Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(daewoo) chevrolet AVEO bezpieczniejszy od BMW x3 i audi A6

Featured Replies

Napisano

(daewoo) chevrolet AVEO bezpieczniejszy od BMW x3 i audi A6

klik

Audi A6

- ocena łączna (gwiazdki): 5

- bezpieczeństwo dorosłych pasażerów: 91%

- bezpieczeństwo przewożonych dzieci: 83%

- bezpieczeństwo pieszych przy zderzeniu z autem: 41%

- ocena aktywnych/pasywnych systemów bezpieczeństwa: 86%

BMW X3

- bezpieczeństwo dorosłych pasażerów: 88%

- bezpieczeństwo przewożonych dzieci: 83%

- bezpieczeństwo pieszych przy zderzeniu z autem: 53%

- ocena aktywnych/pasywnych systemów bezpieczeństwa: 71%

Chevrolet Aveo

- bezpieczeństwo dorosłych pasażerów: 95%

- bezpieczeństwo przewożonych dzieci: 87%

- bezpieczeństwo pieszych przy zderzeniu z autem: 54%

- ocena aktywnych/pasywnych systemów bezpieczeństwa: 93%

Napisano

nie wolno porównywać samochodów z różnych klas! Te wyniki służą jedynie do porównywania samochodów w swojej klasie.

Napisano

> nie wolno porównywać samochodów z różnych klas! Te wyniki służą jedynie do porównywania samochodów

> w swojej klasie.

Chyba że w każdym z tych samochodów zderzysz się z drzewem.

Napisano

Mimo wszystko przy zderzeniu wolałbym siedzieć w A6 niż w Aveo...

Napisano

> Chyba że w każdym z tych samochodów zderzysz się z drzewem.

Musi to być miękkie drzewo.

Napisano

Zwroc uwage, ze to inne klasy. Wjazd w drzewo bedzie bezpieczniejszy w X3 niz w Aveo. Jedank claps.gif dla GM za kawal dobrej roboty.

Napisano

> Zwroc uwage, ze to inne klasy. Wjazd w drzewo bedzie bezpieczniejszy w X3 niz w Aveo. Jedank dla

> GM za kawal dobrej roboty.

Właśnie nie.

Gdyby Aveo zderzyło się z X3 to lepiej siedzieć w X3. Ale gdy oba wjadą w ścianę to już lepiej siedzieć w Aveo.

Napisano

> Musi to być miękkie drzewo.

Kauczukowiec na przykład?

A poważnie: W zderzeniu takiego auta z nieruchomą, nieustępującą przeszkodą to w Aveo będzie lepiej.

Napisano

Niedawno (w kilku wątkach typu "co kupić") jeden wlasciciel Lacetti przekonywal tutaj ze lepiej kupic wlasnie Lacetti niz BMW 5 E60 czy Audi A6 C6.

Teraz wlasciciel Matiza zaklada watek o tym ze Aveo jest lepszy niz BMW X3 i Audi A6.

Co oni maja z tymi porównaniami do lepszych marek? niewiem.gif

Napisano

> Kauczukowiec na przykład?

> A poważnie: W zderzeniu takiego auta z nieruchomą, nieustępującą przeszkodą to w Aveo będzie

> lepiej.

zadziwiająca jest Twoja wiara w takie procenciki... największym konowałom społecznym czyli meteorologom też tak we wszystko wierzysz?

Każdy wypadek to zdarzenie losowe, trzeba to sobie uświadomić zlosnik.gif

Pewnym możesz być tylko tego że prędzej czy później zjedzą Cię robaki zlosnik.gif

Napisano

> Właśnie nie.

> Gdyby Aveo zderzyło się z X3 to lepiej siedzieć w X3. Ale gdy oba wjadą w ścianę to już lepiej

> siedzieć w Aveo.

hmm.gif Przeciez to jest porownanie w klasach. Czyli w klasie B lepiej siedziec w Aveo niz w Fabii. Ale klasa D sama w sobie jest bezpieczniejsza od klasy B chociazby przez wieksza strefe zgniotu. Czy cos pokrecilem?

Napisano

> zadziwiająca jest Twoja wiara w takie procenciki... największym konowałom społecznym czyli

> meteorologom też tak we wszystko wierzysz?

Meteorologia nie ma nic wspólnego z pomiarem sił działających na pasażerów samochodu podczas zderzenia.

> Każdy wypadek to zdarzenie losowe, trzeba to sobie uświadomić

Ale ja to wiem.

> Pewnym możesz być tylko tego że prędzej czy później zjedzą Cię robaki

I to również. wink.gif

Napisano

> Przeciez to jest porownanie w klasach. Czyli w klasie B lepiej siedziec w Aveo niz w Fabii. Ale

> klasa D sama w sobie jest bezpieczniejsza od klasy B chociazby przez wieksza strefe zgniotu.

> Czy cos pokrecilem?

Klasa D jest lepsza bo auta mają większą masę. W zderzeniu A6 z Aveo lepiej siedzieć w A6 bo Aveo przyjmie więcej energii.

Ale w zderzeniu Aveo-ściana i A6-ściana (lub z autem o takiej samej masie) to już lepsze jest Aveo co właśnie zarejestrowały czujniki EuroNCAP.

Napisano

Wybacz, bo może ja to źle odczytuję zlosnik.gif

Ale porównujesz auta zupełnie innych klas...

I teraz tak obrazowo:

99% pijaczków powie, że denaturat jest smaczny

95% powie, że wino za 3 zł jest najlepsze

dalej:

50% ludzi powie, że żołądkowa gorzka jest smaczna

45%,że najlepsza jest jakaś metaxa

Czy z tego wynika, że najlepszym trunkiem jest denaturat?

Napisano

> Meteorologia nie ma nic wspólnego z pomiarem sił działających na pasażerów samochodu podczas

> zderzenia.

powiedz mi kto w czasie wypadku siedzi tak pięknie jak manekin i czeka aż mu coś "walnie" hehe.gifzlosnik.gif

IMo te całe "pomiary" mają się nijak do rzeczywistości zlosnik.gif

Napisano

> powiedz mi kto w czasie wypadku siedzi tak pięknie jak manekin i czeka aż mu coś "walnie"

> IMo te całe "pomiary" mają się nijak do rzeczywistości

Tak samo jak pomiar przyspieszenia 0-100km/h a nie np. 5-97km/h lub pomiary elastyczności 60-100 lub 80-120 a nie np. 50-75 i 88-127?

Ale jest to jakiś standard do którego wszyscy się odnoszą i w ten sposób można te auta porównać. A z porównania wychodzi co wychodzi.

Napisano

> Klasa D jest lepsza bo auta mają większą masę. W zderzeniu A6 z Aveo lepiej siedzieć w A6 bo Aveo

> przyjmie więcej energii.

> Ale w zderzeniu Aveo-ściana i A6-ściana (lub z autem o takiej samej masie) to już lepsze jest Aveo

> co właśnie zarejestrowały czujniki EuroNCAP.

...zaryzykuję twierdzenie, że prawdopodobieństwo "spotaknia ściany" w codziennej eksploatacji jest dużo mniejsze niż spotaknia mniejszego/lżejszego drugiego pojazdu.

Napisano

> ...zaryzykuję twierdzenie, że prawdopodobieństwo "spotaknia ściany" w codziennej eksploatacji jest

> dużo mniejsze niż spotaknia mniejszego/lżejszego drugiego pojazdu.

Akurat BMW wypadło gorzej przy bocznym strzale w drzewo oraz przy najechaniu na tył pojazdu.

Napisano

> Kauczukowiec na przykład?

> A poważnie: W zderzeniu takiego auta z nieruchomą, nieustępującą przeszkodą to w Aveo będzie

> lepiej.

Tyle ze w teście zderza sie z niecentralna i ustepujaca przeszkoda.

Napisano

> Niedawno (w kilku wątkach typu "co kupić") jeden wlasciciel Lacetti przekonywal tutaj ze lepiej

> kupic wlasnie Lacetti niz BMW 5 E60 czy Audi A6 C6.

> Teraz wlasciciel Matiza zaklada watek o tym ze Aveo jest lepszy niz BMW X3 i Audi A6.

> Co oni maja z tymi porównaniami do lepszych marek?

ok.gif

Ostatnio juz pisalem : kupujcie male samochody, ja bede bezpieczniejszy smile.gif

Napisano

> Tyle ze w teście zderza sie z niecentralna i ustepujaca przeszkoda.

Tyle że w takim zderzeniu auta wypadły podobnie. Różnice są przy strzale bokiem w słup i przy najechaniu na tył.

Napisano
  • Autor

> Niedawno (w kilku wątkach typu "co kupić") jeden wlasciciel Lacetti przekonywal tutaj ze lepiej

> kupic wlasnie Lacetti niz BMW 5 E60 czy Audi A6 C6.

> Teraz wlasciciel Matiza zaklada watek o tym ze Aveo jest lepszy niz BMW X3 i Audi A6.

> Co oni maja z tymi porównaniami do lepszych marek?

jeśli wywołałeś już mnie to odpowiem , że ja tylko dokładnie wkleiłem tytuł i tekst z WP. Bardziej mi chodziło o pokazanie jak Wirtualna Polska manipuluje wynikami testów aut z różnych klas aby zachęcić chodliwym tytułem do kliknięcia w link.

Dopisywanie mi jakiejś ideologii, a szczególnie chorej uważam więc za nieuprawnione wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.