Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kęsowo - fotoradar

Featured Replies

Napisano

Dostaliście kiedyś foto z tego rejonu ? Z tego co widzę w sieci, to ta gmina żeruje na kierowcach chowając pudło po krzakach i innych dziwnych miejscach. Jechałem przez tę miejscowość w wakacje i dziś się dowiedziałem, że przyszedł polecony ze zdjęciem. Najlepsze jest to, że na trasie jeśli był teren zabudowany, trzymałem się maks +10km/h. Chyba, że perfidnie się ustawiali tuż przy tablicy z końcem terenu zabudowanego, gdzie raczej już przekracza się +20, ale to by było sqr*&&^*%*. Jutro będę miał foto w ręku i ciekawe, czy będą w tle zabudowania, czy szczere pole... Drugie w życiu foto, a jeżdżę już 15 lat. Gdyby tal wszystkie gminy najarane były na kasę, to jedna podróż po kraju i komplet pkt w kieszeni crazy.gif

Napisano

Dostałem od SG w Kęsowie, a fotoradar był w Żalnie (71/50 frown.gif ). Było to 2 lata temu, fotoradar był ukryty na podwórku w krzakach, zaraz za wjazdem do miejscowości (tak był ukryty ) Może dalej tam wisi? wink.gif Tam po prostu trzeba zwalniać już z 500m przed miejscowością a na ograniczeniach w lasach i na remontowanych odcinkach poza zabudowanym też lepiej uważać - widziałem (2 lata temu) pstryka ustawionego na 40 obowiązującej tylko w dni robocze a była sobota, ciekawe czy robiło od 90 czy od 40 wink.gif Niestety jak ktoś mieszka ponad 300km od miejsca zdarzenia to płaci. Aha, co do ustawiania się pod koniec zabudowanego to normalka, w zeszłym roku widziałem jak ustawili się z 50 m od znaku kończącego teren zabudowany. W tym roku było już normalniej, pewnie ze względu na zmienione przepisy. Teraz wszystkie miejscowości w tamtej okolicy mają od wjazdu do wyjazdu znak ostrzegający o kontroli więc wszyscy jadą bardziej niż przepisowo (rzadko kto przekracza 40...).

Napisano

zapomnij ze zobaczysz budynki w tle tak ustawiaja zeby nie bylo widac ale podaja w ktorym dokladnie to miejscu bylo wiec zawsze mozesz sprawdzic smile.gif

sam sprawdzilem i sie okazalo ze to srodek wiochy a ze nie mam tam zabudowan to juz co innego ale przekroczenie mialem 12 km/h frown.gif

Napisano

nas kiedyś dygnęli już w lesie, ale jeszcze w zabudowanym, praktycznie na skrzyżowaniu , za którym była tabliczka odwołująca facepalm%5B1%5D.gif

i to był Zgierz.. więc każda strasz wiejska czy gminna takie cuda robi alien.gif

Napisano

Też miałem "przyjemność" z nimi. Czytając w necie okazało się że to podobno jeden z bardziej nastawionych na zysk punktów w PL. Mimo że załapałem się na sam początek widełek to oczywiście dostałem maksymalną karę przewidzianą w tym przedziale, ale o dziwo udało się po miłej rozmowie telefonicznej nieco utargować. Generalnie poziom perfidii jest przerażający.

Napisano

> Dostałem od SG w Kęsowie, a fotoradar był w Żalnie (71/50 ).

Tiaaaa, to znani wyzyskiwacze ... dostalem w tym samym miejscu za bodaj 65/50. I tak dobrze ze prowadzilem ja a nie zona bo pewnie wiecej by bylo zlosnik.gif

Napisano

Kolega z pracy dostał 62 na 50 km w sumie nie wiem jak tą sprawę załatwił ale widać niezła maszynka do robienia pieniędzy.

Napisano

eeeee.

w okolicach Tucholi, Chojnic, Człuchowa, Białego Boru - stamtąd nikt nie wraca bez fotki z wakacji. Nie jestes jedyny. Do firmy w te wakacje przyszło kiladziesiąt zdjęć z tamtych rejonów. Mój kumpel dostał, który nawet na autostradzie jedzie 120 - w Białym Borze jechał 51 na 40 hehe.gif

Napisano

Ja z kolei w wakacje poległem na Słowacji i to nie na byle fotoradarze ale na fotolaserze LTI Micro Digi-Cam busted.gif

Tamtejsza policja też lubi krzaki, kamuflarz, miejsca metr przed końcem "zony" itd screwy.gif ale przynajmniej można się z nimi potargować cfaniaczek.gif

285354946-280793_.jpg

post-10906-14352514207623_thumb.jpg

Napisano

> eeeee.

> w okolicach Tucholi, Chojnic, Człuchowa, Białego Boru - stamtąd nikt nie wraca bez fotki z wakacji.

boje_sie.gif owszem sporo tam "aktywnych" funkcjonariuszy, ale bez przesady! jeżdżę często w tamtych rejonach od ok. 20 lat i NIGDY nie dostałem fotki. Staram się po prostu jeździć zgodnie z przepisami. Nie rozumiem tłumaczenia: "jechałem +10 +20 i dostałem mandat! skandal! dranie i bandyci!" Ludzie! Jedźcie 50 na 50, to nie będziecie musieli pisać głupich postów!

Napisano

Zgłaszam się!

Dwa lata temu, fotoradar na weekend w krzakach, umieszczony za siatką maskującą tak jak ktś podlinkował do zdjęć na forum.

W sobotę rano koło 12:00 miałem 73/50 i 130zł, strzał w tyłek.

Następnego dnia wracałem koło 16:00 i strzał w oczy z podpisem 78/50 i 180zł

Targowanie? nie było, bo zastosowali proporcjonalnie do prędkości, proporcjonalną kwotę z widełek i dyskutować nie chcieli.

Napisano

> owszem sporo tam "aktywnych" funkcjonariuszy, ale bez przesady! jeżdżę często w tamtych rejonach

> od ok. 20 lat i NIGDY nie dostałem fotki. Staram się po prostu jeździć zgodnie z przepisami.

> Nie rozumiem tłumaczenia: "jechałem +10 +20 i dostałem mandat! skandal! dranie i bandyci!"

> Ludzie! Jedźcie 50 na 50, to nie będziecie musieli pisać głupich postów!

Zgadzam się w 100%.

Jechałem tamtędy w lipcu i po prostu uważałem na ograniczenia... Żadnej pamiątki z wakacji nie dostałem...

A co do zmierzonej prędkości... nie zapominajcie, że prędkościomierz zaniża wskazania, więc jak komuś strzeliło 62 na 50tce to mógł mieć na budziku prawie 70...

To do kogo te żale?

Napisano

> Zgadzam się w 100%.

> Jechałem tamtędy w lipcu i po prostu uważałem na ograniczenia... Żadnej pamiątki z wakacji nie

> dostałem...

> A co do zmierzonej prędkości... nie zapominajcie, że prędkościomierz zaniża wskazania, więc jak

> komuś strzeliło 62 na 50tce to mógł mieć na budziku prawie 70...

> To do kogo te żale?

Kolego odwrotnie nigdy mi zadne auto nie przekłamywało w dół , zawsze liczniki troche zawyżają od 2 do nawet 10 % , jeszcze jest kwestia ogumienia jak pojedziesz na większych kółkach to może i faktycznie zaniżuć ale to wątpliwe dla mnie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Dostałem od SG w Kęsowie, a fotoradar był w Żalnie (71/50 ). Było to 2 lata temu, fotoradar był

> ukryty na podwórku w krzakach, zaraz za wjazdem do miejscowości (tak był ukryty ) Może dalej

> tam wisi?

Fotoradar musi stać w tzw. "pasie drogowym" do którego podwórko i wszystko za płotem nie należy. Zdjęcie zrobione z podwórka jest nieważne.

Napisano

> Kolego odwrotnie nigdy mi zadne auto nie przekłamywało w dół , zawsze liczniki troche zawyżają od 2

> do nawet 10 % , jeszcze jest kwestia ogumienia jak pojedziesz na większych kółkach to może i

> faktycznie zaniżuć ale to wątpliwe dla mnie

Zgadza się, prze....języczenie... ok.gif

Napisano

> eeeee.

> w okolicach Tucholi, Chojnic, Człuchowa, Białego Boru - stamtąd nikt nie wraca bez fotki z wakacji.

> Nie jestes jedyny. Do firmy w te wakacje przyszło kiladziesiąt zdjęć z tamtych rejonów. Mój

> kumpel dostał, który nawet na autostradzie jedzie 120 - w Białym Borze jechał 51 na 40

Potwierdzam , Biały Bór jest 40 też mnie ostatnio strzeliło ( kawał prostej z górki) idę na pocztę odebrać bo awizo przyszło na polecony. Jechałem może z 50 max ale na moje nieszczęście szelki były niezapięte :-(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.