ich już wystarczająco dużo.

Napisano
  • Autor

poczytałem o silnikach i nowej delcie i nie widze nic strasznego - trzeba sie rozejrzeć za jakiś egzemplarzem

Napisano

Cóż tam ma niby być coś strasznego? Choć niektórzy wskazują na widoczną piankę za atrapą chłodnicy zlosnik.gif

Napisano

> Cóż tam ma niby być coś strasznego? Choć niektórzy wskazują na widoczną piankę za atrapą chłodnicy

Nie ma tam TDI, ani TFSI więc nie ma się czego bać, najwyżej śrubki będzie gubić hehe.gif

Napisano

> Nie ma tam TDI, ani TFSI więc nie ma się czego bać, najwyżej śrubki będzie gubić

No nie mogę, czepiasz się najlepszych silników na fsiecie, wg. naszych znafcuf.

Dla niektórych, to grupa FIATa ma takie lepsze TDi, a nie coś innego. Takie doszły mnie słuchy. skromny.gif

Napisano

> Nie ma tam TDI, ani TFSI więc nie ma się czego bać, najwyżej śrubki będzie gubić

JTS-a z GM też tam nie ma zlosnik.gif

Napisano

> JTS-a z GM też tam nie ma

Ale za to u m,nie stoi ze świecąca się kontrolką od łańcucha rozrządu hahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.