Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A3 do oceny..

Featured Replies

Napisano

> Gdzie tam widzisz cenę?

za ile wylicytuje to wygra? bez ceny minimalnej dziwna aukcja na auto...( tak wiem może wycofać przed czasem)

jakąś historie telefonicznie uzyskaliście i coś więcej ? który to właściciel ? bo tutaj to raptem fotki wrzucone w aukcje są i to takie po których za dużo wywnioskować nie można..

> za całe auto ok 39 tyś.

trzeba było tak od razu

Napisano

Przebieg magiczny i bardzo lubiany przez frajerów/"koneserów sprowadzanych wyrobów".

Napisano

Przeglądając mobile.de to te modele w przyzwoitych pieniądzach mają setkę na liczniku więcej mimo w miarę młodego rocznika.

Napisano

> Warto jechać by zobaczyć na żywo? Kawał drogi mam.

Nie sądzę. Sprowadzony 5 letni diesel ulubionej marki, bez zdjęć wnętrza.

Jak dla mnie albo przystanek, albo przebieg +/- 300 kkm.

Weź też pod uwagę, że to wyjątkowo "udany" silnik.

Napisano

Z fotek nic nie widac, ale jesli mialbys jechac z drugiego konca Polski tylko po to aby go zobaczyc, to sobie odpusc. Radom i okolice slyna z blacharzy-magikow, ktorzy z przystanku sa w tanie zrobic samochod. A pozniej sciagasz tapicerke, a tam rozklad jazdy autobusu hehe.gif.

Znajomy kupil "bezwypadkowe" Volvo wlasnie z tego miasta i jak sie pozniej okazalo to caly lewy bok byl robiony, a grubosc powloki lakierniczej w niektorych miejscach przekracza 1mm sick.gif

Napisano

Zeby sprawdzic grubosc lakieru wystarczy kupic miernik za 100 pln lub od kogos pozyczyc ew podjechac do jakiegos lakiernika warsztatu itd.

Ludzie sami prosza sie o klopoty bo nie stac ich na miernik lub nie chca pomyslec no bo sie znaja.

Napisano

> Zeby sprawdzic grubosc lakieru wystarczy kupic miernik za 100 pln lub od kogos pozyczyc ew

> podjechac do jakiegos lakiernika warsztatu itd.

> Ludzie sami prosza sie o klopoty bo nie stac ich na miernik lub nie chca pomyslec no bo sie znaja.

Uwierzyl sprzedawcy, tym bardziej, ze to byl jego znajomy hehe.gif. Niestety czasem miernik niewiele pokaze, jak lakiernik sie postara. Spotkalem sie z takimi przypadkami. Wtedy pozostaje jedynie wprawne oko wink.gif

Napisano

> Zeby sprawdzic grubosc lakieru wystarczy kupic miernik za 100 pln lub od kogos pozyczyc ew

> podjechac do jakiegos lakiernika warsztatu itd.

> Ludzie sami prosza sie o klopoty bo nie stac ich na miernik lub nie chca pomyslec no bo sie znaja.

Grubość lakieru wiele Ci nie powie.

Przykład: mam kangura nie draśniętego nawet - malowane drzwi PP.

Powód - rdza wylazła, więc żadna kolizja, no ale "bity, paaanie"...

Sprzęty po naprawach macane czujnikiem i potwierdzane, że "nie bite"* też widziałem.

* nikt nie napisze, że "nie bity" lub "bez napraw blach-lak", tylko umieszcza się magiczna formułkę "nie stwierdzono odchyleń od norm fabrycznych" :-)

Napisano

Oczywiście. Mój Hultaj ma malowany cały prawy bok, a to tylko dlatego że jakaś łajza miała w ręku klucz jak przechodziła obok mojego auta.

Także w przyszłości, jak będę sprzedawał to na mur beton będą przychodzić kupujący z miernikami i twierdzić że mam samochód złożony z Hyundaia i kilkunastu garnków z Ikei zlosnik.gif

Napisano

> Grubość lakieru wiele Ci nie powie.

> Przykład: mam kangura nie draśniętego nawet - malowane drzwi PP.

> Powód - rdza wylazła, więc żadna kolizja, no ale "bity, paaanie"...

> Sprzęty po naprawach macane czujnikiem i potwierdzane, że "nie bite"* też widziałem.

> * nikt nie napisze, że "nie bity" lub "bez napraw blach-lak", tylko umieszcza się magiczna formułkę

> "nie stwierdzono odchyleń od norm fabrycznych" :-)

Jak jest >1 warstw lakieru, to nie twierdzę, że auto było bite. Ale jak wyszła rdza i była zamalowana, to baaaaardzo duże szanse, że wyjdzie ponownie. A lepiej mieć auto niezardzewiałe niż zardzewiałe. smile.gif

Napisano

> Nie sądzę. Sprowadzony 5 letni diesel ulubionej marki, bez zdjęć wnętrza.

Nie sprowadzony na handel, bo rejestracja z wrzesnia/pazdziernika 2009, czyli ktos juz nim jezdzil i zmienia na inny po prostu.

> Jak dla mnie albo przystanek, albo przebieg +/- 300 kkm.

A przebieg 300kkm to.. zle? hmm.gif Raczej normalne w uzywanych dieslach z Niemiec ok.gif

Napisano

> Jak jest >1 warstw lakieru, to nie twierdzę, że auto było bite. Ale jak wyszła rdza i była

> zamalowana, to baaaaardzo duże szanse, że wyjdzie ponownie. A lepiej mieć auto niezardzewiałe

> niż zardzewiałe.

W tym konkretnym modelu jest to niestety normalne.

Napisano

> Kawał drogi mam.

I to w moich oczach dyskwalifikuje każde auto. Nigdy nie ma takiej sytuacji, że auto musi się mieć już, teraz i natychmiast - więc IMHO o wiele lepiej poczekać i kupić coś, co jest bliżej i co można oglądnąć bez pchania się w niepotrzebne koszty związane z wycieczkami krajoznawczymi.

Napisano
  • Autor

Sprawa chyba zdechła. Na szczęście smile.gif. Kontakt telefoniczny ze sprzedającym był trochę dziwny.. cóż, nie chodzę w dresiku wink.gif W każdym razie auto zniechęcone. I całe szczęście bo przerabialismy już finansowo 2.0 TDI VW. Dosłowni modelowo się psuł, prawie co do kilometra z tym co się mówi o tym silniku.

Napisano

> Sprawa chyba zdechła. Na szczęście . Kontakt telefoniczny ze sprzedającym był trochę dziwny.. cóż,

> nie chodzę w dresiku W każdym razie auto zniechęcone. I całe szczęście bo przerabialismy już

> finansowo 2.0 TDI VW. Dosłowni modelowo się psuł, prawie co do kilometra z tym co się mówi o

> tym silniku.

mozesz rozwinąć bo jestem albo byłem zainteresowany

pozdr

Napisano
  • Autor

> mozesz rozwinąć bo jestem albo byłem zainteresowany

> pozdr

Już rozwijam.. Auto to pasek 2.0 TDI ale w wersji 140. Kupione jako nowe. Prawie każdy dalszy wyjazd to była niepewność czy nie wróci się na lawecie. A wracało się tak 3 razy w pierwszym roku od zakupu auta. Na początku winny był zawór EGR a, że to był dopiero początek produkcji tego modelu to serwis nie chciał go wymienić, bo nie miał go jeszcze jako część zamienną.. Reanimowali, czyścili i itp. Później zaczęły się różne drobne chochliki z elektroniką, różnymi czujnikami, uparte pokazywanie zbyt niskiego poziomu płynu chłodzącego.. Auto gasło, nie dało się uruchomić a po nocy już nic mu nie było smile.gif Przy ok 80 tyś km po kolei zastrajkowały wtryskiwacze. Nie wiem ile teraz kosztują ale jakiś czas temu ok 3 tyś zł za sztukę.. Auto w końcu zastało sprzedane.. Na jego miejsce jest też pasek ale TDI CR. Jak na razie ok.

Napisano

> wtryskiwacze. Nie wiem ile teraz kosztują ale jakiś czas temu ok 3 tyś zł za sztukę.. Auto w

Obecna cena to 3,5tys zl /szt. Wtryskiwacz wymienia sie z kawalkiem wiazki elektrycznej. Znajomemu padly 3 w ciagu miesiaca, co tydzien to kolejny sick.gif A na koniec pompa paliwa w zbiorniku facepalm%5B1%5D.gif. W sumie 4 razy wracal na lawecie do serwisu.

Napisano

> Na WP zamiescili dzis artykul o 2.0 TDI.

> sznur

cała prawda o 2.0 tdi... ale o tym to już dawno wiadomo bylo uzbroj_zlo.gif

Napisano

> Na WP zamiescili dzis artykul o 2.0 TDI.

> sznur

Zaskakujące jest jak wiele błędów konstrukcyjnych ostatnio popełnia vw w swoich silnikach.

Napisano

> Witam wszystkich Znajoma napaliła się na takie coś

> http://moto.allegro.pl/audi-a-3-2-0-tdi-170-km-i1621446710.html Warto jechać by zobaczyć na

> żywo? Kawał drogi mam. Dzięki z góry za opinie.

zobacz na rury wydechowe nie są oryginalne i za bardzo odstają i nie sa skierowane delikatnie w dół coś od tyłu było robione hmm.gif

Dzwon do gościa po VIN do serwisu i będziesz wszystko wiedział

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.