Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autko z wygodnymi fotelami z segmentu D

Featured Replies

Napisano

Założenie jest takie że to auto klasy Vectry czy Passata i nie starsze niż 5 lat. Reszta jest mniej istotna.

Napisano

> Założenie jest takie że to auto klasy Vectry czy Passata i nie starsze niż 5 lat. Reszta jest mniej

> istotna.

Wygodne fotele to pojęcie mocno subiektywne!

Napisano

> Założenie jest takie że to auto klasy Vectry czy Passata i nie starsze niż 5 lat. Reszta jest mniej

> istotna.

Najwygodniejsze (i generalnie po prostu najlepsze) fotele w tej klasie ma zdecydowanie Accord. Bez zadnej konkurencji. Chyba, ze zaczynamy zaglebiac sie w premium ale tam to tez tylko te lepsze fotele moga sie rownac.

Napisano

> Najwygodniejsze (i generalnie po prostu najlepsze) fotele w tej klasie ma zdecydowanie Accord...

Tak waytogo.gif

A wersja Sport jest poprostu fenomenalna.

Napisano

> Założenie jest takie że to auto klasy Vectry czy Passata

Saab. Genialne fotele.

Napisano

> Saab. Genialne fotele.

Popieram - jeżeli wybieramy tylko fotelami, to Saab jest bezapelacyjnie najlepszy.

Napisano

> Tak

> A wersja Sport jest poprostu fenomenalna.

Kwestia gustu, fajnie trzymaja ale zeby byly az jakos tak super wygodne oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Saab. Genialne fotele.

Myślałem o Saabie bo to prawie Opel i jest ładny stylistycznie wink.gif ale rozstaw osi w SportKombi mniejszy niż w Astrze kombi nie przystoi jak dla mnie dla auta z segmentu D. Przyznam ze fotele byly super.

Napisano

> istotna.

volvo i saab, zwłaszcza 9-5, ew beta z fotelami komfort

Napisano

> ale rozstaw osi w SportKombi mniejszy niż w Astrze kombi

Saab 9-5 rozstaw osi: 2703 mm

Astra III kombi rozstaw osi: 2703 mm

Czyli tak samo.

Weź pod uwagę, że auta rosną i Saab 9-5 to czasy astry II, która jako kombi miała rozstaw osi 2611 mm.

Napisano

> Tak

> A wersja Sport jest poprostu fenomenalna.

Mnie jakos te fotele nie powalily, od takie jak i w innych autach jak Mazda 6 czy Passat, ani nie super wygodne, ani nie super niewygodne.

Do wspomnianych foteli z Saaba, volvo czy nawet z Audi S-line im raczej daleko.

Napisano

> czy nawet z Audi S-line im raczej daleko.

mnie wymeczyly strasznie ( a4 04r ) no.gif

Napisano

> mnie wymeczyly strasznie ( a4 04r )

Mnie nie (A4 MY07), mimo 8h za kolkiem, a mam dosc czuly kregoslup.

Siedzenia mialy dosc duzy zakres regulacji, nawet siedzenie pasazera mialo regulowane elektrycznie podparcie ledzwiowe w 4 kierunkach wink.gif

Napisano

> Najwygodniejsze (i generalnie po prostu najlepsze) fotele w tej klasie ma zdecydowanie Accord. Bez

> zadnej konkurencji. Chyba, ze zaczynamy zaglebiac sie w premium ale tam to tez tylko te lepsze

> fotele moga sie rownac.

w/g przednie fotele volvo S60 sa lepsze

Napisano

> w/g przednie fotele volvo S60 sa lepsze

W samej wygodzie moze tak ale nijak nie zapewniaja porownywalnego trzymania bocznego.

Napisano

> Mnie jakos te fotele nie powalily...

Oczywiscie kazdy ma inny oglad.

W moim akordzie fotele oprocz regulacji standartowej maja tez wypychanie pod ledzwiami i przedluzke pod uda. Mimo ze skora to plecy i nogi alkantarowe. Nie poce sie i nie wymagam masazu czy dodatkowej wentylacji.

Sa jednak dosc twarde a to moze przeszkadzac na krotkiej drodze bo na dlugiej to ideal dla kregoslupa ok.gif

Napisano

> istotna.

Laguna

Napisano

> Oczywiscie kazdy ma inny oglad.

> W moim akordzie fotele oprocz regulacji standartowej maja tez wypychanie pod ledzwiami i przedluzke

> pod uda. Mimo ze skora to plecy i nogi alkantarowe. Nie poce sie i nie wymagam masazu czy

> dodatkowej wentylacji.

> Sa jednak dosc twarde a to moze przeszkadzac na krotkiej drodze bo na dlugiej to ideal dla

> kregoslupa

Masz 7 czy juz 8 gen?

Widze ze mam jakas okrojana wersje bo nie mam regulacji dlugosci siedziska frown.gif

Pol skora + alkantara ok.gif duzo lepsza niz pelna.

Napisano

> Masz 7 czy juz 8 gen?

Kupilem w 2008 ale jeszcze to starszy model (7 gen).

> Widze ze mam jakas okrojana wersje bo nie mam regulacji dlugosci siedziska

> Pol skora + alkantara duzo lepsza niz pelna.

Z tego co tutaj wiem to sport w NL był oparty na executivie a nie na comforcie jak w PL. Roznice to xenony, fotele, zmieniarka w bagaznik i kola 17". Reszta tozsama.

A polskora i alkantara to byl hit i na ekstrasie w executivie. Bo na standarcie byla skora a ludzie nie chcieli jej.

Zreszta wygladala jak plastik biglaugh.gif

Napisano

> Kupilem w 2008 ale jeszcze to starszy model (7 gen).

aha to poliftowy

> Z tego co tutaj wiem to sport w NL był oparty na executivie a nie na comforcie jak w PL. Roznice to

> xenony, fotele, zmieniarka w bagaznik i kola 17". Reszta tozsama.

Z tego co wyczytalem na forum to bywalo roznie (z type s) tak jak napisales w zaleznosci od kraju. Np. w uk typki wychodzily bez zenonow i pss.

> A polskora i alkantara to byl hit i na ekstrasie w executivie. Bo na standarcie byla skora a ludzie

> nie chcieli jej.

> Zreszta wygladala jak plastik

brazowa szczegolnie no.gif

Nie moge znalezc tych foteli z wysowanym poddupkiem, wszystkie sporty 2007 maja taka tapicerke

mediat.jpg

Napisano

> aha to poliftowy

Ale byl duuuuzo tanszy devil.gif

> Nie moge znalezc tych foteli z wysowanym poddupkiem...

Segment fotela najblizej kierownicy jest na poldzielony. Na stronach hondzi w holandii i us sa takie czesto pokazane.

btw co to zielona alkantara na focie icon_eek.gif nie powinna byc grafitowa?

Napisano

> btw co to zielona alkantara na focie nie powinna byc grafitowa?

Pewnie tak kolesiowi fotka wyszla, normalnie jest tak jak napisels grafitowa/czarna. Jakbys gdzies znalazl fote tych rozsowanych foteli bylbym wdzieczny zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.