Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Astra III uderzona!

Featured Replies

Napisano

Na szczęście nie z mojej winy, będzie robiona z OC sprawcy. Jak myślicie, to nadkole będą wyciągać i szpachla czy jakaś wymiana? beksa.gif

Napisano

> Na szczęście nie z mojej winy, będzie robiona z OC sprawcy. Jak myślicie, to nadkole będą wyciągać

> i szpachla czy jakaś wymiana?

a może pokażesz jakieś foto, mamy zgadywać czy jest ono lekko puknięte czy całe zmasakrowane wink.gif

EDIT: o już jest zdjęcie, wczęsniej pokazywało mi tylko biały ekran grinser006.gif

wymieniać pewnie nie bedą crazy.gif

Napisano

> Na szczęście nie z mojej winy, będzie robiona z OC sprawcy. Jak myślicie, to nadkole będą wyciągać

> i szpachla czy jakaś wymiana?

a co tam chcesz wymieniac? delikatnie klepnac i pomalowac smile.gif ja przynajmniej bym nie chcail zeby mi nadkole wymieniali przy takim uszkodezniu

Napisano
  • Autor

> a co tam chcesz wymieniac?

Nie znam się, dlatego pytam. Z tym że auto jest nowe i chciałbym zachować gwarancje - wydaje mi się że ASO musi decydować co i jak naprawiać

post-34519-14352514544902_thumb.jpg

Napisano

Witam. Oprócz polerowania nic bym z tym nie robił. W razie sprzedaży nikt sie nie bedzie pytał dlaczego był lakierowany. pozdro

Napisano

> Nie znam się, dlatego pytam. Z tym że auto jest nowe i chciałbym zachować gwarancje - wydaje mi się

> że ASO musi decydować co i jak naprawiać

Jeśli na gwarancji to musisz się udać do ASO.

Napisano

> wydaje mi się że ASO musi decydować co i jak naprawiać

Zgadza się

Zrób fotki i zachowa je. W razie sprzedaży będziesz mógł pokazać co i jak było

Napisano

> Jeśli na gwarancji to musisz się udać do ASO.

jeżeli kwestia dotyczy blachy (pogięta itp), a somochód nowy proponuję dać do roboty (kwestie korozyjne), nie ma co się czaić natomiast jeżeli sprawa dotyczyła np zderzaków to olać. Przetarcia na gwarancji też się nie lakieruje tylko poleruje - niektórzy to musieliby raz w roku coś lakierować, a większości się nie chce. Najbardziej wkurza że w nówce ale to z czasem przejdzie.

Napisano

> Nie znam się, dlatego pytam. Z tym że auto jest nowe i chciałbym zachować gwarancje - wydaje mi się

> że ASO musi decydować co i jak naprawiać

Musisz naprawiac w ASO, ale tam tez uzywaja szpachli w takich kosmetycznych sprawach smile.gif

Napisano

kiedyś znajoma osoba miała podobną sytuację tylko bardziej drastyczną otóż jedna babka uczyła się jeździć i walnęła go w drzwi. Ledwo co się toczyła ale ze strachu zamiast hamulca dała gaz i jakby go spychała (w sumie lekkie wgniecenie) to cały czas trzymała nogę na gazie (później tłumaczyła, że nie rozumie swojego czynu spineyes.gif) znajomy pojechał do ASO z zrobił samochód nie chcę wprowadzać w błąd ale chyba za 9 tys zł brutto (wymiana drzwi, bo profile zamknięte + próg+malowanie)

Napisano
  • Autor

> nie chce wprowadzać w błąd ale chyba za 9 tys zł brutto (wymiana drzwi, bo profile zamknięte +

> próg+malowanie)

Wczoraj był rzeczoznawca, w czwartek ma być wycena - mam nadzieje że ubezpieczyciel sprawcy nie będzie kręcił bo nie odpuszczę. Też zamierzam robić i chyba muszę robić to w ASO, zastanawiam się tylko czy to nadkole będą klepać i szpachla buu.gif (bo do ewentualnej wymiany jest zbyt spory element).

Napisano

> mam nadzieje że ubezpieczyciel sprawcy nie

> będzie kręcił bo nie odpuszczę.

Jakby coś kombinował to weź bezgotówkę, wstaw do ASO i niech się oni bujają

Napisano

> Musisz naprawiac w ASO, ale tam tez uzywaja szpachli w takich kosmetycznych sprawach

Gwarancja na blachę to jest coś takiego, że musisz takie przycierki naprawic, by jej nie stracić.

Napisano
  • Autor

Dziś przyszła wycena ubezpieczyciela sprawcy. Porysowane drzwi, wgniecione nadkole i obtarte lusterko i kołpak, a oni połowy z tego w ogóle w wycenie nie uwzględnili angryfire.gif a całość wycenili na 1200 zł, żarty!!! W poniedziałek umawiam się w ASO w z likwidatorem szkód Opla i mam nadzieje od razu postawić u nich auto.

Napisano

> Gwarancja na blachę to jest coś takiego, że musisz takie przycierki naprawic, by jej nie stracić.

mi tego nie mow smile.gif ja to wiem, ale aso nie koniecznie bedzie wymienialo na nowe elementy smile.gif

Napisano

> Dziś przyszła wycena ubezpieczyciela sprawcy. Porysowane drzwi, wgniecione nadkole i obtarte

> lusterko i kołpak, a oni połowy z tego w ogóle w wycenie nie uwzględnili a całość wycenili

> na 1200 zł, żarty!!! W poniedziałek umawiam się w ASO w z likwidatorem szkód Opla i mam

> nadzieje od razu postawić u nich auto.

jaki ubezpieczyciel?

oddaj bezgotowkowo i sie nie przejmuj smile.gif

Napisano

ja nie wiem co za 1200 zł można zrobić z tym uszkodzeniem, to rzeczywiście jest śmiech na sali, nie dość że jesteś poszkodowany bo nerwy, czas itd to jeszcze ta kwota, daj do ASO, a oni napiszą ubezpieczalni ile musi zapłacić za naprawę Twojego samochodu.

Napisano
  • Autor

To w sumie tylko samochód a usterki nie są jakieś ogromne, ale za darmo auta nikt mi nie dał i wściekłem się jak mi ta wycenę przesłali - traktują ludzi jak ćwierćinteligentów (ubezpieczyciel sprawcy Benefia24 - jeśli nie można robić pseudoreklamy moderator niech "wytnie"). Przykład: wg nich cena kołpaka to 65 zł, a nowy w ASO do felgi strukturalnej kosztują 110 zł. I tak jak pisałem nie uwzględnili połowy szkód - nadkole widoczne na zdjęciu to dla nich plastikowy błotnik yikes.gif

post-34519-14352514576657_thumb.jpg

Napisano

> traktują ludzi jak ćwierćinteligentów

Jak będziesz odpowiednio upierdliwy, to na pewno sporo da się wywalczyć, ale duża część klientów dla spokoju machnie ręką, a ubezpieczyciel dzięki temu jest do przodu. cfaniaczek.gif

k.

Napisano

Jeżeli jest taka opcja, to daj do ASO, bo ta wycena to śmiech na sali. Skuteczne też bywa pisemne odwołanie i uzasadnienie wraz z wyceną np z ASO. Możesz się z nimi użerać, bo usterka nie wymaga natychmiastowej naprawy.

Miałem w ciągu 4 miesięcy odszkodowania z OC sprawcy w PZU. Jedno konkretne walnięcie przez ścigacz, a drugie rysa na zderzaku. Po naprawie połowa kasy mi zostawała.

Napisano

> Jak będziesz odpowiednio upierdliwy, to na pewno sporo da się wywalczyć, ale duża część klientów

> dla spokoju machnie ręką, a ubezpieczyciel dzięki temu jest do przodu.

Ale czy warto psuć sobie nerwy na to? Miałem kilka razy okazję przyglądać się walce o odszkodowanie przy okazji służbowych kolizji. Stanowczo popieram wstawienie do ASO.

A propo śmiechu na sali: Jeep Commander uszkodzone prawe drzwi przód, tył, słupek i próg. Kwota przyznana za naprawę 3tyś PLN. Na farbę styknie 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.