Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Samoczynne wyłączanie oświetlenia wewnętrznego.

Featured Replies

Napisano

Witam,

chciałbym zasięgnąć opinii czy w Astrze G jest samoczynne wyłączanie wewnętrznego oświetlenia. Wydaje mi się, że któregoś razu została na noc włączona lampka nad tylnymi drzwiami. Rano była zgaszona.

Czy to mi się przewidziało, czy rzeczywiście tak jest? A jeśli tak jest, to po jakim czasie gaśnie oświetlenie. Czy z radiem CDR500 jest tak samo? Nie próbowałem robić doświadczeń z troski o akumulator.

Klawo

Napisano

Z radiem na 100% smile.gif Mi gaśnie po godzinie czy dwóch. Kilka razy na grillu puszczałem muzykę z cdr 500 i musiałem radio co jakiś czas włączać z tym że nie powiem dokładnie czy to godzina czy dwie bo nie liczyłem smile.gif

Napisano

Witam

U mnie jest sytuacja taka, że regularnie co ok. 2 godz. lampka się sama załącza po czym powoli się wygasza. Dwa lata z tym walczę ale bez efektów. Skutek taki, że np. po tygodniowym postoju jest rozładowany aku, więc mam cały czas wyjęty bezpiecznik. sciana.gif

Napisano

Nie liczyłem ile, ale ok. 30min i lampki zgasną.

Napisano
  • Autor

Jeśli tak krótko, to sprawdzę przy nadarzającej się okazji. Dam znać co i jak.

Napisano

A jak jest z wyłaczeniem oświetlenia kabiny po otwarciu drzwi? Czasami potrzebuję posiedzieć z otwartymi drzwiami ale drażni mnie świecąca lampka kabiny. W innych autach mozna ją wyłączyć.

Napisano

> A jak jest z wyłaczeniem oświetlenia kabiny po otwarciu drzwi? Czasami potrzebuję posiedzieć z

> otwartymi drzwiami ale drażni mnie świecąca lampka kabiny. W innych autach mozna ją wyłączyć.

Tu jest ulepszenie, nie można wyłączyć. U mnie wyłącza się samo po ok. 15min. Ale jak pisałem wyżej samo też się załącza. zlosnik.gif

Napisano

> Tu jest ulepszenie, nie można wyłączyć. U mnie wyłącza się samo po ok. 15min. Ale jak pisałem wyżej

> samo też się załącza.

Mozna wylaczyc.Wyciagnij i wcisnij wł zapalenia swiatel.

Napisano

Przy otwartych drzwiach nie mozna tym sposobem wyłaczyć lampki sufitowej, przynajmniej u mnie. Pozdr.

Napisano

> Mozna wylaczyc.Wyciagnij i wcisnij wł zapalenia swiatel.

Kolega mówił o otwartych drzwiach.

W tym układzie nie da się wyłączyć lampki. Pomijam wyciągnięcie żarówki lub bezpiecznika. hehe.gif

Napisano

> Kolega mówił o otwartych drzwiach.

> W tym układzie nie da się wyłączyć lampki. Pomijam wyciągnięcie żarówki lub bezpiecznika.

Widziałem kilka rodzajów lampek, które pasują do AG, AF, VB no i chyba VA. Niektóre były z przełącznikami inne (tak jak moja z AF) bez przełączników były też z czujnikami do alarmu ( z Omegi B chyba ) może któraś z tych lampek ma możliwość przełączenia w stan wyłączona/włączona/włączona przy otwarciu drzwi...

Napisano

> A jak jest z wyłaczeniem oświetlenia kabiny po otwarciu drzwi? Czasami potrzebuję posiedzieć z

> otwartymi drzwiami ale drażni mnie świecąca lampka kabiny. W innych autach mozna ją wyłączyć.

U mnie (i chyba nie tylko) wyłączyć się nie da. Proponuję zamienić żarówkę na LEDy i przestać się stresować poborem prądu.

k.

Napisano
  • Autor

U mnie przy otwartych drzwiach jest tak: lampki nad tylnymi drzwiami można wyłączyć, bo każda ma mały pstryczek, a tą przy lusterku wstecznym niestety nie da rady wyłączyć frown.gif

Wyciągnięcie i wciśnięcie przełącznika od świateł pomaga w sytuacji gdy mamy zamknięte drzwi, ale oświetlenie jeszcze się nie wygasiło. Wtedy po wciśnięciu gaśnie natychmiast.

Klawo

Napisano

> U mnie przy otwartych drzwiach jest tak: lampki nad tylnymi drzwiami można wyłączyć, bo każda ma

> mały pstryczek, a tą przy lusterku wstecznym niestety nie da rady wyłączyć.

Dokładnie u mnie też tak jest - lampka nad lusterkiem nie ma wyłącznika.

Napisano

> Dokładnie u mnie też tak jest - lampka nad lusterkiem nie ma wyłącznika.

Ale można dorobić, tak miałem w Corsie a teraz w Astrze G

lampka1.jpg

lampka2l.jpg

Napisano

Nie przepadam za takimi apgrejdami, ale to akurat całkiem estetycznie wygląda.

Napisano

> Nie liczyłem ile, ale ok. 30min i lampki zgasną.

dokladnie tak. ok.gif

Napisano

> Ale można dorobić, tak miałem w Corsie a teraz w Astrze G

claps.gif

Napisano
  • Autor

Witam,

dziś podczas prac przy aucie sprawdziłem wyłączanie oświetlenia. Mniej więcej po 30 min. zgasło zarówno w kabinie, jak i w bagażniku.

Klawo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.