Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,8T 225kM BAM napęd na jedną ośkę?Ile to pali tak naprawdę?

Featured Replies

Napisano

Głównie po mieście jazda mieszana z naciskiem na spokojnie?Zmieści się taki silnik w 10l noPB czy nie wystarczy? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Głównie po mieście jazda mieszana z naciskiem na spokojnie?Zmieści się taki silnik w 10l noPB czy

> nie wystarczy?

Ale miasto to np. Grajewo, czy raczej Wrocław?

Jeśli to pierwsze, to może się udać zlosnik.gif

Napisano

> Głównie po mieście jazda mieszana z naciskiem na spokojnie?Zmieści się taki silnik w 10l noPB czy

> nie wystarczy?

W mieście nie starczy. Myślę ze tak realnie 12 trzeba liczyć. Miałem 180 i tyle paliła przy mieszanej jeździe. W trasie przy spokojnej 8 przy bucie 10.

Napisano
  • Autor

> Ale miasto to np. Grajewo, czy raczej Wrocław?

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W mieście nie starczy. Myślę ze tak realnie 12 trzeba liczyć. Miałem 180 i tyle paliła przy

> mieszanej jeździe. W trasie przy spokojnej 8 przy bucie 10.

Czyli realnie ze 12l przy korkach hmmmm...Chyba pozostaje przeprosić się z ARL-em. zlosnik.gif

Napisano

> nie wystarczy?

Jak słyszę że komuś w mieście 1,8t spala mniej niż 10l to ogarnia mnie paniczny śmiech.

Da się zejść poniżej 10l ale jest to chwilowe, stajesz na kilka minut w korku i pozamiatane.

Dla 1,8t zawsze przyjmuję minimum 10l w mieście. Bo w trasie to trochę co innego.

Napisano

> Jak słyszę że komuś w mieście 1,8t spala mniej niż 10l to ogarnia mnie paniczny śmiech.

> Da się zejść poniżej 10l ale jest to chwilowe, stajesz na kilka minut w korku i pozamiatane.

> Dla 1,8t zawsze przyjmuję minimum 10l w mieście. Bo w trasie to trochę co innego.

no to zapraszam mozna sie siemiac :D mi raz sie udalo zejsc na 9.5 :D 1.8 T 181 km i 274 nm grinser006.gif ale to bylo tylko razzz wiec nie wiem czy sie liczy 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif w okrsie letnim po miescie wychodzi 11-12 przy spokojnej jezdzie w ziemie 1-1,5 wiecej :D no a jak sie da w palnik to wiadomo wezmie rzonie :D

Napisano

> Czyli realnie ze 12l przy korkach hmmmm...Chyba pozostaje przeprosić się z ARL-em.

A ARL to myślisz że ile łyknie. Po mieście 9 też weźmie. Jak chcesz tanio to bym zagazował 1.8T zlosnik.gif

Napisano

> A ARL to myślisz że ile łyknie. Po mieście 9 też weźmie. Jak chcesz tanio to bym zagazował 1.8T

Z tego co pamietam, kolega ma juz ARL-a i to spalanie bardziej mu odpowiada niz 1.8T 225km zlosnik.gif

Napisano

> no to zapraszam mozna sie siemiac :D mi raz sie udalo zejsc na 9.5 :D 1.8 T 181 km i 274 nm ale

> to bylo tylko razzz wiec nie wiem czy sie liczy w okrsie letnim po miescie wychodzi 11-12

> przy spokojnej jezdzie w ziemie 1-1,5 wiecej :D no a jak sie da w palnik to wiadomo wezmie

> rzonie :D

Tym miastem są Tychy? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> A ARL to myślisz że ile łyknie. Po mieście 9 też weźmie. Jak chcesz tanio to bym zagazował 1.8T

9 to uzyskałem przy pełnym gwizdku,przy mieszanej dość agresywnej jeździe spala mi 8,5l/100km,a jest po drobnym chipie +30kM. ok.gifTylko ta kultura pracy,a raczej brak. hehe.gifChyba najlepszym środkiem byłoby LPG,ale Cupra na gaz to profanacja. zlosnik.gif

Napisano

tak tychy ale pewnie sie nie liczy bo to za male miasto co ?

odrazu ci powiem ze robilem wtedy bardzo krotkie odcinki i palil wink.gif ale nie wazne ja napisalem ze poprostu raz mi sie tak udalo zejsc bo po pierwsze trzeba przy tym motorze liczyc ze bedzie palil wiecej a dwa : nie kupielm 1.8 T zeby mi pali 9 litrow tylk ozeby zapie.... oink.gifgrinser006.gif jesli mailbym zmieniac na diesla to tylko cos kolo 300 koni :D I love 1.8 T smile.gif

tak odbiegajac od tematu :D ojciec za 3 lata bedzie zmienial fure to szykuje sie na kolejne 1.8 T mianowicie pasek TSI fabrycznie mial miec 160 koni po hamowaniu w CS wyszlo 177 :D a jak wpadnie w moje rece to odrazu jade na wirusa mikolaj.gif

Napisano

Więc mój Kombiaczek podkrecony do 210km opitala w miescie 14l przy normalnej jeżdzie. Trasa do 120km/h 8.5l.

Napisano

w trasie przy w miare spokojnej jeździe spali 8-10, w mieście po niżej 12l to nawet się nie spodziewaj chyba że na biegu jeździsz non stop blush.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Prozaq ośki z 1.8 T 225km nie było,tylko quattro ok.gif

Ibi Cuprą 1.8T 180km-poniżej 10l w mieście praktycznie niemożliwe. grinser006.gif

Type R mi pali 10-11l na mieście,bez but.gif

Weź też pod uwagę,że TT będzie wymagało PB 98 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Prozaq ośki z 1.8 T 225km nie było,tylko quattro

Leon Cupra R jest ośka. ok.gif

Napisano

> Leon Cupra R jest ośka.

grinser006.gif Cały czas myślałem,że chodzi Ci o TT hehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cały czas myślałem,że chodzi Ci o TT

Nie jestem fryzjerem. hehe.gif

Napisano

> Nie jestem fryzjerem.

Tylko Gangsterem zlosnik.gifhehe.gif

Pozdro ok.gif

Napisano

> nie wystarczy?

wiec tak z mojego doświadczenia z silnikiem 1,8 T który posiadam automat to spalanie wychodzi mi miedzy 10 a 12 paliwa zależy jakie natężenie ruchu w GLIWICACH panuje a gazu bierze tak z 13litrów, w trasie wiadomo spalanie się zmniejsza dość sporo lecz to są wyniki na automacie, manual może mieć troszkę mniej o litr zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> nie wystarczy?

Kolega z forum passata zrobil 330PS z tym silnikiem i na osce.

Po trasie na prawie emeryta wychodzil ok. 10 litrow na 100 km.

Napisano

> 9 to uzyskałem przy pełnym gwizdku,przy mieszanej dość agresywnej jeździe spala mi 8,5l/100km,a

> jest po drobnym chipie +30kM. Tylko ta kultura pracy,a raczej brak. Chyba najlepszym środkiem

> byłoby LPG,ale Cupra na gaz to profanacja.

znam goscia co ma taka cupre na gazie na 270 koni wygrzebana i nie narzeka.

jego kolega z pracy ma taka sama cupre na 450 koni wygrzebana grinser006.gif

chlopaki tu pracują

http://www.jdengineering.nl/

Napisano

> nie wystarczy?

Każde auto pali tyle ile mu wciśniesz but.gif

Ja mam ropniaka. Jak mieszkałem w Kopenhadze, gdzie są małe korki (znikome) to w mieście palił mi 7 max 7,5 litra. Teraz mieszkam w Szczecinie i pali mi w mieście 10-11 litrów yikes.gifyikes.gif Różnica jest kolosalna. Jakbym jeździł rowerem to bym chyba szybciej dojeżdżał do celu. Miasto korków. Tragedia.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ibiza 1,9 tdi ok 2002 r 130km zrobiona na 185KM i 400 z kawalkiem niutkow

Jakie spalanie jest mozliwe do uzyskania? Miedzy 5-8L /100 przy dynamicznej jezdzie?

Napisano
  • Autor

Przy dynamicznej jeździe po mieście obstawiam ok. 9l,ale ja się nie znam. zlosnik.gif

Napisano

> Ibiza 1,9 tdi ok 2002 r 130km zrobiona na 185KM i 400 z kawalkiem niutkow

> Jakie spalanie jest mozliwe do uzyskania? Miedzy 5-8L /100 przy dynamicznej jezdzie?

rotfl.gif

miedzy 6-8l to przy dziadkowej jezdzie

Napisano

> Jakie spalanie jest mozliwe do uzyskania? Miedzy 5-8L /100 przy dynamicznej jezdzie?

Golf mk3 słupek z ajm, GT22, pompki arl, skrzynia 6, auto pokazało 220/430 i spalanie na tym setupie przy narmalnej jezdzie wychodziło ok 6,5l

Napisano

> miedzy 6-8l to przy dziadkowej jezdzie

to przy bucie smialo minimalnie 8 mozna liczyc ? zlosnik.gif

> Golf mk3 słupek z ajm, GT22, pompki arl, skrzynia 6, auto pokazało 220/430 i spalanie na tym

> setupie przy narmalnej jezdzie wychodziło ok 6,5l

Napisano

> Golf mk3 słupek z ajm, GT22, pompki arl, skrzynia 6, auto pokazało 220/430 i spalanie na tym

> setupie przy narmalnej jezdzie wychodziło ok 6,5l

dynamiczna to jest jazda nienormalna

moj golf plus 1.9 tdi 105 palił normalnie 7,8l przy dynamicznej wiecej

to takie 220ps przy mojej nodze powinno palic okolice 9l grinser006.gif

Napisano

moja ma mniej więcej takie wartości jak napisałeś:

po mieście dynamiczna jazda-> 7,2-> 7,5 spokojnie 6,5 l

trasa 5-6,5 l w zależności od butowania gen. bardzo oszczędne auto 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.