Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ujawnili GSa i JXa.

Featured Replies

Napisano

GS -> z fajnej limuzynki zrobili skrzyzowanie nowego passata z is-em. A srodek jak w audi. moze na zywo bedzie lepiej wygladal...

Napisano

> GS

> JX

Jak mozna popsuc tak ladne samochody. IMO toyota/lexus robia coraz brzydsze auta.

Napisano

> GS

> JX

nie wiem czy macie takie samo wrażenie, ale patrząc na zdjęcia obu samochodów z tyłu ... gdyby nie było znaczka to bym powiedział że to jakieś nowe hyundaie zlosnik.gif

Napisano

> GS

ładny. dobra i stonowana linia - pasuje do emeryckiego taragetu marki.

> JX

wszystkie infinity są brzydkie... ale ta brzydota zaczyna mi sie podobac tak jak subaraki smile.gif

Napisano

Mój problem z GS'em jest taki:

Najpierw pokazali taki prototyp:

lexus_lf_gh_hybrid_concept_101_cd_gallery.jpg

Gdyby tak wyglądał (+ miał przyzwoity silnik) to bym już dziś jechał do dealera i składał zamówienie. Ale z prototypu wyszło takie coś:

201108162013lexusgs350a.jpg

Nie jest to brzydkie samo w sobie, ale w porównaniu z prototypem to jednak nie to samo. W związku z czym poczekam z werdyktem aż pojawi się w salonie, będę mógł się tym przejechać i samemu ocenić czy mi się podoba czy nie.

Napisano

> Mój problem z GS'em jest taki:

> Najpierw pokazali taki prototyp:

chyba nie liczyles ze wersja produkcyjna nie bedzie miec lusterek wink.gif

> Gdyby tak wyglądał (+ miał przyzwoity silnik) to bym już dziś jechał do dealera i składał

> zamówienie. Ale z prototypu wyszło takie coś:

> Nie jest to brzydkie samo w sobie, ale w porównaniu z prototypem to jednak nie to samo. W związku z

> czym poczekam z werdyktem aż pojawi się w salonie, będę mógł się tym przejechać i samemu

> ocenić czy mi się podoba czy nie.

w prototypie światła są tylko fajne i robią całą reszte... reszta fajniejsza w produkcyjnym (bardziej stonowany grill i zderzak).

zderzak niech poczeka dla wersji sport.

Napisano

> chyba nie liczyles ze wersja produkcyjna nie bedzie miec lusterek

Miałem taką słodką nadzieję. Ale przynajmniej klamek mogli się pozbyć. Poza tym ten "stonowany" grill jest jakiś taki mało ciekawy. A do tego ma nie być wersji z V8.

Za to nowy IS będzie na tej samej platformie co GS = jest szansa że IS im wyjdzie lepiej.

Napisano

Wyglądają jak koreańskie limuzyny z początku tego millenium.

Napisano

> Miałem taką słodką nadzieję. Ale przynajmniej klamek mogli się pozbyć. Poza tym ten "stonowany"

> grill jest jakiś taki mało ciekawy. A do tego ma nie być wersji z V8.

wiesz. to foto drugie jest mało korzystne dla auta.

> Za to nowy IS będzie na tej samej platformie co GS = jest szansa że IS im wyjdzie lepiej.

platforma do designu nijak sie niestety ma smile.gif

Napisano

Technologicznie to pojawiło się kilka ciekawostek (które np. BMW czy Infiniti mają już od dawna).

Napisano

> Technologicznie to pojawiło się kilka ciekawostek (które np. BMW czy Infiniti mają już od dawna).

oj. ten mały żółty pan nie powinien występować publicznie po angielsku smile.gif bo korzystnie dla marki nie robi smile.gif

Napisano

> GS

Jezeli ten GS wejdzie w takim stanie do produkcji w 2013 to chyba znalazlem swoj kolejny samochod food.gif podobnie jak florydziak 270751858-jezyk.gif

Napisano

> GS

> JX

Czy tylko ja mam wrażenie, że grile Lexusa i Infiniti robią się niebezpiecznie podobne hmm.gif

Napisano

> Czy tylko ja mam wrażenie, że grile Lexusa i Infiniti robią się niebezpiecznie podobne

Tylko ty.

Napisano
  • Autor

> Jezeli ten GS wejdzie w takim stanie do produkcji w 2013 to chyba znalazlem swoj kolejny samochod

> podobnie jak florydziak

Mnie Lexus dziwnie urzekł. Zwłaszcza wnętrze. Wygląda co najmniej "bogato". I znając Lexus'a - pewnie jest świetny! ok.gif

Napisano

> Mnie Lexus dziwnie urzekł. Zwłaszcza wnętrze. Wygląda co najmniej "bogato". I znając Lexus'a -

> pewnie jest świetny!

Przede wszystkim będzie bezpieczny i niezawodny i nie będzie tak tracił na wartości jak BMW i reszta.

Napisano

> Tylko ty.

No jeszcze trochę - jedna, dwie generacje wink.gif

285257559-inf.jpg

285257559-lex.jpg

post-30103-1435251386103_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> No jeszcze trochę - jedna, dwie generacje

Mimo wszystko - nie są podobne. Podobny tylko przebieg linii. To dwie różne, nie do pomylenia atrapki.

• 5 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

> No to dziś miałem okazję się pobawić (niestety bez jazdy ) GS 350 F-Sport. Więcej na blogu:

> http://florydziak.blogspot.com/2012/01/bliskie-spotkanie-3-stopnia-z-lexusem.html

Ty się lex'ami bawisz a mi dzisiaj taboretem przyszło jechać kilkadziesiąt mil. Co ludzie widzą w takim Chevy Tahoe oprócz tego, że jest WIELKI i bardzo cichy??? Sprzedają się jak świeże bułki.

A na Lexus'a GS patrzę bardzo pozytywnie - dość mocno w "moim" stylu - dużo techniki, guzików, przygwizdów i przytupów. Do tego cena nie poraża sześciocyfrowością. Fajne auto za odpowiednią kasę. Ale jakbym miał coś brać z Lexusa to bym chciał GS'a z silnikiem o mocy IS-F'a albo czegoś w tym stylu (>400hp)

Napisano

> GS

W dobie nowych BMW nie wyglada bardzo zle.

No i ma dobrze zaprojektowana deske.

> JX

Wczesniejsze modele Infinity byly bardziej oryginalne i zgrabniejsze.

Ale znowu, zanim ktos zacznie narzekac, niech spojrzy na konkurencje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.