Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie małe i mocne auto?

Featured Replies

Napisano

> Autka i Ceny

> saxo

> sax

> o

> ...na przykładzie Holandii.

Miały być mocne auta grinser006.gif

Napisano

> Świat fiatów nie kończy się tylko na CC 700 i punto 1.1

A co za różnica? Facet nie chce i tyle. Też nie rozumiem dlaczego, ale uszanować jego decyzję umiem. Za chwilę z merytorycznego tematu zrobi się święta wojna i wzajemne obrażanie.

Napisano
  • Autor

> A co za różnica? Facet nie chce i tyle. Też nie rozumiem dlaczego, ale uszanować jego decyzję

> umiem.

Dziękuje, znalazłem ofertę saxo 1,.4 vts 75KM i do tego nowy kompletny turbo kit, całość za 2100euro samochód z 2002 roku i z przebiegiem 60tyś km co może być prawdopodobne bo samochód był jednym z wielu w rodzinie.

Facet twierdzi, że dół silnika jest na tyle wytrzymały, że wytrzyma do ok 150KM a mniej więcej tyle uzyskuje się po zamontowaniu tego kitu (w komplecie nawet odprężająca uszczelka pod głowicę)

Napisano

> Dziękuje, znalazłem ofertę saxo 1,.4 vts 75KM i do tego nowy kompletny turbo kit, całość za

> 2100euro samochód z 2002 roku i z przebiegiem 60tyś km co może być prawdopodobne bo samochód

> był jednym z wielu w rodzinie.

> Facet twierdzi, że dół silnika jest na tyle wytrzymały, że wytrzyma do ok 150KM a mniej więcej tyle

> uzyskuje się po zamontowaniu tego kitu (w komplecie nawet odprężająca uszczelka pod głowicę)

facet twierdzi to na jakiej podstawie? sam kit to nie wszystko. hamulce? koła? zawieszenie?

no i zapomnij ze uturbiony "samodzielnie" silnik (150 konny), bedzie Ci palił 8 litrow...

a nie lepiej kupic cos mocniejszego seryjnie od razu? zrobic serwis po zakupie, pojezdzic 5 tys km, zeby zobaczyc czy nie mina i czy moc wystarczy i dopiero potem zająć sie dlubaniem?

Napisano
  • Autor

> facet twierdzi to na jakiej podstawie?

tego nie wiem

> no i zapomnij ze uturbiony "samodzielnie" silnik (150 konny), bedzie Ci palił 8 litrow...

domyślam się, ale jaka frajda.

> a nie lepiej kupic cos mocniejszego seryjnie od razu? zrobic serwis po zakupie, pojezdzic 5 tys km,

> zeby zobaczyc czy nie mina i czy moc wystarczy i dopiero potem zająć sie dlubaniem?

niby racja, ale jak czytam wypowiedzi poszukujących saxo to ręce opadają, większość jest po większych lub mniejszych kolizjach a rodzynki zadbane już dawno w rękach kolekcjonerów frown.gif

Napisano

> Dziękuje, znalazłem ofertę saxo 1,.4 vts 75KM i do tego nowy kompletny turbo kit, całość za

> 2100euro samochód z 2002 roku i z przebiegiem 60tyś km co może być prawdopodobne bo samochód

> był jednym z wielu w rodzinie.

> Facet twierdzi, że dół silnika jest na tyle wytrzymały, że wytrzyma do ok 150KM a mniej więcej tyle

> uzyskuje się po zamontowaniu tego kitu (w komplecie nawet odprężająca uszczelka pod głowicę)

Powiem tak, jakoś widać mało tych aut z turbo. Zastanawiałeś się dlaczego? Osobiście bym się w to nie bawił.

Napisano

> Powiem tak, jakoś widać mało tych aut z turbo. Zastanawiałeś się dlaczego? Osobiście bym się w to

> nie bawił.

dlatego niech kupi honde zlosnik.gif

Napisano

Ja osobiście poleciłbym Saxo VTS. Mam 1.6 8V z 2001 roku. Autko leciutkie więc osiągi są naprawdę bardzo fajne, a przy tym spalanie wynosi od 6 do 8 l/100 km w zależności od tego gdzie i jak jeżdżę. Zawieszenie bardzo fajne, nie za twarde ale świetnie trzyma, hamulce też konkret. Generalnie koszty utrzymania i (bez)awaryjność auta zależą głownie od tego w jakim stanie go kupisz. Mój świeżo sprowadzony z Francji z uszkodzonym lekko przodem kosztował 5,5 tysiąca (świeżo po regeneracji tylnej belki), po zrobieniu wszystkiego razem z rejestracją itp wyszło mnie 9 tysięcy. Zrobiłem nim jak dotąd 8 tysięcy km (łączny przebieg auta w tej chwili 120 tys km) i jedynym problemem była cewka zapłonowa, która na samym początku padła (wypadały zapłony na biegu jałowym), nową Valeo kupiłem za 350 zł. Jeśli chcesz wydać na auto ok 15 tys to z Saxo lub 106 zmieścisz się bez problemu, inna sprawa że znaleźć coś w fajnym stanie nie będzie łatwo. Jakieś uturbiane wydumki itp uważaj na coś takiego, takie auto wcale nie musi być bezproblemowe i tanie w utrzymaniu. A co do Fiatów to miałem P2 Sporting i nawet nie ma co porównywać. Może HGT będzie lepsze ale czy dorówna Saxofonowi wątpię...

Napisano

> A co do Fiatów to miałem P2 Sporting i nawet nie ma co

> porównywać.

Ale to tylko silnik 1.2, ale ja i tak uważam że jak na 1.2 to bardzo zwinne i oferuje przyzwoite osiągi smile.gif

Napisano

Nie mówię tylko o silniku ale generalnie o aucie. Mało precyzyjny układ kierowniczy, miękkie zawieszenie i hamulce bez wyczucia z ciągle wpiepszającym się ABSem mimo wszystko dobrych wspomnień u mnie nie pozostawiło. Saxo świetnie reaguje na każdy ruch kierownicy, jest bardzo łatwe w prowadzeniu, świetnie nadaje się do upalania, generalnie daje sporo frajdy z jazdy, a Sporting mimo wszystko był zwykłym autem do przemieszczania z punktu A do B. 80konne 1.2 i 6cio biegówka świetnie ze sobą współgrały, takiej skrzyni w Saxo jednak brakuje ok.gif

Napisano

> Nie mówię tylko o silniku ale generalnie o aucie. Mało precyzyjny układ kierowniczy, miękkie

> zawieszenie i hamulce bez wyczucia z ciągle wpiepszającym się ABSem mimo wszystko dobrych

> wspomnień u mnie nie pozostawiło. Saxo świetnie reaguje na każdy ruch kierownicy, jest bardzo

> łatwe w prowadzeniu, świetnie nadaje się do upalania, generalnie daje sporo frajdy z jazdy, a

> Sporting mimo wszystko był zwykłym autem do przemieszczania z punktu A do B. 80konne 1.2 i

> 6cio biegówka świetnie ze sobą współgrały, takiej skrzyni w Saxo jednak brakuje

tylko widzisz... sporting to tylko nazwa, naklejka. Nic więcej niż zwykłe 1.2 z pakiecikiem. Porównaj z HGT to będzie jakiś tam punkt odniesienia. VTS to w saxo najmocniejsza wersja tak jak w punto HGT.

Napisano

> Nie mówię tylko o silniku ale generalnie o aucie. Mało precyzyjny układ kierowniczy, miękkie

> zawieszenie

Tu się zgadzam, szczególnie zawieszenie w ogóle nie pasujące do wersji hgt ok.gif

> i hamulce bez wyczucia z ciągle wpiepszającym się ABSem

Tu się nie zgadzam, ale ja miałem wersję bez ABSu smile.gif

> Sporting mimo wszystko był zwykłym autem do przemieszczania z punktu A do B. 80konne 1.2 i

> 6cio biegówka świetnie ze sobą współgrały, takiej skrzyni w Saxo jednak brakuje

Tak dokładnie to takie autko do przemieszczania się i właśnie to miałem na myśli że do normalnej jazdy to bardzo fajny silnik smile.gif

Ja miałem wersję z skrzynią 5 biegową i jak dla mnie była rewelacyjna do tego silnika, o dziwo z skrzynią 5 ma lepszy czas do 100 niż z skrzynią 6 biglaugh.gif

Napisano

Oczywiście że Sporting i VTS to auto tworzone zupełnie do czego innego, pisze o nim tylko po to żeby Kolega tak jak ja (po bardzo pozytywnych doświadczeniach z CC Sportingiem) nie dał nabrać się na nazwę i nie myślał że jest to auto którym naprawdę idzie się wyżyć, bo nie o to jego konstruktorom chodziło. HGT nie jeździłem nigdy ale z tego co się orientuję to układ kierowniczy i zawieszenie są takie same jak w Sportingu, chyba że się mylę to przepraszam i poprawcie mnie smile.gif A skrzynia 6speed no cóż... wielką frajdę mi sprawiają krótkie skrzynie i ciągłe machanie lewarkiem ok.gif

Napisano

> moze od razu bimoto zrobic ?

> mozna zrobic prawie wszystko kwestia tylko gotowki do wydania

Tyle ze suzuki tez rdzewieja :D i to na potege wiec moze i na suzuki szukajacy auta jest uczulony jak na fiaty :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.