Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr paliwa do MJTD

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów,

Nadszedł czas kolejnej wymiany oleju i filtrów. Stuknie mi za niedługo 130kkm i przyznam się że temat filtra paliwa z wiadomego powody odkładałem już dwa razy. Może mi pomożecie podjąć decyzję: wymieniać czy nie? samochód nie daje żadnych oznak zawalonego filtra no ale z filtrami powietrza też się nie czeka aż autko zacznie się krztusić. Mimo wszystko cena 300zł za taką puszeczkę powala mnie z nóg. Akuki zaśpiewał 289zł a na na allegro znalazłem dwa filtry które wg sprzedającego powinny pasować i kosztują 165zł z tym że do akuki mam zaufanie a do alledrogo niekoniecznie 270751858-jezyk.gif

link 1

link 2

Możecie polecić któregoś z ww. sprzedawców?

Z drugiej strony przy tej cenie paliwa, jego jakość powinna być taka że filtry nie powinny być potrzebne cool.gif hehehe taki joke 270751858-jezyk.gif

Napisano

ja kupowałem u tego z linka nr 2. nie mam zastrzeżeń.

Napisano
  • Autor

dzięki, maile z zapytaniem już rozesłane.

Najtaniej jak na razie usłyszałem za filtrona 150zł - w zasadzie ta nasza rodzima firma cieszy się dobrą renomą ale jak do tej pory nie spotkałem się z opinią na temat filtrów paliwa filtron - na naszym forum króluje ufi - na allegro za 169zł.

Napisano

> dzięki, maile z zapytaniem już rozesłane.

> Najtaniej jak na razie usłyszałem za filtrona 150zł - w zasadzie ta nasza rodzima firma cieszy się

> dobrą renomą ale jak do tej pory nie spotkałem się z opinią na temat filtrów paliwa filtron -

> na naszym forum króluje ufi - na allegro za 169zł.

Jesteś pewien z filtronem??? ZTCW to filtron nie robi do multijeta. Ja miesiac temu kupiłem UFI w lokalnym sklepie moto za 140.

Napisano

> Jesteś pewien z filtronem??? ZTCW to filtron nie robi do multijeta. Ja miesiac temu kupiłem UFI w

> lokalnym sklepie moto za 140.

A co to jest?

285496913-filtron.jpg

Wygląda na taki do Multijetów grinser006.gif

post-5574-14352514640954_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewien z filtronem???

Trzy razy pytałem o to sprzedawce - potwierdził że na pewno filtron.

Pytanie teraz który filtr lepszy - filtron czy ufi

ufi od pewnego czasu ma napis made in china 270751858-jezyk.gif więc pod względem jakościowym to już zapewne nie te same filtry co do niedawna montowaliśmy do autek.

Napisano

> A co to jest?

> Wygląda na taki do Multijetów

Nie wiem, ale ma dziwny wihajster koło krócców confused.gif. Pytanie czy od spodu ma złączke na podłączenie do czujnia, ew dziurkę na czujnik?

Zerkam na karte katalogową i wg producenta powinien pasować confused.gif

Napisano

> Trzy razy pytałem o to sprzedawce - potwierdził że na pewno filtron.

> Pytanie teraz który filtr lepszy - filtron czy ufi

> ufi od pewnego czasu ma napis made in china więc pod względem jakościowym to już zapewne nie te

> same filtry co do niedawna montowaliśmy do autek.

Zgadza się, na moim było: zdziełano w czajna, ale również było logo Fiata, Alfy i Lanci cool.gif.

Działać działa, czy dobrze to trudno powiedziec. Wg mnie po wymianie nic się nie zmieniło w porównaniu do poprzedniego nie chińskiego UFI.

Napisano
  • Autor

> Wg mnie po wymianie nic się nie zmieniło w

> porównaniu do poprzedniego nie chińskiego UFI.

heh ...więc jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać... 270751858-jezyk.gif

czekam na odpowiedź jeszcze jednego delikwenta z allegro i zamawiam ufi smile.gif uff pozostanie jeszcze tyko w najbliższym czasie do odhaczenia regulacja luzów popychaczy.

a tak na marginesie to jestem ciekawy czy fitr ufi od akuki też miałby napis mejd in czajna smile.gif otrzymałem maila od Łukasza Sarny z akuki o następującej treści:

"my mamy filtry oryginały i taka cena trzeba za niego zapłacic...."

jak wcześniej napisałem cena w akuki to 289zł

nie wiem dlaczego ale odnoszę wrażenie że jesteśmy zdrowo dymani przez niektóre serwisy i sklepy niewiem.gif

Napisano

> nie wiem dlaczego ale odnoszę wrażenie że jesteśmy zdrowo dymani przez niektóre serwisy i sklepy

Bo to nie wrażenie ale codzienność zlosnik.gif zakumpluj z jakimś Panem ze sklepu z częściami to jak Ci sprzeda graty bez marży to się lekko zdziwisz jesli chodzi o cene klnie.gifhehe.gif

Napisano

Tylko Ufi.... niestety robia je już w Chinach więc co tam jest tego nikt nie wie....

Ja mam i miałem UFI... kupowałemna alledrogo.... coś koło 165 zł

Napisano

> Tylko Ufi.... niestety robia je już w Chinach więc co tam jest tego nikt nie wie....

> Ja mam i miałem UFI... kupowałemna alledrogo.... coś koło 165 zł

Ja ostatnio kupiłem do swojego MJTD komplet filterków MANN (jeśli dobrze pamiętam, to na paliwa jest równiez China passed_out.gif

Napisano

> Ja ostatnio kupiłem do swojego MJTD komplet filterków MANN (jeśli dobrze pamiętam, to na paliwa

> jest równiez China

juz od dawna panie kolega mann klepie w chinach filterki, ale nie wszystkie

Napisano
  • Autor

> juz od dawna panie kolega mann klepie w chinach filterki, ale nie wszystkie

Pozostałe filterki (oleju i powietrza) kupiłem mann-a, zaraz lecę oblukać co pisze na pudełku irked.gif

W czwartek kupiłem na allegro filtr paliwa UFI - jak tylko przyleci kurierem sprawdzimy czy też jest mejd in czajna (a może modne ostatnio made in PRC) facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Pozostałe filterki (oleju i powietrza) kupiłem mann-a, zaraz lecę oblukać co pisze na pudełku

> W czwartek kupiłem na allegro filtr paliwa UFI - jak tylko przyleci kurierem sprawdzimy czy też

> jest mejd in czajna (a może modne ostatnio made in PRC)

napewno bedzie made in china, mialem ostatnio filtr paliwa ricambi z aso, czyli ufi w pudelku fiata i tez made in china sa

Napisano
  • Autor

No ale właśnie wróciłem z garażu, z ciekawości sprawdziłem sobie gdzie skąd pochodzą filtry mann-a które kupiłem kilka dni temu - z radością przeczytałem made in germany smile.gif na oleju motul również z ulgą odczytałem made in france smile.gif

Napisano

> napewno bedzie made in china, mialem ostatnio filtr paliwa ricambi z aso, czyli ufi w pudelku fiata

> i tez made in china sa

Panowie wicie może czy do jtd 115KM rok 2002 wychodziły filtry z czujnikiem wody? Zamontowany mam zwykły a zastanawiałem się po co dynda pod nim złączka - teraz już wiem do czego jest zlosnik.gif

Napisano

> Panowie wicie może czy do jtd 115KM rok 2002 wychodziły filtry z czujnikiem wody? Zamontowany mam

> zwykły a zastanawiałem się po co dynda pod nim złączka - teraz już wiem do czego jest

poczytaj tu

jakiś tekst

jak kontrolka jest i mryga po przekreceniu kluczyka to tak

jesli kontrolka jest to niepodłaczona

Napisano

> poczytaj tu

> jakiś tekst

> jak kontrolka jest i mryga po przekreceniu kluczyka to tak

> jesli kontrolka jest to niepodłaczona

Dzięki 20.GIF

U mnie tylko wtyczka sobie dynda i właśnie się zastanawiałem do czego ma być podłączona zlosnik.gif Czy kontrolka jest to muszę sprawdzić ale na 100% nie zapala się podczas rozruchu. ok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Koledzy jeszcze na szybko takie pytanko związane z wymianą filtra paliwa w MJTD: czy filtr przed zapięciem przewodów paliwowych nalezy zalać ON czy po podpięciu wystarczy przekręcić kluczyć w stacyjne ze dwa razy i pompa zrobi swoje?

Napisano

> zapięciem przewodów paliwowych nalezy zalać ON czy po podpięciu wystarczy przekręcić kluczyć w

> stacyjne ze dwa razy i pompa zrobi swoje?

Pompa wstępna zrobi swoje.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> poczytaj tu

> jakiś tekst

> jak kontrolka jest i mryga po przekreceniu kluczyka to tak

> jesli kontrolka jest to niepodłaczona

Dobra, dzisiaj po przekręceniu kluczyka mignęła mi kontrolka wody w filtrze. Mam się bać? zlosnik.gif

Napisano

> Dobra, dzisiaj po przekręceniu kluczyka mignęła mi kontrolka wody w filtrze. Mam się bać?

Zgasła?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Zgasła?

> Pozdrawiam BAS

zgasła smile.gif tylko zrobiła takie mrugnięcie jedno. Zresztą i tak mam w planach kupić nowy filtr.

Napisano

> zgasła tylko zrobiła takie mrugnięcie jedno. Zresztą i tak mam w planach kupić nowy filtr.

Jak zgasła to się nie przejmuj, mi tez czasami mrugnie przy starcie, filtr ma kilkanaście kkm, więc...

Pozdrawiam BAS

Napisano

> zgasła tylko zrobiła takie mrugnięcie jedno. Zresztą i tak mam w planach kupić nowy filtr.

No to może to był standardowy test kontrolek licznika?

Napisano

> Jak zgasła to się nie przejmuj, mi tez czasami mrugnie przy starcie, filtr ma kilkanaście kkm,

> więc...

> Pozdrawiam BAS

ok.gif

Napisano

> No to może to był standardowy test kontrolek licznika?

Wydaje mi się, że to się zaświeciło jakby poza resztą, ale zaraz jadę po córkę to zobaczę jak jest smile.gif

Napisano

> Wydaje mi się, że to się zaświeciło jakby poza resztą, ale zaraz jadę po córkę to zobaczę jak jest

U mnie rozruch po nocy wygląda tak:

Możliwe, że czasami sobie mrugnie kontrolka od wody w filtrze, ale zwykle wygląda tak jak na filmie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Dobra, dzisiaj po przekręceniu kluczyka mignęła mi kontrolka wody w filtrze. Mam się bać?

takn jak pisza - jak zaświeci sie przy teście kontrolek to ok ale jak nie zgasnie i bedzie swiecić dalej to BUBA frown.gif - ew jakieś mrygniecia czy nagłe zaswiecenie sie podczas jazdy...

Napisano

> U mnie rozruch po nocy wygląda tak:

> Możliwe, że czasami sobie mrugnie kontrolka od wody w filtrze, ale zwykle wygląda tak jak na

> filmie.

> Pozdrawiam BAS

Sprawdziłem i jest dokładnie tak samo jak u Ciebie na filmie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.