Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford 1.0 Ecoboost

Featured Replies

Napisano

z tego co kojarzę na płatnej A4 Kraków - Katowice na remontowanych teraz wiaduktach są po 2 pasy i ograniczenia do 80km/h. Więc nie jest tak źle.

Napisano

> A4 do Szarowa jechałem raz, więc nie wiem, za to kilka razy widziałem suszących na końcu S7 w

> Lubniu. I moim zdaniem słusznie, bo nagle z szerokiej ekspresówki robi się wąziutka dróżka

> spadająca w dół i skrzyżowanie, więc mho jest to dosyć niebezpieczne miejsce.

ale wcześniej stali przed lubniem ... akurat teraz tak się trafiło że jest może niebezpiecznie ... pytanie czy jest ?

pisałem już kilka razy o Szarowie ... akcja weekend, ostatnia na 1 listopada

przejechałem z 50km starą czwórką i jakoś nie stali w Łapczycy gdzie jest kościół i przejście w centrum wioski, nie stali w Brzesku, w Gnojniku przy cmentarzu ... a właśnie na zakończeniu A4 hehe.gif

Napisano

> Yyyyyy...ale moze cytuj tego kogo trzeba, co

Osz cholewa, nie spojrzalem, kto pisal te 130->150, zalozylem, ze to Ty - sorry w takim razie oslabiony.gif

Podsumowujac - 140 to predkosc DOZWOLONA a 150 to predkosc z ktora mozna jechac jeszcze bez ryzyka otrzymania mandatu. Ale - 150 licznikowe. Bo jesli bierzesz z GPS to wtedy juz stapasz po niepewnym gruncie wink.gif

Napisano

> Ale - 150 licznikowe. Bo jesli bierzesz z GPS to wtedy juz stapasz po

> niepewnym gruncie

Chyba, ze zalozymy, ze GPS=radar smile.gif Ale to sie moze nie udac grinser006.gif

Napisano

> z tego co kojarzę na płatnej A4 Kraków - Katowice na remontowanych teraz wiaduktach są po 2 pasy i

> ograniczenia do 80km/h. Więc nie jest tak źle.

Teraz tak - kilka(naście) miesięcy temu było znacznie "ciekawiej".

Napisano

> widziałeś kiedys suszarke na autostradzie? bo ja nie.

wielokrotnie na wezle sosnica skromny.gif

raz nawet pan z navary uratowal moj portfel zlosnik.gif

a teraz rozstawiaja sie na zjezdzie na maciejow

o alfach krazacych po tym odcinku nie wspomne hehe.gif

Napisano

> wielokrotnie na wezle sosnica

> raz nawet pan z navary uratowal moj portfel

> a teraz rozstawiaja sie na zjezdzie na maciejow

> o alfach krazacych po tym odcinku nie wspomne

Alfy, vectry krążą. Ale miśka z suszarą poza miejscami z ograniczeniami i zwężeniami jak koledzy powyżej piszą to nie widziałem.

Napisano

> Fantazjujesz 200 KM w rodzinnym trochę większym kompakcie. Jeździłem przez parę lat espacem z

> silnikiem 150 KM i spokojnie wystarczało do jazdy i wyprzedzania.

benzyna czy diesel?

Napisano

> benzyna czy diesel?

oczywiście diesel aleweź pod uwagę jeszcze wagę prawie 2 tonowego grand espace do c-maxa, pewnie będzie z pół tony różnicy.

Napisano

> oczywiście diesel aleweź pod uwagę jeszcze wagę prawie 2 tonowego grand espace do c-maxa, pewnie

> będzie z pół tony różnicy.

dieslami sie wogóle jakoś inaczej jeździ. One fajnie "udają" dobre osiągi. Jeździłem np skodą fabią 1.9tdi 130KM i 200konnym leonem 1.8t i pomimo że leon w sprincie jako takim był szybszy to przy normalnej jeździe mieszanej skoda wydawała sie być o wiele bardziej mocniejsza. Nawet kumpel właściciel tego leona, po przejażdżce skodą był bardzo pozytywnie zaskoczony

Napisano

> dieslami sie wogóle jakoś inaczej jeździ. One fajnie "udają" dobre osiągi. Jeździłem np skodą fabią

> 1.9tdi 130KM i 200konnym leonem 1.8t i pomimo że leon w sprincie jako takim był szybszy to

> przy normalnej jeździe mieszanej skoda wydawała sie być o wiele bardziej mocniejsza. Nawet

> kumpel właściciel tego leona, po przejażdżce skodą był bardzo pozytywnie zaskoczony

To fakt, teraz mam hondę odysseya z 3,5 v6 i 250KM i jakoś przy wyprzedzaniu tej dwa razy większej mocy aż tak nie czuję. Oczywiście automat przy max bucie zrzuca pewnie do 3 biegu, kręci do 6,5 tys. obrotów i wtedy koła urywa ale to nie jest to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.