Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

_GDZIE_ kupic pierwszy motocykl ;)

Featured Replies

Napisano

Witam,

co do motocykla to mniej wiecej wiem jaki - uzywany do 5-6kpln (bez ograniczenia wiekowego), nowszy (2-3lata albo calkiem nowy) do 15kpln

podoba mi sie nowy junak m16, albo uzywany ls650 savage.

Co do nowego to wiem gdzie wink.gif - musze tylko dopytac jak serwis i gwarancja...

Natomiast co do uzywanego - mozecie polecic miejsce w okolicach wroclawia gdzie warto pojechac poogladac motocykle? (pomijam motobazar 19czerwca - bo sie wybieram tak czy inaczej)

zdrofki

Napisano

Znajdź na allegro od prywatnego właściciela. To będzie chyba najpewniejszy strzał.

Napisano

> podoba mi sie nowy junak m16, albo uzywany ls650 savage.

>

Ten "nowy Junak" to Chińczyk sprzedawany na całym świecie pod różnymi nazwami, z bagażem wszelkich wad chińskich motocykli i z obrzydliwym wręcz dźwiękiem silnika.

Savage w porównaniu do niego to PRAWDZIWY chopper z pięknym gangiem silnika, szczególnie wersje USA!

Podejrzewam, że nie ma jakiegoś miejsca w którym można by zobaczyć równocześnie kilka LS-650, po prostu należy szukać w ogłoszeniach w Dizmarze, Giełdzie Motocyklowej czy innych pismach motocyklowych (nie wszyscy w Polsce mają internet i z niego korzystają).

Porównywanie obu tych motocykli to świętokradztwo!!!

Napisano
  • Autor

> Ten "nowy Junak" to Chińczyk sprzedawany na całym świecie pod różnymi nazwami, z bagażem wszelkich

> wad chińskich motocykli i z obrzydliwym wręcz dźwiękiem silnika.

> Savage w porównaniu do niego to PRAWDZIWY chopper z pięknym gangiem silnika, szczególnie wersje

> USA!

[...]

> Porównywanie obu tych motocykli to świętokradztwo!!!

wybacz, ale sie powtorze - nie interesuje mnie _jaki_ motocykl - bo to wiem,

<moderatorze wybacz mode, please>

dodatkowo wali mnie ze ten junak nie zostal zaprojektowany w hiszpansko polskiej kooperacji, ze jedyne co inzynier Czwardon (czy jak sie on nazywam) ma z nim wspolnego to $ za firmowanie tematu swoim nazwiskiem, ani nawet to ze oryginalnie nazywa sie johny pag czy inna daytona

rowniez centralnie wali mnie legendarnosc singla w savage

po prostu oba mi sie podobaja, na oba mnie stac a kupuje sobie motocykl na 2sezony zeby sie nauczyc jezdzic - a w miedzy czasie zbieram na HD 883 Iron - przy czym rowniez wala mnie calkowicie opinie na temat tego motocykla, legendarnosci HD, itp - po prostu mi sie strasznie podoba

</moderatorze wybacz mode, please>

> Podejrzewam, że nie ma jakiegoś miejsca w którym można by zobaczyć równocześnie kilka LS-650, po

> prostu należy szukać w ogłoszeniach w Dizmarze, Giełdzie Motocyklowej czy innych pismach

> motocyklowych (nie wszyscy w Polsce mają internet i z niego korzystają).

szukam, i przegladam, ale jak dzwonie to jakos nie moge trafic na wlasciciela, tylko ciagle handlarz, albo (po dopytaniu o szczegoly) cos mi nie pasuje.

Na motocyklach sie nie znam, obawiam sie, ze nie potrafie ocenic czy moto jest proste, czy silnik nie jest 'podpicowany' itp. Wiec szukam miejsca gdzie na spokojnie bede sobie mogl poogladac moto, przejechac sie i ew. zabrac do serwisu na sprawdzenie... a nie kolesia z szopa pelna motocykli ktory po kilkunastu minutach rozmowy (z laikiem!) stwierdza ze niewarto moto wyciagac z szopy bo jest dla 'znawcy marki'...

Napisano

> [...]

> wybacz, ale sie powtorze - nie interesuje mnie _jaki_ motocykl - bo to wiem,

> dodatkowo wali mnie ze ten junak nie zostal zaprojektowany w hiszpansko polskiej kooperacji, ze

> jedyne co inzynier Czwardon (czy jak sie on nazywam) ma z nim wspolnego to $ za firmowanie

> tematu swoim nazwiskiem, ani nawet to ze oryginalnie nazywa sie johny pag czy inna daytona

> rowniez centralnie wali mnie legendarnosc singla w savage

> po prostu oba mi sie podobaja, na oba mnie stac a kupuje sobie motocykl na 2sezony zeby sie nauczyc

> jezdzic - a w miedzy czasie zbieram na HD 883 Iron - przy czym rowniez wala mnie calkowicie

> opinie na temat tego motocykla, legendarnosci HD, itp - po prostu mi sie strasznie podoba

> szukam, i przegladam, ale jak dzwonie to jakos nie moge trafic na wlasciciela, tylko ciagle

> handlarz, albo (po dopytaniu o szczegoly) cos mi nie pasuje.

> Na motocyklach sie nie znam, obawiam sie, ze nie potrafie ocenic czy moto jest proste, czy silnik

> nie jest 'podpicowany' itp. Wiec szukam miejsca gdzie na spokojnie bede sobie mogl poogladac

> moto, przejechac sie i ew. zabrac do serwisu na sprawdzenie... a nie kolesia z szopa pelna

> motocykli ktory po kilkunastu minutach rozmowy (z laikiem!) stwierdza ze niewarto moto

> wyciagac z szopy bo jest dla 'znawcy marki'...

Jak widać to tak też można podchodzić do tematu facepalm%5B1%5D.gif

Powodzenia. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jak widać to tak też można podchodzić do tematu

znaczy ze co ci sie nie podoba wink.gif

moj brak wiedzy technicznej? czy wybor motocykla - bo mi sie podoba? :D - bez ogladania sie na teorie ze japonskie najlepsze, a wogole na pierwsze moto powinienem sobie conajmniej litra kupic grinser006.gif

> Powodzenia.

nie zycz - lepiej podpowiedz gdzie sie przejechac w okolicach wroclawia wink.gif

albo - tak czy inaczej dzieki ze zyczenie powodzenia wink.gif

Napisano

> Znajdź na allegro od prywatnego właściciela. To będzie chyba najpewniejszy strzał.

To będzie najgorszy strzał...

Napisano

> To będzie najgorszy strzał...

Hmmm... sam tak kupiłem i śmiem wątpić...

Możesz rozwinąć?

Napisano

A mnie się Twoje podejście do tematu podoba:)

Sam jak mam kupić motocykl czy auto to czytam najpierw wszystko o nim, analizuje każdą opinię itp. Podziwiam ludzi którzy kupują coś bo im się to podoba i nie obchodzi ich że będzie się psuło co 5km. Ma się podobać:)

Co do junaka to wcale nie taki zły wybór. Nie jeździłem, ale z bliska oglądałem i całkiem fajnie to wygląda. Pewnie jakbym się przyglądał dłuższy czas to zauważył bym coś chińskiego w nim typu spawy niedbale położone, ale po krótkich oględzinach jest ok. Dźwięk też niczego sobie jak na 350cm. za 12tys mamy choppera o fajnym wyglądzie z silnikiem na wtrysku i chłodzonego cieczą. Strasznie nie podoba mi się w nim prześwit między tymi plastikami co są pod siedzeniem i cylindrem. Jest tam poprowadzona tylko cienka rurka z przepustnicą. Jakby wsadzili tam Vke to by bylo idealnie:) Junak dopiero się rozwija więc wsadzili do niego co mieli pod ręką. Muszą jakoś klientów zdobyć. Jakby od razu wsadzili duży silnik to motocykl byłby o wiele droższy i nikt by tego nie kupił. Czekam na następne wersje i życzę jak najlepiej Junakowi. Mam nadzieję że przeniosą kiedyś całkowicie produkcję do Polski i będziemy mieli Polski motocykl:)

Napisano
  • Autor

> A mnie się Twoje podejście do tematu podoba:)

smile.gif

> Sam jak mam kupić motocykl czy auto to czytam najpierw wszystko o nim, analizuje każdą opinię itp.

czytam, czytam... tylko sie nie podniecam gnojeniem chinskiego sprzetu ani wychwalaniem japonskiej (mocno wiekowej w tym przedziale cenowym) technologii

> Podziwiam ludzi którzy kupują coś bo im się to podoba i nie obchodzi ich że będzie się psuło

> co 5km. Ma się podobać:)

eee moment wink.gif - sie ma nie psuc ! smile.gif

nie chce sie tylko wpakowac na mine zaraz na starcie. Przy junaku mam rekojmie i gwarancje (moze czasu nie oszczedzi, ale pieniadze napewno). A przy zakupie nastoletniej (i to blizej pelnoletnosci) uzywki to (przy mojej wiedzy) jest zupelna loteria :/

> Co do junaka to wcale nie taki zły wybór. Nie jeździłem, ale z bliska oglądałem i całkiem fajnie to

> wygląda. Pewnie jakbym się przyglądał dłuższy czas to zauważył bym coś chińskiego w nim typu

> spawy niedbale położone, ale po krótkich oględzinach jest ok. Dźwięk też niczego sobie jak na

> 350cm. za 12tys mamy choppera o fajnym wyglądzie z silnikiem na wtrysku i chłodzonego cieczą.

> Strasznie nie podoba mi się w nim prześwit między tymi plastikami co są pod siedzeniem i

> cylindrem. Jest tam poprowadzona tylko cienka rurka z przepustnicą. Jakby wsadzili tam Vke to

> by bylo idealnie:) Junak dopiero się rozwija więc wsadzili do niego co mieli pod ręką. Muszą

> jakoś klientów zdobyć. Jakby od razu wsadzili duży silnik to motocykl byłby o wiele droższy i

> nikt by tego nie kupił. Czekam na następne wersje i życzę jak najlepiej Junakowi. Mam nadzieję

> że przeniosą kiedyś całkowicie produkcję do Polski i będziemy mieli Polski motocykl:)

mnie sie podoba wyglad, chociaz jest troche punktow w ktorych nie jest idealny (na przyklad zdecydowanie za pusto pod bakiem wink.gif a powinien byc ogromny silnik smile.gif )

nie spodziewam sie (niestety) zeby firma przeksztalcila sie w organizacje charytatywna i nagle zaczela pielegnowac marke junak - oni nalepiaja (i beda nalepiac!) te naklejki na motocyklach ktore beda sie sprzedawac i generowac maksymalna marze (i zysk) i tutaj nic sie nie zmieni. Moze z czasem faktycznie design bedzie robiony w polsce, ale nie ludze sie nawet ze produkcja bedzie gdzie indziej niz w ChRL smile.gif

Napisano
  • Autor

> BielaMatiz wystawiał Swojego "dzikusa" na giełdzie - zapytaj.

dzieki,

juz w zeszlym roku go ogladalem na fotkach tylko jakos mi kolor nie spasowal wink.gif

jakby byl czarny albo chociaz bordowy to nawet do stolycy bym podjechal na zywo sprawdzic wink.gif - w kazdym razie szukam nadal wink.gif

Napisano

> dzieki,

> juz w zeszlym roku go ogladalem na fotkach tylko jakos mi kolor nie spasowal

> jakby byl czarny albo chociaz bordowy to nawet do stolycy bym podjechal na zywo sprawdzic - w

> kazdym razie szukam nadal

Nawet nie wiem, w jakim jest kolorze. grinser006.gif

Co do HD 883 Iron - pomimo Twojego "zakochania" przejedź się nim wcześniej. HD organizuje dni otwarte z pojeżdżawkami. ok.gif

To nie za duży motocykl - nie każdemu podejdzie. ok.gif

Napisano

> Co do HD 883 Iron - pomimo Twojego "zakochania" przejedź się nim wcześniej. HD organizuje dni

> otwarte z pojeżdżawkami.

> To nie za duży motocykl - nie każdemu podejdzie.

Wiesz, tylko różnica między 833 a big twinem to jakieś 50+ kpln... (mowa o nowym/prawie nowym).

Napisano

> Hmmm... sam tak kupiłem i śmiem wątpić...

> Możesz rozwinąć?

Przed kupieniem swojego motocykla obejrzałem bardzo wiele ofert, głównie właśnie od osób prywatnych - wszystko, mimo, że oferty były nietanie, było zajeżdzone na zasadzie jak ludzie sprzedają samochód, wyjeżdzą co da rade i do żyda...

Ja polecam serwisy motocyklowe zajmujące się również sprzedażą moto, dostajesz motocykl prosty, oni nie bawią się w prostowanie złomów, po serwisie i przygotowany do sezonu, najczęściej z gwarancją ok.gif I to jest mój typ na moto, mimo, że samochodu zawsze szukałem i będę szukał od osoby prywatnej, w motocyklach z mojego doświadzenia się to po prostu nie sprawdza...

Napisano
  • Autor

> Nawet nie wiem, w jakim jest kolorze.

jakis zolty czy cos wink.gif

> Co do HD 883 Iron - pomimo Twojego "zakochania" przejedź się nim wcześniej. HD organizuje dni

bylem, posiedzialem (bo jeszcze wtedy nie mialem papiera) i wydawal sie w miare ok

> To nie za duży motocykl - nie każdemu podejdzie.

niby tak, ale LS650 tez do duzych maszyn zaliczyc nie mozna - a pojezdzilem moment i nawet daje rade (szkoda tylko ze ten jezdzony przeze mnie egzemplarz jest nie na sprzedaz wink.gif )

Napisano

Właśnie przed chwilą TO przeczytałem i udało mi się zapisać na jazdę(trzeba sie śpieszyć bo terminów nie ma dużo i już sporo zajętych) dokładnie tym modelem, mam nadzieję że mi zdążą przysłać prawko do 28go zlosnik.gif

Napisano

> podoba mi sie ... ls 650 savage.

Ile masz wzrostu ? ? ?

> kupuje sobie motocykl na 2sezony zeby sie nauczyc jezdzic

Zaden z nich nie jest odpowiedni do nauki, do nauki najlepszy jest naked.

wink.gif

Napisano

> Dźwięk też niczego sobie jak na

> 350cm.

Jakie 350 ccm ( polski Junak )

W przypadku Koreanczyka sa to 250 ccm

Pozatym to chcesz jezdzic czy go sluchac ?

Napisano
  • Autor

> Ile masz wzrostu ? ? ?

~186cm oraz 'sluszna' waga smile.gif - znaczy musze miec miejsce na miesien piwny wink.gif

na junaku po prostu wygodnie siedze, LS ktorym mialem okazje sie przejechac mial przesuniete do przodu podnozki (wlasciciel jest podobnego wzrostu co ja, tylko mocno szczuplejszy wink.gif )

> Zaden z nich nie jest odpowiedni do nauki, do nauki najlepszy jest naked.

a najlepsiejszy jest litrowy nagi japonczyk wink.gif

tylko ze ja nie chce motocykla do ... sam nie wiem czego... ja chce choppera to turlania sie po miescie (i nawet opcja stana w korkach jakos srednio mi przeszkadza wink.gif )

Napisano

> Wiesz, tylko różnica między 833 a big twinem to jakieś 50+ kpln... (mowa o nowym/prawie nowym).

Gdzie ?

Z tego co pamietam to w przypadku nowych roznica miedzy 883 a 1200 to najprawdopodobniej niecale 4 000 Euro

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jakie 350 ccm ( polski Junak )

320... 350 co za roznica wink.gif

> W przypadku Koreanczyka sa to 250 ccm

?

> Pozatym to chcesz jezdzic czy go sluchac ?

nie oszukujmy sie, oryginalny wydech ma nedzny dzwiek wink.gif ale mnie nie przeszkadza wink.gif

Napisano
  • Autor

> IMHO dzikus będzie za mały :/

no i wtedy na placu boju zostaje junak wink.gif

spelnia wszystkie moje oczekiwania:

- fajnie wyglada

- wystarczajaca dlugi dla mnie, wygodna pozycja (jak to na chopperku wink.gif )

- mocy (chyba) wystarczy

- waga mala (jak na choppera)

- cena akceptowalna

- nawet sa jakies akcesoria tuningowe dostepne smile.gif

ogladalem wiele roznych motorkow, i generalnie podobaja mi sie najbardziej Suzuki Intruder/Marauder, tylko jakos nie czuje sie jeszcze na silach zeby startowac do tej wagi/mocy/pojemnosci

wszelkie Virago itp odpadaj, bo male i brzydkie wink.gif

Napisano

> ~186 cm

To zapomnij, jak juz sam zauwarzyles, - jakos dajesz rade.

Rozerjzal bym sie za Dragrstarem 650.

> a najlepsiejszy jest litrowy nagi japonczyk

Gdzies to napisalem ?

Do nauki najlepsza jest klasa 500 ktora bym na Twoim miejscu kupil, a za dwa lata zafundowal sobie Sportster'a 1200.

wink.gif

Napisano

> Przed kupieniem swojego motocykla obejrzałem bardzo wiele ofert, głównie właśnie od osób prywatnych

> - wszystko, mimo, że oferty były nietanie, było zajeżdzone na zasadzie jak ludzie sprzedają

> samochód, wyjeżdzą co da rade i do żyda...

Nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora. Oferty prywatne też czasem są ciekawe. Jak szukałem motocykla dla siebie to ustaliłem pewne kryteria, w których cenę przesunąłem na kolejne pozycje...

Jeśli tylko coś mi nie pasowało w ogłoszeniu, relacji sprzedającego czy podczas oględzin, to od razu sobie odpuszczałem.

Niestety przyjmując taką taktykę, trzeba zdać sobie sprawę z tego, że robimy niezły odsiew z tego wszystkiego co w ostatnich latach pościągano do Polski.

Napisano
  • Autor

> To zapomnij, jak juz sam zauwarzyles, - jakos dajesz rade.

> Rozerjzal bym sie za Dragrstarem 650.

rozgladam sie, tylko nie chce tyle placic za uzywke - ceny ~10letnich sprzetow tej klasy to conajmniej 12kpln

> Gdzies to napisalem ?

> Do nauki najlepsza jest klasa 500 ktora bym na Twoim miejscu kupil,

nie wiem, nie znam sie wink.gif ale chce choppera wink.gif z tych ktore ogladalem (a pomijalem wszystko > 650cc i drozsze nie 5-6kpln, ale bez limitu wiekowego) to jedynie LS mi sie podoba, reszta jakas taka... niezbyt, albo jak cos nawet fajne to zero wyboru, bo albo piekne sztuki nie na sprzedaz, albo wynalazki dla 'znawcy marki'

> a za dwa lata zafundowal sobie

> Sportster'a 1200.

nie czuje potrzeby posiadania litra - HD 883 Iron i koniec wink.gif ale to za (co najmniej) 2 sezony - 8kE to jednak troche kasy jest wink.gif

Napisano

> Gdzie ?

> Z tego co pamietam to w przypadku nowych roznica miedzy 883 a 1200 to najprawdopodobniej niecale 4

> 000 Euro

1200, to też sportster - niemal tych samych gabarytów, co 883 ccm. Poza osiagami - nic tu się nie zmienia.

Napisano
  • Autor

> 1200, to też sportster - niemal tych samych gabarytów, co 883 ccm. Poza osiagami - nic tu się nie

> zmienia.

czyli jaki sens placenia wiecej za cos czego nie chce/nie potrzebuje?

Napisano

> Wiesz, tylko różnica między 833 a big twinem to jakieś 50+ kpln... (mowa o nowym/prawie nowym).

Najtańszy z "dużych" street bob - plus 5.500 E. ok.gif

Napisano

> czyli jaki sens placenia wiecej za cos czego nie chce/nie potrzebuje?

Jeżlei chcesz 883, to nie ma większego sensu dopłacac do 1200. I jeden, i drugi będzie - wg mnie - za mały dla Ciebie. grinser006.gif

Napisano

> - nawet sa jakies akcesoria tuningowe dostepne

Polecam firmę z mojego miasta.

Gość sam wszystko robi z dobrej jakości materiałów (a jego żona szyje kufry, piórniki, krawaty itp).

Wielu moich znajomych się u niego zaopatruje i wszyscy są zadowoleni.

Napisano
  • Autor

> Polecam firmę z mojego miasta.

> Gość sam wszystko robi z dobrej jakości materiałów (a jego żona szyje kufry, piórniki, krawaty

> itp).

> Wielu moich znajomych się u niego zaopatruje i wszyscy są zadowoleni.

widze ze robi do junaka m16 wink.gif - masz jakies opinie o samym moto od znajomych moze? (moze byc na priv)

EDYTA: anyway - chromy u mnie odpadaj wink.gif nie moj styl :D . Matowy Iron jest piekny :D, a junaka pewnie wybiore w kolorze czerwonym (bo najmniej chromow)

Napisano
  • Autor

> Jeżlei chcesz 883, to nie ma większego sensu dopłacac do 1200.

no i wlasnie wink.gif

> I jeden, i drugi będzie - wg mnie -

> za mały dla Ciebie.

super - to co polecasz na moj gabaryt? grinser006.gif

Napisano

> no i wlasnie

> super - to co polecasz na moj gabaryt?

Z chopperów/cruiserów, to raczej coś większego.

Głównie zależy od budżetu. grinser006.gif

W temacie HD, to bym celował w Fat Boba. grinser006.gif

fatbobstock2.jpg

Napisano
  • Autor

> Z chopperów/cruiserów, to raczej coś większego.

spoko, spoko - ale co konkretnie wink.gif

> Głównie zależy od budżetu.

5-6kpln (ew. moze jeszcze pareset pln) za uzywke, albo do 15kpln za nowke (albo max 2letni)

> W temacie HD, to bym celował w Fat Boba.

nieeee... ten kaczy kuper, bue... pierwsza rzecz do wymiany w wiekszosci motocykli ktore ogladam to tyl (blotnik i lampa) na cos co nie przypomina kaczego kupra wink.gif

Napisano

> Z chopperów/cruiserów, W temacie HD, to bym celował w Fat Boba.

He, he, dwu letniego zab 15 000 pln'ow to tez bym przebolal i kupil - wskazesz tylko gdzie ? biglaugh.gif

Do Autora.

Pomyslales o tym, ze z regoly nikt o zdrowach zmyslach nie sprzedaje dobrego towaru ponizej jego ceny ? Zakupujac cos 10 letniego za 12 000 pln masz jako taka pewnosc, ze po dwoch latach sprzedaz z malymi stratami, podczas gdy tego nowego Junyka ktos moze nie kupic za doplata.

To, ze Ci sie jakis sprzet podoba, nie znaczy o tym, ze bedzie Ci sie na nim nawet jako tako jezdzic. Magiczen slowo to ergonomia !

wink.gif

Napisano

> widze ze robi do junaka m16 - masz jakies opinie o samym moto od znajomych moze?

Niestety nie - znajomi się zaopatrują u gościa ale mają intrudery i szadołki smile.gif

Napisano
  • Autor

> He, he, dwu letniego zab 15 000 pln'ow to tez bym przebolal i kupil - wskazesz tylko gdzie ?

:D

> Do Autora.

> Pomyslales o tym, ze z regoly nikt o zdrowach zmyslach nie sprzedaje dobrego towaru ponizej jego

> ceny ? Zakupujac cos 10 letniego za 12 000 pln masz jako taka pewnosc, ze po dwoch latach

> sprzedaz z malymi stratami, podczas gdy tego nowego Junyka ktos moze nie kupic za doplata.

> To, ze Ci sie jakis sprzet podoba, nie znaczy o tym, ze bedzie Ci sie na nim nawet jako tako

> jezdzic.

wlasnie mysle, tylko nie kupuje moto jako inwestycji patrzac ile strace albo nie przy odsprzedazy. W najgorszym razie oddam go Zonie wink.gif (dzisiaj zdala teorie na A), albo jak mi sie bedzie dobrze jezdzilo to bede mial go wiecej niz 2sezony...

Interesuje mnie tylko czy mi sie bedzie wygodnie jezdzic, bedzie mi sie podobac, czy sie nie bedzie psuc zbyt czesto i jaka jest szansa kupienia czegos co jest proste i w miare sprawne (zakladajac ze nie mam wiedzy technicznej - czyli nie wiem na co patrzec zeby 'przystanku' nie kupic)

> Magiczen slowo to ergonomia !

no wiem, wiem... junak jest dlugi i wydaje sie ok, LS jest mniejszy, Virago nie chce, dragstar za drogi, intruder/marauder bedzie niemal w moim wieku za te pieniadze... i nawet zadbany bedzie zmeczony zyciem...

eh... chyba czas zakonczyc dywagacje i wrocic do meritum - GDZIE warto podjechac poogladac uzywane motocykle w okolicy (bliskiej) wroclawia - zeby byl jakis wybor, zeby sprzedawca cos moze podpowiedzial i zeby choc minimalna uczciwosc kupiecka byla.

I tak sie bede mierzyl do moich typow, bede sie chcial na nich choc kawalek przejechac i nie upieram sie tylko przy LS albo junaku. Bedzie cos fajnego, co mi podpasuje w budzecie to bede myslal na miejscu wink.gif

Napisano

> spoko, spoko - ale co konkretnie

> 5-6kpln (ew. moze jeszcze pareset pln) za uzywke,

W tej kategorii cenowej większe choppery, to już tylko od pasjonata, który pieścił oink.gif swoje moto. grinser006.gif

Wszelkiej maści intrudery, virago, shadow czy inne magny.

Małe szanse powodzenia.

> albo do 15kpln za nowke (albo max 2letni)

Zerknałem na ceny nowych - Shadow 750 34kzł, VN900 30 kzł, "Truda" 800 - 32 tzł. Może zwiększyć budżet i rozejrzeć się za czymś dwuletnim zza wielkiej wody? hmm.gif

> nieeee... ten kaczy kuper, bue... pierwsza rzecz do wymiany w wiekszosci motocykli ktore ogladam to

> tyl (blotnik i lampa) na cos co nie przypomina kaczego kupra

No to Fat Boy'a. grinser006.gifok.gif

2010-Harley-Davidson-Fat-Boy-Lo%20(1).jpg

Napisano
  • Autor

> W tej kategorii cenowej większe choppery, to już tylko od pasjonata, który pieścił swoje moto.

> Wszelkiej maści intrudery, virago, shadow czy inne magny.

> Małe szanse powodzenia.

no wlasnie

> Zerknałem na ceny nowych - Shadow 750 34kzł, VN900 30 kzł, "Truda" 800 - 32 tzł. Może zwiększyć

> budżet i rozejrzeć się za czymś dwuletnim zza wielkiej wody?

nie ma opcji :/ za duzo poszalalem ostatnio i musze przystopowac wink.gif , poza tym w bliskiej przyszlosci jeszcze drugiego (mniejszego) bede musial kupic wink.gif

> No to Fat Boy'a.

eh... no fajny jest... i pewnie z 10kE stoi... poza tym mimo wszystko mam szacunek do swojego zycia oraz wymiarow i mocy maszyn ktore pokazujemy tu sobie i uwazam ze nie moja liga narazie wink.gif

ale moze kiedys wink.gif

Napisano

Jeśli się nie znasz to zapłacić mechanikowi i niech jedzie z Tobą albo przyjechac tym sprzętem do niego na warsztat i niech dokładnie prześwietli, to najrozsądniejsze rozwiązanie.

Mimo że teraz się wykosztujesz na taką usługę to w przyszłości się to zamortyzuje i zaprocentuje smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli się nie znasz to zapłacić mechanikowi i niech jedzie z Tobą albo przyjechac tym sprzętem do

> niego na warsztat i niech dokładnie prześwietli, to najrozsądniejsze rozwiązanie.

mozesz polecic takiego mechanika w okolicy wroclawia?

> Mimo że teraz się wykosztujesz na taką usługę to w przyszłości się to zamortyzuje i zaprocentuje

jasne - tylko ze nie znam nikogo takiego w okolicy wroclawia :/

Napisano

> mozesz polecic takiego mechanika w okolicy wroclawia?

> jasne - tylko ze nie znam nikogo takiego w okolicy wroclawia :/

Na 100% albo jest forum motocyklistów z Wrocławia, albo forum modeli motocykli które Cię interesują i tam motocykliści z Wrocławia, którzy się znają na rzeczy, tam się zarejestruj i proś o pomoc, pewnie chętnie ktoś podjedzie i udzieli pomocy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Na 100% albo jest forum motocyklistów z Wrocławia, albo forum modeli motocykli które Cię interesują

> i tam motocykliści z Wrocławia, którzy się znają na rzeczy, tam się zarejestruj i proś o

> pomoc, pewnie chętnie ktoś podjedzie i udzieli pomocy

liczylem na pomoc tutaj :D

ale w sumie nie glupi pomysl z innymi forami wink.gif

Napisano

Witam.

Sam szukam motocykla. W sumie będzie to moja pierwsza maszyna. Jazde za szczeniaka WSK-ami, Jawkami, Rometami itd. nie wliczam w staż. Więc będzie to pierwszy motocykl, którym mam zamiar w 100% poruszać się po drogach publicznych a nie lasach, polnych, bocznych, wiejskich drogach.

Z poszukiwań moto do 5-6kzł, niestety została by mi Honda Rebel, ewentualnie jakaś mocno zajeżdżona "Szadołka". Ostatnio oglądałem kilkanaście wyrobów "motocyklopodobnych" z chin, poczytałem troszkę na necie, w tym forum "Chińskie-motocykle", wybór na 90% padnie na Keeway-a Cruiser-a. Całkiem sensownie wykonany moto, w śmiesznej cenie, z wtryskiem, a nie problematycznymi w tych typach gaźnikami. Romet,Zipp, JinLun-u które oglądałem były gorzej wykonane. Dla mnie, na pierwsze moto może być. Przez dwa lata nie muszę się niczym przejmować, i to jest dla mnie ważne. A moto i tak więcej jak 2kkm za ten okres nie zrobi. Jak będzie tak źle, jak znawcy "japoni", którzy nigdy nie widzieli, słyszeli tych wynalazków, a najwięcej na forach "krzyczą" to sprzedam za połowę ceny bez płaczu, albo będzie stało jako "ozdoba" w ogródku zlosnik.gif

Napisano

> Gdzie ?

> Z tego co pamietam to w przypadku nowych roznica miedzy 883 a 1200 to najprawdopodobniej niecale 4

> 000 Euro

1200 to nie big twin :-)

Napisano

> spoko, spoko - ale co konkretnie

> 5-6kpln (ew. moze jeszcze pareset pln) za uzywke, albo do 15kpln za nowke (albo max 2letni)

Pardon moją brutalność, ale z tym budżetem nie oglądaj się za HD.

Mam podobny dylemat jak Ty i za 15k to ciężko ustrzelić coś powyżej 2005 a i to wchodzi w grę tylko 883.

Osobiście oglądałem parę razy 883 na ulicy i mi osobiście podchodzi.

A jak się kapuścińska w nadmiarze pojawi, to zawsze można big twina kupić...

Napisano
  • Autor

> Pardon moją brutalność, ale z tym budżetem nie oglądaj się za HD.

[...]

nie, nie, nie wink.gif 15kpln to mam na moto 'szkoleniowe', HD 883 to wiem ile kosztuje i bedzie pozniej, jak juz sie naucze jezdzic wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.