Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini casco PZU , a odszkodowanie ...

Featured Replies

Napisano

Witam . Kuzyn ma problem , posiada ubezpieczenie Mini Casco w PZU . Na parkingu uszkodził swojego Golfa IV . Zgłosił szkodę do PZU , mówiąc , że jest sprawcą . PZU odpowiedziało , że niestety Mini Casco nie uwzględnia tego typu szkód i odmówiło wypłacenia odszkodowania (3800 zł) . Kuzyn nie wiedział dokładnie warunków Mini Casco i myślał , że różni się to mniejszą formą wypłaty odszkodowania , a tak nie jest . Poszperałem trochę i znalazłem warunki odszkodowania , prezentują się następująco:

* nagłego działania siły mechanicznej w chwili zetknięcia pojazdu z osobami lub zwierzętami pochodzącymi z zewnątrz pojazdu,

* zdarzeń losowych: powodzi, zatopienia, uderzenia pioruna, pożaru, wybuchu, opadu atmosferycznego, huraganu, osuwania lub zapadania się ziemi,

* nagłego działania czynnika termicznego lub chemicznego pochodzącego z zewnątrz pojazdu,

* działania osób trzecich, w tym aktów wandalizmu,

* kradzieży pojazdu, jego części lub wyposażenia,

* uszkodzenia pojazdu w następstwie jego zabrania w celu krótkotrwałego użycia, kradzieży pojazdu, jego części lub wyposażenia.

Jak widać nie łapie się , czy ma ktoś jakiś pomysł jakby to odkręcić czy raczej już po ptokach?

Napisano

Podam ci analogiczny przykład.

Ubiezpieczyłem ci ja mieszkanie od pożaru. Przyszła powódz.

Nie chcą bandyci wypłacić odszkodowania.

Czy da się to jakoś odkręcić?

Oczywiście, że się da - tylko trzeba sprawić, aby zatopione mieszkanie wyglądało na spalone.

Napisano

Jak już się przyznał, że to on jest sprawcą i pewnie zrobił to na papierze to nic nie zrobi. Jeśli zrobił to przez telefon to rozmowa była pewnie rejestrowana. Jeśli poszedł i rozmawiał to można by coś myśleć, ale zawsze istnieje ryzyko, że ktoś sobie coś przypomni a to się może skończyć sprawą karną o poświadczenie nieprawdy w celu wyłudzenia.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Tak to jest z Mini Casco. W dodatku jak wypłacają odszkodowanie to w wycenie biorą pod uwagę jedynie zamienniki, co wiąże się z utratą gwarancji na blacharkę. Ale i tak lepsze to niż nic wink.gif

Edit: Raczej już po ptokach.

Napisano

> Jak widać nie łapie się , czy ma ktoś jakiś pomysł jakby to odkręcić czy raczej już po ptokach?

Ale w czym problem? Przecież było TANIO.

Aha, jak rozumiem wiesz, że skłamanie w zgłoszeniu szkody to pod paragraf wyłudzenie podpada?

Napisano

Mi Pani z PZU powiedziala, ze musze wozic w bagażniku wypchanego dzika i w razie takich przypadków wystawić go przy aucie... smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ale w czym problem? Przecież było TANIO.

Możliwe że nie każdy śpi na kasie spineyes.gif

> Mi Pani z PZU powiedziala, ze musze wozic w bagażniku wypchanego dzika i w razie takich przypadków wystawić go przy aucie...

Ogólnie Mini Casco to pic na wodę , ale dzięki za odp 20.GIF

Napisano

> Ogólnie Mini Casco to pic na wodę

Nie, MiniAC to nie "pic na wodę" nono.gif Jest to normalna polisa z pewnymi wyłączeniami w stosunku do standardowego AC. Trzeba tylko być ŚWIADOMYM, jaką polisę się bierze i jakie ograniczenia posiada - wtedy nie ma problemu i zaskoczenia.

Napisano

> Ogólnie Mini Casco to pic na wodę , ale dzięki za odp

Nie jest to pic na wodę, po prostu Twój kuzyn połasił się na tanią polisę. Chciał tanio to ma. Przecież nikt nie ukrywa warunków ubezpieczenia przed zawarciem polisy. No, ale komu chce się to czytać. A tak na prawdę tam jest do przeczytania 20 zdań i więcej dla przecietnego Kowalskiego nie trzeba.

Napisano

To jest całkiem dobre szczególnie dla starych samochodów. Jak Cię ktoś stuknie na parkingu i ucieknie, czy na przykład pijana młodzież postanowi pourywać lusterka. Podobnie jak autoszyba nie kosztuje dużo a może czasem zostawić sporo w kieszeni. Ale jak ktoś wymaga tego co w AC to niech kupi AC.

Napisano

> Możliwe że nie każdy śpi na kasie

Tylko czemu potem jest szloch i kierowanie swoich roszczeń w stronę "podłego ubezpieczyciela"?!

Napisano

> To jest całkiem dobre szczególnie dla starych samochodów. Jak Cię ktoś stuknie na parkingu i

> ucieknie, czy na przykład pijana młodzież postanowi pourywać lusterka. Podobnie jak autoszyba

> nie kosztuje dużo a może czasem zostawić sporo w kieszeni. Ale jak ktoś wymaga tego co w AC to

> niech kupi AC.

Autoszyba jest absolutnie bezsensownym ubezpieczeniem.

Pokrywa wymianę praktycznie tylko na (tani) zamiennik, który kosztuje zwykle tyle samo co polisa, jak nie mniej...

Napisano

> Autoszyba jest absolutnie bezsensownym ubezpieczeniem.

> Pokrywa wymianę praktycznie tylko na (tani) zamiennik, który kosztuje zwykle tyle samo co polisa,

> jak nie mniej...

No u mnie 1500 (podgrzewane wycieraczki). A ubezpieczenie bodajże 50. Więc chyba nie do końca. Nawet w Matizie za szybę płaciłem 420 zł.

Napisano

> No u mnie 1500 (podgrzewane wycieraczki). A ubezpieczenie bodajże 50. Więc chyba nie do końca.

> Nawet w Matizie za szybę płaciłem 420 zł.

no tak ale przy wymianie czolowej ponoć jest udzial własny 150 PLN. czyli razem z ubezpieczeniem ok 200 PLN. Za tą cene chyba szyby się nie kupi, nawet Nordglassowej

Napisano

> Pokrywa wymianę praktycznie tylko na (tani) zamiennik, który kosztuje zwykle tyle samo co polisa,

> jak nie mniej...

pokaż mi zamiennik do np. Mazdy 3 z ogrzewaniem cool.gif

Napisano

> no tak ale przy wymianie czolowej ponoć jest udzial własny 150 PLN.

U mnie (PZU) nie. Cena jest do 1500 zł i żadnych udziałów własnych.

Napisano

> jak nie mniej...

No nie przesadzajmy. Polisa autoszyba to 75PLN. Szyby czołowej w tej cenie nie znajdziesz.

Ale w niektórych towarzystwach rzeczywiście ubezpieczenie szyb jest bez sensu (bo jest jeszcze udział własny)

Napisano

> Witam . Kuzyn ma problem , posiada ubezpieczenie Mini Casco w PZU . Na parkingu uszkodził swojego

> Golfa IV . Zgłosił szkodę do PZU , mówiąc , że jest sprawcą . PZU odpowiedziało , że niestety

> Mini Casco nie uwzględnia tego typu szkód i odmówiło wypłacenia odszkodowania (3800 zł) .

> Kuzyn nie wiedział dokładnie warunków Mini Casco i myślał , że różni się to mniejszą formą

> wypłaty odszkodowania , a tak nie jest . Poszperałem trochę i znalazłem warunki odszkodowania

> , prezentują się następująco:

> * nagłego działania siły mechanicznej w chwili zetknięcia pojazdu z osobami lub zwierzętami

> pochodzącymi z zewnątrz pojazdu,

> * zdarzeń losowych: powodzi, zatopienia, uderzenia pioruna, pożaru, wybuchu, opadu atmosferycznego,

> huraganu, osuwania lub zapadania się ziemi,

> * nagłego działania czynnika termicznego lub chemicznego pochodzącego z zewnątrz pojazdu,

> * działania osób trzecich, w tym aktów wandalizmu,

> * kradzieży pojazdu, jego części lub wyposażenia,

> * uszkodzenia pojazdu w następstwie jego zabrania w celu krótkotrwałego użycia, kradzieży pojazdu,

> jego części lub wyposażenia.

> Jak widać nie łapie się , czy ma ktoś jakiś pomysł jakby to odkręcić czy raczej już po ptokach?

Trzeba było przeczytać OWU przed podpisaniem polisy ok.gif No ale pewnie ma za dużo kartek i się nie chciało sick.gif Grunt, że polisa tania....to teraz masz ok.gif Powiedz kuzynowi, żeby postraszył ich sądem smirk.gif Może się uda.... smirk.gif

Napisano

> jak nie mniej...

Wszystko zależy od TU ok.gif

Napisano

Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. Kuzyn zapłacił za suchy chleb, a domaga się jeszcze masełka i szynki?

Napisano

> Wszystko zależy od TU

Za te pieniądze to raczej zamiennik. Co nie zmienia faktu że dalej uważam że to dobra opcja. Tylko trzeba być świadomym jej ograniczeń.

Napisano

> Za te pieniądze to raczej zamiennik. Co nie zmienia faktu że dalej uważam że to dobra opcja. Tylko

> trzeba być świadomym jej ograniczeń.

Oczywiście, że tak ok.gif Przede wszystkim należy dokładnie czytać to co daje agent lub osoba z okienka ok.gif Potem nie ma wielkiego zdziwienia w razie wypłaty odszkodowania ok.gif

Napisano

> No u mnie 1500 (podgrzewane wycieraczki). A ubezpieczenie bodajże 50. Więc chyba nie do końca.

> Nawet w Matizie za szybę płaciłem 420 zł.

Jak się domyślam to mówisz o oryginale.

99% OWU pozwoli na wymianę na ZAMIENNIK (czytaj - najtańszy zamiennik, czytaj Nordglass) lub - jeśli ŻADEN zamiennik nie jest dostępny to na oryginał.

Najdroższa szyba z jaką się spotkałem w Janglasie to koszt na poziomie ~500 PLN.

Napisano

> No nie przesadzajmy. Polisa autoszyba to 75PLN. Szyby czołowej w tej cenie nie znajdziesz.

Aha.

I co ile ŚREDNIO wymieniasz szybę czołową?

Uprzedzając - tak, miewałem u siebie sytuacje, gdzie w ciągu tygodnia wymieniałem 3 (trzy) szyby. Mówimy o ŚREDNIEJ.

Napisano

> Jak się domyślam to mówisz o oryginale.

Nie smile.gif W przypadku Matiza nie wiem ile kosztuje oryginał. Ale w przypadku Forka to bodajże 2.5 kzł. W Lagunie 1 podgrzewany Nord Glass 1300 (pytałem w Jaanie 3 lata temu). Jeśli szyba nie jest udziwniona to ceny rzeczywiście są niewygórowane. Choć oryginał, szczególnie w samochodach nowszych to też spory wydatek. Ale jak jest udziwniona (z podgrzewaniem, w Matizie specjalnie profilowana - cokolwiek to znaczy) to nie jest tak różowo.

Napisano

> Jak się domyślam to mówisz o oryginale.

> 99% OWU pozwoli na wymianę na ZAMIENNIK (czytaj - najtańszy zamiennik, czytaj Nordglass) lub -

> jeśli ŻADEN zamiennik nie jest dostępny to na oryginał.

> Najdroższa szyba z jaką się spotkałem w Janglasie to koszt na poziomie ~500 PLN.

Na przykładzie Allianz:

Quote:

Ubezpieczenie szyb – na podstawie niniejszej klauzuli, z zachowaniempozostałych,

niezmienionych niniejszą klauzulą postanowień o.w.u., Ubezpieczający

za opłatą dodatkowej składkimoże rozszerzyć zakres ubezpieczenia autocasco,

zawartego na okres jednego roku, o opcję braku utraty zniżek za bezszkodowy przebieg

ubezpieczenia autocasco na następujących warunkach:

1) Allianz nie uwzględni zwyżki za szkodę polegającąwyłącznie na naprawie

lubwymianie szyb/-y czołowej, bocznej lub tylnej, niezwiązanej z innymi

uszkodzeniami pojazdu;

2) ochrona ubezpieczeniowa obejmujewystąpienie niewięcej niż dwóch zdarzeńwymienionychwpkt

1wczasie trwania rocznej umowy ubezpieczenia;

3) przedmiotemubezpieczenia są szyby: czołowa, boczne i tylna w

pojeździe objętymochroną ubezpieczeniową;

4) wramach powyższej klauzuli Allianz obejmuje ochroną ubezpieczeniową następujące

rodzaje pojazdów:

a. samochody osobowe,

b. samochody ciężarowo-osobowe,

c. samochody ciężarowe o dopuszczalnej ładowności do 2 ton;

5) niema zastosowania franszyza integralna, określona w § 4 ust. 1 pkt 1.

Doświadczenia doświadczonych w tym temacie są takie, że wstawiają auto do ASO i wyjeżdżają z nową szybą. Więc nie jest tak znowu źle.

mar00ha

Napisano

> jak nie mniej...

i czesto jeszcze dla aut nie starszych niz **

Napisano

> To jest całkiem dobre szczególnie dla starych samochodów. Jak Cię ktoś stuknie na parkingu i

> ucieknie, czy na przykład pijana młodzież postanowi pourywać lusterka. Podobnie jak autoszyba

> nie kosztuje dużo a może czasem zostawić sporo w kieszeni. Ale jak ktoś wymaga tego co w AC to

> niech kupi AC.

A przy MiniAC nie jest tak, że szkoda musi przekroczyć 70% wartości pojazdu?

Napisano

> Nie W przypadku Matiza nie wiem ile kosztuje oryginał. Ale w przypadku Forka to bodajże 2.5 kzł. W

> Lagunie 1 podgrzewany Nord Glass 1300 (pytałem w Jaanie 3 lata temu). Jeśli szyba nie jest

> udziwniona to ceny rzeczywiście są niewygórowane. Choć oryginał, szczególnie w samochodach

> nowszych to też spory wydatek. Ale jak jest udziwniona (z podgrzewaniem, w Matizie specjalnie

> profilowana - cokolwiek to znaczy) to nie jest tak różowo.

OK, powiedzmy, że spojrzałem na inny cennik niż detal :-)

Co do zasady jednak podtrzymuję powyższe, bo ubezpieczyciel też ma jakieś-tam swoje zasady likwidacji szkody, jeżeli robi to bezgotówkowo.

Napisano

> Aha.

> I co ile ŚREDNIO wymieniasz szybę czołową?

Ale napisałeś, że wymiana szyby kosztuje mniej niż polisa. Co nie jest prawdą.

Kwestia opłacalności to już zupełnie inna sprawa.

Swoją drogą polisa autoszyba a ogół wygasa po pierwszej szkodzie (tak więc jeśli 3 razy w tygodniu wymienisz, to musisz 3 razy za polisę zapłacić)

Napisano

> jak nie mniej...

Przepraszam, ale mam w Stilo szybę czołową Nordglass a z tyłu Starcośtam, obie na koszt PZU AS, nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do tego ubezpieczenia. Za ubezpieczenie na 2000zł płacę rocznie 50zł, pokaż mi nowy najtańszy zamiennik, którejś z tych szyb z montażem poniżej 50zł, niech Ci będzie może być za całe 50zł.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> no tak ale przy wymianie czolowej ponoć jest udzial własny 150 PLN. czyli razem z ubezpieczeniem ok

> 200 PLN. Za tą cene chyba szyby się nie kupi, nawet Nordglassowej

Nie ma udziału własnego.

Za pierwszą szybę z montażem w trakcie trwania polisy PZU płaci 100%, za każdą kolejną szybę jest udział własny w wysokości 30%.

Wiem bo niestety miałem pecha wymienić szybę czołową(kamień) i tylną(antena od CB chciała ze mną pogadać na autostradzie w deszczu) w ciągu 2 miesięcy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> A przy MiniAC nie jest tak, że szkoda musi przekroczyć 70% wartości pojazdu?

Nie. Tu masz link. I liczy się do zniżek na pełne AC.

Napisano

> Witam . Kuzyn ma problem , posiada ubezpieczenie Mini Casco w PZU . Na parkingu uszkodził swojego

> Golfa IV . Zgłosił szkodę do PZU , mówiąc , że jest sprawcą . PZU odpowiedziało , że niestety

> Mini Casco nie uwzględnia tego typu szkód i odmówiło wypłacenia odszkodowania (3800 zł) .

> Kuzyn nie wiedział dokładnie warunków Mini Casco i myślał , że różni się to mniejszą formą

> wypłaty odszkodowania , a tak nie jest . Poszperałem trochę i znalazłem warunki odszkodowania

> , prezentują się następująco:

> * nagłego działania siły mechanicznej w chwili zetknięcia pojazdu z osobami lub zwierzętami

> pochodzącymi z zewnątrz pojazdu,

> * zdarzeń losowych: powodzi, zatopienia, uderzenia pioruna, pożaru, wybuchu, opadu atmosferycznego,

> huraganu, osuwania lub zapadania się ziemi,

> * nagłego działania czynnika termicznego lub chemicznego pochodzącego z zewnątrz pojazdu,

> * działania osób trzecich, w tym aktów wandalizmu,

> * kradzieży pojazdu, jego części lub wyposażenia,

> * uszkodzenia pojazdu w następstwie jego zabrania w celu krótkotrwałego użycia, kradzieży pojazdu,

> jego części lub wyposażenia.

No dobrze ale co chcesz odkręcić? Że złe ubezpieczenie Twój kolega kupił? Nie da się. Ubezpieczenie Minicasco nie obejmuje tego typu szkód. Minicasco jest ubezpieczeniem chroniącym pojazd przed kradzieżą. Dlatego kosztuje tyle a nie inne. smile.gif

Napisano

> jak nie mniej...

Tak to jest z osobami, które niestety ale nic nie wiedzą ale za to udają ekspertów smile.gif Zadzwoń sobie do Nordglass i zapytaj ile kosztuje wymiana szyby a potem podlicz sobie koszt polisy smile.gif i dopiero WTEDY udawaj eksperta smile.gif

Chcesz oryginalną szybę? Kup Autocasco a nie Autoszybę za grosze smile.gif w OWU Autoszyby masz wyraźną informację, że PZU pokrywa koszty związane z wymianą szyby o porównywalnej jakości....

Napisano

> Tak to jest z osobami, które niestety ale nic nie wiedzą ale za to udają ekspertów Zadzwoń sobie

> do Nordglass i zapytaj ile kosztuje wymiana szyby a potem podlicz sobie koszt polisy i

> dopiero WTEDY udawaj eksperta

Cholercia...

Mówisz, że kupując u nich kilka szyb w m-cu nie wiem jednak ILE taka szyba kosztuje?

No dopsz, to masz rację... Mój Ty miszczu...

I odpowiedz proszę na pytanie - co ile ŚREDNIO wymieniasz jakąkolwiek szybę.

> Chcesz oryginalną szybę? Kup Autocasco a nie Autoszybę za grosze w OWU Autoszyby masz wyraźną

> informację, że PZU pokrywa koszty związane z wymianą szyby o porównywalnej jakości....

pzu mówisz... Hmmm....

Poważna firma :-)

Napisano

> Przepraszam, ale mam w Stilo szybę czołową Nordglass a z tyłu Starcośtam, obie na koszt PZU AS, nie

> mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do tego ubezpieczenia. Za ubezpieczenie na 2000zł płacę

> rocznie 50zł, pokaż mi nowy najtańszy zamiennik, którejś z tych szyb z montażem poniżej 50zł,

> niech Ci będzie może być za całe 50zł.

> Pozdrawiam BAS

Powtórzę - co ile ŚREDNIO wymieniasz szybę.

Ja patrząc na swoje prywatne doświadczenia to co ponad 30 lat.

30 x 50 = 1500 PLN.

Tyle zostało mi już w kieszeni.

Szyba czołowa DOBREJ jakości (Pilkington) do mojego prywatnego auta zamknie się kwotą nie przekraczającą 500 PLN.

Za NG dałbym pewnie z 350.

Mowa ofc o cenach w detalu.

Pamiętaj - nie ma nic za darmo.

ŚREDNIO ubezpieczyciel musi na tym dealu zarobić, więc masz POZORNIE atrakcyjną cenę.

Napisano

to nie pic na wodę, tylko trzeba czytać co się kupuje.

Takie gadanie to pic na wodę frown.gif

> Możliwe że nie każdy śpi na kasie

> Ogólnie Mini Casco to pic na wodę , ale dzięki za odp

Napisano

> Powtórzę - co ile ŚREDNIO wymieniasz szybę.

Co ile średnio kradną Ci samochód albo go rozbijasz ze swojej winy?

Płacąc ubezpieczenie de facto kupujesz pewien komfort psychiczny.

Jeśli chodzi o kwestie szyby czołowej to na łódzkich drogach zimą i wiosną dostaję tyle razy kamyczkami w szybę, że zaryzykuję twierdzenie, iż moja obecna szyba(z początku 2010) strzeli najbliższej zimy lub wiosny.

Wiadomo, że ubezpieczyciel dobrze to sobie policzył i pewnie na 100 ubezpieczonych szybę czołową traci jedna osoba.

> Szyba czołowa DOBREJ jakości (Pilkington) do mojego prywatnego auta zamknie się kwotą nie

> przekraczającą 500 PLN.

> Za NG dałbym pewnie z 350.

> Mowa ofc o cenach w detalu.

Pamiętaj, że obie firmy produkują w PL(jedna w Sandomierzu a druga w Koszalinie), firma z Koszalina ma nowszą linię produkcyjną.

Uważam, że obie firmy produkują szyby podobnej jakości.

> Pamiętaj - nie ma nic za darmo.

Dlatego w przypadku obu samochodów płacę(PZU):

- full AC(zniesiona amortyzacja, naprawa w ASO itd.),

- full assistance na całą EU,

- Auto Szyba,

- jakieś NNW,

- standardowe OC.

Faktycznie jak trzeba zapłacić za ubezpieczenie to boli, ale kupno nowego TV też boli w kieszeni, w obu przypadkach kupujesz coś co ma pewną wartość.

Gdyby to było tak, że ubezpieczenie nie opłaca się ubezpieczycielowi to by go nie oferował.

> ŚREDNIO ubezpieczyciel musi na tym dealu zarobić, więc masz POZORNIE atrakcyjną cenę.

No to w 2010 roku na wymianie 2 szyb "zyskałem" ~700+~(550-130*)=~1100zł

To teraz mnie stać na płacenie autoszyby przez 22lata w jednym autku lub 11lat w 2 autkach. wink.gif

* udział własny

Pozdrawiam BAS

ps. Odpukać w niemalowane, ale mam pełne zniżki na OC/AC, korzystałem kilka razy z assistance i 2 razy z autoszyby.

Napisano

> Pamiętaj - nie ma nic za darmo.

> ŚREDNIO ubezpieczyciel musi na tym dealu zarobić,

Na tym polega business o nazwie ubezpieczenie - kupujesz usługę w postaci ochrony ubezpieczeniowej.

> więc masz POZORNIE atrakcyjną cenę.

Składkę - a czy jest atrakcyjna, well ...

Napisano

> Cholercia...

> Mówisz, że kupując u nich kilka szyb w m-cu nie wiem jednak ILE taka szyba kosztuje?

> No dopsz, to masz rację... Mój Ty miszczu...

> I odpowiedz proszę na pytanie - co ile ŚREDNIO wymieniasz jakąkolwiek szybę.

Co 10 lat smile.gif

> pzu mówisz... Hmmm....

> Poważna firma :-)

Poważniejsza od wielu tzw. T.U. smile.gif Doczytaj OWU smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.