Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To ma sens: elektryczny motocykl

Featured Replies

Napisano

elektryczny motocykl

IMHO same plusy:

- zasięg w zupełności wystarczający do jazdy miejskiej (80 km)

- brak hałasu

- nie skuter grinser006.gif

Takie coś pozwoli zmniejszyć korki, a jednocześnie dać frajdę z jazdy. Jestem za ok.gif Cena póki co chora, ale w ciągu paru lat na pewno spadnie.

Napisano

Ale już dalsze wycieczki odpadają (a w/g mnie większy sens mają, niż męczenie się w mieście), bo co to jest 80km...Więc MINUS. Po bułki to na rowerze albo na piechotę się chodzi.

Napisano

> Ale już dalsze wycieczki odpadają (a w/g mnie większy sens mają, niż męczenie się w mieście), bo co

> to jest 80km...Więc MINUS. Po bułki to na rowerze albo na piechotę się chodzi.

weź nie praw bzdur i machnij 40 km " po bułki " ( do pracy np. ) na piechotę sick.gif

Napisano

> weź nie praw bzdur i machnij 40 km " po bułki " ( do pracy np. ) na piechotę

A roweru nie widać? Poza tym, wybierz się takim cudem do pracy, gdzie tam i nazad jesteś na granicy zasięgu, a producenci dosyć swobodnie do tej kwestii podchodzą zwykle go zawyżając. Pewnie fajnie będzie się to pchało na ostatnim kilometrze...(to tak na przykład)

Napisano

> A roweru nie widać? Poza tym, wybierz się takim cudem do pracy, gdzie tam i nazad jesteś na

> granicy zasięgu, a producenci dosyć swobodnie do tej kwestii podchodzą zwykle go zawyżając.

> Pewnie fajnie będzie się to pchało na ostatnim kilometrze...(to tak na przykład)

Ja mam do pracy 17 km. A jazda na rowerze odpada. Więc ja widzę spory sens takiego wynalazku.

Napisano

> elektryczny motocykl

> IMHO same plusy:

> - zasięg w zupełności wystarczający do jazdy miejskiej (80 km)

> - brak hałasu

> - nie skuter

> Takie coś pozwoli zmniejszyć korki, a jednocześnie dać frajdę z jazdy. Jestem za Cena póki co

> chora, ale w ciągu paru lat na pewno spadnie.

super napisali ze ma siedzenia jakiestam i dzieki temu jest lzejszy... ale lzejszy niz co? ile to to wazy?

Napisano

> Ja mam do pracy 17 km. A jazda na rowerze odpada. Więc ja widzę spory sens takiego wynalazku.

To skutery elektryczne już są zlosnik.gif

Napisano

> IMHO same plusy:

Pod warunkiem, że nie skasuje Cię kierowca który nie będzie słyszał, że jedziesz zlosnik.gif

BTW: widziałem już gdzieś projekty ścigaczy a baterie - jak wygląda sprawa z prawem jazdy?

Pojemności tam brak, ale rozpędzić się mogę np. do 100km w 2.5 sek (na mniej nie pozwoli trakcja) zlosnik.gif

Napisano

> Pojemności tam brak, ale rozpędzić się mogę np. do 100km w 2.5 sek (na mniej nie pozwoli trakcja)

Musiałyby mieć ograniczenie do 40 kmh. A tak BTW - pomysł lekko nietrafiony.

Napisano

> Pod warunkiem, że nie skasuje Cię kierowca który nie będzie słyszał, że jedziesz

> BTW: widziałem już gdzieś projekty ścigaczy a baterie - jak wygląda sprawa z prawem jazdy?

> Pojemności tam brak, ale rozpędzić się mogę np. do 100km w 2.5 sek (na mniej nie pozwoli trakcja)

to sie z glosnikow dzwiek silnika pusci... proste do obejscia...

albo kierowca bedzie sam dzwieki wydawał.

Napisano

> Ale już dalsze wycieczki odpadają (a w/g mnie większy sens mają, niż męczenie się w mieście), bo co

> to jest 80km...Więc MINUS. Po bułki to na rowerze albo na piechotę się chodzi.

Ja mam do roboty w obie strony 30 kilometrów - rowerem pojechałem raz - nic fajnego siedzieć spocony cały dzień w robocie. I jeżdżę skuterem - gdyby był elektryczny było by jeszcze fajniej.

Napisano

> elektryczny motocykl

> IMHO same plusy:

> - zasięg w zupełności wystarczający do jazdy miejskiej (80 km)

> - brak hałasu

> - nie skuter

> Takie coś pozwoli zmniejszyć korki, a jednocześnie dać frajdę z jazdy. Jestem za Cena póki co

> chora, ale w ciągu paru lat na pewno spadnie.

Juz dawno cos takiego w Chinach widzialem, tyle ze nie wygladalo to tak ladnie. Raczej byl to motorower elektryczny z funkcja pedalow grinser006.gif, ale jak czekalem na kogos pod biurowcem to zauwazylem ze ludzie jak przyjezdzali to wymieniali baterie. Swoje wkladali do takiej skrzyni a podpinali inne - pewnie juz naladowanene. Bylo tego mase i to roznych marek, IMO ciekawe rozwiazanie wink.gif

Napisano

> Ja mam do pracy 17 km. A jazda na rowerze odpada. Więc ja widzę spory sens takiego wynalazku.

pod warunkiem, ze sie ograniczasz wylacznie do miasta i krotkich tras. W wawie nie jeden raz zrobilem dziennie ponad 100 km na moto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.