Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

segment D - wywiad środowiskowy ;)

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem nie powinieneś nawet próbować bo diesel w Hondzie to smierć przyjemności. Hondy są

> fajne jak maja wściekle kręcący sie silnik z wyraźnie odczuwalnymi momentami włączenia sie

> VTEC. W dieslu tego nie będzie...

Ale komfort jazdy będzie i to będę testował wink.gif

Nie lubie diesli i turbobenzynowcow właśnie dlatego ze im

> moment spada ze wzrostem obrotów zamiast rosnąć.

Cóż, uwielbiam moja Lancię właśnie za jej turbobenzynowy silnik, turbodziurę, laga i fakt, że od 3000 obrotów do końca moc ciągle rośnie a powyżej 5000 silnik łapie drugi oddech. Ale to specyficzne auto i temat na inna dyskusję wink.gif

Napisano

> Ale komfort jazdy będzie i to będę testował

Tak i nie - diesel jest ciezszy, wiec nastawy zawieszenia przodu sa inne co zmienia i komfort i charakterystyke jazdy.

> od

> 3000 obrotów do końca moc ciągle rośnie

Zaraz KvM Ci wytlumaczy ze moc moze rosnac a moment malec.

Napisano

> Zaraz KvM Ci wytlumaczy ze moc moze rosnac a moment malec.

I będzie miał rację, bo moment obrotowy na wale korbowym w świetle istnienia przekładni (skrzynia biegów) jest bez znaczenia.

Napisano

Ja bym wybrał 159. Jak już wcześniej napisali, auto nowe pod względem jakości. Miejsca z tyłu jest faktycznie niezbyt wiele porównując do aut tej samej klasy, ale tragedii nie ma (jednak porównanie do 166 średnio trafione). Brzydka jest w niej tylko kierownica. Szukasz V6, TB czy Diesla? Bo zwykłego JTS to chyba raczej nie? zlosnik.gif

Napisano

> A jak jest z potencjałem silnika? Bo coś mi dzwoni, że z właściwą głowicą ten 2,4 nabiera wigoru.

> Prawda to?

W tej budzie nie ma potencjalu bo nie ma czym tego sterowac. Hondata dala d... wiec sa tylko zabawki plug&play typu dolot, wydech ale bez strojenia to wiele sie nie ugra. Poza tym ten K24 ma juz kolektor wydechowy zintegrowany z glowica takze nawet sie go wymienic nie da. Poprzednie K24 ozywalo po sparowaniu z glowica z K20 CTR.

Napisano

> nie wiem jak to z glowica ale np. samym programem duzo nie da sie z niego wykrzesac - jedynie mozna

> przesunac drugiego vteca na 5krpm a odcinke o 500rpm w gore

Nie ten K24. Byl faktycznie taki reflash w poprzednim i nawet go mialem jakis czas, fajna sprawa.

Napisano
  • Autor

> Tak i nie - diesel jest ciezszy, wiec nastawy zawieszenia przodu sa inne co zmienia i komfort i

> charakterystyke jazdy.

> Zaraz KvM Ci wytlumaczy ze moc moze rosnac a moment malec.

Będzie miał rację. Tyle, że to nie traktor, więc wystarczy mi jak moc rośnie a auto wywołuje na mojej twarzy szeroki uśmiech wink.gif

Napisano

> Nie ten K24. Byl faktycznie taki reflash w poprzednim i nawet go mialem jakis czas, fajna sprawa.

nie ten? 7gen

widzialem wykresy niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym wybrał 159. Jak już wcześniej napisali, auto nowe pod względem jakości. Miejsca z tyłu jest

> faktycznie niezbyt wiele porównując do aut tej samej klasy, ale tragedii nie ma (jednak

> porównanie do 166 średnio trafione). Brzydka jest w niej tylko kierownica. Szukasz V6, TB czy

> Diesla? Bo zwykłego JTS to chyba raczej nie?

Diesel na pewno odpada. TB jakoś średnio mi się widzi w aucie tej wielkości. V6 wydaje się być dobrą opcją, ale będzie ciężko znaleść.

Napisano
  • Autor

> W tej budzie nie ma potencjalu bo nie ma czym tego sterowac. Hondata dala d... wiec sa tylko

> zabawki plug&play typu dolot, wydech ale bez strojenia to wiele sie nie ugra. Poza tym ten

> K24 ma juz kolektor wydechowy zintegrowany z glowica takze nawet sie go wymienic nie da.

> Poprzednie K24 ozywalo po sparowaniu z glowica z K20 CTR.

No to lipa. U konkurencji przeważnie jest więcej mocy lub możliwość jej zrobienia.

Napisano

ja bym wybieral miedzy:

legacy 3.0H6 spec B

a

accord typeR

za legacy przemawia lepsza trakcja

za accordem ekonomicznosc

Napisano
  • Autor

> ja bym wybieral miedzy:

> legacy 3.0H6 spec B

> a

> accord typeR

> za legacy przemawia lepsza trakcja

> za accordem ekonomicznosc

Nie te roczniki kolego.

Napisano

> accord typeR

Tylko ze aby kupic ATR z rocznika biezacego bedziesz potrzebowal DeLorean zeby cofnac sie do 2003 r. grinser006.gif

Napisano

> Nie te roczniki kolego.

fakt nie popatrzylem ze auto ma byc praktycznie nowe...

w takim razie poszedlbym w superb 3.6 lub legacy 3.6

Napisano

> Na stronie BMW widziałem 4 "pakiety" a do nich dodatkowe opcję

> C.o do sil.ika

To tylko pakiet handlowy. Pogrupowane elementy dostępne tez osobno w tej samej cenie.

> Myślałem, że klasa C to 1er

Teoretycznie. Nie pod względem miejsca w środku. Trochę to pomieszane. Pod względem rozstawu osi jest największy w klasie C. Pod względem wnętrza chyba najmniejszy. Rozmiary zewnętrzne gdzieś po środku. 3er jest o pol oczka większe.

> Niestety, auto muszę kupić u siebie

To pytaj u siebie o takie opcje. Jak nie u jednego to u drugiego dilera.

Napisano
  • Autor

> fakt nie popatrzylem ze auto ma byc praktycznie nowe...

> w takim razie poszedlbym w superb 3.6 lub legacy 3.6

Na stronie subaru nie widzę takiego modelu. Jest tylko 2,5 167 KM.

Napisano
  • Autor

> To tylko pakiet handlowy. Pogrupowane elementy dostępne tez osobno w tej samej cenie.

> Teoretycznie. Nie pod względem miejsca w środku. Trochę to pomieszane. Pod względem rozstawu osi

> jest największy w klasie C. Pod względem wnętrza chyba najmniejszy. Rozmiary zewnętrzne gdzieś

> po środku. 3er jest o pol oczka większe.

> To pytaj u siebie o takie opcje. Jak nie u jednego to u drugiego dilera.

OK. W weekend będę badał temat.

Twój podpis się zmienił, przybyło koni czy ubyło kg?

Napisano

> Na stronie subaru nie widzę takiego modelu. Jest tylko 2,5 167 KM.

A u nas jest zarowno 3.6L z 256 KM jak i 2.5T z 265 KM smile.gif

Napisano

> Twój podpis się zmienił, przybyło koni czy ubyło kg?

Nadal ma strasznie duzo tych kilogramow smile.gif

Napisano
  • Autor

> A u nas jest zarowno 3.6L z 256 KM jak i 2.5T z 265 KM

Nie kuś. Importu nie będzie wink.gif

Napisano

> Na stronie subaru nie widzę takiego modelu. Jest tylko 2,5 167 KM.

fakt w europie jest ubogo

zostaje outback ale jak Ci nie pogtrzebny przeswit i AWD to odpada

Napisano

> OK. W weekend będę badał temat.

> Twój podpis się zmienił, przybyło koni czy ubyło kg?

Ubyło... Jak przybędzie koni to bedzie 1:5, ale to na wiosnę... A potem już nie bedzie tanio i bezproblemowo zmieniać proporcje...

Napisano

170km mało ???

Mazda 6 2,5 benzin 270751858-jezyk.gif miodzio fura ja się przymierzałem do accorda ale jak sprawdziłem ile to ma miejsca z tyłu i zabudowany bagaznik to sobie odpusilem woze młodego codziennie do szkoły i wpakowywanie jego w hondzie sprawialo problem , w mazdzie jokos lepiej zagospodarowany tył 4 osoby dośc wygodnie podrozuja , zawieszenie bajka niby twarde i prowadzi sie jak po sznurku ale komfort jest bardzo dobry , ciche zawieszenie na dziurach i ładnie je wybiera , nie meczy na trasach

Napisano

> 170km mało ???

> Mazda 6 2,5 benzin miodzio fura ja się przymierzałem do accorda ale jak sprawdziłem ile to ma

> miejsca z tyłu i zabudowany bagaznik to sobie odpusilem woze młodego codziennie do szkoły i

> wpakowywanie jego w hondzie sprawialo problem , w mazdzie jokos lepiej zagospodarowany tył 4

> osoby dośc wygodnie podrozuja , zawieszenie bajka niby twarde i prowadzi sie jak po sznurku

> ale komfort jest bardzo dobry , ciche zawieszenie na dziurach i ładnie je wybiera , nie meczy

> na trasach

Dokladnie identyczna decyzje podjal moj kolega. Jezdzil poprzednia gen Accorda, jak mu ukradli chcial obecny model kupic, ale jak sie poprzymierzal kupil 6-tke 2.5. Jezdzilem tym autem i jest wieksze, szczegolnie jak sie bagaznik porowna. Do tego 2.5 jest calkiem żwawy i co dziwne pali mu podobnie jak Accord 2.0 wink.gif

Napisano

> Diesel na pewno odpada.

Dlaczego? Po chipie na papierze wygląda ładnie.

> TB jakoś średnio mi się widzi w aucie tej wielkości. V6 wydaje się być

> dobrą opcją, ale będzie ciężko znaleść.

Szukaj TB, spala znacznie mniej od V6, a jeździ tak samo

Napisano
  • Autor

> Ubyło... Jak przybędzie koni to bedzie 1:5, ale to na wiosnę... A potem już nie bedzie tanio i

> bezproblemowo zmieniać proporcje...

Pochwal się wink.gif

Napisano
  • Autor

> 170km mało ???

Tak.

> Mazda 6 2,5 benzin miodzio fura ja się przymierzałem do accorda ale jak sprawdziłem ile to ma

> miejsca z tyłu i zabudowany bagaznik to sobie odpusilem woze młodego codziennie do szkoły i

> wpakowywanie jego w hondzie sprawialo problem , w mazdzie jokos lepiej zagospodarowany tył 4

> osoby dośc wygodnie podrozuja , zawieszenie bajka niby twarde i prowadzi sie jak po sznurku

> ale komfort jest bardzo dobry , ciche zawieszenie na dziurach i ładnie je wybiera , nie meczy

> na trasach

Napisano
  • Autor

> Dlaczego? Po chipie na papierze wygląda ładnie.

Koszta utrzymania, przyjemność z jazdy - to dwa główne argumenty.

> Szukaj TB, spala znacznie mniej od V6, a jeździ tak samo

Znacznie mniej czyli? Coś więcej proszę.

Napisano

> Pochwal się

Nie bardzo jest czym. Na razie powiekszylem tylko "nieco" przestrzeń bagazowa masa zeszła przy okazji wink.gif. Do urwania prostymi, ale kosztownymi metodami jest jeszcze kilkadziesiąt, moze 100 kg.

Napisano
  • Autor

> Nie bardzo jest czym. Na razie powiekszylem tylko "nieco" przestrzeń bagazowa masa zeszła przy

> okazji . Do urwania prostymi, ale kosztownymi metodami jest jeszcze kilkadziesiąt, moze 100

> kg.

Tylne fotele poleciały?

Napisano

> Tak.

> > na trasach

szkoda bo auto naprawde godne uwagi

Napisano

> Tylne fotele poleciały?

Tez... Choć trzeba to nazwać kanapa bardziej...

Napisano
  • Autor

> szkoda bo auto naprawde godne uwagi

Wiem, ale jak zacznę naginać zasady to skończy się na tym, że będzie cała masa aut wartych uwagi.

Napisano
  • Autor

> Tez... Choć trzeba to nazwać kanapa bardziej...

To ile to ważyło, że udało Ci się aż tyle urwać? shocked.gif

U mnie ma być podobnie, ale bez zdejmowania kg wink.gif

Napisano

> Wiem, ale jak zacznę naginać zasady to skończy się na tym, że będzie cała masa aut wartych uwagi.

po prostu przejedz sie tym autem 270751858-jezyk.gif auto jest dosc lekkie jak na ta klase i osiagi praktycznie jak dla insygni 2.o tsi 220 km

Napisano

> To ile to ważyło, że udało Ci się aż tyle urwać?

> U mnie ma być podobnie, ale bez zdejmowania kg

Nie wiem. Nie ważylem tych elementów tylko auto po demontażu. W stos do tego co w dowodzie jest - 105 kg, ale nie ma szans aby tyle to wazylo. Pewnikiem w papierach nie było wagi rzeczywistej.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem. Nie ważylem tych elementów tylko auto po demontażu. W stos do tego co w dowodzie jest -

> 105 kg, ale nie ma szans aby tyle to wazylo. Pewnikiem w papierach nie było wagi rzeczywistej.

U mnie jest 1:7 rzeczywistego stosunku. Ale na święta powinno pojawić się około 25% mocy więcej. Na wiosnę będę zbijał masę, ale raczej wiele nie urwę bez inwestowania.

No, ale dość o tym bo nie wypada takiego OT we własnym temacie robić wink.gif

Napisano

> Znacznie mniej czyli? Coś więcej proszę.

Ja raz jeździłem testowo 1.75TBi i średnie spalanie komputer pokazywał chyba 12/100.

To było średnie z wielu kilometrów. Dystanse pokonywane na tych jazdach testowych były niezbyt długie. Myślę że 8-10km maks. Często z butem w podłodze, albo w korku.

Moje Punto jarałoby podobnie w tych warunkach zlosnik.gif

Podobno tym V6 od GM nie da się uzyskać takiego spalania w mieście. Nie wiem nie jeździłem, słyszałem tylko że 13 to na emeryta, a normalnie to od 15 w górę zlosnik.gif

Edit: Jeszcze co do mocy silnika. W tym 1.75TBi jest podobno 200KM. Chyba ciężka buda powoduje że tego nie czuć. Przyśpieszało to bardzo średnio. Nie czuć było żadnej turbodziury. Chyba turbo musi być bardzo małe hmm.gif

Napisano
  • Autor

> po prostu przejedz sie tym autem auto jest dosc lekkie jak na ta klase i osiagi praktycznie jak

> dla insygni 2.o tsi 220 km

Ok, będę szukał egzemplarza do testów. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja raz jeździłem testowo 1.75TBi i średnie spalanie komputer pokazywał chyba 12/100.

> To było średnie z wielu kilometrów. Dystanse pokonywane na tych jazdach testowych były niezbyt

> długie. Myślę że 8-10km maks. Często z butem w podłodze, albo w korku.

> Moje Punto jarałoby podobnie w tych warunkach

> Podobno tym V6 od GM nie da się uzyskać takiego spalania w mieście. Nie wiem nie jeździłem,

> słyszałem tylko że 13 to na emeryta, a normalnie to od 15 w górę

Mnie interesuje tylko spalanie na trasie. Będę badał temat ok.gif

Napisano
  • Autor

> superb kombi 2.0 tsi elegance

Tam jest Turbo? Ile się z tego robi programem?

Napisano

> Czujniki parkowania z tyłu

ja w tym segmencie nie chche juz takiego co nie ma ich takze z przodu

Napisano
  • Autor

> Może Exeo ? takie tańsze A4

Seat nie przyszedł mi do głowy. Muszę to auto obejrzeć na żywo. Silniki te same co w VW?

Napisano
  • Autor

> ja w tym segmencie nie chche juz takiego co nie ma ich takze z przodu

w moim wypadku na liście obowiązkowego wyposażenia znalazło się to co uważam za niezbędne. Bez czujników parkowania z przodu zarówno ja jak i moja kobieta się obchodzimy natomiast z tyłu się przydają. Jeśli będą przednie to ok, jeśli nie to nie będzie to problemem.

Napisano

Czujniki z przodu w sedanie sa srednio potrzebne. Za to w SUV to koniecznosc. Od kilku dni jeżdżę wynajętym Lincolnem MKX który ich nie ma z przodu i parkowanie to udreka.

Napisano
  • Autor

> Passat to tez tansze A4

Chociaż by to było najlepsze auto w tym zestawieniu to i tak bym go nie kupił hehe.gif

Napisano

> Chociaż by to było najlepsze auto w tym zestawieniu to i tak bym go nie kupił

W USA VW sie poddał i zamiast sprzedawać europejskie badziewie, zbudował zupełnie nowy model tylko na USA - o przyzwoitych rozmiarach i (dzięki taniej sile roboczej w USA) o niskiej cenie ($20K).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.