Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amory krosno pzm?1. Oryginal czy podroba?

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pewne watpliwosci co do zakupionych przeze mnie amortyzatorow pucharowych. Otoz mam 2 sztuki przednich i procz naklejki z jakims numerem seryjnym i dopiskiem pzm?1, nie ma na nich nic. Zadnego loga delphi ani oznaczen na amorach nie ma. Jesli ktos ma jakies pojecie to prosze o pomoc, czy te amory maja jakies oznczenia? Pozdrawiam

Napisano

>Jesli ktos ma jakies pojecie to

> prosze o pomoc, czy te amory maja jakies oznczenia? Pozdrawiam

P4123412.JPGwaytogo.gif

Napisano

dziwne, u mnie PZM1 mialo naklejke z Delphi wraz z nazwa i opisem

Napisano

> dziwne, u mnie PZM1 mialo naklejke z Delphi wraz z nazwa i opisem

zależy jak stare, nowe pod marką Delphi miły naklejkę, stare krosno wybity numer.

Podobnie jest z Kayabami, stare lub jak kto woli org. mają wybity numer i logo, "nowe" (których nie miałem w rękach) mają taką śmieszną naklejkę.

Napisano
  • Autor

Na tych amorach nie ma kompletnie nic wbitego. Nie ma zadnego Made in Poland czy cos w tym stylu naklejka wyglada podobnie jak ten numer wbity w amortyzator na zdjeciu wyzej czyli jest na niej tylko i wylacznie "XXXXX PZM-1" gdzie x to jest ten wlasnie numer (nie mam teraz ich przy sobie wiec nie pamietam dokladnie) i to jest koniec, na naklejce nie ma zadnego logo ani nic z tych rzeczy wiec teoretycznie nie wiadomo czy to jest delphi czy jakis inny wynalazek wiec dlatego pytam bo kupilem to niby ze sklepu ale taniej niz widzialem na innych sklepach internetowych. Przyszlo normalnie w pudelku. Gadalem ze znajomym i mowi ze jemu cos nie pasuje tutaj. Slyszalem o tych nowych krosno ale teraz to juz sam nie wiem.

Napisano

kolego mogą być leżaki magazynowe wtedy masz starocia robione bez delphi jeszcze. Pozatym teraz firma zwie się bwi a nie delphi i też może nie być lepek

Napisano
  • Autor

Nie wiem juz sam, w sumie to by sie moze i ukladalo w jakas logiczna calosc, ale wychodzi na to ze to jest jakis burdel bo dostaje gwarancje delphi razem z pudelkiem itd. a tutaj takie jaja. Nie wiem tez czy z racji tego ze firme przejeli chnczycy - teraz doczytalem - to czy to Krosno bedzie takiej jakosci jak to popularne pucharowe. I tak pewnie bede dzwonil do kolesia sie pytac o co w tym wszystkim chodzi

Napisano

zakupilem tyl PZM-1 i nie ma zadnych naklejek itp

zaloz i zobacz jak jest beton to to PZM-1 palacz.gif

Napisano

Do lutego bywałem w fabryce i jaki tam bahzel to szok. Także równ ie dobrze mogli nie nakleic bo zapomnieli

Napisano

> moje wyglądały tak

Moje były identyczne smile.gif To chyba są nowsze krosna wink.gif

Napisano

moje zamiast ósemki na końcu mają 9. Atestowane przez furia że ori.

Napisano
  • Autor

Dzwonilem do goscia ze sklepu, mowil ze to jest nowa seria produkowana przez firme BWI ktora wykupila Delphi. Te amorki wychodza teraz bez oznaczen, ale mimo to jest to ten sam amortyzator co wczesniej, mowil nawet ze moze za nie poręczyć bo juz nie pierwszy raz wyjaśnia takie coś i jest ok. Czy wszystko jest tak jak mowil - zobaczymy wink.gif Dzięki za wszystkie info - Pozdrawiam

Napisano

A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za nowe ?

Napisano
  • Autor

> A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za nowe ?

400 zł za 2 sztuki do przodu

Napisano

Dzieki:)

• 4 miesiące później...
Napisano

Odświeżę trochę temat co by bez sensu nie zakładać nowego wink.gif

Mam takie dwa amorki, jeździło to z FK-70/50 i muszę przyznać że było twardo, według poprzedniego właściciela są to amorki Krosno PZM-1 ale według oznaczeń są to zwykłe seryjne amortyzatory o oznaczeniu 46528598. ANT.187/AE oraz 7711713, amorki sa wylane lecz zastanawia mnie w nich jedno, jak wyciąga się sztyce to strasznie ciężko idzie jak w PZM`ach oraz na górze amorka sa dekielki z gwintem, a w każdych możliwych amorkach które widziałem było to po prostu tak jakoś seryjnie zaciśnięte lub pospawane i kurde teraz pytanie czy mógł ktoś zrobić z takich seryjnych amorów twarde PZM-y ? grinser006.gif

P4076396.JPG

P4076397.JPG

P4076398.JPG

P4076399.JPG

P4076400.JPG

P4076401.JPG

Liczę na waszą pomoc w tej zagadce zlosnik.gif

Napisano

> Odświeżę trochę temat co by bez sensu nie zakładać nowego

> Mam takie dwa amorki, jeździło to z FK-70/50 i muszę przyznać że było twardo, według poprzedniego

> właściciela są to amorki Krosno PZM-1 ale według oznaczeń są to zwykłe seryjne amortyzatory o

> oznaczeniu 46528598. ANT.187/AE oraz 7711713, amorki sa wylane lecz zastanawia mnie w nich

> jedno, jak wyciąga się sztyce to strasznie ciężko idzie jak w PZM`ach oraz na górze amorka sa

> dekielki z gwintem, a w każdych możliwych amorkach które widziałem było to po prostu tak jakoś

> seryjnie zaciśnięte lub pospawane i kurde teraz pytanie czy mógł ktoś zrobić z takich

> seryjnych amorów twarde PZM-y ?

> Liczę na waszą pomoc w tej zagadce

tam gdzie regenerowalem gwint robia z amorkami wszystko co chcesz. utwardza, skroca itd. wedle zyczenia smile.gif

Napisano

Oj Stefan, Stefan

pomyśl

może seryjne-regenerowane-utwradzone i skracane przy okazji

Napisano

> Oj Stefan, Stefan

> pomyśl

> może seryjne-regenerowane-utwradzone i skracane przy okazji

Hihi, wolałem się upewnić bo parę osób się o nie pyta a nie chcę później dymów bo sprzedałem coś a okazało się ze to jest coś innego grinser006.gif

Napisano

> Hihi, wolałem się upewnić bo parę osób się o nie pyta a nie chcę później dymów bo sprzedałem coś a

> okazało się ze to jest coś innego

ok.gif

kto pyta nie błądzi... miło z Tojej strony, że chcesz wiedzieć co sprzedajesz.... niejeden by wciskał, że to ori PZMy

Napisano

Z tego co kiedys slyszalem (zaznaczam slyszalem nie widzialem) to stare krosno pucharowe jeszcze jak to bylo krosno nie delphi mialo wlasnie takie nakretki na obudowie ale czy to prawda niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.