Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nissan Primera ogłoszenie

Featured Replies

Napisano

ktos mi powie dlaczego to autko jest takie tanie?

http://otomoto.pl/nissan-primera-krajowy-pelna-opcja-2000-2001-C20792724.html

bo az mnie zaciekawiło ale cos nie chce mi sie wierzyc ze wszystko jest malyna tutaj. Sprawdzilem numer i wyskakuje mi że to handlarz, no ale nie kazdy handlarz to zlodziej zlosnik.gif

Napisano

> ktos mi powie dlaczego to autko jest takie tanie?

> http://otomoto.pl/nissan-primera-krajowy-pelna-opcja-2000-2001-C20792724.html

> bo az mnie zaciekawiło ale cos nie chce mi sie wierzyc ze wszystko jest malyna tutaj. Sprawdzilem

> numer i wyskakuje mi że to handlarz, no ale nie kazdy handlarz to zlodziej

Primery niestety tracą szybciej na wartości niż np Passaty nie wiem za bardzo z czego to wynika. Trwałość Primery jest znacznie większa od większości niemieckich konkurentów wink.gif

Napisano

Dwa lata starszy będzie kosztował 5-6 tys i może być w całkiem dobrym stanie.

Napisano

> Primery niestety tracą szybciej na wartości niż np Passaty nie wiem za bardzo z czego to wynika.

> Trwałość Primery jest znacznie większa od większości niemieckich konkurentów

wygląd, zobacz na te wyświetlaczyki na desce tego z ogłoszenia i ogólny jej design... deska tego auta wygląda jak kiepski żart z plastiku icon_rolleyes.gifzlosnik.gif

Napisano

> wygląd, zobacz na te wyświetlaczyki na desce tego z ogłoszenia i ogólny jej design... deska tego

> auta wygląda jak kiepski żart z plastiku

za to jest dobrze spasowana i nie trzeszczy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Dwa lata starszy będzie kosztował 5-6 tys i może być w całkiem dobrym stanie.

czyli warto sie tym zainteresowac?

Napisano

> Primery niestety tracą szybciej na wartości niż np Passaty nie wiem za bardzo z czego to wynika.

> Trwałość Primery jest znacznie większa od większości niemieckich konkurentów

Jeżeli chodzi o mechanikę to może i tak, ale blacha to słabiutka jest

Napisano

> Jeżeli chodzi o mechanikę to może i tak, ale blacha to słabiutka jest

po lifcie blachy lepiej się trzymają

Napisano

> czyli warto sie tym zainteresowac?

Nie miał LPG ok.gifbiglaugh.gif -więc można popatrzeć - jak sprzęgło, tuleje wahacze przód, czy w skrzynce nie haczy.

Napisano
  • Autor

> Nie miał LPG

szukam tylko diesla zlosnik.gif

> więc można popatrzeć - jak sprzęgło, tuleje wahacze przód, czy w skrzynce nie haczy.

ok.gif

Napisano

11 letni diesel i magiczny przebieg 198 600 hehe.gif

Handlarz byłby bardziej dowcipny jakby ustawił 199999 hehe.gif

Napisano

> 11 letni diesel i magiczny przebieg 198 600

> Handlarz byłby bardziej dowcipny jakby ustawił 199999

w ogłoszeniu jest błąd to jest benzyna grinser006.gif

Napisano

> w ogłoszeniu jest błąd to jest benzyna

Ciekawe, czy błąd, czy haczyk - marchewka zachętka ?

Klient przyjedzie i a nuż kupi ?

Napisano
  • Autor

> w ogłoszeniu jest błąd to jest benzyna

ee jak benzyna to odpada, ja niestety nie mam pojecia jakie silniki były montowane w tych nissanach wiec zaufalem temu co widze i myslalem ze to diesel ok.gif

Temat nieaktualny !!

Napisano

> ktos mi powie dlaczego to autko jest takie tanie?

IMO tunel srodkowy jest od innego auta wink.gif

Napisano

> po lifcie blachy lepiej się trzymają

Kolega taką ma i nie widzę poprawy

Napisano

> szukam tylko diesla

Diesle w tej wersji to nieporozumienie, wiec nawet nie ma na co patrzec grinser006.gif

Jedyny rozsadny wybor to 2,0 noPBok.gif

Napisano

> szukam tylko diesla

No to uważaj bo w tych modelach pękają łańcuchy rozrządu

Napisano

> No to uważaj bo w tych modelach pękają łańcuchy rozrządu

w dieslach rozrząd napędzany jest paskiem benzyny są na łańcuszku skąd masz takie informacje że pękają ??

Napisano
  • Autor

> Diesle w tej wersji to nieporozumienie, wiec nawet nie ma na co patrzec

> Jedyny rozsadny wybor to 2,0 noPB

ja ogolnie szukam diesla, oczywiscie pole manewru zawezilem do kilku marek zlosnik.gif (alfa, lancia, rover) a to sie tak napatoczylo jakoś

Napisano

> ja ogolnie szukam diesla, oczywiscie pole manewru zawezilem do kilku marek (alfa, lancia, rover)

> a to sie tak napatoczylo jakoś

To Primery sobie odpusc, te diesle sa z poprzedniej epoki jeszcze wink.gif

Napisano

> w dieslach rozrząd napędzany jest paskiem benzyny są na łańcuszku skąd masz takie informacje że

> pękają ??

meaculpa blagam.gif

Faktycznie chodzi o benzynę, mam znajomego mechanika który dłubie Nissany i już parę sztuk widziałem na to samo.

Pękały zaraz po gwarancji czyli średnio przed 100kkm, gdzie stare jeździły do bólu

Napisano

> IMO tunel srodkowy jest od innego auta

dziwne-u mnie byl taki sam yikes.gif

Napisano

> dziwne-u mnie byl taki sam

podłokietnik doczepiony wink.gif

Napisano

> podłokietnik doczepiony

aaa,faktycznie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To Primery sobie odpusc, te diesle sa z poprzedniej epoki jeszcze

pasowal mi bardzo fiatowski JTD z common rail'em, oszczedny i podobno bardzo trwały

Napisano

> Jeżeli chodzi o mechanikę to może i tak, ale blacha to słabiutka jest

Ja mam p11 i złego słowa nie powiem smile.gif

Napisano

> meaculpa

> Faktycznie chodzi o benzynę, mam znajomego mechanika który dłubie Nissany i już parę sztuk

> widziałem na to samo.

> Pękały zaraz po gwarancji czyli średnio przed 100kkm, gdzie stare jeździły do bólu

Stare tzn jakie ?

Napisano

miałem P11, blacha dramat, zawieszenie wielowahaczowe dramat, ale 1.6 odpychał się zacnie i przyjemnie się tym jeździłlo.

Napisano

> miałem P11, blacha dramat, zawieszenie wielowahaczowe dramat, ale 1.6 odpychał się zacnie i

> przyjemnie się tym jeździłlo.

Mam p11 blacha w bardzo dobrym stanie, widać jak kto dba tak ma biglaugh.gif

Na zawieszenie też złego słowa nie powiem, jedyny minus to że ma pewną wadę która się ujawnia po czasie a którą bardzo łatwo usunąć, prowadzi się bardzo dobrze na tym zawieszeniu i jest cichutko smile.gif

W 1.6 fajna skrzynia taka długa, przynajmniej ja takie lubię smile.gif Gaz też znosi bardzo dobrze.

Napisano

Pękają tak samo jak i w innych markach. Jest baaardzo rzadkie.

Primera 1,8 (krótka seria) miała jedną istotna wadę: miekkie nieutwardzone pierścienie tłokowe - paliły dużo oleju.

Ale też funkcjonuje inny mit o tych samochodach: Wahacze górne które wytrzymują kilkanaście, max kilkadzisiat tyś km. Jest to wynik niedouczonego serwisu, niepotrafiącego poradzić sobie z problemem.

Prawidłowo serwisowane auto przez myślącego mechanika, jest nie do "zajechania", a zywotność wahaczy przekracza żywotność auta.

Napisano

> Ale też funkcjonuje inny mit o tych samochodach: Wahacze górne które wytrzymują kilkanaście, max

> kilkadzisiat tyś km. Jest to wynik niedouczonego serwisu, niepotrafiącego poradzić sobie z

> problemem.

> Prawidłowo serwisowane auto przez myślącego mechanika, jest nie do "zajechania", a zywotność

> wahaczy przekracza żywotność auta.

Moja Primera WP11 miała 200.000km gdy górny wahacz zaczął skrzypieć.

Blacha była rewelacyjna - ani śladu korozji. Silnik 1.6 oleju nie barł. Ile wlałem przy wymianie to tyle wylałem przy kolejnej wymianie. Palił na dotyk.

Jedynie co najczęściej wymieniałem to przeguby. Przez 60.000km, które nim zrobiłem, to wymieniłem lewy przegub 2 razy i prawy jeden raz. Przy czym pierwsza wymiana była niedługo po zakupie auta. Wiedziałem o przegubie i kończącym się sprzęgle. Sprzęgło i przeguby wymieniane przy ok. 160.000km. Drugi raz lewy przegub wymieniany przy 196.000km.

Napisano

> Pękają tak samo jak i w innych markach. Jest baaardzo rzadkie.

> Primera 1,8 (krótka seria) miała jedną istotna wadę: miekkie nieutwardzone pierścienie tłokowe -

> paliły dużo oleju.

> Ale też funkcjonuje inny mit o tych samochodach: Wahacze górne które wytrzymują kilkanaście, max

> kilkadzisiat tyś km. Jest to wynik niedouczonego serwisu, niepotrafiącego poradzić sobie z

> problemem.

> Prawidłowo serwisowane auto przez myślącego mechanika, jest nie do "zajechania", a zywotność

> wahaczy przekracza żywotność auta.

Primera ma już prawie 190 tys km na blacie i jeszcze są oryginalne wahacze, nic nie było robione przy zawieszeniu, a i mój 1.8 nie łyka oleju

Napisano

> Primera ma już prawie 190 tys km na blacie i jeszcze są oryginalne wahacze, nic nie było robione

> przy zawieszeniu, a i mój 1.8 nie łyka oleju

no to powiem wam tak, miałem pecha wink.gif ale opinie wolałem wyrazić bo uważam że i te skrajne są ważne.

Napisano

> Stare tzn jakie ?

W starych modelach, symbolu silnika nie podam bo nie znam.

Napisano

> Pękają tak samo jak i w innych markach. Jest baaardzo rzadkie.

Akurat to nie było rzadkie zjawisko bo kilka sztuk widziałem u tego znajomego mechanika a on ma kolegów w ASO Nissana i od nich dowiedział się że firma dała pupy ale się nie przyznają.

Ponieważ przeważnie łańcuchy pękały po gwarancji to w ASO rachunek za naprawę był kosmiczny więc "w tajemnicy" podsyłali te uszkodzone sztuki do tego mojego znajomego w celu naprawy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.