Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

syf na drogach

Featured Replies

Napisano
lecialem z Wawy na Elblag i tak mnie zastanawia ... kto kur...teczka. odpowiada za ten syf na drodze, ktory zostawiaja pojazdy z przebudowy drogi? samochodem to jeszcze pol biedy ale lecialem na 2oo w deszczu ... przeciez to strach hamulec nacisnac bo na asfalcie czyste bloto .... dramat
Napisano

piach to pol biedy, kiedys jechalem po mokrej drodze, na ktorej byly pylki z drzew - to dopiero masakra jest

Napisano
  • Autor

> piach to pol biedy, kiedys jechalem po mokrej drodze, na ktorej byly pylki z drzew - to dopiero

> masakra jest

bloto, czysta glina

Napisano

telefon na policję albo do gminnej straży. Oni chętnie wlepią im mandaT.

Napisano

Często gęsto to teraz mogą być rolnicy, trwa okres żniw więc na pola ruszył cięzki sprzęt pogoda jest tak jak jest i masz tego skutki buu.gif

Napisano

> Często gęsto to teraz mogą być rolnicy, trwa okres żniw więc na pola ruszył cięzki sprzęt pogoda

> jest tak jak jest i masz tego skutki

Akurat tam to sa remonty i caly syf na drodze jest naniesiony przez samochody ciezarowe, wozace piach itd.

Napisano

> lecialem z Wawy na Elblag i tak mnie zastanawia ... kto kur...teczka. odpowiada za ten syf na

> drodze,

normalnie nawet w Polsce te większe zachodnie firmy mają myjkę przy wyjeździe i nie ma możliwości bo stamtąd auto wyjeżdża z wypucowanymi oponami ale wiesz to te większe firmy...

Napisano

> kto kur...teczka. odpowiada za ten syf na

> drodze, ktory zostawiaja pojazdy z przebudowy drogi?

Odpowiada wykonawca.

Napisano

> lecialem z Wawy na Elblag i tak mnie zastanawia ... kto kur...teczka. odpowiada za ten syf na

> drodze, ktory zostawiaja pojazdy z przebudowy drogi? samochodem to jeszcze pol biedy ale

> lecialem na 2oo w deszczu ... przeciez to strach hamulec nacisnac bo na asfalcie czyste bloto

> .... dramat

Niedawno jechałem tą trasą nawet kilka razy. Za każdym razem widziałem traktorki ze szczotkami oczyszczające owe błoto. Dramatu nie było, nawet w niedzielę. Czyżby traktorki zastrajkowały......?

Napisano

> Niedawno jechałem tą trasą nawet kilka razy. Za każdym razem widziałem traktorki ze szczotkami

> oczyszczające owe błoto. Dramatu nie było, nawet w niedzielę. Czyżby traktorki

> zastrajkowały......?

Przecież deszcz zmyje brud to po cholerę paliwo zużywać ...

Napisano

> telefon na policję albo do gminnej straży. Oni chętnie wlepią im mandaT.

Albo i nie wlepia. Bo komu sie bedzie chcialo szukac a deszcz w koncu to spluka?

Jak pojdziesz w krajobraz to sie dowiesz, ze niedostosowales predkosci do warunkow... Bo jakby na tej drodze bylo dziecko a kolo drogi przedszkole?

Napisano
  • Autor

> Niedawno jechałem tą trasą nawet kilka razy. Za każdym razem widziałem traktorki ze szczotkami

> oczyszczające owe błoto. Dramatu nie było, nawet w niedzielę. Czyżby traktorki

> zastrajkowały......?

byly, jechaly zaraz za ciezarowka ... ale jak popatrzylem co po nich zostaje to wolalem je wyprzedzic ... te szczotki nie byly chyba nigdy czyszczone i zostawialy jeszcze gorszy syf

Napisano

Powiem Ci tak

Masz racje syf jest i jest cięzki do usunięcia , sam buduje jeden z odcinków autostrady A1 i mamy z tym nie lada problem .

Ilość maszyn i ludzi czyszczących jest duża ale intensywność wywożenia urobku i przywozu piachu żwiru itp jest bardzo duża

Dziś w PL buduję się tyle i w tak szybkim tempie zę są tego skutki uboczne

Pozdrawiam

Ps.Jako ze tez jezdze na motocyklu wkurza mnie to niemiłosiernie

Napisano
  • Autor

uwierz, przejechac kilkadziesiat kilometrow na moto po tym syfie w deszczu jest bardzo stresujace. Z punktu widzenia kierownika ... a co mnie obchodza problemy budowlancow skoro moge sie przez to zabic?

sorry, ale wczoraj bylem koszmarnie zmeczony i wsciekly jak juz zjechalem do domu, juz dawno nie balem sie jadac na moto a tym razem, jadac z mlodym po tym syfie mialem dusze na ramieniu

Napisano

Nie odbieraj tego że próbuje tłumaczyć budowlańców

Jak dla mnie to też porażka taki stan dróg

Miałem bardziej na myśli to że dziś budujemy wszystko na ura , nie patrząc na nic byle zdążyć na Euro

Napisano

> Powiem Ci tak

> Masz racje syf jest i jest cięzki do usunięcia , sam buduje jeden z odcinków autostrady A1 i mamy z

> tym nie lada problem .

> Ilość maszyn i ludzi czyszczących jest duża ale intensywność wywożenia urobku i przywozu piachu

> żwiru itp jest bardzo duża

> Dziś w PL buduję się tyle i w tak szybkim tempie zę są tego skutki uboczne

> Pozdrawiam

> Ps.Jako ze tez jezdze na motocyklu wkurza mnie to niemiłosiernie

raz widziałem przy jednej budowie na jej głównym wyjeździe - była myjka ciśnieniowa i wszystkie auta miały myte koła i ich okolice zanim wyjechały na drogę...

Czy tak się nie da gdzie indziej?

Napisano

> Miałem bardziej na myśli to że dziś budujemy wszystko na ura , nie patrząc na nic byle zdążyć na

> Euro

A potem jak zwykle będziemy poprawiali?

Właśnie od jutra u mnie Skanska będzie wymieniała asfalt na ulicy, której remont kapitalny zakończyła w listopadzie ubiegłego roku. 500 metrów już wymienili wiosną, teraz zdaje się pora na resztę.

Napisano

> raz widziałem przy jednej budowie na jej głównym wyjeździe - była myjka ciśnieniowa i wszystkie

> auta miały myte koła i ich okolice zanim wyjechały na drogę...

> Czy tak się nie da gdzie indziej

Pewnie że się da ale nie ma na to czasu .

Wszyscy obiecali że zrobią nie możliwe i do minimum skraca się czas poświęcony sprawą nie związanym z efektem końcowym

Kilka przykładów

Przeładowane wywrotki to codzienność (liczy się tempo kosztem mandatów , zniszczonych dróg pobocznych )

Brud , syf o którym rozmawiamy

Czasem lepiej zapłacić mandat straży miejskiej za syf niż przerwać roboty itp

Napisano
  • Autor
gdybym przez ten syf sie wypieprzyl to z uporem maniaka bym ciagal inwestora po sadach ....
Napisano

> drodze, ktory zostawiaja pojazdy z przebudowy drogi? samochodem to jeszcze pol biedy ale

> lecialem na 2oo w deszczu ... przeciez to strach hamulec nacisnac bo na asfalcie czyste bloto

> .... dramat

Po prostu nie dostosowujesz prędkości do warunków panujących na drodze old.gif

Napisano

> gdybym przez ten syf sie wypieprzyl to z uporem maniaka bym ciagal inwestora po sadach ....

wyjazd zapewne jest odpowiednio oznakowany

Napisano
  • Autor

> wyjazd zapewne jest odpowiednio oznakowany

a co to ma do rzeczy? na jezdni ma nie byc gliny, tym bardziej, ze nie jest to lokalna droga

Napisano
  • Autor

> Po prostu nie dostosowujesz prędkości do warunków panujących na drodze

oszywiscie ... powinienem jechac 20 km/h

Napisano

> a co to ma do rzeczy? na jezdni ma nie byc gliny, tym bardziej, ze nie jest to lokalna droga

to zaskarz ich ze gline pod kola Ci laduja

Napisano
  • Autor

> to zaskarz ich ze gline pod kola Ci laduja

przejechalem ... na szczescie ale w jednym miejscu Pancia nie dala rady, przewiozlo ja i przytarla dwa samochody jadace w przeciwnym kierunku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.