Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tankowanie benzyny i oleju

Featured Replies

Napisano

Może banalne, ale jednak mam pytanko - czy za jednym zamachem da się z tego samego dystrybutora zatankować najpierw oleju napędowego a potem ciut benzyny do kanistra?

Jak jest na zwykłych stacjach, a jak na automatach Neste?

Napisano

Na StatOil się nie dało. Trzeba było zapłacić za jedno a potem dopiero tankować drugie. Ewentualnie z dwóch dystrybutorów.

Napisano
  • Autor

> Na StatOil się nie dało. Trzeba było zapłacić za jedno a potem dopiero tankować drugie. Ewentualnie

> z dwóch dystrybutorów.

Zapomniałem kanisterka do kosiarki, gdy tankowałem benzynę, a teraz mam do zatankowania auto olejem i widzę, że będę musiał dwa razy do kasy udać się albo liczyć, że dystrybutor obok będzie wolny zlosnik.gif

Napisano

> Zapomniałem kanisterka do kosiarki, gdy tankowałem benzynę, a teraz mam do zatankowania auto olejem

> i widzę, że będę musiał dwa razy do kasy udać się albo liczyć, że dystrybutor obok będzie

> wolny

jeden dystrybutor jest na stacji ?

tankowałem nie raz gaz a potem noPB

Napisano

Na Orlenie się nie da tzn.na nowym programie da się (kasjer musi odblokować dystrybutor-a wcześniejsze paliwo ląduje w schowku ) , jednak nie korzysta się z tego zbyt często bo się robi nieporządek . Czyli tankujesz-płacisz , i idziesz znowu ok.gif

Napisano

> jeden dystrybutor jest na stacji ?

> tankowałem nie raz gaz a potem noPB

Gaz jest z innego dystrybutora. Przy czym jak go później tankujesz to ten z benzyną jest zablokowany do czasu zapłacenia.

Napisano

Nie wiem jakw Polse, ale stacje sa z grubsza takie same jak w UK i nigdy nie mialem problemu z tankowaniem 2x pod rzad np tankujac ponad 100l prawie na kazdeu stacji trzaba odlozyc pistolet i zaczac nowe tankowanie, przyczym pracownik stacji musi odblokowac dystrybutor. LPG i noPb tez zdazalo mi sie tankowac w tym samym czasie. Czasem jak jest stacji, a wiem, ze musze jeszcze np. wyciagnac kase ze sciany etc. to odjezdzam dalej i nastepny moze sie tankowac zanim ja zaplace

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jakw Polse, ale stacje sa z grubsza takie same jak w UK i nigdy nie mialem problemu z

> tankowaniem 2x pod rzad np tankujac ponad 100l prawie na kazdeu stacji trzaba odlozyc pistolet

> i zaczac nowe tankowanie, przyczym pracownik stacji musi odblokowac dystrybutor. LPG i noPb

> tez zdazalo mi sie tankowac w tym samym czasie. Czasem jak jest stacji, a wiem, ze musze

> jeszcze np. wyciagnac kase ze sciany etc. to odjezdzam dalej i nastepny moze sie tankowac

> zanim ja zaplace

skorzystałem z dwóch dystrybutorów - zapłaciłem raz smile.gif

Napisano

> skorzystałem z dwóch dystrybutorów - zapłaciłem raz

Też tak miałem z noPb i LPG i poszło bez problemu...czasem tylko warto uprzedzić obsługę, żeby się nie zdziwili...

Napisano

> Na Orlenie się nie da tzn.na nowym programie da się (kasjer musi odblokować dystrybutor-a

> wcześniejsze paliwo ląduje w schowku ) , jednak nie korzysta się z tego zbyt często bo się

> robi nieporządek . Czyli tankujesz-płacisz , i idziesz znowu

U mnie ogarniają to i nie blokujemy, ale z tego co widze to nie ma zbyt duzo takich operacji cool.gif Napisz jak tam ceny u was na stacji? Może być priv ok.gif

Napisano

> U mnie ogarniają to i nie blokujemy, ale z tego co widze to nie ma zbyt duzo takich operacji

> Napisz jak tam ceny u was na stacji? Może być priv

Pb95 5,17 na Orlenie

Napisano

> Pb95 5,17 na Orlenie

zauwazylem (po przejechaniu kawałka Polski) że Orlen dość ujednolicił ceny paliw, nie ma dużych rozbierzności (albo nawet nie ma wcale)

myle sie?

Napisano

> nie ma dużych rozbierzności

Jozek - ty sie wez sa siebie chaja.gif

Napisano

> zauwazylem (po przejechaniu kawałka Polski) że Orlen dość ujednolicił ceny paliw, nie ma dużych

> rozbierzności (albo nawet nie ma wcale)

> myle sie?

Stacje własne Orlenu trzymają identyczną cenę w całej Polsce , stacje franczyzowe nie mają takiej mozliwoście więc musiłąy podnieść ceny o kilkanaście groszy

Napisano

> zauwazylem (po przejechaniu kawałka Polski) że Orlen dość ujednolicił ceny paliw, nie ma dużych

> rozbierzności (albo nawet nie ma wcale)

> myle sie?

chyba o tym nie słyszałeś

http://www.paliwa.pl/news/bp-zlozyl-do-uokik-skarge-na-polityke-cenowa-pkn-orlen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.