Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

segment D - wywiad środowiskowy ;)

Featured Replies

Napisano

> Tak, Accord 2,4 executive albo typeS

W sumie to większość ludzi sugerowała Ci to od początku smile.gif Jedynym konkurentem w sensie zachowania na jezdni może być Saab 9-3, nie wiem czy podobał się Twojej żonie w środku (choć brzydki nie jest, a fotele są o niebo wygodniejsze niż w Accordzie, jakość plastików też jest bardzo przyzwoita, problemem jest bardzo industrialny wygląd wnętrza) + żeby miał zadowalające osiągi, musiałbyś patrzyć na wersję 2.8V6T, bo ten antyczny, czterocylindrowy silnik 2.0 turbo jest nic nie warty. Ale utrata wartości + koszty i częstotliwość napraw są na tyle duże e raczej nawet nie oglądaj tego samochodu.

P.S. Ostatnio podoba mi się Volvo S60R - ładna sylwetka, nieduży samochodzik i całkiem sporo mocy.

Napisano
  • Autor

> W sumie to większość ludzi sugerowała Ci to od początku

pewnie dlatego, ze od razu skreslilem niemiecka motoryzacje wink.gif

> Jedynym konkurentem w sensie zachowania na

> jezdni może być Saab 9-3, nie wiem czy podobał się Twojej żonie w środku (choć brzydki nie

> jest, a fotele są o niebo wygodniejsze niż w Accordzie, jakość plastików też jest bardzo

> przyzwoita, problemem jest bardzo industrialny wygląd wnętrza) + żeby miał zadowalające

> osiągi, musiałbyś patrzyć na wersję 2.8V6T, bo ten antyczny, czterocylindrowy silnik 2.0 turbo

> jest nic nie warty. Ale utrata wartości + koszty i częstotliwość napraw są na tyle duże e

> raczej nawet nie oglądaj tego samochodu.

Zasadniczo nie mam zony hehe.gif Ale moja pani nie ogladala Saaba z bardzo prostego powodu - jak na zlosc nie mam w okolicy zadnego dilera tej marki.

> P.S. Ostatnio podoba mi się Volvo S60R - ładna sylwetka, nieduży samochodzik i całkiem sporo mocy.

Zawsze lubilem samochody volvo oznaczone jako T5 labo R. Oferowaly spokojny wyglad, przyzwoity komfort i osiagi wystarczajac zeby pogonic spora czesc usportowionej konkurencji. Niestey, problem jakj z Saabem, czyli brak dilera w okolicy.

Napisano

> W sumie to większość ludzi sugerowała Ci to od początku Jedynym konkurentem w sensie zachowania na

> jezdni może być Saab 9-3

Absolutnie no way grinser006.gif Bylem na dosyc dlugiej jezdzie takim 2.8T XWD (czyli generalnie ostatni step przed limitowanym Turbo-X). Fakt, przyczepnosci mialo to od cholery tylko za nic tego nie czuc. Uklad kierowniczy megaslaby, szybkie luki to na zasadzie, ze wierzysz ze da rade a nie, ze czujesz ze spokojnie da. Tak samo nigdy nie wiesz ile zostalo zapasu. Do tego ciezki silnik z przodu i AWD na haldexie (fakt, najnowszym ale zawsze) rowna sie duuza podsterownosc. Drugi WIELKI (chyba najwiekszy) minus to skrzynia biegow. Bardzo dlugie przelozenia, ktore efektywnie spowalniaja silnik i do tego drogi prowadzenia drazka i jego precyzja na poziomie starej zwrotnicy kolejowej. W obu tych aspektach Accord jest nieporownywalny. Wiadomo oczywiscie, ze taki 2.8T zjada Honde na sniadanie na prostej.

Co do foteli to wcale tez bym nie powiedzial, ze takie super. Fakt, duze, ale nawet te z wersji Aero wcale tak dobrze nie trzymaly. No i to Saab 9-3 czyli jakby nie patrzec Vectra plus sporo innych czesci z GM parts bin grinser006.gif Residual value na poziomie piwnicy grinser006.gif

Napisano

> No juz jkuz, bez ironii prosze.

Poważnie jak w urzędzie. wazniak.gif

> Mi wyszlo, ze Lancia ktora dojezdzam do pracy juz za kilka tygodni

> bedzie miala 1:6.

To słuchaj tego:

Moje Audi ma 10,72 kg/KM.

A mój skuter ma 10,69 kg/KM. zlosnik.gif

Zgadnij co jest szybsze w mieście.

6 kg/KM w Lancii...nie wiem co to za Lancia, ale...czyli...musi mieć jakieś 180 koni.

> I to bez wkladania silnika z Imprezy. Innymi slowy 1:5 to tez jakis kosmos

> nie jest

Nie, to tylko Maluch z silnikiem 2.0 16v z Peugeota 307. hehe.gif

> Inna sprawa jest taka, ze granica miedzy klasa srednia i srednia wyzsza jest

> plynna.

Jeśli złapiemy się konkretnych liczb na długości i rozstawie to będzie stała. No i jest wyraźnie zarysowana w klasykach typu BMW, Audi, gwiazda i Lexus.

> naprawde kazdy producent twierdzi, ze jego auto to produkt premium

Premium to tylko cena poparta czasami plastikami i wyposażeniem. Klasa to klasa, zależy od wielkości. Nakręcanie ludzi, że kupują mieszkanie ze ślepą kuchnią, a mówi się na to rezydencja bo parkiet jest z dębu, a nie z ZSRR jest beznadziejne. no.gif

> A wg mnie nie. Moge zyc bez elektrycznych szyb czy radia. Moge sobie darowac centralny zamek itp,

> ale zbyt czesto spedzam kilka(nascie) godzin w samochodzie zeby zrezygnowac z klimatyzacji.

W upały trzeba siedzieć na plaży, a nie za kółkiem. wink.gif Ja od końca sierpnia nie używam klimatyzacji, a zrobiłem 2600 km.

> Klimatyzacja byc musi.

Szukam dalej... smile.gif

Pozdrawiam!

P.S. Są jakieś decyzje wracając do meritum wątku?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.