Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy "ścigacz" odbiera rozum?

Featured Replies

Napisano

Tak odbiera

dzisiaj widział 2 takich co gonili za karetką

Napisano

> sorry ale ja mam w miarę szybkie auto 0-100 w 6,9 v max 250 i jakoś jeżdżę powoli, znaczy

> oczywiście trzeba wiedzieć gdzie depnąć,

Mam w miare szybki motocykl 280 km/h i 8,6 sek do 200 km/h i tez powoli jezdze. O czym to swiadczy ?

wink.gif

Napisano

> sorry ale ja mam w miarę szybkie auto 0-100 w 6,9 v max 250 i jakoś jeżdżę powoli, znaczy

No już, już. Pochwaliłeś się, to pozwól, że troszeczkę ostudzę Twoją gorącą głowę, bo trochę śmieszno jest...

Pysiu, w porównaniu nawet ze słabieńkim motocyklem, to Ty masz... Ja wiem? Dełu tiko?

Powolny motocykl, jakim jest Harley Davidson Sportster ma stosunek mocy do masy 200KM/tonę.

W przeliczeniu na tego Twojego azechsa to jest to 300KM pod butem (a raczej pod manetą), bo taki azechs to jak mniemam 1,5 tony to waży.

Podkreślam - spokojny motocykl, nędzne 50KM przy masie 250kg, czyli zero mocy, za to baaaardzo dużo żelastwa.

Przelicznik rzędu 1000KM/tonę, czyli prawie 2x tyle co w Veyronie nie jest niczym niezwykłym w supersportach.

Nawet u przyzwyczajonego do mocnych samochodów człowieka, pierwsze odwinięcia manetki w SŁABYM motocyklu powodują hartowanie zwieraczy - zupełnie inny poziom doznań.

Więc nie porównuj proszę samochodu do motocykla, bo takie porównania mają sens gdy stawiasz wueskę vs współczesne auto.

Napisano

> No już, już. Pochwaliłeś się, to pozwól, że troszeczkę ostudzę Twoją gorącą głowę, bo trochę

> śmieszno jest...

> Pysiu, w porównaniu nawet ze słabieńkim motocyklem, to Ty masz... Ja wiem? Dełu tiko?

> Powolny motocykl, jakim jest Harley Davidson Sportster ma stosunek mocy do masy 200KM/tonę.

> W przeliczeniu na tego Twojego azechsa to jest to 300KM pod butem (a raczej pod manetą), bo taki

> azechs to jak mniemam 1,5 tony to waży.

> Podkreślam - spokojny motocykl, nędzne 50KM przy masie 250kg, czyli zero mocy, za to baaaardzo dużo

> żelastwa.

> Przelicznik rzędu 1000KM/tonę, czyli prawie 2x tyle co w Veyronie nie jest niczym niezwykłym w

> supersportach.

> Nawet u przyzwyczajonego do mocnych samochodów człowieka, pierwsze odwinięcia manetki w SŁABYM

> motocyklu powodują hartowanie zwieraczy - zupełnie inny poziom doznań.

> Więc nie porównuj proszę samochodu do motocykla, bo takie porównania mają sens gdy stawiasz wueskę

> vs współczesne auto.

claps.gif20.GIFwaytogo.gif

Napisano

Ścigacz niczego nie odbiera. Po prostu jakby nie patrzeć większość użytkowników motocykla (celowo nie używam słowa motocyklista) to debile bez wyobraźni i z małym fiutkiem.

Napisano

> Leff - da się za 10 k zejść do niskiego 3,x do pierwszej paczki?

> Ja uważam, że się da, ale nie mam ochoty się kłócić i toczyć akademickich dyskusji, stąd dałem

> luźniej...

Bandit 1200 i tym podobne. Za dyszkę kupisz egzemplarz, którym będziesz robił regularnie (jak się nauczysz) jakieś 3,1-3,2 sek do setki. I pojeździsz tym przez kolejnych 10 lat.

Napisano

> Więc nie porównuj proszę samochodu do motocykla, bo takie porównania mają sens gdy stawiasz wueskę

> vs współczesne auto.

a gdzie on takiego porownania dokonal? hmm.gif

Napisano

> a gdzie on takiego porownania dokonal?

Quote:

sorry ale ja mam w miarę szybkie auto 0-100 w 6,9 v max 250

W kontekście dyskusji i dalszej dywagacji - tak to należy właśnie odczytać - "jest łał, bo azechs 7 sek do paczki tłoczy".

7 sek do paczki to ma 250-tka.

Napisano

Słowo "tak" powinno zakończyć moją odpowiedź. Rozwinę jednak ciut pisząc tylko o sobie.

Nie chcę oceniać swojego rozsądku. Nie wiem czy wiek zaczynający się od trójki i siwe włosy mają znaczenie. Ale mam PJ kat. A i jeżdżę na codzień 14,5-konnym skuterem i nie potrzebne jest ni pół konia więcej.

Jeździłem wieloma skuterami i kilkoma motocyklami, ale moja własna refleksja z przejażdżki Hondą CBR600F jest jednoznaczna (patrz tytuł).

Ale dlaczego? Poczucie bezpieczeństwa daje mi charakterystyczna pozycja za kierownicą. Skulony jak embrion czuję, że jestem powierzchni połowy rowerzysty i nie mogę w nic trafić. Lekkość prowadzenia daje ułudę zwrotności, a precyzja dźwigni hamulca gwarantuje, że jednym palcem zatrzymam się w miejscu. No i manetka to wolność i największa przyjemność, którą można sobie sprawić nadgarstkiem. biglaugh.gifoink.gif

Ale back to powaga. No i co? 160 km/h wąską, miejską drogą, którą trzeba ciąć bo nie ma możliwości jechać po kształcie przy takiej prędkości i przy takich umiejętnościach. Refleksja przychodzi po zdjęciu kasku. Fajnie, ale głupio. Nie ten sprzęt, nie to miejsce. Gdybym ubrał strój, kask, usiadł na motocykl, wziął laptopa i otworzył kącik to dawaj delete po całym poście, ale w kapciach i polarowym dresie mówie "tak, ścig odbiera rozum". spineyes.gif Mnie.

Napisano

> Quote:

> sorry ale ja mam w miarę szybkie auto 0-100 w 6,9 v max 250

> W kontekście dyskusji i dalszej dywagacji - tak to należy właśnie odczytać - "jest łał, bo azechs 7

> sek do paczki tłoczy".

> 7 sek do paczki to ma 250-tka.

tommy sie do mojego posta odnosil, w ktorym ciutke zboczylem...

Napisano

> tommy sie do mojego posta odnosil, w ktorym ciutke zboczylem...

A ja do reszty, jako do totalu w odniesieniu do całości.

Porównywanie pewnych rzeczy nie badrdzo ma sens. Trzymajmy się tego.

Napisano

> Więc nie porównuj proszę samochodu do motocykla

a kto porównuje ??? tu nie ma czego porównywać skoro ścigacz ma tyle do 200 co ałdi do stu, co do hamulców to inna bajka zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ktoś gdzieś pytał czy jechałem jakimś szybkim sportowym autem... Odpowiadam, ze nie. Nie miałem okazji, a największą prędkość jaką jechałem było "tylko" 170 km/h na praktycznie pustej A1 z Żor do Gliwic. Więc pewnie w porównaniu z innymi tutaj to śmiech na sali. Pewnie gdybym miał możliwość przejechania się jakimś sportowym autem to z miłą chęcią też bym wyruszył na A1 (z racji że jest mało uczęszczana) by wykręcić mój nowy rekord prędkości. Nie oszukujmy się, bardzo wielu by tak zrobiło. Ale mnie chodzi o jakieś zachowanie rozsądku. Pewnie nie rozpędzałbym się do 150-200 (nie mówię, że ten motocyklista tyle jechał!) na drodze, gdzie jest ograniczenie do 70 i co chwilę światła, a tym bardziej w mieście.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.