Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

viaTOLL...

Featured Replies

Napisano

No i przyszlo myto....

Od jutra mozna sie rejestrowac....

ale w informacji na stronie www.viatoll.pl moze to zrobic jedynie wlasciciel auta...

Quote:

Do zarejestrowania w Systemie viaTOLL i utworzenia konta użytkownika potrzebne będą następujące dokumenty i informacje:

Nazwisko i imię właściciela, dane kontaktowe (adres, e-mail, numer telefonu) lub (w przypadku, gdy właścicielem pojazdu jest firma - dane firmy takie jak: nazwa firmy, adres, forma prawna firmy, KRS lub wpis do Ewidencji Działalności Gospodarczej, numer NIP, numer i seria dokumentu tożsamości osoby reprezentującej firmę),

Dowód osobisty lub paszport,

Dowód rejestracyjny pojazdu,

Kopia wyciągu z rejestru działalności gospodarczej lub kopia wyciągu z rejestru przedsiębiorstw (w przypadku, gdy właścicielem pojazdu jest firma),

Kopia dokumentu potwierdzającego klasę emisji EURO (akceptowane są określone, powszechnie stosowane świadectwa potwierdzające klasę emisji spalin),

Pełnomocnictwo do podpisania umowy (w przypadku, gdy umowa jest zawierana na rzecz właściciela pojazdu przez osobę trzecią),

Informacja o preferowanym sposobie dokonywania opłaty elektronicznej,

Adres korespondencyjny oraz informacje o preferowanym kanale komunikacji (numer telefonu komórkowego do otrzymywania SMS-ów i odbierania telefonów, numer telefonu stacjonarnego, adres e-mail, fax).

takze ceny za urzadzenie dla osob majacych pojazdy w Leasingach beda pewnie powiekszone haracz Leasingodawcy.... sick.gif

Napisano

> No i przyszlo myto....

myto jak myto, ale kto wymyślił tą nazwę viatoll screwy.gif

Napisano

Na jesieni testowalem dla nich ten system. Przykleili mi na szybe pare puszek i jezdzilem miedzy Jankami a Tarczynem. Musialem przejechac ponad 1500 km. Ogolnie system jak system ale oplaty......

przy tej cenie paliwa i nowych oplatach znowu wszystko podrozeje frown.gif

Napisano
  • Autor

> Na jesieni testowalem dla nich ten system. Przykleili mi na szybe pare puszek i jezdzilem miedzy

> Jankami a Tarczynem. Musialem przejechac ponad 1500 km. Ogolnie system jak system ale

> oplaty......

> przy tej cenie paliwa i nowych oplatach znowu wszystko podrozeje

wiele zalezy ktoredy sie bedzie jezdzilo..., ale zeczywiscie wschod zachod i polnoc poludnie podrozeje o tyle dla czarnego ze w zasadzie przestanie sie oplacac jezdzic...

Napisano

> wiele zalezy ktoredy sie bedzie jezdzilo..., ale zeczywiscie wschod zachod i polnoc poludnie

> podrozeje o tyle dla czarnego ze w zasadzie przestanie sie oplacac jezdzic...

Niestety ja codziennie latam Błonie - Poznań frown.gif( zobaczymy co będzie od lipca , a tam praktycznie żadnej alternatywy nie ma.

A najlepsze jest to , ze odcinki koncesyjne będą na razie płatne wg cennika frown.gif

Napisano
  • Autor

> Niestety ja codziennie latam Błonie - Poznań ( zobaczymy co będzie od lipca , a tam praktycznie

> żadnej alternatywy nie ma.

> A najlepsze jest to , ze odcinki koncesyjne będą na razie płatne wg cennika

tzn?

btw. zamowilem urzadzenie... spineyes.gif

Napisano

> tzn?

> btw. zamowilem urzadzenie...

to znaczy ,ze odcinek od Strykowa do Konina bedzie platny elektronicznie (Viatoll) a odcinek od Konina do Nowego tomyśl wg cennika z bramek 3 x 63 PLN

W pozniejszym terminie maja podobno sie dogadac co do całości opłaty elektronicznej.

tomek

Napisano

> to znaczy ,ze odcinek od Strykowa do Konina bedzie platny elektronicznie (Viatoll) a odcinek od

> Konina do Nowego tomyśl wg cennika z bramek 3 x 63 PLN

> W pozniejszym terminie maja podobno sie dogadac co do całości opłaty elektronicznej.

> tomek

a to nie będzie tak, że prócz opłat bramkowych dla zarządców autostrad trzeba będzie odprowadzić myto ???

Napisano

> a to nie będzie tak, że prócz opłat bramkowych dla zarządców autostrad trzeba będzie odprowadzić

> myto ???

nie no bez jaj smile.gif albo jedno albo drugie .

Napisano
  • Autor

Kwitne tu od 2 h próbując nabyc to urzadzenie, a to system nie chce przyjac pojazdu, a to sie zawiesza, a to nie da sie karta zaplacic...

Napisano
  • Autor

> Kwitne tu od 2 h próbując nabyc to urzadzenie, a to system nie chce przyjac pojazdu, a to sie

> zawiesza, a to nie da sie karta zaplacic...

uff udalo sie - 5h... to trwalo, ale mam...

284964555-viaTOLL.jpg

upewnijcie sie czy na pewno punkt w ktorym chcecie odebrac urzadzenie jest otwarty bo infolinia to mowi co jej slina na jezyk przyniesie - punkt w strykowie otwarty 8-18 pn-pt a infolinia twierdzi ze 24h kazdego dnia w roku... dobrze ze nie pojechalem wczoraj...

i wezcie gotowke zlosnik.gifsick.gif

post-10101-1435251266672_thumb.jpg

Napisano

> uff udalo sie - 5h... to trwalo, ale mam...

> upewnijcie sie czy na pewno punkt w ktorym chcecie odebrac urzadzenie jest otwarty bo infolinia to

> mowi co jej slina na jezyk przyniesie - punkt w strykowie otwarty 8-18 pn-pt a infolinia

> twierdzi ze 24h kazdego dnia w roku... dobrze ze nie pojechalem wczoraj...

> i wezcie gotowke

To logo i czcionka jakos dziwnie mi sie z orlenem vitayem kojarzy.

Teraz tak:

Kupiles to ??? Jaka cena tak z ciekawosci zapytam

Jak to wyglada z oplatami na autobahnach, ciezarowki pojada bez bramek czy bramki plus myto ??? Bo juz rozne opcje slyszalem.

Napisano
  • Autor

> To logo i czcionka jakos dziwnie mi sie z orlenem vitayem kojarzy.

> Teraz tak:

> Kupiles to ??? Jaka cena tak z ciekawosci zapytam

tak, infolinia twierdzi ze 120zl, ale jest zonk, bo trzeba na dziendobry za 120zl zaladowac... takze trzeba miec 240zl w gotowce bo terminale nie dzialaja (choc infolinia twierdzi ze dzialaja)

> Jak to wyglada z oplatami na autobahnach, ciezarowki pojada bez bramek czy bramki plus myto ??? Bo

> juz rozne opcje slyszalem.

albo jedno albo drugie.

docelowo ma byc tyko viaBOX dla duzych i dla chetnych malych

narazie nie sa dogadani z prywatnymi wlascicielami autostrad i tam gdzie nie sa dogadani trzeba bedzie placic na bramkach...

Napisano

ten sprzęt jest już Twój czy dzierżawa?

oprocz 120zl jakis abonament itp sie placi, przeglady, legalizacje itp ?

Napisano
  • Autor

> ten sprzęt jest już Twój czy dzierżawa?

> oprocz 120zl jakis abonament itp sie placi, przeglady, legalizacje itp ?

120 kaucja.

120 prepaid "na zkupy" ale wskazane wieksze doladowanie.

jak sie popsuje to sie wymienia gratis.

Napisano

> Na jesieni testowalem dla nich ten system. Przykleili mi na szybe pare puszek i jezdzilem miedzy

> Jankami a Tarczynem. Musialem przejechac ponad 1500 km. Ogolnie system jak system ale

> oplaty......

> przy tej cenie paliwa i nowych oplatach znowu wszystko podrozeje

Jeżeli przejazd autostradą będzie pociągał za sobą JAKIEKOLWIEK koszta to wiemy którędy pojadą tiry...

Napisano

> a to nie będzie tak, że prócz opłat bramkowych dla zarządców autostrad trzeba będzie odprowadzić

> myto ???

Tzw logika podpowiada, że technicznie da się to zrobić tak, jak jest to w cywilizowanych krajach - system widzi przecież kiedy i w jakim miejscu przejechał pojazd - można przecież do danego odcinka przypiąć dowolną stawkę i już.

Po stronie operatora autostrady odpada konieczność utrzymania białych murzynów w budach, po stronie przewoźnika tona kwitologii.

Rozliczenie z operatorem Viatoll jest wykonalne co do grosza.

Powstaje tylko problem chęci współpracy tych dwóch podmiotów i obawiam się, że TO właśnie może być największy problem.

Napisano

> No i przyszlo myto....

> Od jutra mozna sie rejestrowac....

> ale w informacji na stronie www.viatoll.pl moze to zrobic jedynie wlasciciel auta...

> Quote:

> Do zarejestrowania w Systemie viaTOLL i utworzenia konta użytkownika potrzebne będą następujące

> dokumenty i informacje:

> Dowód rejestracyjny pojazdu,

> Kopia dokumentu potwierdzającego klasę emisji EURO (akceptowane są określone, powszechnie

> stosowane świadectwa potwierdzające klasę emisji spalin),

Mnie tylko zastanawiają następujące rzeczy:

1. DR w oryginale - po co?!

2. W praktyce świadectwo homologacji.

no i 3 - skoro musi być WŁAŚCICIEL auta, to co do diabła z leasingami - leasingodawca ma być płatnikiem Viatoll?

Toć to (raczej) problem użytkownika, analogicznie jak wszelkie inne kwestie związane z eksploatacją pojazdu.

Poza tym co z kosztami tegoż - czy nie będzie takich jajec jak z kartami paliwowymi, że żeby przekładać f-ry z kieszeni do kieszeni taka firma musi mieć koncesję na obrót paliwami (co dla mnie jest swoistym kuriozum)...

Napisano
  • Autor

> Mnie tylko zastanawiają następujące rzeczy:

> 1. DR w oryginale - po co?!

pewnie po to ze kazdy to ma ze soba jak jedzie autem

> 2. W praktyce świadectwo homologacji.

pewnie dlatego ze to nie wszyscy maja(jesli kupili uzywke)

> no i 3 - skoro musi być WŁAŚCICIEL auta, to co do diabła z leasingami - leasingodawca ma być

> płatnikiem Viatoll?

to juz sie wyjasnilo przynajmniej w tym co udalo mi sie ustalic zalatwiajac to 5h - umowa leasingu, lub upowaznienie do uzytkowania od leasingu wystrczy. ale w systemie jako wlascicel pojazdu jest leasing.

> Toć to (raczej) problem użytkownika, analogicznie jak wszelkie inne kwestie związane z eksploatacją

> pojazdu.

no dokladnie

> Poza tym co z kosztami tegoż - czy nie będzie takich jajec jak z kartami paliwowymi, że żeby

> przekładać f-ry z kieszeni do kieszeni taka firma musi mieć koncesję na obrót paliwami (co dla

> mnie jest swoistym kuriozum)...

nierozumiem.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli przejazd autostradą będzie pociągał za sobą JAKIEKOLWIEK koszta to wiemy którędy pojadą

> tiry...

chyba ze ogranicza tonazowo okoliczne drogi i beda to sprawdzac...

ale terz tez sa oplaty, tyle ze nizsze... zlosnik.gif

Napisano

> chyba ze ogranicza tonazowo okoliczne drogi i beda to sprawdzac...

> ale terz tez sa oplaty, tyle ze nizsze...

a nie wiecie jak wyglada taki przypadek:

Instaluje via tool w aucie ponizej 3,5t dmc ale instaluje dlatego ze czesto doczepiam przyczepę i zestaw jest >3,5tDMC.

Jak wtedy dziala urzadzenie kiedy jade bez przyczepy?

Napisano
  • Autor

> a nie wiecie jak wyglada taki przypadek:

> Instaluje via tool w aucie ponizej 3,5t dmc ale instaluje dlatego ze czesto doczepiam przyczepę i

> zestaw jest Jak wtedy dziala urzadzenie kiedy jade bez przyczepy?

urzadzenie mozna wlozyc w jaks specjalna torbe, albo nie zabrac ze soba... - instalacja na 2 rzepach.

Napisano

> pewnie po to ze kazdy to ma ze soba jak jedzie autem

Mam setkę aut i chcę Viatolla robić - musze unieruchomić całą flotę?! Cyrk zupełny...

> pewnie dlatego ze to nie wszyscy maja(jesli kupili uzywke)

Eeetam, do wydostania.

> nierozumiem.

Nie można wprost "sprzedawać" paliw, nawet jeśli to tylko refakturujesz i paliwa nawet na oczy nie widzisz, tylko musisz mieć koncesję na obrót paliwami płynnymi wraz z całym korowodem papierów i pełnym przytupem.

Pytanie, czy jeżeli chcesz np tak, żeby to leasing wziął na siebie całość administracji wiatolem i tylko co miesiąc f-rował Cię kosztami, to czy jakieś biurokratyczne problemy nie staną na przeszkodzie...

Napisano
  • Autor

> Mam setkę aut i chcę Viatolla robić - musze unieruchomić całą flotę?! Cyrk zupełny...

nie jesli masz taka flote to podobno wysylasz dokumenty w kopiach i przyjezdza kurier z urzadzeniami.

> Nie można wprost "sprzedawać" paliw, nawet jeśli to tylko refakturujesz i paliwa nawet na oczy nie

> widzisz, tylko musisz mieć koncesję na obrót paliwami płynnymi wraz z całym korowodem papierów

> i pełnym przytupem.

> Pytanie, czy jeżeli chcesz np tak, żeby to leasing wziął na siebie całość administracji wiatolem i

> tylko co miesiąc f-rował Cię kosztami, to czy jakieś biurokratyczne problemy nie staną na

> przeszkodzie...

a skad ja mam to wiedziec, porozmawiaj z leasingiem, ale w umowie ktora widzialem jest zapis ze tego typu koszty ponosi leasingobiorca

Napisano

> Instaluje via tool w aucie ponizej 3,5t dmc ale instaluje dlatego ze czesto doczepiam przyczepę i

dla aut poniżej 3,5 t. przewidziane są urządzenia ViaAuto z przełącznikiem, jeśli jedziesz z przyczepką to włączasz, jeśli bez to wyłączasz i tyle

chowania urządzenia w torbę nie polecam, bo po pierwsze wcale nie musi to działać, a po drugie kontrolerom się to niekoniecznie spodoba

Napisano

Nie wiem czy tylko w moim rejonie czy wszędzie pojawiła się dosyć denerwująca reklama ViaToll'a.... Co jakiś czas nagranie na CB.... "Mobilki od drugiego maja ruszyła rejestracja......"

Napisano

> Nie wiem czy tylko w moim rejonie czy wszędzie pojawiła się dosyć denerwująca reklama ViaToll'a....

> Co jakiś czas nagranie na CB.... "Mobilki od drugiego maja ruszyła rejestracja......"

w calej polsce to idzie

Napisano

masz specjalny przełącznik którym sobie wszystko ustawiasz tak jak chcesz w zależności od tego w jakiej konfiguracji jeździsz. Natomiast to czy prawidłowo to zrobiłeś weryfikuje system na bramce. gdy przejeżdżasz.

Napisano

> w calej polsce to idzie

Yep sick.gif

Czy ktoś bieglejszy może mi wytłumaczyć dlaczego coś co kiedyś przeczytałbym jako "wija", teraz czyta się jako "wia". Czy to nie to samo słowo co "wija mejl" ? Bo w sumie sensu głębszego wyrażenie "przez myto" też nie ma grinser006.gif

Napisano

a widzę, że tutaj fajny temat, to podpytam - nasze auta to auta do 12 ton (z przyczepami), czy jeśli nie będę jeździł po drogach oznaczonych na mapie, to muszę mieć boxy czy nie ? Na logikę, skoro nie będę jeździł po płatnych, to chyba nie muszę?

Napisano

> Yep

> Czy ktoś bieglejszy może mi wytłumaczyć dlaczego coś co kiedyś przeczytałbym jako "wija", teraz

> czyta się jako "wia". Czy to nie to samo słowo co "wija mejl" ? Bo w sumie sensu głębszego

> wyrażenie "przez myto" też nie ma

to tak jak z wymową HBO. "EJDZBIO" ale Miodek się wypowiadał, że może być i HABEO (po polsku normalnie). Tak przypuszczam i jest z Viatollem, to polska nazwa to i taka forma dopuszczalna.

Napisano

"Na logikę, skoro nie będę jeździł po płatnych, to chyba nie muszę? "

opłata jest tylko naliczana po minięciu bramki. Zarejestrować się można przecież. Bo co jeśli będziesz chciał okazjonalnie przejechać bo innej możliwości nie będzie? Opcja prepaid jak najbardziej w tym wypadku ok.

Napisano

> "Na logikę, skoro nie będę jeździł po płatnych, to chyba nie muszę? "

> opłata jest tylko naliczana po minięciu bramki. Zarejestrować się można przecież. Bo co jeśli

> będziesz chciał okazjonalnie przejechać bo innej możliwości nie będzie? Opcja prepaid jak

> najbardziej w tym wypadku ok.

czy rejestrując się na stronie to wszystko co się ode mnie wymaga ? oczywiście poza odbiorem samych ustrojstw w punkcie .

Bo zastanawiam się, czy oni sami mi napiszą że mogę już jechać podpisać umowę, czy mam się do nich dodzwonić i dopytywać...

Napisano

> czy rejestrując się na stronie to wszystko co się ode mnie wymaga ? oczywiście poza odbiorem samych

> ustrojstw w punkcie .

> Bo zastanawiam się, czy oni sami mi napiszą że mogę już jechać podpisać umowę, czy mam się do nich

> dodzwonić i dopytywać...

Wczoraj przestałem 7 godzin w punkcie dystrybucji, osoby rejestrujące się wcześniej przez internet mówiły że albo system nie znajdował ich rejestracji albo miała ona takie błędy że w praktyce robiono wszystko od nowa.

Napisano
  • Autor

> Wczoraj przestałem 7 godzin w punkcie dystrybucji, osoby rejestrujące się wcześniej przez internet

> mówiły że albo system nie znajdował ich rejestracji albo miała ona takie błędy że w praktyce

> robiono wszystko od nowa.

widze, moje 5h to jednak nic... tyle ze ja te 5h czekalem przy biurku...

Napisano

> widze, moje 5h to jednak nic... tyle ze ja te 5h czekalem przy biurku...

to dopiero przygrywka i za tydzień trzeba będzie pewnie czekać 3 dni, zwłaszcza że kara za brak urządzenia to chyba 3 tysiącedo auta. W tej chwili przy biurku trzeba spędzić jakieś 20-30 minut dla jednego pojazdu, aczkolwiek większość czekających rejestruje od kilku do 20-tu pojazdów

Napisano
  • Autor

> to dopiero przygrywka i za tydzień trzeba będzie pewnie czekać 3 dni, zwłaszcza że kara za brak

> urządzenia to chyba 3 tysiącedo auta. W tej chwili przy biurku trzeba spędzić jakieś 20-30

> minut dla jednego pojazdu, aczkolwiek większość czekających rejestruje od kilku do 20-tu

> pojazdów

kolega byl kolo 20 maja - wszedl zalatwil w kwadrans i wyszedl, wiec jak ktos pomyslal to zarejestrowal sie wczesniej zlosnik.gif270751858-jezyk.gif a na to ze polacy robia wszystko na ostatnia chwile to juz nic nie poradze.

Napisano

> kolega byl kolo 20 maja - wszedl zalatwil w kwadrans i wyszedl, wiec jak ktos pomyslal to

> zarejestrowal sie wczesniej a na to ze polacy robia wszystko na ostatnia chwile to juz nic

> nie poradze.

norma smile.gif

Napisano

> czy rejestrując się na stronie to wszystko co się ode mnie wymaga ? oczywiście poza odbiorem samych

> ustrojstw w punkcie .

> Bo zastanawiam się, czy oni sami mi napiszą że mogę już jechać podpisać umowę, czy mam się do nich

> dodzwonić i dopytywać...

po rejestracji w internecie musisz się jszcze udać ze wszystkimi dokumentami które musisz okazać w punkcie. to tak zwana rejestracja wstępna:

"Rejestrację wstępną należy sfinalizować zgłaszając się osobiście do Punktu Obsługi Klienta lub Punktu Dystrybucji z kompletem wymaganych dokumentów. Tam zostanie dokonana rejestracja właściwa wraz z podpisaniem umowy i wydaniem urządzenia viaBOX. Rejestracja wstępna skraca czas właściwej rejestracji i jest zalecana w celu uniknięcia kolejek w Punktach Obsługi Klienta i Punktach Dystrybucji w okresie kilku tygodni poprzedzających rozpoczęcie działalności systemu. Z usługi rejestracji wstępnej powinny zwłaszcza skorzystać firmy transportowe, posiadające dużą liczbę pojazdów podlegających obowiązkowi dokonywania opłaty elektronicznej."

Napisano

> norma

btw. polecam odwiedzić Punkty Dystrybucji rejestracyjne podczas jazdy w mniejszych miejscowościach a najlepiej gdzieś przy granicy. Tam jest podobno mniejszy tłok i od ręki formalności są załatwiane.

Napisano

Mam pytanie moze banalne ale jednak grinser006.gif

Czy jadac z Poznania do Swiecka autostrada A2 musze miec po 1 lipca viatoll czy wystarczy zaplacic tradycyjnie na bramkach?

Bede jechal z kampingiem na wakacje no i masa przekracza 3.5t frown.gif

Napisano

> Mam pytanie moze banalne ale jednak

> Czy jadac z Poznania do Swiecka autostrada A2 musze miec po 1 lipca viatoll czy wystarczy zaplacic

> tradycyjnie na bramkach?

> Bede jechal z kampingiem na wakacje no i masa przekracza 3.5t

ViaToll na A2 będzie obowiązywał na odcinku Modła-Stryków, czyli Ty będziesz płacił niezależnie na tym odcinku w sposób tradycyjny, bo to koncesyjna w końcu. Tutaj masz zresztą dokładny opis, gdzie wchodzi system:

http://www.viatoll.pl/pl/pojazdy-ciezkie/siec-drog

Napisano

ok czyli place tradycyjnie na bramce ale czy jestem zobowiazany do posiadania tego viatolla?

Napisano

> ok czyli place tradycyjnie na bramce ale czy jestem zobowiazany do posiadania tego viatolla?

Jeśli nie będziesz jeździł po tych odcinkach dróg, które są na tej mapce to nie. Nie ma wymogu, żeby go po prostu mieć w każdym miejscu i czasie, bo jak nie to kara. Masz go mieć, jeśli przekraczasz bramownice systemu.

Napisano

> Czyli na odcinku A2 od Konina do Nowego Tomysla nie jest obowiazkowy Viatoll?

Na razie nie. Na tym odcinku płacisz wg cennika na bramkach.

Napisano

> Na razie nie. Na tym odcinku płacisz wg cennika na bramkach.

Czyli na wakacyjny wyjazd nie musze zawracac sobie glowy tym badziewiem ok.gif

Napisano

> Czyli na odcinku A2 od Konina do Nowego Tomysla nie jest obowiazkowy Viatoll?

http://www.viatoll.pl/pl/pojazdy-ciezkie/mapa w razie wątpliwości można sprawdzić każdy płatny odcinek viaboxem na mapie pod linkiem.

jestem ciekaw czy się dogadają tych autostradach kulczykowych

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

kiedy mozna zobaczyc pobrana oplate? - piknelo mi dzis okolo 12 na S11... do tej pory nie ma zadnej platnosci w systemie...

Napisano

> kiedy mozna zobaczyc pobrana oplate? - piknelo mi dzis okolo 12 na S11... do tej pory nie ma

> zadnej platnosci w systemie...

ja mam dziś w systemie już z dziś opłaty.

NIestety, mam tylko datę i ile pobrało, ale nie mam przypisanego auta do opłaty ani tym bardziej godziny i bramki na której naliczone zostało (z tym ostatnim to nawet nie wiem, czy tak będzie widoczne).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.