Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziurka z boku opony :(

Featured Replies

Napisano

No więc mam malutką dziurkę w oponie (nie widać jej właściwie w ogóle) dokładnie na samym środku bocznej ściany sick.gif Natomiast powietrze zeszło błyskawicznie no.gif Czy da się to naprawić i czy w ogóle się to naprawia? Dzisiaj 2 osoby z branży nie chciało się tego podjąć frown.gif Mają rację? Czy ktoś z was naprawiał taką oponę? Szkoda mi wywalić 2 opony z bieżnikiem 7,2 mm buu.gif

Napisano

> No więc mam malutką dziurkę (nie widać jej właściwie) w oponie dokładnie na samym środku bocznej

> ściany Natomiast powietrze zeszło błyskawicznie Czy da się to naprawić i czy w ogóle się

> to naprawia? Dzisiaj 2 osoby z branży nie chciało się tego podjąć Mają rację? Czy ktoś z was

> naprawiał taką oponę? Szkoda mi wywalić 2 opony z bieżnikiem 7,2 mm

Znajomy też miał coś takiego. 3 majstrów powiedziało, że nie da rady, a jeden wziął oponę zainkasował coś koło 5 dych i powiedział, że musi trzymać.

Za dwa dni flak, więc do majstra a on na to, że to na pewno nie jego robota. Rzeczywiście okazało się, że ma drugą dziurę po przeciwnej stronie od zrobionej łatki.

Koniec końców sąsiad się okazał być życzliwym człowiekiem ze szpikulcem....

Po zrobieniu drugiej łatki opona do dzisiaj jeździ bez najmniejszych problemów od jakiegoś roku, zatem jeśli jeszcze jest dużo mięsa to warto zrobić.

Pozdrawiam

Napisano

> No więc mam malutką dziurkę (nie widać jej właściwie) w oponie dokładnie na samym środku bocznej

> ściany Natomiast powietrze zeszło błyskawicznie Czy da się to naprawić i czy w ogóle się

> to naprawia? Dzisiaj 2 osoby z branży nie chciało się tego podjąć Mają rację? Czy ktoś z was

uszkodzeń bocznych NIE naprawia się, chyba że w taczce ogrodowej, tak przynajmniej postepują osoby odpowiedzialne z odrobiną oleju w głowie ok.gif

Napisano

Jeśli to mała dziurka, jeśli nie uszkodzone poszycie, to można naprawiać.

Miałem tak kiedyś i po naprawie długo jeździłem na takiej gumie.

Dla bezpieczeństwa można dać na tył.

Innym razem miałem rozdarcie z boku o długości 2cm i niestety musiałem kupić 2 opony.

Napisano

> uszkodzeń bocznych NIE naprawia się, chyba że w taczce ogrodowej, tak przynajmniej postepują osoby

> odpowiedzialne z odrobiną oleju w głowie

Miochelin na gwarancji skleił mi opone z boku z powodu wady fabrycznej i miałem nadlewke na oponie, fakt nie było to na wylot ale było

Napisano

Jaruga, przepraszam że podepnę się do pytania.

Czy takie uszkodzenie da się naprawić, czy nie za bardzo- foto:

285529675-uszkodzenie-Kopia.JPG

post-146801-14352514743889_thumb.jpg

Napisano

> Jaruga, przepraszam że podepnę się do pytania.

> Czy takie uszkodzenie da się naprawić, czy nie za bardzo- foto:

Wg mnie to tutaj nie ma co naprawiacok.gif

Oczywiscie pod warunkiem, ze uszkodzona jest tylko wierzchnia warstwa tej gumyy.

Napisano

> Wg mnie to tutaj nie ma co naprawiac

> Oczywiscie pod warunkiem, ze uszkodzona jest tylko wierzchnia warstwa tej gumyy.

Gdyby było na wierzchu to bym nie pisał cool.gif, powietrze zeszło, gumiarz widział powiedział "Ja mogę to panu posklejać, ale gwarancji nie daje".

Dziura spowodowana wjechaniem na kamień.

Napisano

Ja miałem przebity bok opony. Fachowiec zakleił i już dwa lata jeżdżę. Powietrze, owszem, schodzi oslabiony.gif ...ale w innym kole. biglaugh.gif A warto wspomnieć, że auta wcale nie oszczędzam. drive.gif

Napisano

Zawiozłem kiedyś koło do naprawy i po diagnozie powiedziano mi że oni się tego nie podejmują ponieważ dziura jest z boku.

Napisano

Tak jak ci mówiłem. Ja niestety sprzętu nie mam do klejenia na gorąco. Ale nawet gdyby, to nie podejmę się. Wole mieć spokojny sen niż myśli czy klient przypadkiem nie zabił siebie lub innych.

Ale wiem że są tacy co takich oporów nie mają.

wink.gif

Napisano

> Miochelin na gwarancji skleił mi opone z boku z powodu wady fabrycznej i miałem nadlewke na oponie,

> fakt nie było to na wylot ale było

niewiem.gif skoro zgodziłeś się na takie załatwienie reklamacji i taki małpi zabieg zlosnik.gif kleić to pewnie pan zenon gumiarz kleił grinser006.gif

Napisano

> skoro zgodziłeś się na takie załatwienie reklamacji i taki małpi zabieg kleić to pewnie pan

> zenon gumiarz kleił

Bo widzisz to nie była dziura tylko wgryzł się pies lub inny zwierz ale na placu aso i odesłali że wada fabryczna a ci to naprawili ciekawie. Tyle ze u mnie brakowało 2 mm gumy na glebokosc. Zrobiłem po tym 40 000 km energicznie i nic nie strzeliło

Napisano

> Gdyby było na wierzchu to bym nie pisał , powietrze zeszło, gumiarz widział powiedział "Ja mogę to

> panu posklejać, ale gwarancji nie daje".

> Dziura spowodowana wjechaniem na kamień.

musicie jedno zrozumieć - jak taki zgrzew później puści to powietrze nie wyleci spokojnie przez tę małą dziurkę... zlosnik.gif a decyzja oczywiście należy do Was wink.gif

Napisano

> Bo widzisz to nie była dziura tylko wgryzł się pies lub inny zwierz ale na placu aso i odesłali że

> wada fabryczna a ci to naprawili ciekawie. Tyle ze u mnie brakowało 2 mm gumy na glebokosc.

> Zrobiłem po tym 40 000 km energicznie i nic nie strzeliło

od razu mi to było nieprawdopodobne, żeby Michlę zlosnik.gif tak po małpiemu miał postąpić rotfl.gif

Napisano

> musicie jedno zrozumieć - jak taki zgrzew później puści to powietrze nie wyleci spokojnie przez tę

> małą dziurkę... a decyzja oczywiście należy do Was

Ja tylko się pytam, bo opona została przedziurawiona ok. 600km od domu, i zdecydowaliśmy się na zmianę na inne, a te teraz leżą, a mają dość dużo bieżnika.

Napisano

> od razu mi to było nieprawdopodobne, żeby Michlę tak po małpiemu miał postąpić

Wiesz, mi naprawili to w ten sposób i miałem to w karcie gwarancyjnej. Jak sprzedawałem auto miały 2 mm bieżnika niecałe i nowy właściciel wiedział, że ma je zmienić na nowe. Co ciekawe koleżance w pracy wgryzła się kuna w oponę i zmieniała obie, a miała 2 dziurki jak szpilka zrobione. Kazali zmienic obydwie pomimo że auto miało 3000 km. Dobre oponki były i za 100wke wziąłem i w przyczepie z dętką do dzisiaj siedzą.

Napisano

> Ja tylko się pytam, bo opona została przedziurawiona ok. 600km od domu, i zdecydowaliśmy się na

> zmianę na inne, a te teraz leżą, a mają dość dużo bieżnika.

a ja tylko podpowiadam i szczerze współczuję frown.gif ale fizyki nie da się oszukać

Napisano

> Ja tylko się pytam, bo opona została przedziurawiona ok. 600km od domu, i zdecydowaliśmy się na

> zmianę na inne, a te teraz leżą, a mają dość dużo bieżnika.

Skoro maja sporo miesa to ta dziurawa wywal a cala wystaw na alledrogo i zwroci Ci sie troche kasy i bedziesz smigal ze spokojna glowa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tak jak ci mówiłem. Ja niestety sprzętu nie mam do klejenia na gorąco. Ale nawet gdyby, to nie

> podejmę się. Wole mieć spokojny sen niż myśli czy klient przypadkiem nie zabił siebie lub

> innych.

> Ale wiem że są tacy co takich oporów nie mają.

W sumie to od razu mnie przekonałeś ale potrzebowałem dodatkowego wsparcia psychicznego innych kącikowiczów żeby wydać dodatkowe 5 stów przed świętami hehe.gif Opony dzisiaj zamówiłem nowe 2 sztuki. Teoretycznie powinny być w czwartek więc cię odwiedzę jeszcze w tym tygodniu wink.gif Doszedłem do wniosku że jestem w grupie podwyższonego ryzyka bo codziennie robię 52km autostradą do pracy i wolę nie myśleć co by było w przypadku wystrzału przy 140... shocked.gif Więc nastraszyliście mnie skutecznie panic.gif

Pozdr wink.gif

Napisano

Miałem dziurę z boku opony, gumiarz założył łatke zbrojoną. Samochód musiał postać tylko kilka godzin bez jeżdżenia, żeby wszystko poschło i powiązało. To było w wakacje do tej pory, żadnych problemów i ubytków powietrza.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.