Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sie dobrać do antenki...?

Featured Replies

Napisano

"Ktuś" mi złamał antenke radiowa, taką zwykłą... Chce ja zdemontowac i ew naprawic lub wymienic..Tylko chciałbym wiedziec od czego zaczac, zeby sprawnie ja wyciagnac, a przy tym "pół auta" nie rozbierac.. cool.gif No i ile taka antenka moze kosztowac.. A moze poszukam na szrocie..?

Napisano

Antenka w błotniku? Zdejmij plastikowy boczek w bagażniku i wszystko masz na wierzchu. Niektórzy pomagają sobie wyciągając tylną lampę.

Może jakiś fot poszukam wink.gif

Pozdroofka

EDIT:

Antenkę trzyma tylko jedna śrubka:

285280037-lelek1.JPG

Gdzieś też przykręcona jest plecionka-"uziemienie" wink.gif Nie pamiętam gdzie, ale znajdziesz sobie. Widać ją na tym zdjęciu. Strzałka wskazuje jak antena wyłazi przez błotnik (widok od dołu) :

285280037-lelek3.JPG

post-36940-1435251393673_thumb.jpg

Napisano

> Antenka w błotniku?

Pewnie, jak na złość, ma kombi wink.gif.

Napisano

> Pewnie, jak na złość, ma kombi .

hatchbacka ma :-D

Napisano

Jak mogę Ci coś doradzić, to kup sobie elektryczną (zasilanie do sterowania było chyba w standardzie, ale to łatwo sprawdzisz, jak Ci się poniewiera jakaś luźna podwójna wtyczka koło anteny to to)

ja miałem 3 anteny wysuwane ręcznie i za każdym razem to samo, zapomniałem schować, przechodził jakiś pijany, #$%^&*)R ( tu wstawić odpowiednie słowo) i po antenie. Teraz po prostu wyłączam zapłon, gaśnie radio a antena jedzie w dół.

Wydatek co prawda większy niż na tą zwykłą, ale święty spokój. (te z allegro wytrzymują jakieś 3 lata; tyle wytrzymała mi poprzednia ale to może być po prostu przypadek)

A, jak byś kupował, to sprawdź w jaki sposób jest sterowana, bo są też takie z osobnym guzikiem (musiałem wymieniać wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki Wszystkim za porade.. IThankYou.gif Wszystkiego sie dowiedziałem co chciałem.. 20.GIFO to chodziło.. ok.gif

Napisano

mizaj dobrze prawi. U mnie w manualnej zatarty był jeden segment, wymieniałem na manualne (testowałem różne, bo nie byłem zadowolony ze skuteczności, w końcu najlepszą okazała się antena od Lanosa) i trzeba było pamiętać o chowaniu i wyciąganiu. Nie raz było, że jadę sobie, włączam radyjko, a tu antena schowana. zielik wynalazł mi automatyczną, "ściąga fale" bardzo dobrze. O taka: KLIK . Tak, wiem, są 4x tańsze, ale co z tego... wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> zielik wynalazł mi automatyczną, "ściąga fale" bardzo

> dobrze. O taka: KLIK . Tak, wiem, są 4x tańsze, ale co z tego...

Też mam taką. Jeździ już ze cztery lata i działa jak nówka sztuka. smile.gif

Pozdrowienia

Napisano

> Też mam taką.

A jak u Ciebie z głośnością wysuwania/wsuwania? W drugiej astrze mam automatyczną jeszcze oryginalną i pracuje bezgłośnie. Tę trochę jednak słychać.

Pozdroofka

Napisano

> W drugiej astrze mam automatyczną jeszcze

> oryginalną i pracuje bezgłośnie. Tę trochę jednak słychać.

ja nie widziałem (słyszałem) jeszcze bezgłośnej oryginalnej

ale nie podejrzewam, że masz coś nie tak ze słuchem ;-)

Napisano

Toż wiadomo, że jak stoję przy antenie, to słyszę mruczenie zlosnik.gif Ale muszę stać najdalej metr od niej. Ale wewnątrz auta nie słychać. smile.gif

Pozdroofka

Napisano

Potwierdzam ojciec ma orginał i praktycznie jej nie słychać jak sie wysuwa i chowa , ja dokładałem u siebie lecz hałasowała hehe.gif nie ma reguły . Zależy chyba od czystości bata i mechanizmów oslabiony.gif

Napisano

> ja dokładałem u siebie lecz hałasowała

Zamiennik czy oryginał-używka?

> Zależy chyba od czystości bata i mechanizmów

Zakładałem nówkę sztukę, więc bat był czysty. Potem psiknąłem jeszcze suchym smarem, coby nie miała oporów. Poprawa była w sprawności chowania, ale hałas pochodzi z mechanizmu.

Pozdroofka

Napisano

> A jak u Ciebie z głośnością wysuwania/wsuwania? W drugiej astrze mam automatyczną jeszcze

> oryginalną i pracuje bezgłośnie. Tę trochę jednak słychać.

Trochę burczy. Może już nadszedł czas na rozebranie i przeczyszczenie jej w środku. wink.gif

Pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.