Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Valtek typ34 opinie

Featured Replies

Napisano

witajcie

obecnie mam w astrze i miałem w zafirze wtryski brc ale są one drogie ok 800zł za listwę. Z kolei sprzedawca części do lpg polecił mi właśnie valteki typ34. Kosztują ok 300zł więc cena dobra, jak z ich jakością i trwałością. Chciałbym np przejechać na nich ok 50tyś nie myśląc o nich grinser006.gif

Napisano

Kol. noras chwilę na tym jeździł i twierdził, że są ok. Są tu tez tacy, którzy twierdzą, że trafiają się listwy felerne. Jakiś hi-tech to raczej nie jest, ale na pewno są dardziej solidne niż stary valtek.

P.S. Kolega nie mógł tego pytania rzucić w wątku założonym chwilę wcześniej? Tak w ogóle, to o tych wtryskach coś powinno być w archiwum.

Napisano
  • Autor

> P.S. Kolega nie mógł tego pytania rzucić w wątku założonym chwilę wcześniej? Tak w ogóle, to o tych

> wtryskach coś powinno być w archiwum.

mój błąd, słabo szukałem bo później coś jednak znalazłem, mogłem razem ale jakoś wydawało mi się, że w ten sposób uzyskam więcej wypowiedzi na ten konkretny temat. Ewentualnie jaką inną listwę do 400-500zł warto montować? Silnik 4 cylindry 16v 122KM

Napisano

Mam Valdka 34 od jakiś 26-27 kkm. Jak do tej pory jest git. Dodatkowo zauważyłem, że są zupełnie niewrażliwe na zimno. Głośne nie są. Cena może nie najniższa, ale 300 zł za w miarę dobra listwę to nie tak dużo. Hana + przejściówki to jak piszą koledzy + 200 zł ale tez i klasa w górę.

Napisano

> Kol. noras chwilę na tym jeździł i twierdził, że są ok.

Z tego co wiem, auto jeździ dalej i chyba nie ma problemów z wtryskami.

LPG ma oszczędzać kasę, więc dokładanie 80% ceny po to żeby mieć "półkę wyżej" co nie przekłada się na żadne wymierne rezultaty uważam za bez sensu.

Tutaj jest test wtryskiwaczy.

Napisano
  • Autor

> Tutaj jest test wtryskiwaczy.

zapoznałem się z nim, pytanie dla doświadczonych jak sprawdzić który wtrysk źle dawkuje? Jak będzie za mało będzie ubogo a to już katowanie silnika jak ktoś napisał.

Do passata B5 z silnikiem 1.6 wybrałem valteki 34 w przyszłym tygodniu dam znać jak poszło grinser006.gif bo montaż w sobotę

Napisano

> ... jak sprawdzić który wtrysk źle dawkuje? ...

Jedną z metod jest czasowe włączanie pojedynczo kolejnych wtryskiwaczy lpg i sprawdzanie czy czas wtrysku jest korygowany przez kompa benzyny ...

Napisano

> mój błąd, słabo szukałem bo później coś jednak znalazłem, mogłem razem ale jakoś wydawało mi się,

> że w ten sposób uzyskam więcej wypowiedzi na ten konkretny temat. Ewentualnie jaką inną listwę

> do 400-500zł warto montować? Silnik 4 cylindry 16v 122KM

Jak niektórzy już wspomnieli - wtryskiwacze hana. Założyłem u siebie i rewelacja pod względem dynamiki benzyna=LPG, różnicy w osiągach nie zauważyłem. Co do trwałości to się nie wypowiem, bo za krótko jeżdżę, ale negatywów nie słyszałem.

Napisano

> Jak niektórzy już wspomnieli - wtryskiwacze hana. Założyłem u siebie i rewelacja pod względem

> dynamiki benzyna=LPG, różnicy w osiągach nie zauważyłem. Co do trwałości to się nie wypowiem,

> bo za krótko jeżdżę, ale negatywów nie słyszałem.

Dokladnie, wszedzie polecaja wtryskiwacze Hana. Sam nie użytkowałem, ale skoro tłum mówi (a w tlumie trafiaja sie ludzie, ktorzy z tego zyja), że warto - to warto.

Jak dobrze poszukasz to kupisz Hanę w granicach 80PLN od sztuki.

Napisano

> witajcie

> obecnie mam w astrze i miałem w zafirze wtryski brc ale są one drogie ok 800zł za listwę. Z kolei

> sprzedawca części do lpg polecił mi właśnie valteki typ34. Kosztują ok 300zł więc cena dobra,

> jak z ich jakością i trwałością. Chciałbym np przejechać na nich ok 50tyś nie myśląc o nich

valtek typ34 to szajs, dużo reklamacji na niego było , zato na hana żadnej a na rega chyba z 1 albo 2 palacz.gif

ps teraz nie ma prawie reklamacji na typ 34 -bo prawie nikt tego w okolicy nie zakłada hehe.gif

Napisano

Ja mam valtek typ 34 i jestem zadowolony. Po 20kkm bez najmniejszego problemu.

Napisano

> LPG ma oszczędzać kasę, więc dokładanie 80% ceny po to żeby mieć "półkę wyżej" co nie przekłada się

> na żadne wymierne rezultaty uważam za bez sensu.

Zagalopowałeś się troszkę....LPG ma oszczędzać kasę, ale oszczędza się na LPG (paliwie), a nie na instalacji...to chyba najważniejsza zasada.

Napisano

Ja mam 34 w Alfie, 2 listwy po 3 wtryskiwacze. Do ~10 000 km były cyrki, braki mocy, przerzucanie na benzynę przy mocniejszym depnięciu, aż w ostateczności praca bez jednego wtryskiwacza. Poszły na gwarancję i od ~10 000 km jest prawie tak samo jak na benzynie

Napisano

Posiadam Valtek 34 od niedawna i jestem z nich zadowolony. Raz dobrze wystrojona instalacja i autko śmiga aż miło.

Napisano

U Drypy teraz listwa z Hanami to koszt 385 zeta a Valtek 34 ponad 320 zł. Ja bym się nie zastanawiał i brał Hana. Jak ja chciałem kupować Hany to były po 120 zeta + graty = wychodziło prawie 600 zł. Ale teraz ? 385 zł + 4 x 7 na przejściówki NIE MA SIE NAWET CO ZASTANAWIAĆ. Chociaż ja o Valtekach 34 złego słowa nie powiem, jeździ się jak na benie..

Napisano

> valtek typ34 to szajs, dużo reklamacji na niego było , zato na hana żadnej a na rega chyba z 1 albo

> 2

> ps teraz nie ma prawie reklamacji na typ 34 -bo prawie nikt tego w okolicy nie zakłada

jak nikt ? ja mam, koledzy z pracy mają, jeździ na tym kupa aut, nie tylko fiaty ale tak niegazowe auta jak focus, madzia 323, czy avensis. kwestia kto to zakłada; sądzę że jakby je założyli tam gdzie mi gazowali punto to by nie chodziło...zresztą oni cokolwiek by założyli to nie wiadomo jakby chodziło - chyba że zatrudnili w końcu tam kogoś kumatego

pozdro

Napisano

> jak nikt ? ja mam, koledzy z pracy mają, jeździ na tym kupa aut, nie tylko fiaty ale tak niegazowe

> auta jak focus, madzia 323, czy avensis. kwestia kto to zakłada; sądzę że jakby je założyli

> tam gdzie mi gazowali punto to by nie chodziło...zresztą oni cokolwiek by założyli to nie

> wiadomo jakby chodziło - chyba że zatrudnili w końcu tam kogoś kumatego

> pozdro

ale masz typ 34 czy zwykłe waldemary? bo to różnica biglaugh.gif

Napisano

> ale masz typ 34 czy zwykłe waldemary? bo to różnica

takie czerwone zlosnik.gif

Napisano

> zwykłe czerwone wytrzymają więcej od typ 34,

Cenna uwaga na przyszłość, ale czy na pewno?

Miałem wcześniej zwykłe valteki, jak się wysypały, to kupiłem REGi, bo nie trzeba żadnych przejściówek i nie trzeba kalibrować. Wiem, że kiedyś będę zmieniał i myślałem właśnie o valtekach 34, bo też nie wymagają przejściówek. Jednak po takiej opinii, to chyba ponownie będą REGi ... frown.gif

Napisano

> Cenna uwaga na przyszłość, ale czy na pewno?

Sprawdź opinie na forach lpg, wiele narzekania na Valteka 34 nie znajdziesz. Jak są kłopoty, to przeważnie zaraz po wyjęciu z pudełka. (z 2 opinie czytałem). Są opinie z samochodów nauki jazdy 70 - 100 kkm bez zastrzeżeń. Regi są dość trwałe, ale precyzję mają jak stare Valteki. A stare walteki to już poezja, po 10 kkm trzeba robić kalibrację a po 20 regenerację - miałem to wiem smile.gif

Napisano

> po 20 regenerację - miałem to wiem

Ja też ...

Napisano

> Cenna uwaga na przyszłość, ale czy na pewno?

> Miałem wcześniej zwykłe valteki, jak się wysypały, to kupiłem REGi, bo nie trzeba żadnych

> przejściówek i nie trzeba kalibrować. Wiem, że kiedyś będę zmieniał i myślałem właśnie o

> valtekach 34, bo też nie wymagają przejściówek. Jednak po takiej opinii, to chyba ponownie

> będą REGi ...

u mnie w okolicy to idzie valdemar czerwony , reg albo hana i sporadycznie magici , wiedz albo hana albo regi

Napisano

> Sprawdź opinie na forach lpg, wiele narzekania na Valteka 34 nie znajdziesz. Jak są kłopoty, to

> przeważnie zaraz po wyjęciu z pudełka. (z 2 opinie czytałem). Są opinie z samochodów nauki

> jazdy 70 - 100 kkm bez zastrzeżeń. Regi są dość trwałe, ale precyzję mają jak stare Valteki. A

> stare walteki to już poezja, po 10 kkm trzeba robić kalibrację a po 20 regenerację - miałem to

> wiem

znajomemu założyłem valdemary czerwone w V6 i po 20kkm kosz nie dało sie uljechać na nich sick.gif

Napisano

> znajomemu założyłem valdemary czerwone w V6 i po 20kkm kosz nie dało sie uljechać na nich

U mnie siedzą od 50kkm i nic złego się nie dzieje... Znajomi też mają i nie narzekają

Napisano

> U mnie siedzą od 50kkm i nic złego się nie dzieje... Znajomi też mają i nie narzekają

wiesz jeden narzeka ,drugi nie narzeka bo nie wie że źle chodzi albo akceptuje złą prace silnika grinser006.gifjeden lubi jeździć z kontrolką silnika drugi sie od razu denerwuje smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.