Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który jest cichy - Civic VIII czy Mazda 6

Featured Replies

Napisano

> Civic jest cichy do pewnej prędkości, później już zwyczajnie jest głośno.

wiekszosc aut tak ma skromny.gif, dla przykladu Punto 2 czy Ceed, do ok 120-130 jest ok, pozniej glosnosc momentalnie wzrasta i coraz trudniej sie rozmawia.

Napisano

> wiekszosc aut tak ma , dla przykladu Punto 2 czy Ceed, do ok 120-130 jest ok

Z odczuciem glosnosci jest jak z gustem smile.gif Dla mnie w punto 2 nie da sie rozmawiac juz przy 60 km/h zlosnik.gif

Napisano

> Akurat jakość materiałów w Civicu też nie jest górną półka.

mazda generalnie jest bardzo dobrze wykonana, ale niektóre elementy jakością odstaję od całości, np. guzik do ustawiania lusterek potrafi niemiłosiernie brzęczeć przy głośnym słuchaniu muzyki. Nie jestem znawcą civica, ale ja odniosłem wrażenie, że jest bardziej jednolity pod względem jakości materiałów.

Napisano

> Tzn? Civic VIII jest zardzewiały w kilku miejscach jeszcze zanim trafi do rąk klienta, Mazda jest

> jeszcze gorsza?

jak napisałem wyżej, nie jestem znawcą civica, ale ja na ulicy jeszcze nie widziałem zardzewiałego, a mazdę tak.

Z tego co wiem, to na korozje w madzi była akcja serwisowa

Napisano

> jak napisałem wyżej, nie jestem znawcą civica, ale ja na ulicy jeszcze nie widziałem zardzewiałego

Wystarczy zdemontować parę plastików i wykwity można sobie pooglądać jeszcze w salonie biglaugh.gif - wiem z pierwszej ręki, bo mam. skromny.gif "Civic" i "zardzewiały Civic" to synonimy. biglaugh.gif

Napisano

> Wystarczy zdemontować parę plastików i wykwity można sobie pooglądać jeszcze w salonie - wiem z

> pierwszej ręki, bo mam. "Civic" i "zardzewiały Civic" to synonimy.

Ja Ciebie rozumiem, ale na ulicach widzę tego "tysiące" i jakoś nie

rdzewieje to... Masz pecha? crazy.giffrown.gif

Napisano

> Ja Ciebie rozumiem, ale na ulicach widzę tego "tysiące" i jakoś nie

> rdzewieje to...

Demontujesz np. nakładki progów z cudzych aut widzianych na ulicy? hmm.gifzlosnik.gif

> Masz pecha?

Wszyscy, co to dziadostwo kupili, mają podobnego pecha - oglądałem chyba kilkanaście egzemplarzy w salonie, jeszcze nie zarejestrowanych. Dokładnie w tych samych miejscach korodowały wszystkie - więc to raczej po prostu standard dla tego modelu. ok.gif

Napisano

> Ja Ciebie rozumiem, ale na ulicach widzę tego "tysiące" i jakoś nie

> rdzewieje to... Masz pecha?

wiekszosc oglada auta z zewnatrz. jakosc zabezpieczen spada.

Napisano

> Demontujesz np. nakładki progów z cudzych aut widzianych na ulicy?

> Wszyscy, co to dziadostwo kupili, mają podobnego pecha - oglądałem chyba kilkanaście egzemplarzy w

> salonie, jeszcze nie zarejestrowanych. Dokładnie w tych samych miejscach korodowały wszystkie

> - więc to raczej po prostu standard dla tego modelu.

No ok, ale założę się, że gdybym rozebrał Stilo do rosołu, byłoby

identycznie... Ale walcz smile.gif

Napisano

> No ok, ale założę się, że gdybym rozebrał Stilo do rosołu, byłoby identycznie...

W przypadku kilkuletniego normalnie eksploatowanego auta nikt nie oczekuje cudów, a i rzeczone Stilo cudem przeciez nie jest grinser006.gif Ale jesli masz fabrycznie nowe auto u delaera, jeszcze z ochronnymi kapslami na kołach, to np. skorodowane elementy pasa przedniego uważam jednak za przegięcie. grinser006.gif

> Ale walcz

Akurat możliwości sa słabe, bo przeciwnik jest zaprawiony w bojach grinser006.gif Osługa posprzedażna jest wręcz "rewelacyjna", typowy przykład: "Nie naprawimy zgłoszonej w ASO usterki, mimo że problem jest ewidentny, a niepoprawnie działający podzespół objęty jest gwarancją, ponieważ ta część generalnie jest wadliwa i po jej wymianie na nową usterka i tak wróci". biglaugh.gif

Napisano

> W przypadku kilkuletniego normalnie eksploatowanego auta nikt nie oczekuje cudów, a i rzeczone

> Stilo cudem przeciez nie jest Ale jesli masz fabrycznie nowe auto u delaera, jeszcze z

> ochronnymi kapslami na kołach, to np. skorodowane elementy pasa przedniego uważam jednak za

> przegięcie.

> Akurat możliwości sa słabe, bo przeciwnik jest zaprawiony w bojach Osługa pospredażna jest wręcz

> "rewelacyjna", typowy przykład: "Nie naprawimy zgłoszonej w ASO usterki, mimo że problem jest

> ewidentny, a niepoprawnie działający podzespół objęty jest gwarancją, ponieważ ta część

> generalnie jest wadliwa i po jej wymianie na nową usterka i tak wróci".

No popatrz, a ja mam bardzo dobre wrażenia po kontakcie z serwisem.

Napisano
  • Autor

> No popatrz, a ja mam bardzo dobre wrażenia po kontakcie z serwisem.

Po śledzeniu tych wątków to już straciłem rozeznanie, z jednej strony lepsza mazda a z drugiej civik tez do niczego wink.gif

PS. A jak z fabrycznym nagłośnieniem w obu autach? W "6" zwykłe nie BOSE wink.gif

Napisano

> Po śledzeniu tych wątków to już straciłem rozeznanie, z jednej strony lepsza mazda a z drugiej

> civik tez do niczego

> PS. A jak z fabrycznym nagłośnieniem w obu autach? W "6" zwykłe nie BOSE

Sprzęt audio w Civicu jest średni.

Napisano

> Po śledzeniu tych wątków to już straciłem rozeznanie, z jednej strony lepsza mazda a z drugiej

> civik tez do niczego

> PS. A jak z fabrycznym nagłośnieniem w obu autach? W "6" zwykłe nie BOSE

mi wystarcza ... ale dla niektórych nawet " BOSE " to dno ... więc to sprawa gustu smile.gif

Napisano

> mi wystarcza ... ale dla niektórych nawet " BOSE " to dno ... więc to sprawa gustu

Nie jest to to same bose co np. W audi, aczkolwiek 99% uzytkownikow wystacza. Problem jest jak ktos chce cos zmienic, bo glosniki sa 2om.

Napisano
  • Autor

> Nie jest to to same bose co np. W audi, aczkolwiek 99% uzytkownikow wystacza. Problem jest jak

> ktos chce cos zmienic, bo glosniki sa 2om.

wracając jeszcze na moment do "6" i rudej wink.gif Czy są jakieś newralgiczne punkty gdzie atakuje? Czy usuniecie jej i zabezpieczenie tych punktów pomoże? Czy istnieje ryzyko dalszego rozprzestrzeniania się rudej ???

Napisano

> wracając jeszcze na moment do "6" i rudej Czy są jakieś newralgiczne punkty gdzie atakuje? Czy

> usuniecie jej i zabezpieczenie tych punktów pomoże? Czy istnieje ryzyko dalszego

> rozprzestrzeniania się rudej ???

Najpierw wychodzi na tylnych nadkolach, dole drzwi/klapy bagaznika, progi i wszystkie metalowy uchwyty, laczniki itp.

To nie jest taka skala jao w starych astrach czy polonezach, temat jest do ogarniecia, tym bardzej ze z tego co posali na mazdaspeed byla na to akcja serwisowa.

Napisano

> No popatrz, a ja mam bardzo dobre wrażenia po kontakcie z serwisem.

Na serwis jako taki też mam powodów do narzekań - w moim przypadku zaliczyli jedną wpadkę, ale ją naprawili, poza tym raczej są OK.

Natomiast w przypadku próby skorzystania z tzw. gwarancji producenta zaczyna się cyrk. grinser006.gif

Napisano

Ja moge sie wypowiedzieć o Volvo S40 II 2.5T z pakietem wyciszającym ( podwójne klejone szyby itd) i jest zdecydowanei ciszej niz w obecnym Civicu czy to 5d czy sedanie. A im szybciej sie jedzie tym dysproporcja wieksza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.