Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Saab 9-3 - ocena

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Bravo- 1.4 T-jet- będzie zadowolony- jak znaczki nie pasują zawsze można dokleić np celownik

Oj nie wiem czy to akurat ten kierunek wink.gif Nie chodzi o to że to fiat ?? Dobre mam wspomnienia po Palio - idealny samochód:)

Moze ktoś coś jeszcze rzuci?

PS. A co powiecie na Hondę Civic 1.8 (140KM)??? Np. http://otomoto.pl/honda-civic-najladniejsza-serwisowana-C20103760.html

Napisano

> Moze ktoś coś jeszcze rzuci?

od siebie dorzuce: V50? T5 mozesz poszukac, 2-3 sztuki bywają na allegro smile.gif

> PS. A co powiecie na Hondę Civic 1.8 (140KM)??? Np.

> http://otomoto.pl/honda-civic-najladniejsza-serwisowana-C20103760.html

przeszedłeś z ciekawych aut, z silnikami z pazurem, na civca? ojciec ma ten model - auto w 100% poprawne (poza drobnymi naprawami gwarancyjnymi), ale zupelnie bez polotu. silnik wyje nieprzyjemnie, dynamika taka se, komfort jazdy/pewnosc prowadzenia - drugie kosztem tego pierwszego. moja franca juz przyjemniej i pewniej jedzie, a to "tfu renault".

Napisano
  • Autor

> od siebie dorzuce: V50? T5 mozesz poszukac, 2-3 sztuki bywają na allegro

> przeszedłeś z ciekawych aut, z silnikami z pazurem, na civca? ojciec ma ten model - auto w 100%

> poprawne (poza drobnymi naprawami gwarancyjnymi), ale zupelnie bez polotu. silnik wyje

> nieprzyjemnie, dynamika taka se, komfort jazdy/pewnosc prowadzenia - drugie kosztem tego

> pierwszego. moja franca juz przyjemniej i pewniej jedzie, a to "tfu renault".

Może i ciekawe ale jak tu kupić saaba jak kazdy odradza frown.gif Poszukamy volvo czemu by nie choć jak widze to już inna półka cenowa smile.gif

Napisano

> Może i ciekawe ale jak tu kupić saaba jak kazdy odradza Poszukamy volvo czemu by nie choć jak

> widze to już inna półka cenowa

accord 7gen 2,0 bena albo i lepiej 2,4pb

Napisano

Standardowo te 1.8t to mają chyba 150km? A skąd

> tu nagle 196km?

Były takie wersje oferowane salonowo z pakietem Hirscha, faktycznie miały te 196 koni

Napisano
  • Autor

> accord 7gen 2,0 bena albo i lepiej 2,4pb

Dość ładne te hondy ale żeby kupić coś przyzwoitego trzeba wydać ok. 40kzł frown.gif

Ponad budżet !!!

Napisano

> Może i ciekawe ale jak tu kupić saaba jak kazdy odradza Poszukamy volvo czemu by nie choć jak

Tutaj doradzą Ci tylko Ceed'a Lacetti i jakieś polanosowskie Szmelvrolety. Jak chcesz obiektywnej opini to idz na forum SAABa i poczytaj, popytaj.

Napisano

To taka sama opcja jak każdy inny szmelcwagen biglaugh.gif

A szukanie obiektywnych opinii o SAABie na forum SAAB'a jest równie sensowne jak robienie sondażu wyborczego w grupie samych wyborców SLD

Napisano

> Może i ciekawe ale jak tu kupić saaba jak kazdy odradza

nie sluchaj smile.gif

generalanie jak kolega Matador radzi - idz na forum Saaba. Mi sie to auto strasznie podoba i relatywnie latwo mozna znalezc fajny silnik. Cenowo tez fajnie stoją.

A to ze cos tam niedomaga - kazde auto ma takie cos... i w uzywce normalne jest ze raz na pol roku cos w nim robisz (przy okazji oleju itp) smile.gif

>Poszukamy volvo czemu by nie choć jak

T5 to trudny temat. ale warte trudu - silnik wyroznia sie pozytywnie sposrod uturbionych benzyn.

Napisano
  • Autor

> nie sluchaj

> generalanie jak kolega Matador radzi - idz na forum Saaba. Mi sie to auto strasznie podoba i

> relatywnie latwo mozna znalezc fajny silnik. Cenowo tez fajnie stoją.

> A to ze cos tam niedomaga - kazde auto ma takie cos... i w uzywce normalne jest ze raz na pol roku

> cos w nim robisz (przy okazji oleju itp)

> T5 to trudny temat. ale warte trudu - silnik wyroznia sie pozytywnie sposrod uturbionych benzyn.

Fajne te volvo t5 ale drogie frown.gif Z drugiej strony pewnie warte swojej ceny? A co powiecie na silnik 1.8 (125KM) za słaby do v50/s40?

Napisano

> Fajne te volvo t5 ale drogie Z drugiej strony pewnie warte swojej ceny? A co powiecie na silnik

> 1.8 (125KM) za słaby do v50/s40?

Zależy dla kogo. Dla mnie taki silnik jest nie do przyjęcia a pewnie mój ojciec by nie narzekał biglaugh.gif

Napisano

> Fajne te volvo t5 ale drogie Z drugiej strony pewnie warte swojej ceny? A co powiecie na silnik

> 1.8 (125KM) za słaby do v50/s40?

W starszych S40/V40 były dwa silniki 1,8 PB.... jeden był Volvo a 2-gi od Mitsubisi i ten miał bezpośredni wtrysk paliwa.... niestety nie był chwalony z powodu wtryskiwaczy, które sie zapiekały no i do LPG sie nie nadawał hehe.gif

Napisano
  • Autor

> W starszych S40/V40 były dwa silniki 1,8 PB.... jeden był Volvo a 2-gi od Mitsubisi i ten miał

> bezpośredni wtrysk paliwa.... niestety nie był chwalony z powodu wtryskiwaczy, które sie

> zapiekały no i do LPG sie nie nadawał

A to nie jest silnik z forda? Taki moze nawet sam jak ja mam w c-maxie?

Napisano
  • Autor

> A to nie jest silnik z forda? Taki moze nawet sam jak ja mam w c-maxie?

Kolejny do oceny?

http://otomoto.pl/saab-9-3-C20492502.html

Warto? A swoją drogą kolega podpytuje czy ktoś próbował wyciąć filtr cząstek stałych z takiego saaba? Zdaje jakiś egzamin taka operacja?

Pozdrawiam

Napisano

> Kolejny do oceny?

> http://otomoto.pl/saab-9-3-C20492502.html

> Warto? A swoją drogą kolega podpytuje czy ktoś próbował wyciąć filtr cząstek stałych z takiego

> saaba? Zdaje jakiś egzamin taka operacja?

Pokazujesz Saaba z benzynowym silnikiem.

Jeśli rozmawiamy o silniku 1.9 TiD o pojemności 1910cm3 wkładanym w latach 2006-2009 o mocy 150KM to jest to silnik MJTD Fiata.

Cinek_ zajmuje się przeróbkami tych jednostek, w F/AR bez problemu to robi, więc pewnie w Sabie też.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Pokazujesz Saaba z benzynowym silnikiem.

> Jeśli rozmawiamy o silniku 1.9 TiD o pojemności 1910cm3 wkładanym w latach 2006-2009 o mocy 150KM

> to jest to silnik MJTD Fiata.

> Cinek_ zajmuje się przeróbkami tych jednostek, w F/AR bez problemu to robi, więc pewnie w Sabie

Kolega chce kupić benzynę więc dlatego pokazuję smile.gif

Ale cięzko coś znaleźć dobrego więc zastanawia się nad dieslem ale z wyciętym filtrem smile.gif

> też.

> Pozdrawiam BAS

Napisano

> Kolega chce kupić benzynę więc dlatego pokazuję

> Ale cięzko coś znaleźć dobrego więc zastanawia się nad dieslem ale z wyciętym filtrem

> > Pozdrawiam BAS

O ile nie bedzie caly czas poruszal sie po miescie to wycinanie filtra nie bedzie konieczne.

Napisano
  • Autor

> O ile nie bedzie caly czas poruszal sie po miescie to wycinanie filtra nie bedzie konieczne.

I w tym cały sęk - 80% to jazda po miście .... mam jeszcze prośbę pojawił się taki saab czy możecie coś powiedziec o nim?

http://otomoto.pl/saab-9-3-100-oryginal-jedyny-w-polsce-C20432288.html

ale wysyp ofert wink.gif To jeszcze do porównania ten model poproszę

http://otomoto.pl/saab-9-3-C20492502.html

Warto jechac i obejrzeć?

Hey jest ktoś mi w stanie pomóc?

Napisano
  • Autor

> I w tym cały sęk - 80% to jazda po miście .... mam jeszcze prośbę pojawił się taki saab czy możecie

> coś powiedziec o nim?

> http://otomoto.pl/saab-9-3-100-oryginal-jedyny-w-polsce-C20432288.html

> ale wysyp ofert To jeszcze do porównania ten model poproszę

> http://otomoto.pl/saab-9-3-C20492502.html

> Warto jechac i obejrzeć?

Hey jest ktoś mi w stanie pomóc? Kumplowi zalezy bardzo na czasie.

Napisano

> Hey jest ktoś mi w stanie pomóc? Kumplowi zalezy bardzo na czasie.

ten pierwszy to jakis handlarz, nawet nie wie co sprzedaje

poliftowy srodek na plus

drugi firmowy, z salonu w pl - cale zycie na naszych drogach no.gif

moze miec pelna historie i latwiej go bedzie sprawdzic w aso

oba w wawie

Napisano

> Hey jest ktoś mi w stanie pomóc? Kumplowi zalezy bardzo na czasie.

jak pomóc? jesteś z Ząbek - masz blisko - przyjedz obejrzyj.

nie szukaj wróżki która podejmie decyzję za Ciebie (czy kumpla) na podstawie kilku pixeli.

Napisano
  • Autor

> jak pomóc? jesteś z Ząbek - masz blisko - przyjedz obejrzyj.

> nie szukaj wróżki która podejmie decyzję za Ciebie (czy kumpla) na podstawie kilku pixeli.

Obejrzeć pewnie że pojedziemy - tylko chcielibyśmy coś więcej wiedzieć na temat danego auta. Jak widzę są tutaj ludzie którzy się znają na tych samochodach więc zawsze coś mogą zauważyć i podpowiedzieć czy na pierwszy rzyut oka warto? Może się zdażyć że to jakiś składak z "x" części ... juz kilka razy doradzono mi wink.gif oczywiscie in plus wink.gif

Wracając do tematu umóiliśmy się z gosciem i okazało się że autko stoi w zabkach wink.gif Te od handlarza .... pytanie podczas oględzin na co zwrócić szczególnie uwagę myśląc o zakupie tego modelu?

Napisano
  • Autor

> ten pierwszy to jakis handlarz, nawet nie wie co sprzedaje

> poliftowy srodek na plus

A dlaczego nie wie co sprzedaje?

Napisano

> A dlaczego nie wie co sprzedaje?

Bo nawet nie wie jaka pojemnosc ma silnik w jego aucie.

Napisano
  • Autor

> Bo nawet nie wie jaka pojemnosc ma silnik w jego aucie.

hehehehe ok smile.gif Jutro jedziemy na oględziny ale rzeczywiscie coś mi ten przebieg mocno podejrzany się wydaje ....przeciez w Belgii jezdzi się więcej niz u nas wink.gif Tak na moją logikę .... czy po czymś można przynamniej przypuszczać jakiego rzędu jest przebieg. A i chyba najwazniejsze jaks prawdzić stan turbosprężarki? Bo wyczytałem że w tym okresie moze juz zaczynac szwankować?

Napisano

Sprawdź, czy nie puszcza bąka zaraz po odpaleniu, nie dymi przy mocnym wciśnięciu gazu, czy równo rozwija moc na doładowaniu. Może jeszcze czy nie wydaje podejrzanych dźwięków, bo raczej dolotu nie będziecie zdejmować, żeby sprawdzić wirnik.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź, czy nie puszcza bąka zaraz po odpaleniu, nie dymi przy mocnym wciśnięciu gazu, czy równo

> rozwija moc na doładowaniu. Może jeszcze czy nie wydaje podejrzanych dźwięków, bo raczej

> dolotu nie będziecie zdejmować, żeby sprawdzić wirnik.

ok będę pamiętał - a może zanotuję aby kumplowi przekazać wink.gif

A czy blachy są jakoś wrażliwe na rudą? Może jakieś konkretne elementy?

Napisano

> ok będę pamiętał - a może zanotuję aby kumplowi przekazać

> A czy blachy są jakoś wrażliwe na rudą? Może jakieś konkretne elementy?

Co do blachy to problemów brak, o ile nie ruszane były.

Napisano
  • Autor

> Co do blachy to problemów brak, o ile nie ruszane były.

A teraz jeszcze pytanie - może ogólne ale jakieś rozeznanie mi da ... a raczej kumplowi .... jak jest faktycznie z utrzymaniem saaba? Czy ewentualne remonty są drogie/ Czy da się kupić zamienniki? Nie pytam o części takie jak klocki, tarcze a raczej o coś "grubszego" np kpl sprzęgła, awarie turbo (właśnie czy często siada i jakie jest ryzyko?) i inne newralgiczne części w tym samochodzie? Kilka osób odradzało zakup tego auta właśnie ze względu na koszta ewentualnego remontu? A może to tylko jakiś stereotyp?

Napisano
  • Autor

> A teraz jeszcze pytanie - może ogólne ale jakieś rozeznanie mi da ... a raczej kumplowi .... jak

> jest faktycznie z utrzymaniem saaba? Czy ewentualne remonty są drogie/ Czy da się kupić

> zamienniki? Nie pytam o części takie jak klocki, tarcze a raczej o coś "grubszego" np kpl

> sprzęgła, awarie turbo (właśnie czy często siada i jakie jest ryzyko?) i inne newralgiczne

> części w tym samochodzie? Kilka osób odradzało zakup tego auta właśnie ze względu na koszta

> ewentualnego remontu? A może to tylko jakiś stereotyp?

PS. Jaka to jest wersja wyposażeniowa?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.