Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tuleje wahacza tylnego

Featured Replies

Napisano

Jakie???

Moto-technika po 13 zł za szt warto??? czy szukać czegoś innego

Poliuretan odpada, nie mam siana...

Kurde ostatnio chyba był temat ale na serio nie potrafię znaleźć... szukajka informuje że później zadziała....

Napisano

> Jakie???

> Moto-technika po 13 zł za szt warto??? czy szukać czegoś innego

> Poliuretan odpada, nie mam siana...

> Kurde ostatnio chyba był temat ale na serio nie potrafię znaleźć... szukajka informuje że później

> zadziała....

Ja mam po 16 zł za sztukę zlosnik.gif Chyba zależy jak trafisz... Lewe koło jedna wymiana, a prawe niestety już ponownie....

Napisano

> Jakie???

> Moto-technika po 13 zł za szt warto??? czy szukać czegoś innego

> Poliuretan odpada, nie mam siana...

> Kurde ostatnio chyba był temat ale na serio nie potrafię znaleźć... szukajka informuje że później

> zadziała....

Na alledrogo kupujesz oryginał MM za 60zł komplet na oba wahacze..

Napisano
  • Autor

> Na alledrogo kupujesz oryginał MM za 60zł komplet na oba wahacze..

Dziwne, bo z tego co kojażę to MM niegdy nie robiło tulei jako zamienników.... ale mogę się mylić...

Napisano

> Tuleje tylko oryginały bierz

potwierdzam waytogo.gif nie ma sensu wydawać kasy na zamienniki

Napisano

Tylko orginały albo poliuretan. Takto wymienisz na zamienniki i za chwile znów czeka cię wymiana.

Napisano

Azi, masz dojście do prasy? Bo wkrótce będziemy ogarniać tuleje u mnie i w Artura sejku ok.gif

Napisano

> Azi, masz dojście do prasy? Bo wkrótce będziemy ogarniać tuleje u mnie i w Artura sejku

noo.. bez prasy to nie ma co tego ruszać slinka.gif

Napisano

> Dziwne, bo z tego co kojażę to MM niegdy nie robiło tulei jako zamienników.... ale mogę się

> mylić...

Z tego co piszą na aukcjach alledrogo na pierwszy montaż były używane tuleje Prumel lub Goma hmm.gif

Jakieś 2-3 miesiące temu byłem się pytać o tuleje w ASO to za szt powiedzieli 12 zł więc myślę, że nie ma sensu inwestować w zamienniki, tym bardziej, że na alle ori tuleje kupi się już za 60 parę zł smile.gif O poli nie wspominam bo to inna półka cenowa ok.gif

Napisano

> nie trzeba wcale prasy do tego

Jakieś patenty? Bo o ile wyjęcie starych tulei to będzie pikuś tak montaż nowych może przysporzyć trochę problemów.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję ok.gif

Napisano

ja używałem imadła kowalskiego, takie duże silne 270751858-jezyk.gif i nabiło bez problemu zlosnik.gif

Napisano

> Jakieś patenty? Bo o ile wyjęcie starych tulei to będzie pikuś tak montaż nowych może przysporzyć

> trochę problemów.

> Za wszelkie sugestie z góry dziękuję

ignac normalnie nie kumam jaki problem

kawał sruby jakies dystanse dwa kawałki katownika klucz i jechane

z wyjeciem jak nie masz prasy to sie nameczysz - bo jak bys miał prase to o włożenie bys sie nie pytał

Napisano

> Pierwszy raz to będę robił więc pytam

żeby wyjąć to to wybijasz tą wąską tulejke (jak wyrobiona guma to sama wypadnie) potem przecinasz gume i brzeszczotem przecinasz tą tuleje co jest wprasowana do wahacza. po wszystkim młoteczek i przecinak i przy jednym puknięciu wyleci. Z założeniem to tak jak kolega pisał z ta śrubą (co prawda nie jest lekko ale do zrobienia bez problemów)

Napisano

Zależy w jakim stanie się ma tuleje stare - jak ja wymieniałem u siebie a miałem nie ruszane od fabryki (97) czyli zapieczone i nigdy nie rozbierane przez 14 lat to nawet śruby nie mogłem wybić żeby wahacz wyjąć bo się tak zapiekła w tej tulejce, jak po niej waliłem to tulejka (ta w środku gumy) puściła i razem ze śrubą się posuwała krzywiąc mocowanie wahacza na belce - musiałem ciąć. a w drugim wahaczu te tulejki ni chu chu nie chciały się dać wybić, wypaliłem palnikiem tą gumę, przeciąłem brzeszczotem tą tulejkę zewnętrzną z blaszki (wprasowaną w oczko wahacza i dopiero z trudem wybiłem bo była na całej powierzchni solidnie zapieczona... Także nie zawsze idzie to w miarę łatwo jak piszecie, zależy ile nieruszane i w jakim stopniu to wszystko zapieczone jest. Ale teraz mam poliuretany i święty spokój, drugi raz nie chciałoby mi się z tym grzebać, a wiem że ori czy nie to w CC/SC tuleje z tyłu się luuubią wyrabiać i potem telepią się jak głupie - co cienkas to ten sam problem a mam już trzeciego cool.gif

Napisano

> (co prawda nie jest lekko ale do zrobienia bez problemów)

Nie mam dwóch lewych rąk to myślę, że sobie poradzę wink.gif Pytam, bo czasami są jakieś domowe patenty które znacznie ułatwiają pracę.

Póki co dziękówka za info ok.gif

Napisano

postaram sie w niedziele wrzucić foty patentu... ktory jest dostępny na allegro i kiedyś z jakiegos forum wyczaiłem był opis jak go zrobić samemu

Napisano

> postaram sie w niedziele wrzucić foty patentu... ktory jest dostępny na allegro i kiedyś z

> jakiegos forum wyczaiłem był opis jak go zrobić samemu

No jestem ciekawy tego patentu 270751858-jezyk.gif bo ja miałem już 2 patenty.. i żaden nie wypalił...

Napisano

to jest ten przyrząd

nie bede opisywał szczegółowo jak to działa bo raczej widać co i jak

1.daje podkładke z większym otworem jako dystans by nie wcisnąć tulejki tej mniejszej przy skręcaniu na wahaczu

2. zrobiłem pierścien z rury co by przy samym końcu skręcania kapturek tulei doszedł do wahacza a zeby guma miała miejsce wyjść z drugiej strony a nie oprzeć sie na podkładce ale ten pierścien daje juz przy końcu skręcania jak juz guma dotyka podkładki waytogo.gif

pozdr

post-143956-14352514195227_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Och tak z ciekawości dzwoniłem na serwis... 33, 32 zł za szt.... pozostaje allegro

Napisano

impergum kupisz w sklepie maks za 15 zł/szt. są wystarczające.

Napisano

> impergum kupisz w sklepie maks za 15 zł/szt. są wystarczające.

nie lepiej dołożyć kilka złotych i kupić Magneti Marelli?

klikamy

Napisano

> nie lepiej dołożyć kilka złotych i kupić Magneti Marelli?

> klikamy

Nie trzeba dokładać hehe.gif

4x15= 60 grinser006.gif

Napisano

Tak poza konkursem, ile teraz kosztuje wymiana ? Jak warsztaty sobie liczą?

Napisano
  • Autor

> Tak poza konkursem, ile teraz kosztuje wymiana ? Jak warsztaty sobie liczą?

Ignac i od niego kupiłem... wysyłka 16 zeta... ale w końcu oryginał... zobaczymy jakie kolo przyśle

A jeśli chodzi o wymianę to od 60 zeta bez materiału do 160 zeta z materiałem (ale nie wiadomo co założą) dlatego wolałem kupić sobie sam tuleje... oczywiście za stronę... i i pozostało szukać chłopka co by mi wymienił, mnie się nie chce z tym babrać... nie mom kiedy

• 5 miesięcy później...
Napisano

Odświeżam temat.

Dopadło i mnie. Posypały się tuleje.

Polecicie sprzedawcę u którego kupię orginały

Poli - odpadają

Napisano

przy okazji kup przewody hamulcowe,bo jak nie uda się odkręcić starych to trzeba ciąć i wkładać nowe.

Napisano

> przy okazji kup przewody hamulcowe,bo jak nie uda się odkręcić starych to trzeba ciąć i wkładać

> nowe.

Dokładnie. U mnie był właśnie taki przypadek i za przewód zapłaciłem tylko 15plnów

Napisano

> Odświeżam temat.

> Dopadło i mnie. Posypały się tuleje.

> Polecicie sprzedawcę u którego kupię orginały

> Poli - odpadają

u tego sprzedawcy zamawiałem kiedyś hamulce na tył - cylinderki, szczęki, linkę - wszystko przyszło oryginalne, szybko i tanio, Już miałem zamówić właśnie tuleje z linka gdy darrkus się pojawił z kompletem identycznych za 50 zł z odbiorem osobistym zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.