Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motocykliści powinni robić selekcję we własnym gronie...

Featured Replies

Napisano

Od razu zaznaczę lubię moto, sam może w końcu sobie sprawię..ale.....

1.

Moto wszędzie patrz w lusterka.... a może druga wersja-- ja prędzej się zatrzymam?

2.

jestem ja sobie na urlopie i jest tu "główna" ulica nie będąca ni deptakiem ni drogą przelotową... taka droga przez miasteczko z trylionem barów, kramów i wszelakich chińskich "dóbr".....

Co składnia jednego debila z drugim do latania w kółko po tej drodze?

Jednego spotkałem kilka godzin później u niego pod domem i nie wytrzymałem...

Zapowiedziałem mu że następnym razem na tym deptaku zrobię mu 2 szybkie kroki na drogę i się wycofam obserwując jak będzie szlifował asfalt.

Wiem zachowałem się nieodpowiedzialnie i jak ostatnia łajza ktoś powie...... ale dziś już krążył z szybkością pozwalającą na pełny lans i znacznie bezpieczniejszą. Znaczy przemyślał, albo się wystraszył.

Nie ważne, ważniejsze, że bezpieczniej między ludźmi się poruszał.

3

Są wspaniali ludzie na motocyklach, mijałem kilka grup po kilkanaście motocykli - piknik motocyklowy, działania charytatywne, zabawa- zawsze się pozdrawiają na drodze.

No i wracam do tytułu... tych wielu "normalnych" motocyklistów ma zepsutą opinię przez kilku debili.

Może ktoś wymyśli jakąś wewnętrzną motocyklową selekcję?

Tak mnie jakoś naszło po spacerku niewiem.gif

Pozdrawiam wszystkich motocyklistów z głową waytogo.gifnie od parady waytogo.gif

Napisano

nie da sie debile powstają szybciej niż grzyby po deszczu crazy.gif

próbowałem co prawda w terenie ale nie przetłumaczysz dlaczego nie jeździ sie po polach młodnikach i tam gdzie ludze spacerują normalnie załamka

kiedyś jak nas była garstka to po awarii sprzętu śmiało można było iść do rolnika/leśniczego po pomoc teraz strach zajechać sick.gif

ech już to nigdy nie wróci icon_rolleyes.gif

Napisano

> Może ktoś wymyśli jakąś wewnętrzną motocyklową selekcję?

> Tak mnie jakoś naszło po spacerku

Rozumiem, że chciałes się wyżalić tym wątkiem? hehe.gif

Przeczytaj Swoje pytanie raz jeszcze. ok.gif

Napisano

> Od razu zaznaczę lubię moto, sam może w końcu sobie sprawię..ale.....

>

Buraki i barany są wszędzie, jeden będzie straszył ludzi ohydnym, blaszanym rykiem wybebeszonego wydechu, który nie ma nic wspólnego z pięknym basowym gangiem silnika a drugi zaparkuje swojego cabrio albo pickupa, którym farmerzy normalnie przewożą świnie na targ, w poprzek chodnika czy na trawniku!

Niestety gust jest jak d...., każdy ma swoja a kultury nie nabywa się wraz z kupnem pojazdu tylko od rodziców!

Do takich prostaków najbardziej przemawia kasa, którą trzeba wydać na mandat i dopuki policja nie zacznie należycie wypełniać swoich obowiązków doputy będziemy mieli wątpliwą przyjemność widywać takich niedowartościowanych prostaków!

Napisano
  • Autor

> Rozumiem, że chciałes się wyżalić tym wątkiem?

dokładnie ok.gif

> Przeczytaj Swoje pytanie raz jeszcze.

Dalej mi się marzy prawko na motor dostępne na raty, od najmniejszego "piździka" do dużej maszyny.

To jak z puszkami i w małych i w dużych znajdziesz debila, ale ten na moto bardziej "wyrazisty"

Napisano

> dokładnie

ok.gif

> Dalej mi się marzy prawko na motor dostępne na raty, od najmniejszego "piździka" do dużej maszyny.

> To jak z puszkami i w małych i w dużych znajdziesz debila, ale ten na moto bardziej "wyrazisty"

PJ na raty nic nie da. Po prostu, takie czasy - nie zmienisz tego. Nie ma możliwości selekcji. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Do takich prostaków najbardziej przemawia kasa, którą trzeba wydać na mandat i dopuki policja nie

> zacznie należycie wypełniać swoich obowiązków doputy będziemy mieli wątpliwą przyjemność

> widywać takich niedowartościowanych prostaków!

Może sami powinniśmy pomóc policjantom?

Wzorem mogą być niemcy. Miałem okazję na własne oczy zobaczyć jak tam to działa. Jechałem sobie autostradą w niemczech z dwojgiem Niemców. Pewien kierowca jechał z iście ułańską fantazją łamiąc kilka przepisów. Wystarczył jeden telefon i kilka km dalej tenże miał rozmowę z policial.gif

Napisano

> Może ktoś wymyśli jakąś wewnętrzną motocyklową selekcję?

Obawiam się, że skuteczny to mógłby być jedynie dół z wapnem sick.gif

Nie przemówisz takim do rozsądku i tyle...

Napisano

> ech już to nigdy nie wróci

...a myślałem, że to tylko ja tęsknię za tymi czasami ok.gif

Kiedyś ogólnie brać motocyklowa była jakaś bardziej zżyta icon_rolleyes.gif

Napisano

> ...a myślałem, że to tylko ja tęsknię za tymi czasami

Nie tyko Ty, jak widać.

> Kiedyś ogólnie brać motocyklowa była jakaś bardziej zżyta

Tak, ponieważ, kiedyś motocykl miał ten kto chciał mieć moto. A nie jak teraz, dla szpanu, bo taka moda, ze względów ekonomicznych.

Te czasy już nie wrócą, tak jak nie wrócą czasy gdzie samochodziarze, to byli ludzie "wybrani" pozdrawiali się na drogach. A pojawienie się samochodu w jakimś mniejszym mieście to była sensacja opisywana później w gazetach.

Nie wróca juz czasy, gdzie samochód można było rozpoznać, po sylwetce z daleka, albo nawet po odgłosie silnika... Do nie dawana jeszcze można było poznać tak motocykle...ale teraz wszystkie zaczynają być robione na jedno kopyto, i wszystkie upodabniają się do siebie.

Chyba za późno urodziliśmy się frown.gif

Napisano

> Tak, ponieważ, kiedyś motocykl miał ten kto chciał mieć moto.

Dokładnie! Mnie od dziecka wpajano, że bycie motocyklistą to swego rodzaju stan umysłu, a nie tylko samo posiadanie jednośladu.

W dzisiejszych czasach motocykl staję się co raz częściej tanią zabawką do szaleństw lub przemieszczania... Bez tej całej magicznej otoczki w okół niego frown.gif

Ech... jak słucham czasem opowieści moich starszych kolegów to na prawdę żałuje ze nie urodziłem się te 10 lat wcześniej icon_rolleyes.gif

Napisano

> Dokładnie! Mnie od dziecka wpajano, że bycie motocyklistą to swego rodzaju stan umysłu, a nie tylko

> samo posiadanie jednośladu.

Hehe mnie również.

> W dzisiejszych czasach motocykl staję się co raz częściej tanią zabawką do szaleństw lub

> przemieszczania... Bez tej całej magicznej otoczki w okół niego

Dokładnie.

> Ech... jak słucham czasem opowieści moich starszych kolegów to na prawdę żałuje ze nie urodziłem

> się te 10 lat wcześniej

Widzę, że Ty jesteś ten sam rok produkcji co i ja. Mi to sie wydaje że ze 30lat wcześniej.

Jeszcze byłaby okazja pośmigać przedwojennymi autami w niezłym stanie smile.gif

Napisano

niestety takie mamy realia... że jeden debil psuje opinię ogółowi... a potem się słyszy, że motocykliści to największe zło i trza ich tępić w zarodku... eh....

też żałuję, że parę lat wcześniej się nie urodziłem...

i brać motocyklowa pomału tępi takich, ale bardzo pomału

Napisano

> Widzę, że Ty jesteś ten sam rok produkcji co i ja. Mi to sie wydaje że ze 30lat wcześniej.

Pod warunkiem, że nie w Polsce smile.gif Jakoś 2t mnie nie rajcują, a w tamtych czasach ciężko było o coś ciekawego w 4T w PL oink.gif

Napisano

> Nie tyko Ty, jak widać.

> Tak, ponieważ, kiedyś motocykl miał ten kto chciał mieć moto. A nie jak teraz, dla szpanu, bo taka

> moda, ze względów ekonomicznych.

> Te czasy już nie wrócą, tak jak nie wrócą czasy gdzie samochodziarze, to byli ludzie "wybrani"

> pozdrawiali się na drogach. A pojawienie się samochodu w jakimś mniejszym mieście to była

> sensacja opisywana później w gazetach.

> Nie wróca juz czasy, gdzie samochód można było rozpoznać, po sylwetce z daleka, albo nawet po

> odgłosie silnika... Do nie dawana jeszcze można było poznać tak motocykle...ale teraz

> wszystkie zaczynają być robione na jedno kopyto, i wszystkie upodabniają się do siebie.

> Chyba za późno urodziliśmy się

eh podpisuję się pod tym obiema rękami ok.gif

Napisano

> Pod warunkiem, że nie w Polsce Jakoś 2t mnie nie rajcują, a w tamtych czasach ciężko było o coś

> ciekawego w 4T w PL

Był Junak, który osobiście jakoś mnie nie specjalnie kręci.

Były ruskie boxery smile.gif)

ale fakt...wtedy w latach, 50tych to najlepiej było mieszkać w UK. Triumphy, BSA, Nortony, Velocetta...albo w Italii...

hm...ehhh rozmażyłem się...

Napisano

> ale fakt...wtedy w latach, 50tych to najlepiej było mieszkać w UK. Triumphy, BSA, Nortony,

> Velocetta...albo w Italii...

Właśnie o to chodzi... zlosnik.gif

Napisano

> ...a myślałem, że to tylko ja tęsknię za tymi czasami

> Kiedyś ogólnie brać motocyklowa była jakaś bardziej zżyta

Żeby tak ciut przerwać ten melancholijny motyw - Pucek, jeżeli masz w profilu faktyczną datę urodzin, to kiedy były te Twoje "tamte czasy"? grinser006.gif

Napisano

>

> i brać motocyklowa pomału tępi takich, ale bardzo pomału

Ciekawe co masz na myśli pisząc "brać motocyklowa"?

Czyżby tych co to mają na plecach "jedynie słuszne" naszywki i uzurpują sobie jakieś specjalne prawa?

Niestety miałem kiedyś wątpliwą przyjemność być świadkiem zachowania się takiej rozwydrzonej, głupiej bandy z MC na plecach, która to skutecznie paraliżowała płynny ruch na autostradzie stwarzając ogromne zagrożenie dla wszystkich, w tym też dla nich samych!

Ta zgraja akurat dała extra popis kultury motocyklistów!

Napisano

chodzi mi o tych, co jeżdżą z sensem, rozumem i nie odwalają głupich akcji, paru się takich spotyka, ale to niewielki odsetek wszystkich poruszających się na jednośladach.

Napisano

> chodzi mi o tych, co jeżdżą z sensem, rozumem i nie odwalają głupich akcji, paru się takich

> spotyka, ale to niewielki odsetek wszystkich poruszających się na jednośladach.

To jeszcze napisz, w jaki magiczny sposób mieliby "wytepić" tych, co pajacują na moto? hehe.gif

Napisano

> To jeszcze napisz, w jaki magiczny sposób mieliby "wytepić" tych, co pajacują na moto?

cala ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu... zawsze beda szczyle na plastikach ktorzy o prawku nigdy nie slyszeli, jezdza w krotkich spodenkach palujac od jednej prostej do drugiej...

...jedyne co dziala to selekcja naturalna... frown.gif

Napisano

> cala ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu...

Zasugerowałem to moją pierwszą odpowiedzią, ale wątek rozwinął się sentymentalnie pt. kiedyś to było. grinser006.gif

Było, ale nie jest. Miło powspominać, ale nic na to nie poradzimy. Kiedyś motocyklizm był czymś bez mała elitarnym, teraz pełno moto, skutów, quadów - każdy moze sobie kupić, ceny relatywnie spadły, a jeździć może nawet bez PJ. Nie ma opcji na zmianę tego stanu rzeczy. niewiem.gif

To takie trochę biadolenie 90-latka - jak po wojnie miałem auto, to nie było tyle chamstwa wśród kierowców. grinser006.gif

> zawsze beda szczyle na plastikach ktorzy o prawku

> nigdy nie slyszeli, jezdza w krotkich spodenkach palujac od jednej prostej do drugiej...

> ...jedyne co dziala to selekcja naturalna...

Dlatego nie ma co się żalić, tylko "robić swoje", czyt. tak jeździć, żeby swoim przykładem zmieniać aktualnie obowiązujący obraz motocyklisty-dawcy nerek. ok.gif

Napisano

Wcześnie zaczynałem (bez PJ, karty motorowerowej bo nawet wiekowo się nie łapałem icon_rolleyes.gif ). W ogóle jestem typem osoby, która od zawsze nawiązywała znajomości z dużo starszymi osobami i stąd też wpojono mi starą szkołę zlosnik.gif

Ja wiem, że jestem "młody szczyl" i mało co wiem, ale jakoś tamte klimaty bardziej mi odpowiadały pod względem mentalnym zlosnik.gif Choć nie zamierzam z tego powodu płakać w poduszkę czy starać się zmieniać bieg historii. Taka jest cena postępu ok.gif

Co nie zmienia faktu, że teraz jest znacznie lepiej jeśli chodzi o rynek motocyklowy - do wyboru do koloru ok.gif

A co do selekcji... Część "za szybkich i za wściekłych" zakończy żywot na drzewie, dla drugiej części będzie tylko chwilową fascynacją, a reszta będzie dalej jeździć jak jeździłahehe.gif

Napisano

> ....

> A co do selekcji... Część "za szybkich i za wściekłych" zakończy żywot na drzewie, dla drugiej

> części będzie tylko chwilową fascynacją, a reszta będzie dalej jeździć jak jeździła

Ja bym jeszcze dodał - dopóki nie skończą się fundusze na moto, albo do pierwszej większej akcji serwisowej gdzie trzeba zmienić olej lub klocki... (o napędzie nie wspomnę) smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.