Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biały kolor auta - za i przeciw.

Featured Replies

Napisano

> to strasznie fajnie, ale my tu o malczykach nie piszemy

Zapewne i na mercedesie efekt byłby podobny zlosnik.gif Więc i z doborem białego do białego taki sam problem jest, jak i z innymi kolorami.

Napisano

> Niesprzedawalność później. Sprzedawcy od dawna próbują wylansować modę na białe, ale im to słabo

> wychodzi.

> Więc jakbym dostał odpowiedni rabat (20-30%) to czemu nie ?

hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif

Podstawowy kolor w palecie lansują?

Napisano

> Mowa o nowym samochodzie. Zalety? Fajny wygląd z odpowiednimi felgami. A wady?

Nie ma praktycznie wad. Nawet jak trzeba coś pomalować to w porównaniu z kolorem nikłe szanse na uzyskanie Kasparowa na samochodzie. Miałem białe a teraz dla odmiany mam czarne - teraz częściej muszę myć i to bardzo dokładnie, bo każde pominięte miejsce widać, że jest szare.

Napisano

Tak jak inni pisali:

-nie nagrzewa się aż tak jak ciemny

-nie widać zacieków po płynie do spryskiwaczy (na zielonym chevroleta widac- ale pasta lekkościerna pomaga grinser006.gif)

-po wyjeździe z myjni nie widać zacieków

I minusy:

-gdy np. zamykasz maskę łapami brudnymi od smaru zastają plamy (jeśli auto nie ma na sobie żadnego wosku, ale po polerce plamy schodzą)

-bardzo widać rdzę

-jeśli np. autko jest zakurzone i spadnie lekki deszcz auto wygląda okropnie

Co do idealnego dobrania lakieru muszę sie nie zgodzić- jeden jest bardziej szary drugi bardziej "niebieski". Jednak róznica nie jest tak wielka jak w innych kolorach.

Napisano

> biały? z ciemnym felunkiem? ASO-salon-I właściciel? rozszarpią go w kilka dni za dobrą cenę, kurz

> tylko pozostanie

Jakoś nie zauważyłem, żeby tak na pobliskim placu białe Clio na czarnym felunku szło jak woda.

Słowo-klucz - DOBRA CENA...

Napisano

> Jakoś nie zauważyłem, żeby tak na pobliskim placu białe Clio na czarnym felunku szło jak woda.

> Słowo-klucz - DOBRA CENA...

bite jakie albo szemrane jest najzwyczajniej zlosnik.gif

Napisano

> bite jakie albo szemrane jest najzwyczajniej

Większość bez ciosu.

Napisano

> białe Clio na czarnym felunku

Ale jemu chyba chodziło o jakieś wypaśne alumy, a nie czarne blaszanki. Co prawda z daleka nie widać różnicy, ale do lans jest hehe.gif

No, czyli 30% w dół od kolorowego i pójdzie w lud.

Napisano

> Jakoś nie zauważyłem, żeby tak na pobliskim placu białe Clio na czarnym felunku szło jak woda.

Słowem klucz jest STAN AUTA..

wiem bo sprzedałem 4 białe i każde od 10-20% więcej niż cena rynkowa devil.gif

Napisano

> Niesprzedawalność później. Sprzedawcy od dawna próbują wylansować modę na białe, ale im to słabo

> wychodzi.

> Więc jakbym dostał odpowiedni rabat (20-30%) to czemu nie ?

Moim zdaniem biały jest jednym z najładniejszych kolorów ok.gif. Sam mam drugie auto białe. Pierwsze niestety srebrne - ten kolor moim zdaniem jest paskudny no.gif.

Napisano

Zależy bardzo od tego jaki to odcień białego. Niektóre marki mają taki paskudny, zimny biały wpadający w lekki fiolet. Inne znowu mają jeszcze bardziej paskudny żółtawy biały wyglądający od nowości jak 10'cio latek. Tyle białych ile firm a niestety tylko niektóre umieją zrobić odcień który jest ładny.

Napisano

> Mowa o nowym samochodzie. Zalety? Fajny wygląd z odpowiednimi felgami. A wady?

Brałbym - u mnie zona miala "ale", ale to zuła kobieta jest (przyszła była wink.gif)

Napisano

> Zależy bardzo od tego jaki to odcień białego. Niektóre marki mają taki paskudny, zimny biały

> wpadający w lekki fiolet. Inne znowu mają jeszcze bardziej paskudny żółtawy biały wyglądający

> od nowości jak 10'cio latek. Tyle białych ile firm a niestety tylko niektóre umieją zrobić

> odcień który jest ładny.

W Fiacie 500 jest taki właśnie "biało-kościosłoniowo-żółtawy", ale wcale nie wygląda jak 10-latek! ooniee.gif W innych autach pewnie by nie pasował ale w F500 fajnie współgra z jasnym wnętrzem i białą deską i kierownicą! serduszka.gif

Napisano

+ nie widać na nim delikatnych "wgniotek" tak jak na ciemnych lakierach

Napisano

> Obecnie mam piąte auto koloru białego

> Zalety :

> nie nagrzewa się w lato jak ciemny,

test temperatury na elemencie białym i ciemnym miesiąc temu w słoneczny dzień , narzędzie -spirometr :

1. biały 43stC

2. ciemny 78stC

czas przebywania na słońcu 1'5h

Napisano

> mnie po prostu w tym

> kolorze to auto się najbardziej podoba.

i wszystko na temat waytogo.gif

Dywagacje na ten temat są imo bez sensu. Mam się martwić (kupując nowe auto), czy kolor będzie się podobał ewentualnemu przyszłemu nabywcy, za parę lat? screwy.gif

Podobnie podchodzę do pokrowców na fotele. Mam zakładać jakieś ściągające się, wk....ące pokrowce, po to by przyszły klient dostał nówki fotele? nic z tego 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

Jak dla mnie czasy ,,dyskryminacji'' białego koloru minęły. Osobiście bardzo lubię białe samochody, niektóre modele na prawdę bardzo dobrze się prezentują.

Jeśli Ci się podobają białe samochody - ZA, jeśli nie - PRZECIW.

Pozdrawiam.

Napisano

> niestety srebrne - ten kolor moim zdaniem jest paskudny .

srebrny? myć przed i po zimie, a tak to tylko deszcz lub karcher i jest czysty skromny.gifzlosnik.gif

Napisano

> srebrny? myć przed i po zimie, a tak to tylko deszcz lub karcher i jest czysty

Tak robię, kilka razy myję. Ale auto w tym kolorze nie wygląda. Paskudztwo, oczywiście jest to tylko moje zdanie. Przy używanym się nie wybiera koloru. Nowego takiego bym w życiu nie kupił.

Napisano

jestem za białym, ale za białą perłą. ostatnio w modzie, ale powoli wracają podobno do topowych kolorów kolory jaskrawe

Napisano

Proponuję wklejać fotki razem z komentarzem:

Fajny:

ford_focus_rs_2009_054.jpg

Kicha:

7889376_1.jpg

Fajny:

4535660084_large.jpg

Kicha:

2c4d046fd8307880.jpg

IMHO biały tylko pasuje do samochodów z charakterem ew. jak się komuś podoba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.