Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Airbag - mata - emulator

Featured Replies

Napisano

Witam mam uszkodzoną na 99% mate, czy ktoś używał emulatora który "omija" mate, i błąd poduszki zanika ?

Napisano

> Witam mam uszkodzoną na 99% mate, czy ktoś używał emulatora który "omija" mate, i błąd poduszki

> zanika ?

wiele razy , działa jak trzeba , tylko fotelika z przodu nie mozna montowac dla dzieciaka

Napisano
  • Autor

> wiele razy , działa jak trzeba , tylko fotelika z przodu nie mozna montowac dla dzieciaka

No to dobrze że chociaż jakaś opinia o tym jest. Gdzie kupiłeś ma może ktoś na sprzedaż ? i czy jest instrukcja jak przylutować do kabelków, ponieważ nie mam kostek pod fotelem smile.gif?

Napisano

> No to dobrze że chociaż jakaś opinia o tym jest. Gdzie kupiłeś ma może ktoś na sprzedaż ? i czy

> jest instrukcja jak przylutować do kabelków, ponieważ nie mam kostek pod fotelem ?

Mam od dwóch lat. Komunikatów nie mam. Kupiłem za 8 dych. Obecnie są trochę droższe.

Instrukcja jest zawsze dołączona. Oczywiście szukaj tylko do Stilo. Zobacz pod tym adresem kilka propozycji.

http://moto.allegro.pl/listing.php/searc...80f0e041b45ce82

Zamontujesz sam bez problemu. Pozdrówka.

Napisano
  • Autor

Super, bo miałem mieszane uczucia co do tego i nie wiedziałem czy kupić.Jeśli ktoś miał by z kolegów taki na sprzedaż to chętnie - na priv:)

Ale pewnie będę musiał na allegro zakupić smile.gif

Napisano

> No to dobrze że chociaż jakaś opinia o tym jest. Gdzie kupiłeś ma może ktoś na sprzedaż ? i czy

> jest instrukcja jak przylutować do kabelków, ponieważ nie mam kostek pod fotelem ?

zawsze bralem od Marcina z e-tronica , nigdy nie było prblemu http://www.e-tronic.pl/ , może nie najtaniej ale sprawdzone

Napisano
  • Autor

> zawsze bralem od Marcina z e-tronica , nigdy nie było prblemu http://www.e-tronic.pl/ , może nie

> najtaniej ale sprawdzone

Faktycznie drogo za 200zł ale kupić trzeba frown.gif

Napisano

Ja mam ciągły błąd airbag, ale jeśli ktoś siada na fotelu pasażera to miga pomarańczowy znaczek i znika. To raczej mata sprawna ?

Napisano

> Ja mam ciągły błąd airbag, ale jeśli ktoś siada na fotelu pasażera to miga pomarańczowy znaczek i

> znika. To raczej mata sprawna ?

niekoniecznie , raczej mata pada, podłacz kompa i odczytaj błedy

Napisano

> niekoniecznie , raczej mata pada, podłacz kompa i odczytaj błedy

to zrobię, ale chyba jeśli wykrywa pasażera ( ikonka miga w momencie jak ktoś siada, lub nacisnę dłonią i zaraz ikonka gaśnie ) to by raczej nie świadczyło o macie.

Napisano

> to zrobię, ale chyba jeśli wykrywa pasażera ( ikonka miga w momencie jak ktoś siada, lub nacisnę

> dłonią i zaraz ikonka gaśnie ) to by raczej nie świadczyło o macie.

To coś chyba jest nie tak, bo u mnie pod odpaleniu silnika ikonka miga,

po czym gaśnie - niezależnie czy pasażer siedzi, czy nie siedzi. W trakcie

pracy silnika pasażer może wsiadać i wysiadać i nic nie mruga.

Napisano

> To coś chyba jest nie tak, bo u mnie pod odpaleniu silnika ikonka miga,

> po czym gaśnie - niezależnie czy pasażer siedzi, czy nie siedzi. W trakcie

> pracy silnika pasażer może wsiadać i wysiadać i nic nie mruga.

po odpaleniu u mnie też miga i gaśnie, ale jak ktoś po tym czasie wsiądzie to zacznie migać i znów gaśnie

Napisano

> po odpaleniu u mnie też miga i gaśnie, ale jak ktoś po tym czasie wsiądzie to zacznie migać i znów

> gaśnie

Przetestuję to jeszcze zwracając na to specjalnie uwagę, ale przez

6 lat bym chyba zauważył, że miga ponownie...

Napisano

> wiele razy , działa jak trzeba , tylko fotelika z przodu nie mozna montowac dla dzieciaka

A to dlaczaego confused.gif.... w nowszych modelach już maty nie było.... a poduszkę dla fotelika ustawionego tyłem do kierunku jazdy zawsze możesz wyłączyć ( z prawej strony po otwarciu drzwi masz stacyjkę )

Siedzenie nalezy cofnąc do tyłu po zamontowaniu fotelika aby poduszka miała miejsce do rozwinięcia się gdyby coś sie stało sick.gif

Emulator powoduje, że zawsze wypalą poduszki z przodu nie zaleznie czy ktoś tam będzie siedział czy nie....

Napisano

> To coś chyba jest nie tak, bo u mnie pod odpaleniu silnika ikonka miga,

> po czym gaśnie - niezależnie czy pasażer siedzi, czy nie siedzi. W trakcie

> pracy silnika pasażer może wsiadać i wysiadać i nic nie mruga.

Tak jest i u mnie i jak na forum wyszło, jest tak dlatego, że w nowszych modelach maty już nie było i nie miało co sobie mrugać.

Napisano

> Tak jest i u mnie i jak na forum wyszło, jest tak dlatego, że w nowszych modelach maty już nie było

> i nie miało co sobie mrugać.

Czyli jak nie przekręcę kluczyka przy drzwiach, to odpali zawsze? icon_eek.gif

Napisano

> Czyli jak nie przekręcę kluczyka przy drzwiach, to odpali zawsze?

Si..

I nie szukaj u siebie maty.... za młode auto

Napisano

> Si..

> I nie szukaj u siebie maty.... za młode auto

a wracając do mojego pytania, to jak wykrywa pasażera to raczej mata sprawna ?

Napisano

> Czyli jak nie przekręcę kluczyka przy drzwiach, to odpali zawsze?

Też nie to zastanawiało i niestety odpowiedzi nie znalazłem, ale chyba wychodzi na to, ze poducha wypali za każdym razem, bez względu na to czy ktoś będzie siedział czy nie. No chyba, że jako obecność pasażera pod uwagę jest brane zapięcie pasów, ale to było by dyskusyjne a i mogło by być niebezpieczne, bo przecież nie każdy zapina pasy, czasami nawet dlatego, że nie może. W razie wypadku mogło by się to skończyć nieciekawie gdyby poduszka nie wypaliła a pasażer bez pasów siedział by na swoim miejscu.

Napisano

A czy poduszki nie mają opisu MULTI czy jak się to tam zwie...

Napełnianie w zależności od wagi pasażera... bo to chyba nie był system 0-1

Bredzę ? Coś mnie tak straszy...

Napisano

> Si..

> I nie szukaj u siebie maty.... za młode auto

Nie podoba mi się to. A czy można dołożyć matę ważącą? W końcu

nie jest to duży koszt...

Napisano

> A czy poduszki nie mają opisu MULTI czy jak się to tam zwie...

> Napełnianie w zależności od wagi pasażera... bo to chyba nie był system 0-1

> Bredzę ? Coś mnie tak straszy...

No niby jest "Multistage", ale mi się wydaje, że siła napełnienia poduszki jest brana nie z wagi pasażera a z siły uderzenia. Siła uderzenia natomiast może być odczytana z czujników przeciążenia.

Napisano
  • Autor

> niekoniecznie , raczej mata pada, podłacz kompa i odczytaj błedy

Mam tak samo jak ty smile.gif Prawdopodobnie mata, w tym tygodniu będę jeszcze diagnozował a więc dowiem się wszystkiego smile.gif

99% mata

Napisano

> Mam tak samo jak ty Prawdopodobnie mata, w tym tygodniu będę jeszcze diagnozował a więc dowiem się

> wszystkiego

> 99% mata

a skąd wiesz, że mata ?

Napisano
  • Autor

> a skąd wiesz, że mata ?

miesiąc temu na kompie miałem właśnie taki błąd - maty wagowej

myślałem że to przejściowy ale to chyba to( jeszze pojade na kompa)

a druga sprawa mam polutowane kabelki wszystkie i to na pewno nie sprawa kostki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.