Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki który SUV spełnia te wymagania

Featured Replies

Napisano

Witam

Poszukuję następującego pojazdu:

-typ SUV/terenowy z przewagą na SUV

-napęd 4x4 (nie musi mieć reduktorów itp, nie musi mieć ramy)

-dobre prowadzenie i komfort na asfalcie

-automat

-jakiś fajny diesel, ze spalaniem po mieście do 15l

-szerszy niż kaszkaj o te kilka cm w środku - tak aby pasażerowie nie stukali się łokciami na podłokietniku

-bajery w stylu skóra itp jak najbardziej, ale w zdrowym rozsądku, czyli np. nie chce dwóch akumulatorów jak w Touaregu, czyli bajerki tak ale działające i nie sprawiające kłopotu z wiekiem.

-sensowne koszty serwisowe i technologia nie z kosmosu tak aby mechnicy nie robili wielkich oczu a ceny tak na poziomie x2 auta kompaktowego

-fajnie jakby maskę było widać z miejsca kierowcy

-cena zakupu i rocznik to sprawa drugorzędna i nie odgrywa tu znaczącej roli także to pomijam

Jakieś auta się łapią smile.gif ?

Napisano

> Jakieś auta się łapią ?

poprzednie sorento ok.gif

Napisano

X3 2,0 lub 3,0l

X5 3,0

Napisano

> poprzednie sorento

Myślę, że obecne Sorento też się łapie w tych wymaganiach jak cena nie ma znaczenia.

Napisano

> Santa Fe 2

automat i diesel 2,2 niezbyt do napędzania tego auta się nadaje.

2,7V6 z automatem już średnio, ale to noPb

Napisano

X3 E83 3.0d ok.gif (bo 2.0d potrafi sprawiac klopoty) w tym aucie nic sie nie dzieje, to najmniej awaryjny model w gamie bmw waytogo.gif lepszy bylby tylko w wersji benzynowej grinser006.gif

pozdr.

Napisano

> tiaaaa

Powoli, autor wyraźnie pisze że teren go mało interesuje. A na asfalcie to naprawdę całkiem szybki samochód.

Napisano

> Powoli, autor wyraźnie pisze że teren go mało interesuje. A na asfalcie to naprawdę całkiem szybki

> samochód.

Ale vs x5 jest totalnie bez sensu.

Napisano

> Witam

> Poszukuję następującego pojazdu:

> -typ SUV/terenowy z przewagą na SUV

> -napęd 4x4 (nie musi mieć reduktorów itp, nie musi mieć ramy)

> -dobre prowadzenie i komfort na asfalcie

> -automat

> -jakiś fajny diesel, ze spalaniem po mieście do 15l

> -szerszy niż kaszkaj o te kilka cm w środku - tak aby pasażerowie nie stukali się łokciami na

> podłokietniku

> -bajery w stylu skóra itp jak najbardziej, ale w zdrowym rozsądku, czyli np. nie chce dwóch

> akumulatorów jak w Touaregu, czyli bajerki tak ale działające i nie sprawiające kłopotu z

> wiekiem.

> -sensowne koszty serwisowe i technologia nie z kosmosu tak aby mechnicy nie robili wielkich oczu a

> ceny tak na poziomie x2 auta kompaktowego

> -fajnie jakby maskę było widać z miejsca kierowcy

> -cena zakupu i rocznik to sprawa drugorzędna i nie odgrywa tu znaczącej roli także to pomijam

znam kolegę co ma do sprzedania Hondę CRV w dieslu, cena ok 49 tysi, jak coś daj na priv podam Ci kontakt

Napisano

> Witam

> -automat

> -szerszy niż kaszkaj o te kilka cm w środku - tak aby pasażerowie nie stukali się łokciami na

> podłokietniku

> -bajery w stylu skóra itp jak najbardziej, ale w zdrowym rozsądku, czyli np. nie chce dwóch

> akumulatorów jak w Touaregu, czyli bajerki tak ale działające i nie sprawiające kłopotu z

> wiekiem.

> -sensowne koszty serwisowe i technologia nie z kosmosu tak aby mechnicy nie robili wielkich oczu a

> -cena zakupu i rocznik to sprawa drugorzędna i nie odgrywa tu znaczącej roli także to pomijam

Jeep GC

Napisano

> tiaaaa

Pomijając sensowność tej sprawy w kontekście wątku zastanawiam się jak bardzo naiwnym trzeba być by łykać takie proste sztuczki? Gołym okiem widać, że auto które podjechało pod górkę zrobiło to ze znacznie większą prędkością najazdową i w innym miejscu. Na śniegu kręciły się wszystkie 4 koła, więc pytam się właściwie ocb? Czyżby o to, że auto było na letnich oponach? Natomiast ślizganie się na zablokowanych tylnych kołach to już tylko facepalm%5B1%5D.gif kierunku tych którzy nie widzą tej manipulacji

Natomiast wracając do tematu sugeruję rozważyć nowe X3.

Napisano

> Witam

Captiva

Captiva

Nie wiem jak inne SUV-y ale ja nie narzekam

> -automat

Captiva

150 KM 10 - 12L w mieście

> podłokietniku

Captiva

> wiekiem.

Captiva

Przegląd w ASO w cenie kompaktowego Lacetti

Captiva

Oczywiście CAptiva zlosnik.gif

Napisano

> Captiva

> Captiva

> Nie wiem jak inne SUV-y ale ja nie narzekam

> Captiva

> 150 KM 10 - 12L w mieście

> Captiva

> Captiva

> Przegląd w ASO w cenie kompaktowego Lacetti

> Captiva

> Oczywiście CAptiva

ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witam

> -automat

> podłokietniku

> wiekiem.

Captiva lub jak komuś znaczek nie leży, to za to samo można przepłacić u Opla w postaci Antary. zlosnik.gif

Napisano

ja też uważam, że X3 to idealny kompromis jeśli ktoś szuka lekko wyzszego auta z napędem 4x4 ale jednocześnie nie chce klasycznej terenówki tylko do terenu. BMW ma dobry naped, dobre silniki, dobry automat.

Kolega kupił w zeszłym roku roczne X3 2.0d z przebiegiem 20 kkm praktycznie z kompletnym wyposażeniem za ok 125-130 kPLN

dobrze się tym jeżdzi po zwykłych drogach i w lekkim terenie daje rade. Ale w przypadku większości pseudoterenówek czy innych SUVów moim zdaniem nie tak istotny jest napęd jak same opony

Napisano

> automat i diesel 2,2 niezbyt do napędzania tego auta się nadaje.

z ciekawosci dlaczegohmm.gif? Mam swoje zdanie ale na razie sie nie wypowiadamlizak.gif[...]

Napisano

> Captiva

> Captiva

> Nie wiem jak inne SUV-y ale ja nie narzekam

> Captiva

[...]

> Captiva

> Captiva

[...]> Captiva

> Oczywiście CAptiva

Nie wierzelizak.gif.

Jaka jest ilosciowo reprezentacja tego w PLhmm.gif?

Jesli mowimy o aucie sprzed liftingu to jest to numer 1 pod wzgledem awaryjnosci w pierwszych 3 latach gwarancji. Ba jesli wierzyc pismakom i forum to prawie zaden egemplarz na 6 letniej gwarancji nie jest bezawaryjny. Glowne problemy to zawieszenie. Silnik przechodzi bez wiekszych problemow (mowa o benzynie).

Powszechne sa 10 krotne a nawet i (sic!) 20 krotne wizyty u dealera. Ba dzieki CRAPtiva zmienilo sie prawo federalne (druga zasluga to Jeepzlosnik.gif)

Na ponad 30,000 egzemplarzy sprzedanych od 10/2006 ocenia sie ze wiekszosc bylo w naprawie przynajmniej 2 razypalacz.gif.

http://au.todaytonight.yahoo.com/article/6658665/general/captiva-woes

Sam widzialem Craptive w akcji. Sciagalo ja na prawo czy lewo.

25Captiva_m_m.jpg

Napisano

> Nie wierze.

Ale czemu? U nas każdy chwali co ma. Nawet jak się sypie na potęgę to jest to tylko eksploatacja smile.gif

Napisano

> Ale czemu? U nas każdy chwali co ma. Nawet jak się sypie na potęgę to jest to tylko eksploatacja

dlatego pytam czy to jeden szczesliwy egzemplarzzlosnik.gif. Wiadomo ze jak i wieksza ilosc to i statystycznie wieksza mozliwosc ze cos pojdzie nie takzlosnik.gif.

I z gory mowie ze nie mam nic przeciwko GM-DAT albo Made in Korea, ba nawet rozwazalem zakup Craptiva ale dluzszej jezdzie 1k km , pogadaniu z paroma uzotkownikami i malym google - "holden captiva problems" - po prostu mi przeszlo. Lata pokazaly ze to byla dobra decyzja jako ze w 2010 Holden dostal wpysk.gif... od klientow za Craptiva.... Tez bym byl klnie.gif jak bym wywalil $30 k na auto i jezdzil do dealer-a 10x.palacz.gif. Ale dzieki wlasnie temu modelowi zmienilos sie prawo zlosnik.gif - wiec i wizyty 20 krotne sie skoncza dla nowych klientowwink.gif...

Napisano

> Bo to jest bulwarówka, nie terenówka. W Europie sprawdza się, w buszu nie wytrzymuje

Takim bush-uzlosnik.gif?

Smialo moge powiedziec ze 80% drive.gif Captiva to mulher.gif z dziciakami do szkolyzlosnik.gif *

20811584.jpg

road2f.jpg

road4.jpg

* no chyba ze w tym lezy problemzlosnik.gifwink.gif

Napisano

> Takim bush-u?

> Smialo moge powiedziec ze 80% Captiva to z dziciakami do szkoly *

> * no chyba ze w tym lezy problem

Z dziećmi które rozbierały auta miała zdaje się problem inna firma ... Renault ... co mogę też sam potwierdzić, bo oglądając kilka lat temu nowe Megane kolegi, zostawały nam plastiki w rękach.

Napisano

[..]Renault ... co mogę też sam

> potwierdzić, bo oglądając kilka lat temu nowe Megane kolegi, zostawały nam plastiki w rękach.

A co tam mozna urwacniewiem.gif?

Z tego co pamietam to Captiva jednak miala wykonanie wnetrza dosc dobrehmm.gif

2011-Holden-Captiva-LX-dash_600-600x400.jpg

Napisano

> Nie wierze.

> Jaka jest ilosciowo reprezentacja tego w PL?

> Jesli mowimy o aucie sprzed liftingu to jest to numer 1 pod wzgledem awaryjnosci w pierwszych 3

> latach gwarancji. Ba jesli wierzyc pismakom i forum to prawie zaden egemplarz na 6 letniej

> gwarancji nie jest bezawaryjny. Glowne problemy to zawieszenie. Silnik przechodzi bez

> wiekszych problemow (mowa o benzynie).

> Powszechne sa 10 krotne a nawet i (sic!) 20 krotne wizyty u dealera. Ba dzieki CRAPtiva zmienilo

> sie prawo federalne (druga zasluga to Jeep)

> Na ponad 30,000 egzemplarzy sprzedanych od 10/2006 ocenia sie ze wiekszosc bylo w naprawie

> przynajmniej 2 razy.

> Sam widzialem Craptive w akcji. Sciagalo ja na prawo czy lewo.

Możesz wierzyc lub nie. Mam to auto od nowości i oprócz przeglądu po 30 kkm nic w nim nie naprawiałem. W tej chwili auto ma dwa lata i dwa miesiące, przejechane ponad 50kkm. Nie zauważyłem żadnego ściągania ani w lewo ani w prawo. Może na ten fakt ma wpływ, że w Europie jest ruch lewostronny i lepiej im wyszła zawiecha niż dla prawostronnego.

Napisano

> Możesz wierzyc lub nie.

A dlaczego mam nie wierzycconfused.gifzlosnik.gif? Ty to uzytkowujesz na codzien - oczywiscie ze wierzeskromny.gif

Mam to auto od nowości i oprócz przeglądu po 30 kkm nic w nim nie

> naprawiałem.

Czekaj, service jest co 30 k kmconfused.gif?

W tej chwili auto ma dwa lata i dwa miesiące, przejechane ponad 50kkm. Nie

> zauważyłem żadnego ściągania ani w lewo ani w prawo. Może na ten fakt ma wpływ, że w Europie

> jest ruch lewostronny i lepiej im wyszła zawiecha niż dla prawostronnego.

Nie sadze zeby mialo wplym - konstrukcyjnie przeciez nie wiele zmianhmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.